Derdim tatil iki çocuk

Oto koltuğunu kaç aylıktan itibaren kullandınız

Benim pusetim küçük yani dardı. Kızım 8 aylık olduktan sonra arabaya bağlanmadı. Bende 8 aylıktan sonra oturtmaya başladım. Benim oto koltuğu biraz yatay pozisyona geçebiliyor. Oturmaktan sıkılınca biraz ileri çekip yani kaydırıp hafif yatırır pozisyona getiriyorum. Öylede rahat ediyor. Uyuyor hemde

Benim pusetim küçük yani dardı. Kızım 8 aylık olduktan sonra arabaya bağlanmadı. Bende 8 aylıktan sonra oturtmaya başladım. Benim oto koltuğu biraz yatay pozisyona geçebiliyor. Oturmaktan sıkılınca biraz ileri çekip yani kaydırıp hafif yatırır pozisyona getiriyorum. Öylede rahat ediyor. Uyuyor hemde
Bebeğim 6,5 aylık tam oturamıyor desteksiz
Oto koltuğum hafif yatar pozisyona geçiyor ama nasıl acaba oturabilir mi

uçakla gidebilirsin yani bilirim o eziyetleri benim oğlum nasıl ağlardı 4 yaşında hala sevmez araba yolculuğunu geçen bayram 2 saatlik yola çıktık kendini paraladı tutuyo heralde çocuğu bebekken 5 günlük kontrolde ağlamaya başladı halada ağlar sevmez öyle

Bebeğim 6,5 aylık tam oturamıyor desteksiz
Oto koltuğum hafif yatar pozisyona geçiyor ama nasıl acaba oturabilir mi

Yani bence oturamaz sanki. Kızımın doktoru oto koltuğu için en azından tam oturması gerekir demişti. Bende bu sebepten o aylarda oturtmuştum. Pusetle seyehat sizin için daha uygun sanki.

Peki siz bebekle uçakla gidip dönseniz olmaz mı? Böylesi sizin için daha uygun olur belki. Ya da tatili biraz kısaltıp bebeği burda bırakın veya gidiş dönüş içinde geceyi denk getirmeye çalışın

Ben çelişmiyorum. Yilda bir hafta birakmak ile her ay bir hafta sonu birakmak eş değerdir. Hatta yakinda bende kizimi bir hafta annemlerde birakmak zorundayim.

Bunun insafsizliğini anlayamiyorum. Çocugu dişariya atmiyoruz. Ben ve babasindan sonra onu en çok seven kişiye birakiyoruz. Annem neredeyse benden daha iyi bakar mesela. Yemeğiymiş, herşeyine dikkat eder.

Konu sahibin anneside farkli değildir. O bebek annenin olmadiğini bile fark etmez. Ama o arabada 10 saat ağladiğini, stressin yükseldiğini fark eder.

Türk kültüründe hep gereksiz bu anne fedakar ve vefakar olmali olayi var. Illa yapişik olacaklar. Bu yaş olayi bana mantikli gelmiyor. Bir olay travmatik ise, sirf aradan 1-2 yil geçiyor diye daha az travmatik olmasini mantikli bulmuyorum.

Ve ben nette her şekilde aradim ve yine bahs ettiğiniz makaleleri bulamadim. Ayrica Adem Güneşi ben pedagog olarak saymiyorum. "Babalar bez değistirmesin, çocuğun bakimi tamamen annede olmali" diyen biriyi ciddi almam.

Adem Güneş'i övmedim zaten ben de beğenmiyorum. yorumumda da onunla aynı fikirde değilim yazmışım zaten. babaların her şeyi yapması gerekliliğini savunuyorum ki benim oğlumla babası benden daha çok vakit geçiriyorlar çoğunlukla baba diye ağlar oğlum öyle rahatım. Türk kültürü mevzusuna da karşıyım. hiçbir zaman cefakar/vefakar anne rolünü üstlenmedim. üstleneni de sevmem. burada olanlar az buçuk beni bilir iyi feministimdir. oğluma da bunu aşılamaya çalışıyorum.

ama çocuğun ebeveynlerden uzak kalması kısmında sizinle aynı görüşte değilim. oğlum 3,5 yaşında ben eylül ayında 6 gün yurt dışına çıkacağım bu bizce normal. çünkü oğluma bunu anlattığımda gidip geleceğimin bilincinde beni dinliyor anlıyor. öylece bırakıp çıkmıyorum iletişim kuruyorum. iletişim kurulabilecek yaşta bu ayrı kalmalar yaşanmalı diye düşünüyorum. geçen sene de 2,5 yaşındayken 4 gün yurt dışına çıkmıştık. yine anlatmıştım anlamıştı. döndüğümde bu yönde sorular sordu ve bu süre zarfında hiç annemi/babamı isterim diye ağlamadı.(uzakta kaldığında anneanne/babaanne konusunda da sıkıntımız yok pırıl pırıl bakıyorlar. bırakılan kişi konusunda da bir takıntım yok katılıyorum onlar bizden iyi bakıyorlar ama mesele bu değil.)

yalnız sizin küçümsediğiniz 1-2 yıl mevzusu bence kesinlikle çok önemli. siz böyle düşünüyor olabilirsiniz ama ben bu kadar küçük bir bebeğin, henüz iletişim kurulamayan bir bebeğin 7 gün bırakılmasına karşıyım.

herkes burada fikirlerini yazıyor. siz kendi fikrinizce evladınızı yetiştiriyorsunuz ben kendi fikrimce.

sizi iknaya felan da uğraşmıyorum. saygı çerçevesinde kendimi ve konuya bakışımı anlatmaya çalışıyorum. umarım anlatabilmişimdir.

Arkadaşlar uçakla mümkün değil bulunduğumuz şehirden giden direk uçak yok aktarmalı da yapamayız
Bana sadece araba da nasıl durdurabilirim bu konuda fikir verir misiniz?
Gündüz otelden çıksanız bile yola çıkmayabilirsiniz hava kararana kadar.
Cafede parkta bir yerlerde vakit geçirirsiniz. Ehliyetiniz var ise arabayı da gece dönüşümlü kullanırsınız,eşiniz uyur siz kullanırsınız,siz uyursunuz eşiniz kullanır,dinlene dinlene dönersiniz.
Yada gündüz çıkıp,ağladıkça mola verebilirsiniz. Dönüşünüz geceyi bulur ama en azından bebek çok ağlamaz belki bol nol durursanız.
Bebekler genelde araba yolculuğu severler aslında. Acaba sıcaktan mı rahatsız oluyor,camlara güneşlik takiyor musunuz? Benim kızım güneşi sevmezdi,pusetin tentesi kesmiyordu hatta pusetine şemsiye,arabanın camlarına da güneşlik takmadan adım atamazdım bir yere.

Arkadaşlar uçakla mümkün değil bulunduğumuz şehirden giden direk uçak yok aktarmalı da yapamayız
Bana sadece araba da nasıl durdurabilirim bu konuda fikir verir misiniz?
Cafede parkta bir yerlerde vakit geçirirsiniz. Ehliyetiniz var ise arabayı da gece dönüşümlü kullanırsınız,eşiniz uyur siz kullanırsınız,siz uyursunuz eşiniz kullanır,dinlene dinlene dönersiniz.
Yada gündüz çıkıp,ağladıkça mola verebilirsiniz. Dönüşünüz geceyi bulur ama en azından bebek çok ağlamaz belki bol nol durursanız.
Bebekler genelde araba yolculuğu severler aslında. Acaba sıcaktan mı rahatsız oluyor,camlara güneşlik takiyor musunuz? Benim kızım güneşi sevmezdi,pusetin tentesi kesmiyordu hatta pusetine şemsiye,arabanın camlarına da güneşlik takmadan adım atamazdım bir yere.

Yani bence oturamaz sanki. Kızımın doktoru oto koltuğu için en azından tam oturması gerekir demişti. Bende bu sebepten o aylarda oturtmuştum. Pusetle seyehat sizin için daha uygun sanki.

Peki siz bebekle uçakla gidip dönseniz olmaz mı? Böylesi sizin için daha uygun olur belki. Ya da tatili biraz kısaltıp bebeği burda bırakın veya gidiş dönüş içinde geceyi denk getirmeye çalışın
En mantılısı gidiş dönüşü geceye getirmek

Camlar filmi
Sadece aklıma gelen evde sürekli rahat hareket etmek istiyor emekliyor yerde yuvarlanıyor acaba arabada hareket alanı daralıyor diye mi sıkılıyor anlamadık

Nereden çikariyorsunuz uzun bir süre olduğunu? Anne baba 1-2 saatliğine dinlenemez zaten.

Ayirten yillardir bircok baba iş gezisine gittiler. Onlar gidince sorun yok, anne gidincemi sorun var? Yani travma ise, ikisinede travma olmamali mi?
Ikisinin ayni oldugunu dusunmeniz dogru degil.peki neden mahkemeler belli bi yasa kadar annede kalmasini istiyorlar.bi bebek icin baba cok onemli ama annenin yerini hic kimse tutamaz.anneler dinlensin ona sozumiz yokta tatile gitmek o kucuk bebegi anneden ayiracak kadar onemli degil.yasi buyuk olsa neyse ama anneye en cok bagli oldugu zaman.ben travma yasayacak demedim onermiyorlar dedim.herkesin dogrusu ayri isterse 1 ay birakip gitsin.

Ben heralde anlatamiyorum kimseye ne diyorum zorunlu olmadikca yapilmamasi lazim.tatil sizce birakip gitmek icin cok mu onemli bi sebep
.. o zaman gitmeyecek bebegi bu kadar deli gibi agliyosa.. ki bide oto koltugu meselesini bile burdakiler soyledi neyseki.. 10 saat yol, deli gibi aglayan bebek.. emin olun anneannede kalsa bu hikayedeki kadar yipranmaz. Herkesin kendi cocugu kendisi bilir

Ikisinin ayni oldugunu dusunmeniz dogru degil.peki neden mahkemeler belli bi yasa kadar annede kalmasini istiyorlar.bi bebek icin baba cok onemli ama annenin yerini hic kimse tutamaz.anneler dinlensin ona sozumiz yokta tatile gitmek o kucuk bebegi anneden ayiracak kadar onemli degil.yasi buyuk olsa neyse ama anneye en cok bagli oldugu zaman.ben travma yasayacak demedim onermiyorlar dedim.herkesin dogrusu ayri isterse 1 ay birakip gitsin.
Yasi buyuk cocugu istesende birakamazsin:) kalmaz cunku

Ben olsam bırakırdım.
Zaten 6 aylik tatilden bisey anlayamayacak.
Tatilde tatil olmayacak zaten.
En azindan siz dinlenmiş olursunuz.

6 aylikken arabada gunduz de olsa uyumaz mi sizin yerinizde olsam dönüşte de gece yola cikardim. yazdin gece yolculugu harika oluyor serin serin..

Kızlar merhaba
Hemen konuya giriyorum
Ağustos sonu Eylül başı Antalya'ya tatile gidiyoruz
Bulunduğumuz ilden yaklaşık 10 saat sürüyor.
4 yaşında ve 6 aylık iki oğlum var
Normalde ikiside yanımda gelecekti
Ama anlamadığımız bir şeklide küçük oğlum araba durmuyor
Sürekli ağlıyor internette araştırdım araba tutabilir yazıyor.
Giderken sorun yok gece çıkacağımız için ikiside uyuyacak
Ama dönüş gündüz olunca sıkıntı burda başlıyor.
Size iki sorum olacak
1.Bebeği bu şekilde olan var mı arabada nasıl yolculuk edebilirim küçük oğlumla
2.Annemde kv. de bırak biz bakarız diyor.Eşimde bırakma taraftarı sen çok yorulursun kalsın diyo
Ama benim içim içimi yiyor hiç bırakmak istemiyorum ne yapmalıyım
Ama gözüm korkuyor çünkü krize girmiş gibi ağlıyo ve arabayı durdurup biraz gezdirmeden susturamıyoruz
Yorumlarınız çok önemli ne yapmalıyım
Yada siz ne yapardınız

Ablam hep anneme bırakır, biri 5 biri 3 yasinda. Eğer bırakacağıniz yerde mutsuz olmayacaksa, seviyorsa...
Sonradan çocukları havuza günübirlik denize götürüp gönlünü alıyorlar.
Sizin de birkaç gün huzurlu bir ortama ihtiyacınız var diye düşünüyorum.

Emzirmiyorsan bırak annene git bence. O zaten tatilden anlamıyor daha, ama büyük oğlun anlıyor ve istiyor. Özlersin tabi ki ki ama onun da senin de rahatın için bence bırak annene.

Back
X