• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim tatil iki çocuk

Arkadaşlar oğlum malesef emmedi
2 Aylıkken işe başladım
Biberona alışınca bıraktı sağıp götürdüm ama emmedikçe azaldı azaldı bitti kesildi
Ben geçen sene karnı burnunda gittim havuza girmedim denize girmedim hiç birşey yiyemedim sadece oğlum mutlu olsun diye gittim tüm gün onunla ilgilendim ve döndüm
Ben tatile çocuklarım için gidiyorum ve kesinlikle iki hafta öncesine kadar küçük oğlumu bıraksam mı acaba diye bir dakika düşünmedim
Ama son iki haftadır 5 dk mesafede bile susuturulamayacak şekilde ağlayınca bi an düşündüm
Ama ilk düşüncem tabiiki arabaya alıştırmak oğlumu
Ben onlar için tatile gidiyorum kendim için değil
Büyük oğlum olmada hemen iptal ettiririm ama yavrum hayaller kuruyor
daha bir buçuk ay var küçük oğlumu bir şekilde alıştırmaya bakıcam

Yerinizde olsam ya aktarmali ucarim ya da tatil planina aradaki bir noktada bir gun kalmali bir yer daha eklerim
5 saat git, o sehirde dinlen yat uyu, sonraki 5 saati ertesi gun git seklinde. 10 saat yol 4 yasindaki cocuk icin de zor olacak.

Biz oglum 1,5 yasindayken 5 saatlik yolu 8 saatte gitmistik, yok cis molasi, yok sikildim yurucem molasi, e aciktim molasi...

Ama tatile birakip gitmek secenek olmaz bizde acikcasi. Gerekirse tatil plani degisir, gerekirse cepten iki kati para cikar.

Aracta neler yapilabilir. Muzik acip eller havaya modunda biraz vakit gecer. Atistirmalik olur da 6 aylik emiyor mu ek gida aliyor mu, eline kemirmelik biseyler verirsin. Hava sicakken yavas gidip cam acabilirsin. Ustlerine su atabilirsin elinle hoslarina giderse. Bol bol mola verip kaslarini hareket ettirecegi sekilde hoplatip ziplatabilirsin. Cimenlik yere bisey serip yatirip bacaklarini kollarini hareket ettirirsib.

Ben de kızlarımla aynı durumu yaşadım/yaşıyorum. Büyük kızım araba yolculuğuna bayılır. Hiç sorun yaşamayız. Küçük olan ise 15 aylık kendisi 9 Aydan beri araba da kusuyor. Ben her yıl Ankara ya giderdim. Bu yüzden bu sene gitmedim.
Bence sen zaten bırakmak istemiyorsun. Eşini dinleyip bırakırsan tatilin tadını da çıkaramazsın. Bu yüzden en iyisi dönüşü de gece olacak şekilde ayarlamak. Bunu eşinle böyle konuşursan o da tatilin son bir kaç saatini uyuyarak geçirmeyi kabul eder sanırım. Çünkü başka bir çözüm Yok gibi görünüyor.

2 Aylıkken işe başladım
Biberona alışınca bıraktı sağıp götürdüm ama emmedikçe azaldı azaldı bitti kesildi
Ben geçen sene karnı burnunda gittim havuza girmedim denize girmedim hiç birşey yiyemedim sadece oğlum mutlu olsun diye gittim tüm gün onunla ilgilendim ve döndüm
Ben tatile çocuklarım için gidiyorum ve kesinlikle iki hafta öncesine kadar küçük oğlumu bıraksam mı acaba diye bir dakika düşünmedim
Ama son iki haftadır 5 dk mesafede bile susuturulamayacak şekilde ağlayınca bi an düşündüm
Kac gun gideceksinizki?

Kendi arabanız olsa neyse de otobüsle rezil olursunuz bence de önceki gece çıkın yarım gün yansın

2 Aylıkken işe başladım

benim kızım da Araba yolculuğundan nefret ederdi ben geçen yaz şöyle bir çözüm bulmuştum, arka koltuğa oturdum ben de, kucağımda veya memede tuttum, uyuttum uyudukça araba koltuğuna koyup ben ön koltuğa geçtim. Yol normalden çok uzun sürdü tabii molalar, gezdirmezler, alt değişimleri vs.

Oto koltuğu geriye dönüşe düz bağlamayı deneyin bir süre

Arkadaşlar herkese cevap veremiyorum kusura bakmayın iş yerindeyim

Benim kızım araba yolculuğunu severdi hiç problem yaratmazdı.9 aylık oğlum var.Nefret ediyor arabaya binmekten.Markete gidene kadar bile bağırış kıyamet gidiyoruz.Uzun araba yolculuğunu hayal dahi edemiyorum.Birkaç saati uyutarak kurtarırsan,birkaç saatte işte sevdiği oyuncaklarla ve daha sık mola vererek filan belki olabilir.Tabii her şekilde sen mahvolucaksın bu bir gerçek.

Ben 6 aylik bir bebeği 10 saat klimali arabada birakmazdim. Hem çocuk arabayida sevmiyor. Ayirten bu yaşta zaten tatilden birşey anlamaz. Yani onca yolu bide onun açisindan boşuna gidilmiş olur. Onu götürmek sadece seni yorar.

Ben çocuğu anneme birakirdim ve sadece büyügü götürürdüm. Tek üçünüz ile son tatil olarak bakin ve keyfini çikarin. Seneye küçük biraz büyüdügünde, oda gelir.

2 Aylıkken işe başladım
bencede bırakmayın yazık yavrucağa
siz onu bir şekilde geceye çevirin dönüşü arkadaşlar önermiş ya otel opsiyon vs

Benimde büyük oğlum 5 yaşını geçti küçük 10 aylık Aguatos da uzun yola çıkacağız Allahtan ikiside araba yolculuğunu çok seviyor belki bu açıdan sizi anlamayabilirim ama ben asla ve asla çocuklarım olmadan tatile vss biyere gitmem (hastane dışında) birini alsam birine haksızlık yapmışım gibi hissederim hicbisey anlamayacak bile olsalar ailece gezmenin mutluluğunu anlayabiliyor bebekler..Biz her ihmale karşı sabaha karşı çıkacağız belki sizde gece çıksanız uyurlar Allah yardım eder inşallah.

6 aylik bebek icin 1 gun bile cok fazla cunku yaslarina gore birakma suresi varmis.mesela 1 yasindaysa 1 gece kalabilirmis.onemli bisey olsa bi hastalik olsa birakin derdim ama tatil icin birakmak hic mantikli degil.kizim 2 yasinda dugun sebebiyle 1 gece birakmak istiyorum ama icim el vermiyor.sizinki daha kucuk

Öyle birşey yok. Olsa, çalişan anneler ne yapsin? En kolayi o yaşta birakmak. Daha çocuk tam idrak edemiyor çünkü. 1-2 yaşindan sonra daha zor çünkü artik anne babasini biliyor.

Ben ebeveynlerin ilk önce kendilerine bakmasini daima savunurum. Sağlikli bir anne baba, sağlikli bir çocuk demek. Tatil lüks değil, bir ihtiyaçtir. Insan enerjisini depoluyor, kendine geliyor.

Şu anda tatildeyim, çocuk alınan bir otelde kalıyorum. 4-5 aylık bebekleriyle, hatta 40'ı yeni çıkmış bebekleriyle dahi tatile gelenler var ve çok eziyet çekiyorlar. O çocuklar asla ve asla susmuyor, sıcak ve nem fazla olduğu için haliyle dayanamıyorlar. Anne baba da doğru dürüst tatil yapamıyor, gölgede lobide bebek avutmaya çalışıyor ya da odalarına çıkıyorlar. Yani evet bebişleri bırakmak zor ama ben olsam götürmezdim çünkü cidden zulüm oluyor gözlemlediğim kadarıyla. Yaptığın tatilden de pek bir şey anlamıyorsun. Çocuğa da eziyet size de.

Şu anda tatildeyim, çocuk alınan bir otelde kalıyorum. 4-5 aylık bebekleriyle, hatta 40'ı yeni çıkmış bebekleriyle dahi tatile gelenler var ve çok eziyet çekiyorlar. O çocuklar asla ve asla susmuyor, sıcak ve nem fazla olduğu için haliyle dayanamıyorlar. Anne baba da doğru dürüst tatil yapamıyor, gölgede lobide bebek avutmaya çalışıyor ya da odalarına çıkıyorlar. Yani evet bebişleri bırakmak zor ama ben olsam götürmezdim çünkü cidden zulüm oluyor gözlemlediğim kadarıyla. Yaptığın tatilden de pek bir şey anlamıyorsun. Çocuğa da eziyet size de.

Söylediğinizin her bebek ve anne için geçerli olduğunu düşünmüyorum, kızım 2 aylıkken, 4 aylıkken, 6 aylıkken, 7 aylıkken, 8 aylıkken ve 10 aylıkken ayrı ayrı tatillere çıktım, yol dışında bir huzursuzluğunu görmedim, deniz kıyısında inanılmaz mutlu oluyordu, gelen geçene bakmak, gölgede şezlongun üstünde yatmak, kucağımızda denize girip serinlemek çok hoşuna gidiyordu. Babasıyla sırayla giriyorduk denize tabii. O kadar güzel fotoğrafları var ki geçen yazdan kalma, hep gülüyor. Bana da eziyet falan değildi. Aksine evde daha zor oyalıyorum ben.

Arkadaşlar valla ben yorulmaya razıyım sadece şu yolculuk geriyor beni

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Tatilin bir haftayı geçmiyorsa bebeğini anne veya kayınvalidene bırak. Sonuçta güvenilir ellerde olucak. Sende çocukla bir şey anlamasın ki tatilden. Ama sen bilirsin tabi. Ben kedilerimi bile bırakamadıktan sonra bir şey diyemem.

Söylediğinizin her bebek ve anne için geçerli olduğunu düşünmüyorum, kızım 2 aylıkken, 4 aylıkken, 6 aylıkken, 7 aylıkken, 8 aylıkken ve 10 aylıkken ayrı ayrı tatillere çıktım, yol dışında bir huzursuzluğunu görmedim, deniz kıyısında inanılmaz mutlu oluyordu, gelen geçene bakmak, gölgede şezlongun üstünde yatmak, kucağımızda denize girip serinlemek çok hoşuna gidiyordu. Babasıyla sırayla giriyorduk denize tabii. O kadar güzel fotoğrafları var ki geçen yazdan kalma, hep gülüyor. Bana da eziyet falan değildi. Aksine evde daha zor oyalıyorum ben.
Iyide senin bebek tatillerde buyumus zaten:) sizde daha tecrubelisinizdir cocukta alismistir bu durumda bence.

40 li cocukla tatil ne ya?? Ev bile basiyodu beni o zaman tatil matil Allah korusun:))

Birde yazik diyenler var:)) sanki sokaga atacak cocugu:))cocugun duzeni bozulmiycak yol cekmiycek mis gibi evde ohh

Back
X