- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arabaya bindik mi ciglik atarak aglayan 5 aylik bebegim var. Alanyadan gecen hafta donduk. Donus gunu bol bol yuzdu yola cikinca uyuyakaldi. 2 saat uyudu. Sonrada sarki soyledim kart gosterdim eline havuc verdim. Oyle oyle bitti yolKızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Iyide senin bebek tatillerde buyumus zaten:) sizde daha tecrubelisinizdir cocukta alismistir bu durumda bence.
40 li cocukla tatil ne ya?? Ev bile basiyodu beni o zaman tatil matil Allah korusun:))
Birde yazik diyenler var:)) sanki sokaga atacak cocugu:))cocugun duzeni bozulmiycak yol cekmiycek mis gibi evde ohh
Evet bir d3 sizinkinin tam zitti var iste.Söylediğinizin her bebek ve anne için geçerli olduğunu düşünmüyorum, kızım 2 aylıkken, 4 aylıkken, 6 aylıkken, 7 aylıkken, 8 aylıkken ve 10 aylıkken ayrı ayrı tatillere çıktım, yol dışında bir huzursuzluğunu görmedim, deniz kıyısında inanılmaz mutlu oluyordu, gelen geçene bakmak, gölgede şezlongun üstünde yatmak, kucağımızda denize girip serinlemek çok hoşuna gidiyordu. Babasıyla sırayla giriyorduk denize tabii. O kadar güzel fotoğrafları var ki geçen yazdan kalma, hep gülüyor. Bana da eziyet falan değildi. Aksine evde daha zor oyalıyorum ben.
Evet bir d3 sizinkinin tam zitti var iste.
Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Ben Bebek bırakılmamalı görüşümü her yerde yazarım o konuda netim
Bir de burada abi var
Yani kardeş bırakılabiliyor fikri oluşacak
Hem de tatil gibi güzel bir yere gidilirken
Sonra abi kreşe gittiğinde yahut birşey için anneanneye bırakıldığında onlar iyi bir şey yapıyor beni bırakıyor diyecek
Çözüm dönüşü de gece yapmak
Eşin de odadan zaten 12 de çıkacak normalde sıcakta gelecek
Arayın sorun geç çıkma maliyeti neymiş otelin
Akşam 9 gibi çıkarsanız rahatça gelirsiniz eşin de dinlenir 12 den sonra normalde yolda olacağı sürede tatili de kısalmaz
Öyle birşey yok. Olsa, çalişan anneler ne yapsin? En kolayi o yaşta birakmak. Daha çocuk tam idrak edemiyor çünkü. 1-2 yaşindan sonra daha zor çünkü artik anne babasini biliyor.
Ben ebeveynlerin ilk önce kendilerine bakmasini daima savunurum. Sağlikli bir anne baba, sağlikli bir çocuk demek. Tatil lüks değil, bir ihtiyaçtir. Insan enerjisini depoluyor, kendine geliyor.
bir anne olarak her zaman mutlu anne mutlu bebek tezimi savundum. önce kendimi düşündüm ben mutlu olursam evladım da mutlu olur diye.
fakat bu işin bir pedagojik boyutu var. bütün uzmanlar 2 yaşına kadar bebeklerin annelerinden 24 saatten uzun ayrı kalmaması gerektiğini, 2 yaşından sonra yaş+1 gün şeklinde ayrı kalınabileceğini söylüyor.
benim oğlum doğdu 12 günlükken tiyatro izlemeye gittim. bunun üzerine daha neler neler. ama 2 yaşını geçene kadar asla gece kimseye bırakmadım ve 24 saati geçen ayrılık yaşamadım. 2,5 yaşındayken 4 günlük eşimle tatile gittik ve 3-4 günlük arada kaçamaklar yaptık. kişisel olarak bunun doğru olduğunu gerek kendimde gerekse bir çok arkadaşımda gördüm deneyimledim.
küçüktür anlamaz zihniyeti ile sırf rahat etme amaçlı 6 aylık bir bebeği 1 hafta 10 gün ebeveynlerden uzak tutmak ne pedagojiye sığar ne vicdana.
o sıkıntı çekilecekse çekilir. çekemeyen tatile gitmesin bu kadar basit.
Söylediğinizin her bebek ve anne için geçerli olduğunu düşünmüyorum, kızım 2 aylıkken, 4 aylıkken, 6 aylıkken, 7 aylıkken, 8 aylıkken ve 10 aylıkken ayrı ayrı tatillere çıktım, yol dışında bir huzursuzluğunu görmedim, deniz kıyısında inanılmaz mutlu oluyordu, gelen geçene bakmak, gölgede şezlongun üstünde yatmak, kucağımızda denize girip serinlemek çok hoşuna gidiyordu. Babasıyla sırayla giriyorduk denize tabii. O kadar güzel fotoğrafları var ki geçen yazdan kalma, hep gülüyor. Bana da eziyet falan değildi. Aksine evde daha zor oyalıyorum ben.