Derdim tatil iki çocuk

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Merhaba benim benimde 24 aylık ve 10 a aylık iki bebeğim var ve büyüğü araba tutuyor kusuyor küçüğü sallamadan uyumuyor asla memede karnı doyduktan sonra kalmiyorlar ve ben ikisiyle geçen bayram 6 saat yola hiç mola vermeden gittim biri oto koltukta diğeri kucaktaydi giderken uyudular gelirken mizlayan hangisiyse onu kucağıma aldım araba tutmasina pek care bulamadım ama geçen denize gittiğimiz uzunyol da büyüğe arka camı komple açıp gelene geçene öpücük ve el sallayarak geldik o karışık midede hiç bulanma olmadı yol ne kadar sürer bilmiyorum ama uçakla gelme Şansın yoksa yola çıkmadan iyice yor ve varsa otokoltukta gelsin mide bulantısı az olur ve uyuyacaksa rahat uyur en azından.
Seviyorsa yolu on tarafı seyrettirin otokoltugu arkanin ortası ileriyi gören kısmına sabitleyebilirsiniz..
Gittiğiniz gibi gece dönmek de güzel bir seçenek hem serin olur.

Ikisinin ayni oldugunu dusunmeniz dogru degil.peki neden mahkemeler belli bi yasa kadar annede kalmasini istiyorlar.bi bebek icin baba cok onemli ama annenin yerini hic kimse tutamaz.anneler dinlensin ona sozumiz yokta tatile gitmek o kucuk bebegi anneden ayiracak kadar onemli degil.yasi buyuk olsa neyse ama anneye en cok bagli oldugu zaman.ben travma yasayacak demedim onermiyorlar dedim.herkesin dogrusu ayri isterse 1 ay birakip gitsin.

Bilemedim, kizim mesela esime cok düskün. Ben ne yaparsam, esimde yapar. Bu günlerde hep esim kizima bakar ben isteyken mesela.

Benim nezdimde bebek ile anne senin düsündügün kadar yapisik degil yada olmak zorunda degil. Ve evet tatil cok önemlidir. Sadece enerji deposu olarak degil, biraz kari koca zaman gecirmek icinde cok önemli.

Sonucta o yavruya huzurlu bir yuva, mutlu ve enerjili bir anne baba sunmakta cok önemli. Bu evet sadece tatil,ile elde edilmez, ama bir tatil bircok seye cok güzel ilac olabilir. Lafim kesinlikle sana degil fakat burda cok okuyorum bebek dogduktan sonra kadinin tüm sorumlulugu almasi, bebek ile beraber uyacak diye babayi salona atan,.. Bebekten sonra sanki evlilik önemli degilmis gibi bir tutum var.

Yani evet bir tatil degerdir bebegi annesinden ayirmak icin. Sonucta bu örnektede anneannesindende yeterici sevkat görecek bebek

Ve bence cocuk büyüdükce tam tersi, daha zor onu birakip gitmek. Artik akli eriyor cünkü. O'da dogal olarak gelmek isteyecek.

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Size iki sorum olacak
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yada siz ne yapardınız
6 aylık bebeğimle 2 hafta önce marmarise yolculuğa cıkmış bir anne olarak aradığınız cevaplar ayağınıza geldiiii:)

Biz 8 9 saatlik yolu 15 saatte tamamladık. Bebeğimiz uyurken seyahet ettik uyanıkken mola verdik. Akşam 8.30dan sonra gece uykusuna geçiş yaptığı için kesintisiz devam ettik. Gündüz 11 de çıktık. 1 saat yol aldik. Uyandı 2 saat mola verdik. Sonra yine 2 saat uyurken yol aldik. Sonra yine 2 saat mola verdik derken toplamda 15 saatte tamamladık. Bebeğimiz çok mutluydu bizi yordu sadece seyahat. Ama bizde 2. Bir çocuk yok o yüzden tek bebeğimize bağliydik.

Molaları güzel yeşillikli açık hava yerlerde verdik ki güzel vakit geçirelim diye sonuçta tatil başladı. Yolculuk olarak bakmadık olaya. Mola yerinde keyif alarak eğlendik.

Keyfi sebeplerden bebegimden ayrılmam tercihim bu yönde. Biz artık 3 kişilik bir aileyiz. Planlarımızı her aile bireyine uyduracak şekilde yapmaya çalışırım. :)

Son düzenleme:
Bilemedim, kizim mesela esime cok düskün. Ben ne yaparsam, esimde yapar. Bu günlerde hep esim kizima bakar ben isteyken mesela.

Benim nezdimde bebek ile anne senin düsündügün kadar yapisik degil yada olmak zorunda degil. Ve evet tatil cok önemlidir. Sadece enerji deposu olarak degil, biraz kari koca zaman gecirmek icinde cok önemli.

Sonucta o yavruya huzurlu bir yuva, mutlu ve enerjili bir anne baba sunmakta cok önemli. Bu evet sadece tatil,ile elde edilmez, ama bir tatil bircok seye cok güzel ilac olabilir. Lafim kesinlikle sana degil fakat burda cok okuyorum bebek dogduktan sonra kadinin tüm sorumlulugu almasi, bebek ile beraber uyacak diye babayi salona atan,.. Bebekten sonra sanki evlilik önemli degilmis gibi bir tutum var.

Yani evet bir tatil degerdir bebegi annesinden ayirmak icin. Sonucta bu örnektede anneannesindende yeterici sevkat görecek bebek

Ve bence cocuk büyüdükce tam tersi, daha zor onu birakip gitmek. Artik akli eriyor cünkü. O'da dogal olarak gelmek isteyecek.
Ne demek istediginizi anliyorum.zaten bende kizima yapisik bi anne degilim.calisiyorum ve surekli yan yana degiliz.esimde sorumluluklarini bilen en az benim kadar ilgilenir kizimizla.

Benim küçük de öyleydi arabada mutlaka çarşaf olurdu onla kenara çeker sallardık uyuyana kadar, büyük de o sırada sağda solda gezerdi yere örtü serer önüne bişeyler döker piknik yap derdik
Tatile giderken de yolu bölüyoruz bir gece başka bir il de konaklıyoruz
Ben çocukların da tatilden nasiplenmesinden yanayım anlamasa da aile ile vakit geçirmek onun da hakkı diye düşünüyorum oyüzden bir şekilde getirip götürdük

10 saat çok ya. Ben bile ağlar dururum fnfjtghd
Uçakla yolculuk ya da anneye bırakmak sart

Gidişi sabaha karşı çıkın. Zaten yolun yarısını uyuyarak geçirecekleri için sıkıntı olmaz.
Dönüşü de bence otelle görüşüp geç çıkmak için fark ödeyin, akşamüstü çıkın. Yolun son yarısı gece uykularına kalsın bu sefer.

Kızım 18 aylık, uzun yolda napar bilmiyorum biz böyle yapıcaz.

Geçen sene 4 yaş ve 5aylik bebeyle gittik.Agustosta tekrar gidiyoruz,ufağı fena yaramaz olmasina ragmen birakmayi dusunemem.Onun tatil ihtiyaci ne olacak hem?
Araba yolculugunu sevmeselerdi uçağı tercih ederdim siz de öyle yapsaniz? Veya otelden geç çıksanız?

Benim kizimda arabada hic durmaz 8 aylik suan ben maalesef kucagima almak durumunda kaliyorum. Oto koltuguni düz koyarsaniz daha rahat eder bebek. Bebek bisküvi salatalik fln veriyorum eline oyalaniyor bayagi. Yuksek sesli muzikte susturuyor bebekleri kendi sesinden daha yuksegini duyduklarinda susma eğilini oluyormuş cunku. Emzirerekte sakinlestiriyorun.Ben elime ne gecerse enterasan seyleri veriyorm eline kucagimda hoplaya ziplaya gidiyoruz yarim saatlk yolculga bile. Siz esinizi ikna edin ya gununuzu uzatin ya bir gun erken mutlaka gece cikin en rahati

Mide bulantısı sorunu varsa yolculuk çok zor. Benim oğlum da 6 aylık civarında arabada kusmaya başladı. Biz o zamanlar midesinin çok dolu olmamasına, kıyafetlerinden ötürü terleyip bunalmamasına, arabanın içini serin tutmaya, arada camları açıp arabayı havalandırmaya ve bunaldıkça mola vermeye dikkat ettik.

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Size iki sorum olacak
Yada siz ne yapardınız
Bence çocugunuzu bırakmayın sakın,kıyamam ona,bu tatil biraz böyle gececek artık tüm bunları göze alarak giderseniz bi sıkıntı olmaz

Bebeğim 6,5 aylık tam oturamıyor desteksiz
Oto koltuğum hafif yatar pozisyona geçiyor ama nasıl acaba oturabilir mi

Cok kucuk..
O kadar yolu mumkunu yok oto koltugunda gidemez, kalca ve beline cok yuk biner.
Maksimum duracagi 2 saat , sonra pozisyon degistirmeli ama kesinlikle surekli oturmamali.

2 bebeğim var, ikisi de arabadan nefret eder.
Yalnız başıma bir yere gideceğim zaman tee sabahtan başlar stresim, bebek arabasında uyutup öyle arabaya koyup giderim.
3 saatlik yolu 8 saatte gitmişliğimiz var tek bebekle.
Gece tam onların uyku saatinde 11 sonrası yola çıkıp sabaha kadar ne kadar yol gidersek kardır deyip, öyle çıktık hep yolculuklara.
Ama bir kere uçakla gittim bebeğimle, o ne rahatlıkmış, korkmak bir kenara hep uyudu.
Ama açık söyleyeyim, 10 saat asla gidemem.
İlla arabayla gideceksiniz, siz çocuklarla uçakla gidin eşiniz arabayla.
Ama çocukları bırakıp tatile gitmeyin, onların da hakkı var güzel zaman geçirmeye.
Sırf bu sebepten ya bu sene yanımızda bir aile ferdi ile tatile gideceğim ya da hiç gitmeyeceğim.
Çocuklarım neden eksik kalsın ki?
Ha 2 günlük kısa bir kaçamak yapılır başbaşa ama yaz tatili bu.

benim kızım 1 yaşında hala arabada cok sıkılıyor genel olarak mız mız ve aglar koltugunda asla oturmak ıstemezx. 10 dk lık yolda bıle resmen kaos ortsamı yaşarız. gecenlerde istanbulkdan antalyaya gıttık. gece yolculkugu tercıh ettık. o uyuduktan sonra cıktık yola sabah uyanana kadarda varmıstık zaten. donusumuzude ona gore planladık. otelemı gıdıyorsunuz bılmıyorum gercı ama zaten otellerde son gun odayı oglen bosaltıyorsunuz aksama kadar otel ımkanlarından ıstedıgınız gıbı faydalanabılıoyorsunuz sız o gunun parasını zaten oduyorsunuz. bızde o gun yatma saatıne kadar oyalanır yola yıne uyumak uzereyken cıkarız dıye planlıyorduk. gercı planladıgımız gıbı olmadı bır gu once cok ateslnedı o gece cıktık yola ama sıze bır secenek olabılır bu. ama cocukla tatıl cok zor ya ben cok zorlandım şahsen cocugun duzenı bozuluyor evını ozluyor huysuzlanıyor 15 gun burnumuzdan geldı hııuhh dedım cocuk kesın huy degıstırdı artık boyle olacak. eve geldık yıne melek oldu kuzum. allah yardımcınız olsun. ama cocugu bırakma kısmına gelırse kulaga hoş gelıyor aslında bakacak kısıde varsa ama bende bırakamzdım galıba. ozlerdım aklım onda kalırdı eglenemezdım zaten.

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Size iki sorum olacak
Yada siz ne yapardınız
6 aylık çocuk bırakılmaz. En azından ben bırakmam... tatil yapmıyorum 2 senedır.

Merak ettim, hangi pedagoglar bunu hangi araştirmalar ile söyleyip kanitlamaya çalişti? Bu konuda bir link arabilirseniz sevinirim.

Benim kizim doğduğundan beri arada hafta sonu annemlere birakirim. Hiçte sorun yaşamadik. Gayet birbirimize bağliyiz.

Elbette 10 gün fazla fakat burda 1 haftadan bahs ediliyor. Bence gayet uygun. Çocuğun arabada feryat figan ağlamasindan iyidir.
Bende isim gereği arada 40 saate yakın bırakmak durumunda kaldim 1 yaşından sonra...üstelik emziriyordum da bende pedagogla görüştüğümde 2 yaşından once bebeklerde zaten zaman kavramının olmadığını dolayısıyla bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Benim olmadığım günlerde esim izin alip birebir ilgilendi. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık. Çok şükür ailecek birbirimize bağlıyız. Sizin dediğiniz gibi böyle kesin yargılarla konuşan insanlara sinirleniyorum. Cok haklisiniz.

Ay çocuğun annesi olmayan bütün bireyler bırak der zaten. Sinir oluyorum. Asla bırakmazdım. Gerekiyorsa çıkışıda akşama uzatın. Gün içinde gezin, uyku saatinde dönün.

Yada siz uçakla dönün bebeği alıp.

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Size iki sorum olacak
Yada siz ne yapardınız
Anneler bakmak istiyorsa bırakın ne olacak
öz anneleriniz yani

Arkadaşlar kesinlikle bırakmak istemiyorum oğlumu
4 yaşındaki oğlum bir gece bende ayrı kaldı babası ameliyat oldu o zaman
Onun dışında kardeşi doğunca bile hastahanede bizimle kaldı
Asla küçük oğlumu da bırakamam ama öyle çok ağlıyor ki resmen katılıyor
Sürekli arabayada bindiriyoruz
Son iki haftadır
Normalde çok sakin bir bebek
e gitmeyin o zaman tatile asla bırakamazsanız