• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim tatil iki çocuk

Bebekler white noise ile sakinleşir. Dinletmeyi deneyebilirsiniz. Bebeğinizi sakın oto koltuksuz seyahat ettirmeyin. Allah korusun ufak bir kaza bile çok tehlikeli olur. Gerekirse siz önde gidin, 2 kardeş koltuklarında arkada otursun.

Biliyorum
Oto koltuğumda hazır ama nasıl sığarız ki büyük bir oto koltuğum var

O kısmı bilemem. Ya arkada 3 kişi olacaksınız 4 yaşındaki çocuk önde oturamaz çünkü..
Ya da siz önde oturacaksınız ki bu da 6 aylık bebekle imkansız..

Şahsen ben sizin yerinizde olsam aktarmalı da olsa uçağı tercih ederdim. Bulunduğunuz ilden uçak kalkmıyorsa yakından kalkıyordur mutlaka. Küçük ve huysuz bir bebekle en mantıklısı uçak çünkü..

Ya da şöyle söyleyeyim bu fikir ütopik gelebilir bebeği siz de bırakmak istemiyorsunuz zaten. Siz gitmeyin tatile baba oğul yapsınlar bu sene.
Seneye küçük büyüyünce hep beraber gidersiniz. Daha yakın yerlere gidersiniz hep beraber..
Şahsen bebeğim arabada o kadar eziyet çekecekse evde otururum daha iyi..

Arkadaşlar yorumlarınız hepsini okudum kafam iyice karıştı
Bir buçuk ay gibi bir süreç var önümüzde oğlumu bir şekilde araya alıştırmaya bakıcam
Yoksa tatilden keyif alamam başka türlü olmazsa dönüşüde bir şekilde gece ayarlarım
Oto koltuğu işinide eşimle çözeriz sanırım
Çok teşekkür ederim cevaplar için

Öyle birşey yok. Olsa, çalişan anneler ne yapsin? En kolayi o yaşta birakmak. Daha çocuk tam idrak edemiyor çünkü. 1-2 yaşindan sonra daha zor çünkü artik anne babasini biliyor.

Ben ebeveynlerin ilk önce kendilerine bakmasini daima savunurum. Sağlikli bir anne baba, sağlikli bir çocuk demek. Tatil lüks değil, bir ihtiyaçtir. Insan enerjisini depoluyor, kendine geliyor.
Calisan anneler gece eve gelmiyo mu?? Uzmanlarin bahsettigi sey gece 1 saatte olsa mutlaka anneyi gormesi lazim.bende ayni fikirdeyim cok onemli bisey yoksa cocuktan ayri kalinmamali.evet annelerin dinlenmeye ihtiyaci var ama bu uzun sureli bi dinlenme oluyor.1 saat 2 saat degil tatil en az 3 gun surer.o yastaki bi bebek icin cok uzun bi sure

Ben birakirdim, nitekim biraktim yurtdisina gittim tatile.. yani dinlenmeye gidiyorsam gercekten dinlenmeliyim cunku 1 yil boyunca butun gerilimi ben tasiyacagim diye dusunurdum.. hic vicdan da yapmadim valla, simdi o kadar kucuk bebegim olsa yine birakir gider dinlenirim..

Merak ettim, hangi pedagoglar bunu hangi araştirmalar ile söyleyip kanitlamaya çalişti? Bu konuda bir link arabilirseniz sevinirim.

Benim kizim doğduğundan beri arada hafta sonu annemlere birakirim. Hiçte sorun yaşamadik. Gayet birbirimize bağliyiz.

Elbette 10 gün fazla fakat burda 1 haftadan bahs ediliyor. Bence gayet uygun. Çocuğun arabada feryat figan ağlamasindan iyidir.

Adem gunesle bas edemezsin hic deneme, kitaplari bedava falan dagitiyorlar herhalde saka gibi..

Bir buçuk ay gibi bir süreç var önümüzde oğlumu bir şekilde araya alıştırmaya bakıcam
Yoksa tatilden keyif alamam başka türlü olmazsa dönüşüde bir şekilde gece ayarlarım
Son bisey yazacam icimde kalacak yoksa. Bu tatili ne zaman planladiniz? Bu cocugun oldugunu biliyodunuz ya da olacagini? Kac aylik olacagi.. yakin bir yere tatile gidilebilirdi belki. Hem 10 saat arabada agliycak hem oto koltugu yok!!! Cocuk en fazla ne kadar aglayabilir denmis, ama bazi aglamalar oylesine aglama olmuyo ve strese giriyolar. Bu gercekten sagliksiz. Bi arkadasimin bebegi bu sekilde cok agladi ve anliknefesi kesildi. Bir sure tedavi gordu. Illa boyle olur demiyorum tabii ama cocuga eziyet degil mi bu?

Calisan anneler gece eve gelmiyo mu?? Uzmanlarin bahsettigi sey gece 1 saatte olsa mutlaka anneyi gormesi lazim.bende ayni fikirdeyim cok onemli bisey yoksa cocuktan ayri kalinmamali.evet annelerin dinlenmeye ihtiyaci var ama bu uzun sureli bi dinlenme oluyor.1 saat 2 saat degil tatil en az 3 gun surer.o yastaki bi bebek icin cok uzun bi sure
Kuzenim hemsire kocasida ole ve gece mesaileri oluyo mesela.. o cocuklar napsin o zaman : (

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Katiyyen birakmayin cocugunuzu.gozunuzden ayirmayin sakin.bukadar olay yasandi aman diyim.brnde gittim ama yanima aldim evet cok zor oluyor ama anneysek ve ococuklar bize muhtacsa onlari biz kollucaz.yanlis anlamayin anane babane de bskar ama anne gibi baba bile bakamiyor maleseff.anca beraber kanca beraber.bizde gudicez kurban bayraminda ve ucbucuk ve bir yasinda iki kizimida alicam yanima...

Son bisey yazacam icimde kalacak yoksa. Bu tatili ne zaman planladiniz? Bu cocugun oldugunu biliyodunuz ya da olacagini? Kac aylik olacagi.. yakin bir yere tatile gidilebilirdi belki. Hem 10 saat arabada agliycak hem oto koltugu yok!!! Cocuk en fazla ne kadar aglayabilir denmis, ama bazi aglamalar oylesine aglama olmuyo ve strese giriyolar. Bu gercekten sagliksiz. Bi arkadasimin bebegi bu sekilde cok agladi ve anliknefesi kesildi. Bir sure tedavi gordu. Illa boyle olur demiyorum tabii ama cocuga eziyet degil mi bu?
Mart ayında planladık
bebeğim 2,5 aylıktı
İlk oğlumda böyle bir durum yaşamadığım için arabada ağlayabileceği aklıma bile gelmedi
Yoksa son bir iki haftadır ağladığı gibi ağlayacağını bilsem bende yakın bir yerler için plan yapar uyku saatinde gider gelirdim ki bu yazdığımı başka bir arkadaşa cevap olarak yazdım
Ben de bebeğimi düşünüyorum ve onunla tatile çıkmanın hayalini kurdum durdum tabi arabada bu kadar rahatsız olacağını bilmeden
Oto koltuğum var sadece kafamda tasarlayamadım arkada koltuk çocuklar ve ben nasıl gideriz diye kullanmayı düşünmüyordum ama kullanabilirim
Yorumunuz için teşekkürler

Bırakma yazık üzülür 6 aylik deyip gecme her şeyin farkındalar. Terkedilmis hisseder. Gaviacon surup mide bulantısını önlüyor ama bebeklerde kullaniliyor mu bilmem doktora sorabilirsin

Bende iki çocukla tatildeyim. Dayanamadım yazayım dedim. Bir 5 diğeri 1,5 yaşında. Geçen yaz gittiğimizde tam 6 aylıktı. Geliş gidişte Gece yolculuğu yaptık biz. Biraz ağladı. Ama sıkıntı yapmadı hemen susturduk.

Ben çocuk pusete binemeyeceği aylığa gelince hemen oto koltuğuna alıştırıyorum. O yüzden sıkıntı yaşamadım iki çocuğumda da. İki dklık yola bile gidiyor olsam hemen oto koltuğuna bağlıyorum. Zamanla alışıyor çocuk. Bence bırakmayın bebeği aklınız kalır.

şu an çalıştığım kurum sebebi ile link paylaşamıyorum(sistem engeli copy paste izin vermiyor)ama Google'dan kaba taslak aratırsan çoğunlukla bunu okuyabilirsin.
Çocuk gelişimi uzmanı bir çok arkadaşım var onlarla birebir görüşmelerimde de bunu savunurlar. Adem Güneş yaş-1 prensibini savunur ama çoğu çocuk gelişimci Adem Güneş'in çok fazla anneye bağımlı çocuk savları olduğunu düşünürler ki ben de katılıyorum. günümüz çocukları için yaş-1 çok az bir gün. çocuklara anlatıldığında çok güzel anlıyorlar. ama dikkat ederseniz çocuk diyorum. laftan anlayabilecekleri yaş minimum 2.

konu sahibine 1 hafta bırak git derken kendi yaptıklarınla çeliştiğinin ayrıca farkında mısın? arada hafta sonları bırakıyorum diyorsun. hafta sonu dediğin 2 bilemedin hadi cumadan gittin 3 gün. konu sahibi 1 hafta diyor 7 gün eder. yazık değil mi el kadar bebeğe.

6 aylık bebek yahu insaf biraz. rahat olmak, çocuğa bağımlı olmamak felan tamam da marjinal olcam diye de kasmayalım lütfen.

Ben çelişmiyorum. Yilda bir hafta birakmak ile her ay bir hafta sonu birakmak eş değerdir. Hatta yakinda bende kizimi bir hafta annemlerde birakmak zorundayim.

Bunun insafsizliğini anlayamiyorum. Çocugu dişariya atmiyoruz. Ben ve babasindan sonra onu en çok seven kişiye birakiyoruz. Annem neredeyse benden daha iyi bakar mesela. Yemeğiymiş, herşeyine dikkat eder.

Konu sahibin anneside farkli değildir. O bebek annenin olmadiğini bile fark etmez. Ama o arabada 10 saat ağladiğini, stressin yükseldiğini fark eder.

Türk kültüründe hep gereksiz bu anne fedakar ve vefakar olmali olayi var. Illa yapişik olacaklar. Bu yaş olayi bana mantikli gelmiyor. Bir olay travmatik ise, sirf aradan 1-2 yil geçiyor diye daha az travmatik olmasini mantikli bulmuyorum.

Ve ben nette her şekilde aradim ve yine bahs ettiğiniz makaleleri bulamadim. Ayrica Adem Güneşi ben pedagog olarak saymiyorum. "Babalar bez değistirmesin, çocuğun bakimi tamamen annede olmali" diyen biriyi ciddi almam.

Adem gunesle bas edemezsin hic deneme, kitaplari bedava falan dagitiyorlar herhalde saka gibi..

Ben de 6 aylık bir bebeğin uzun süre bırakılmasını doğru bulmuyorum. Ama Adem Güneş okumuyorum. Hatta tam.aksi hiç hazetmem kendisinden.

Bunu da hiç bir uzman aklıyla değil en doğru yol olan annelik vicdanı ve gözlemi ile söylüyorum.
Bu bir kaç saatlik anne baba kaçamağı olark değerlendirilmemeli benim fikrimce..

Bana ve başka bir üyeye göre bırakılmaz, sizlere göre bırakılır. Fikirleri küçük görmezsek daha sağlıklı düşünebiliriz.
İyi günler..

Bende iki çocukla tatildeyim. Dayanamadım yazayım dedim. Bir 5 diğeri 1,5 yaşında. Geçen yaz gittiğimizde tam 6 aylıktı. Geliş gidişte Gece yolculuğu yaptık biz. Biraz ağladı. Ama sıkıntı yapmadı hemen susturduk.

Ben çocuk pusete binemeyeceği aylığa gelince hemen oto koltuğuna alıştırıyorum. O yüzden sıkıntı yaşamadım iki çocuğumda da. İki dklık yola bile gidiyor olsam hemen oto koltuğuna bağlıyorum. Zamanla alışıyor çocuk. Bence bırakmayın bebeği aklınız kalır.
Oto koltuğunu kaç aylıktan itibaren kullandınız

Babalar ne anlar ya "birak"mismismis ... anne degiller iste bi farki var demekki anneligin. Cocuk hop diye birakilip gonulrahatligiyla tatile mi gidilirmjs. Yani rahat da edemiyceksiniz bence.
Kafam rahat olmycagina fiziki olarak rahat olmam ama cocugumu da gotururum.. bence gitmelisiniz hem de bebeginizle.. :)
Eglenceli olur. .ya hem bisey olsa 10 saatlik yol mesafe uzakliktasiniz ha diyince cocugunuza ulasamycaksiniz. Vicdan azabi cekersiniz siz basinda degilken bisey olsa.. :(

Nereden çikariyorsunuz uzun bir süre olduğunu? Anne baba 1-2 saatliğine dinlenemez zaten.

Ayirten yillardir bircok baba iş gezisine gittiler. Onlar gidince sorun yok, anne gidincemi sorun var? Yani travma ise, ikisinede travma olmamali mi?

Korkutmak değil olayın ciddiyetini anlayın diye yazıyorum. Bir arkadaşımın anlattığına göre arkadaşı yolculuk esnasında 4 aylık bebeğini emzirmek için kucağına aldığı sırada kaza geçirmişler. Bebek ön camdan fırlamış. Hızı tahmin edersiniz..
O arkadaşım emzirirken bile yol kenarına çekip durun derdi olaya bir nevi şahit olduğu için..

Yani 30km. bile seyir halindeyken çarpışma esnasında ciddi bir hızdır. Şakaya gelmez..

Ben de 6 aylık bir bebeğin uzun süre bırakılmasını doğru bulmuyorum. Ama Adem Güneş okumuyorum. Hatta tam.aksi hiç hazetmem kendisinden.

Bunu da hiç bir uzman aklıyla değil en doğru yol olan annelik vicdanı ve gözlemi ile söylüyorum.
Bu bir kaç saatlik anne baba kaçamağı olark değerlendirilmemeli benim fikrimce..

Bana ve başka bir üyeye göre bırakılmaz, sizlere göre bırakılır. Fikirleri küçük görmezsek daha sağlıklı düşünebiliriz.
İyi günler..

Sadece fikrimizi sormus, senin soyledigin gibi bende fikrimi soyledim sevgili omergry.. “ benim fikrimce” de bir bebek bir hafta birakilabilir.. burayi forum yapan da budur zaten :) adem gunes okumuyorsan uzerine alman gereken bir sey de yok.. okuyan kisinin de “saglikli dusunebilmesi” icin elindeki kitabi derhal birakmasi gerekiyor.. kucuk gormek? Rica ederim benimki tavsiye :KK66:

Back
X