• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Ütü

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar ütü yapmaktan nefret ediyorum. Cumartesi dahil çalışan ve sürekli klasik giyinmek zorunda olan biriyim. Eşimde de ekleninde baya ütüm oluyo.
Günlük giyecegimiz kıyafetleri ütülüyorum. Ütüye bir girince en az 3 saatimi alıyo (elimde çok hızlı değil) sadece pazar günleri evde olan bir bayan için uzun bir zaman. Bu konuda bir çare yokmu parça başı ütü yapan kurumlar kuru temizlemecilerde yapıyo bu işi ama pahalı yahu. Bir çözüm lütfen arkadaşlar.

Arkadaşlar ütü yapmaktan nefret ediyorum. Cumartesi dahil çalışan ve sürekli klasik giyinmek zorunda olan biriyim. Eşimde de ekleninde baya ütüm oluyo.
Günlük giyecegimiz kıyafetleri ütülüyorum. Ütüye bir girince en az 3 saatimi alıyo (elimde çok hızlı değil) sadece pazar günleri evde olan bir bayan için uzun bir zaman. Bu konuda bir çare yokmu parça başı ütü yapan kurumlar kuru temizlemecilerde yapıyo bu işi ama pahalı yahu. Bir çözüm lütfen arkadaşlar.

Ütün ne marka ben plipsh azur kullanıyrm eşim çok tikli 1 saatsile sürmez ütüm.
Biriktirmem geceden halledrim herşeyi bugün çmaşır yıkarsam yarın ütülerm

Ütüyü bende sevmem ama mecbur başa gelen çekiliyor.

Acaba ev hanımı olan bir komşuna teklif etsen kuru temizlemecilere göre belki daha uygun bir fiyata yaparlarmı. Bunu sormakda zor komşuya ama aklıma ilk gelen bu oldu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benimde en büyük derdim ucunu azıcık kaçırırsam olay bitiyor sırf ütü için kadın tuttuğumu biliyorum iki kere başıma geldi en mantıklısı bende konu açmıştım hanımlar çok yardımcı oldu çamaşırlıktan toplarken ütülemek hiç biriktirmemek sanırım..

herseyı utuleme canım sende..

mısal nevresım takımım 6 aydır,eşimin sweeti 3 aydır utulenmeyı bekliyor..

nasılsa sımdı gıymıcek dıyıp,utulemıyorum..kendı gıysılerımı ıse hıc utulemem..

bu akıl pek olmadı galıba:S

Bende tam tersi ütü yapmaktan hoşlanan biriyim..

Ütün ne marka ben plipsh azur kullanıyrm eşim çok tikli 1 saatsile sürmez ütüm.
Biriktirmem geceden halledrim herşeyi bugün çmaşır yıkarsam yarın ütülerm

tefal markası 7 yıl oldu alalı :)

Ütüyü bende sevmem ama mecbur başa gelen çekiliyor.

Acaba ev hanımı olan bir komşuna teklif etsen kuru temizlemecilere göre belki daha uygun bir fiyata yaparlarmı. Bunu sormakda zor komşuya ama aklıma ilk gelen bu oldu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

yok canım ya teklif edemem zaten.

Önce ütünü değiştirebilirsin Sonrada sadece ütü için bir bayan tutabilirsin
Yada evet herşeyini ütüleme donuna kadar ütüleyenlere aklım ermiyorr bazen:)
Ben gömlekler bitsindiye beklerken bazıları donunu ütülüyr bravo onlara burdan

Eve temizlik için kadın tutuyorsan biraz daa fazla verip ona yaptıraiblirsin. Onun dışında bu kadar ütüsü olup da parçabaşı ütü yapan yerlerle anlaşan bir tanıdığımız vardı. Her hafta olunca baya indirim yapıyorlardı.

Zavallı anacığım hem minik canavarıma bakıyor hem yemeğimi yapıyor hem de ütümü:14::14::14:
İşin sırrı biriktirmemek galiba, çünkü 2.ya da 3.makinayı da açmışsam ve yığmışsam bir türlü ütüleyemiyorum. Sonra bir bakıyorum ütülenmiş:16:

kazanlı ütü benimde derdime bir nebze olsun çare oldu ama iki kişi olunca gömlek paltolon gibi zor ürünler girince işin içine benimde 2 saatı buluyor tam kurutmam çamaşırlarımı ütülenecekleri ayırırım mutlaka akşamına yapmaya çalışırım zor iş zor çalışmak ...

herseyı utuleme canım sende..

mısal nevresım takımım 6 aydır,eşimin sweeti 3 aydır utulenmeyı bekliyor..

nasılsa sımdı gıymıcek dıyıp,utulemıyorum..kendı gıysılerımı ıse hıc utulemem..

bu akıl pek olmadı galıba:S

:D:D:D:D

:1:
Hahaha cok tatli geldi cevabiniz :D

eskiden olsa neysede suanda bebekle zor oluyor benimde...

tek care elini hizlandiracaksin arkadasim..ya da haftada bir kadin al utunu yapsin sadece...

Ütüden oldum bittim nefret ettim becerememde zaten harita gibi olur ütülediklerim..ilk evlendiğimde bir süre başıma kaldı baktım olmuyor eve temizliğe gelen kıza bıraktım o yaptı, sonrada kızlar doğunca evimizde onlara bakan abla yapmaya başladı. Bizde çorap hariç herşey ütülenir öylede takıntılıyım. Ütüsüz şey dolaba çekmeceye girmez. 6 sene önce annem bana doğum günümde philips in buhar kazanlı ütüsünü almıştı. Müthiş birşey. İlk başta bizim abla pek alışamadı sevmedi ama şimdi evdeki ütüsü ona çok kötü ve yavaş geliyormuş. 2-3 saatlik ütüyü yada şöyle söyliyeyim iki makina çamaşırı yaklaşık yarım saatte ütülüyor. Ama tabi ütü hızlı olunca onunda eli hızlandı. Kesinlikle iyi bir buhar kazanlı ütü al. Süreyi yarı yarıya azaltırsın...

Benim de en sevmedigim istir ütü.
Eve temizlige gelenim falan da yok malesef.
bir ara disarda utuletmeyi denedim, o da hic pratik degil hangi birini utuleteceksin.
eninde sonunda yine basina kaliyor insanin.
buhat kazanli utu aldim ben de.hem hizlandiriyor hem de bastirmaktan sinir sıkışması asamasina gelmiyorsun.
ve malesef ben de her seyi utulerim.
kendimin degil ama kizimin donlarina kadar:)
duzeltme; yani el bileklerinde sinir sıkışması asamasini kasdettim:)

Son düzenleme:

evet canım
ben bu konuyu bir atasözümüzü dikkate alarak çözdüm

birine iyilik yapmak istiyorsan
ona balık verme
balık tutmayı öğret demişler
:34::34::34::34:

bende öyle yaptım
şimdi iyiliğimin mükafatı
eşimin hayır dualarını alıyorum
:1::1::1::1::1::1:

Back
X