- 24 Eylül 2010
- 6.125
- 19.950
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biliyorum
Oto koltuğumda hazır ama nasıl sığarız ki büyük bir oto koltuğum var
Calisan anneler gece eve gelmiyo mu?? Uzmanlarin bahsettigi sey gece 1 saatte olsa mutlaka anneyi gormesi lazim.bende ayni fikirdeyim cok onemli bisey yoksa cocuktan ayri kalinmamali.evet annelerin dinlenmeye ihtiyaci var ama bu uzun sureli bi dinlenme oluyor.1 saat 2 saat degil tatil en az 3 gun surer.o yastaki bi bebek icin cok uzun bi sureÖyle birşey yok. Olsa, çalişan anneler ne yapsin? En kolayi o yaşta birakmak. Daha çocuk tam idrak edemiyor çünkü. 1-2 yaşindan sonra daha zor çünkü artik anne babasini biliyor.
Ben ebeveynlerin ilk önce kendilerine bakmasini daima savunurum. Sağlikli bir anne baba, sağlikli bir çocuk demek. Tatil lüks değil, bir ihtiyaçtir. Insan enerjisini depoluyor, kendine geliyor.
Merak ettim, hangi pedagoglar bunu hangi araştirmalar ile söyleyip kanitlamaya çalişti? Bu konuda bir link arabilirseniz sevinirim.
Benim kizim doğduğundan beri arada hafta sonu annemlere birakirim. Hiçte sorun yaşamadik. Gayet birbirimize bağliyiz.
Elbette 10 gün fazla fakat burda 1 haftadan bahs ediliyor. Bence gayet uygun. Çocuğun arabada feryat figan ağlamasindan iyidir.
Son bisey yazacam icimde kalacak yoksa. Bu tatili ne zaman planladiniz? Bu cocugun oldugunu biliyodunuz ya da olacagini? Kac aylik olacagi.. yakin bir yere tatile gidilebilirdi belki. Hem 10 saat arabada agliycak hem oto koltugu yok!!! Cocuk en fazla ne kadar aglayabilir denmis, ama bazi aglamalar oylesine aglama olmuyo ve strese giriyolar. Bu gercekten sagliksiz. Bi arkadasimin bebegi bu sekilde cok agladi ve anliknefesi kesildi. Bir sure tedavi gordu. Illa boyle olur demiyorum tabii ama cocuga eziyet degil mi bu?Arkadaşlar yorumlarınız hepsini okudum kafam iyice karıştı
Bir buçuk ay gibi bir süreç var önümüzde oğlumu bir şekilde araya alıştırmaya bakıcam
Yoksa tatilden keyif alamam başka türlü olmazsa dönüşüde bir şekilde gece ayarlarım
Oto koltuğu işinide eşimle çözeriz sanırım
Çok teşekkür ederim cevaplar için
Kuzenim hemsire kocasida ole ve gece mesaileri oluyo mesela.. o cocuklar napsin o zaman : (Calisan anneler gece eve gelmiyo mu?? Uzmanlarin bahsettigi sey gece 1 saatte olsa mutlaka anneyi gormesi lazim.bende ayni fikirdeyim cok onemli bisey yoksa cocuktan ayri kalinmamali.evet annelerin dinlenmeye ihtiyaci var ama bu uzun sureli bi dinlenme oluyor.1 saat 2 saat degil tatil en az 3 gun surer.o yastaki bi bebek icin cok uzun bi sure
Katiyyen birakmayin cocugunuzu.gozunuzden ayirmayin sakin.bukadar olay yasandi aman diyim.brnde gittim ama yanima aldim evet cok zor oluyor ama anneysek ve ococuklar bize muhtacsa onlari biz kollucaz.yanlis anlamayin anane babane de bskar ama anne gibi baba bile bakamiyor maleseff.anca beraber kanca beraber.bizde gudicez kurban bayraminda ve ucbucuk ve bir yasinda iki kizimida alicam yanima...Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız
Mart ayında planladıkSon bisey yazacam icimde kalacak yoksa. Bu tatili ne zaman planladiniz? Bu cocugun oldugunu biliyodunuz ya da olacagini? Kac aylik olacagi.. yakin bir yere tatile gidilebilirdi belki. Hem 10 saat arabada agliycak hem oto koltugu yok!!! Cocuk en fazla ne kadar aglayabilir denmis, ama bazi aglamalar oylesine aglama olmuyo ve strese giriyolar. Bu gercekten sagliksiz. Bi arkadasimin bebegi bu sekilde cok agladi ve anliknefesi kesildi. Bir sure tedavi gordu. Illa boyle olur demiyorum tabii ama cocuga eziyet degil mi bu?
şu an çalıştığım kurum sebebi ile link paylaşamıyorum(sistem engeli copy paste izin vermiyor)ama Google'dan kaba taslak aratırsan çoğunlukla bunu okuyabilirsin.
Çocuk gelişimi uzmanı bir çok arkadaşım var onlarla birebir görüşmelerimde de bunu savunurlar. Adem Güneş yaş-1 prensibini savunur ama çoğu çocuk gelişimci Adem Güneş'in çok fazla anneye bağımlı çocuk savları olduğunu düşünürler ki ben de katılıyorum. günümüz çocukları için yaş-1 çok az bir gün. çocuklara anlatıldığında çok güzel anlıyorlar. ama dikkat ederseniz çocuk diyorum. laftan anlayabilecekleri yaş minimum 2.
konu sahibine 1 hafta bırak git derken kendi yaptıklarınla çeliştiğinin ayrıca farkında mısın? arada hafta sonları bırakıyorum diyorsun. hafta sonu dediğin 2 bilemedin hadi cumadan gittin 3 gün. konu sahibi 1 hafta diyor 7 gün eder. yazık değil mi el kadar bebeğe.
6 aylık bebek yahu insaf biraz. rahat olmak, çocuğa bağımlı olmamak felan tamam da marjinal olcam diye de kasmayalım lütfen.
Adem gunesle bas edemezsin hic deneme, kitaplari bedava falan dagitiyorlar herhalde saka gibi..
Oto koltuğunu kaç aylıktan itibaren kullandınızBende iki çocukla tatildeyim. Dayanamadım yazayım dedim. Bir 5 diğeri 1,5 yaşında. Geçen yaz gittiğimizde tam 6 aylıktı. Geliş gidişte Gece yolculuğu yaptık biz. Biraz ağladı. Ama sıkıntı yapmadı hemen susturduk.
Ben çocuk pusete binemeyeceği aylığa gelince hemen oto koltuğuna alıştırıyorum. O yüzden sıkıntı yaşamadım iki çocuğumda da. İki dklık yola bile gidiyor olsam hemen oto koltuğuna bağlıyorum. Zamanla alışıyor çocuk. Bence bırakmayın bebeği aklınız kalır.
Calisan anneler gece eve gelmiyo mu?? Uzmanlarin bahsettigi sey gece 1 saatte olsa mutlaka anneyi gormesi lazim.bende ayni fikirdeyim cok onemli bisey yoksa cocuktan ayri kalinmamali.evet annelerin dinlenmeye ihtiyaci var ama bu uzun sureli bi dinlenme oluyor.1 saat 2 saat degil tatil en az 3 gun surer.o yastaki bi bebek icin cok uzun bi sure
Arkadaşlar yorumlarınız hepsini okudum kafam iyice karıştı
Bir buçuk ay gibi bir süreç var önümüzde oğlumu bir şekilde araya alıştırmaya bakıcam
Yoksa tatilden keyif alamam başka türlü olmazsa dönüşüde bir şekilde gece ayarlarım
Oto koltuğu işinide eşimle çözeriz sanırım
Çok teşekkür ederim cevaplar için
Ben de 6 aylık bir bebeğin uzun süre bırakılmasını doğru bulmuyorum. Ama Adem Güneş okumuyorum. Hatta tam.aksi hiç hazetmem kendisinden.
Bunu da hiç bir uzman aklıyla değil en doğru yol olan annelik vicdanı ve gözlemi ile söylüyorum.
Bu bir kaç saatlik anne baba kaçamağı olark değerlendirilmemeli benim fikrimce..
Bana ve başka bir üyeye göre bırakılmaz, sizlere göre bırakılır. Fikirleri küçük görmezsek daha sağlıklı düşünebiliriz.
İyi günler..