• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim var Sevgilim kürt annem konusmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neyazayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
27
-3
1
24
Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
Ben eğitim konusunda pek bir fark göremedim aranızda. Türkiye’de çoğu taşra üniversitesi aile çiftliği gibi kadrolaşmış ve öğrenimi lisenin devamı gibi. Özür dilerim ama bölümünüz de zaten Odtüde falan okumuyorsanız pek de gelecek vadetmiyor. Bitirince iş bulma konusu sıkıntılı bunu siz daha iyi biliyorsunuz. Ancak kültür farkı çok önemli bir konu. Aklınız varsa kadın-erkek eşit kültürde büyümüş, ev işlerini müşterek paylaşım yapan aile görmüş birisiyle evlenin, evlenecekseniz. Yoksa hayat çekilmez olur.

Şimdi şöyle bişey ailesinide tanıyorum anneside diyor bana bunu seni ezdirmem emin ol diye ki erkek arkadaşımda aynı fikirde eski kafalı insan değiller öyle hep bir arada yaşayan sulalecek yaşayan insanlardan değiller ki zaten devir artık çok değişti ben okulumu okumucam veyada bitirmicem mesleğimi elime almıcam demiyorum onlara bı kere benim gözümden bakmiyolat sadece
Eski kafalı olmasalar annesi sana "seni ezdirmem" gibi bir lafı neden diyor? Ayrıca ırk konusunda aileni haksız buldum ama lise mezunu bir erkek ile üniversite mezunu bir karın arasında ilerde ne gibi sorunlar çıkar aşağı yukarı tahmin ediyorum.
Ben anı kararlar vermezdim ama ailemi de karşıma almazdım yine de tabi aşıkken bunlar duyulmaz ama umarım.hayirlisi olur hakkinizda

Bu saçma bakış açılarınızı dizilerden mi alıyorsunuz? Öldürülen kadınların hepsinin katili Kürtler yani? Birisi de Kürtler anne kuzusu demiş. Burada okuduğumuz ana kuzuları, karısına şiddet gösterenler Kürt, öyle mi? Bu çok acı ama dine ne kadar yatkınlık varsa, kadına o kadar değer yoktur. Bence bu kıstas olmalı.

Ben de Kürdüm, dolayısıyla erkek kardeşim de öyle. Gayet mükemmel bir eş. Ne eşinin işine karışır ne kıyafetine (zaten olması gereken bu, siz söylediğiniz için yazıyorum).

Benim kayınvalidemin de korkulu rüyası Kürt gelinmiş. Saçmalığa bakarmısınız🤣 şu an ona en saygılı sevgili davranan kişi de benim. Her gün arar sorar. Hiç büyük bir sorun yaşamadık, saygı çerçevesini asla aşmadık.

Diyeceğim o ki, nereden geldiği önemli değil. Bir insanın ne olduğunu tanıyınca anlarsınız zaten.
Eminim sevgiliniz de annenize bayılmamış😀

Bu saçma bakış açılarınızı dizilerden mi alıyorsunuz? Öldürülen kadınların hepsinin katili Kürtler yani? Birisi de Kürtler anne kuzusu demiş. Burada okuduğumuz ana kuzuları, karısına şiddet gösterenler Kürt, öyle mi? Bu çok acı ama dine ne kadar yatkınlık varsa, kadına o kadar değer yoktur. Bence bu kıstas olmalı.

Ben de Kürdüm, dolayısıyla erkek kardeşim de öyle. Gayet mükemmel bir eş. Ne eşinin işine karışır ne kıyafetine (zaten olması gereken bu, siz söylediğiniz için yazıyorum).

Benim kayınvalidemin de korkulu rüyası Kürt gelinmiş. Saçmalığa bakarmısınız🤣 şu an ona en saygılı sevgili davranan kişi de benim. Her gün arar sorar. Hiç büyük bir sorun yaşamadık, saygı çerçevesini asla aşmadık.

Diyeceğim o ki, nereden geldiği önemli değil. Bir insanın ne olduğunu tanıyınca anlarsınız zaten.
Eminim sevgiliniz de annenize bayılmamış😀
“Dine ne kadar yatkınlık varsa kadına değer o kadar yoktur.” Ne kadar acı ve doğru. Benim ex nişanlımın annesi beni çok severdi. Beni eşine ve oğluna karşı savunup onları eleştirdiğinde “sen sus sen karışma sen ne anlarsın” diye azarladılar kadını. Ve söylememe gerek var mı bunlar namazında niyazında ibadetinde insanlar. Tabii ki farklı insanlar vardır. Benim önceki sevgilim de kürttü. El üstünde tutardı beni gözümün içine bakardı. Biraz karakter, kendimi geliştirme ve görgü ile alakalı ama genel olarak aile yapısı ve zihniyet benzer içten içe. Doğu ve güneydoğu Kürtleri arasında da bariz anlayış farkı var bir de.

Erkek arkadaşım kürt

çocuğun verilmiş sadakası varmış, iyi kurtulmuş. Annen bilmeden çocuğa iyilik yapmış.

Şu koca sitede ırkların, mezheplerin, giyim kuşamın, yaşam standartlarının, inançlarının insan ahlak yapısına dolayısıyla karakterine etkisi olmayacağını bilmiyor mu? Bu ötekileştirme nedir ?

Etnik köken meselesi değil bende doğuluyum. Ama kafa yapısı,hayata bakış açısı uymalı. Sorun çıkıyor ister istemez. Abim batıdan biriyle evlendi ve çok sorun yaşadı zamaninda. Yengemin ailesinde erkekler reçel yaparmis,baklavayi vs babası acarmış haliyle bunları evlenince de abimden bekledi. Abim doktor ama kafa yapısı dogdugu toprakların yani. Yemegi,temizligi detay isleri kadının yaptigina şahit olmuş bir kere. Çok sorun yaşadılar bu verdigim en basit örnek. Ben ayrıldım esimden ve şuan biriyle evlenecek olsam ama benim kültürümden biriyle evlenmek isterim,tabi buyuk konusmuyorum🤷
Bu yorumu görünce yazmak istedim. Eşimin ailesi ve biz balkan göçmeniyiz. Kadınlara ayrıca değer veriliyor. Evet gerçekten öyle kayınpederim reçel yapar turşu kurar, köfte kızartır. Babam benim çeyiz günüm için annemle beraber börek açtı. Keza eşimde aynı şekilde temizlik yaparken cam siler kapı siler ne bileyim yazın yapışan kışlık hazırlıklarımızı beraber yaparız. Tabi ikili ilişkiler de önemli bunları yapmayan da illa ki vardır ama geneli böyle çünkü o kültürde yetişiyorlar. Erzurumlu çok çok yakın arkadasım var 2 kız bir erkekler zamanında buraya göçmüşler ama annesi babası oğlumda oğlum diyor butun yuk kızlarda. Kız bizi her gördüğünde şok geçiriyor. Şimdi evlendi eşi de o taraftan. Karı koca birbirni seviyorlar ama butun yuk arkadasımda malesef. Sonuç olarak evet alışılan kültüre baglı olarak kadını biraz eziyorlar. Ben olsam kürt diye değil ama eğitim seviyesi ve etnik köken farklılığı açısından evlenmezdim.
Sadece kurt olarak bakmayın mesela ben cerkez abaza ile de evlenmezdim bizim yapımız uymaz. Eşim evlendiğimizde lise mezunuydu ama nişanlı iken uni okuttum onun da içinde vardı zaten ama okuyamamıs ceşitli sebeplerden. Nişan takar takmaz örgün okula kaydoldu öğretmen oldu şimdi meslegini yapmasa da lisans mezunu. Lise mezunu iken de hayat görüşü bana uyuyordu ama ğnan okula gidip geldikçe aradaki farkı gözlemledim.

Cocugun işi gücü yerindeyse evini gecindirecek güzel para kazaniyorsa ve en önemlisi iyi ahlaklı bir insansa lise mezunu olmasının ne önemi var?Sanki ülkede üniversite okuyan herkes Cumhurbaşkanı olmuş.Butun üni mezunlari boşta geziyor.
İkintarafın denk olması önemli bence. Arada sıkıntılar cıkabiliyor. Tabi ki öncelikli olan aglak dürüstlük vb diye gidiyor ama denk olmayınca da malesef yuksek ihtimal sonu hayal kırıklıgı

Bu yorumu görünce yazmak istedim. Eşimin ailesi ve biz balkan göçmeniyiz. Kadınlara ayrıca değer veriliyor. Evet gerçekten öyle kayınpederim reçel yapar turşu kurar, köfte kızartır. Babam benim çeyiz günüm için annemle beraber börek açtı. Keza eşimde aynı şekilde temizlik yaparken cam siler kapı siler ne bileyim yazın yapışan kışlık hazırlıklarımızı beraber yaparız. Tabi ikili ilişkiler de önemli bunları yapmayan da illa ki vardır ama geneli böyle çünkü o kültürde yetişiyorlar. Erzurumlu çok çok yakın arkadasım var 2 kız bir erkekler zamanında buraya göçmüşler ama annesi babası oğlumda oğlum diyor butun yuk kızlarda. Kız bizi her gördüğünde şok geçiriyor. Şimdi evlendi eşi de o taraftan. Karı koca birbirni seviyorlar ama butun yuk arkadasımda malesef. Sonuç olarak evet alışılan kültüre baglı olarak kadını biraz eziyorlar. Ben olsam kürt diye değil ama eğitim seviyesi ve etnik köken farklılığı açısından evlenmezdim.
Sadece kurt olarak bakmayın mesela ben cerkez abaza ile de evlenmezdim bizim yapımız uymaz. Eşim evlendiğimizde lise mezunuydu ama nişanlı iken uni okuttum onun da içinde vardı zaten ama okuyamamıs ceşitli sebeplerden. Nişan takar takmaz örgün okula kaydoldu öğretmen oldu şimdi meslegini yapmasa da lisans mezunu. Lise mezunu iken de hayat görüşü bana uyuyordu ama ğnan okula gidip geldikçe aradaki farkı gözlemledim.
Ben de Dimetoka göçmeniyim. O kadar güzel yazmışsın ki. Bizde de kadın el üstünde tutulur, gözünün içine bakılır, her türlü yük paylaşılır. O yüzden çok zor farklı kültürden biriyle anlaşmamız. Ben anlaşamadım o yüzden nişanlımdan ayrılmak durumunda kaldım.

Lise mezunu olması sorun, doğulu olarak söylüyorum; doğuda öyle kadınlara değer verilmiyor , 2. Sınıf insan bile değilsin burda bence başınızı yakmayın.

aşırı anneci aşırı iş beklerler kadından, libidoları da çok yüksek,çekebileceksen gel yoksa anneni dinle aşk biter bu davranışlar bitmez çoğu doğulu kadın gençken bunları çekip çekip 50 sinde ruh hastası olup ilaçlarla uyuyorlar evde
Ben bu söylediğinize katılmıyorum
Ben Karadenizliyim eşim doğulu Malatyalı
Dediğinizin aksine eşim ve ailesi bana çok değer veriyor şimdiye kadar hiç beni ezmediler kendi ailemden bile rahat ettirdiler beni asla hizmet bekleyen insan değiller
Doğulu var doğulu var
Her millette de iyi var kötü var
Ayrıştırmak çok yanlış
Ne batılılar gördüm adamlıktan nasibini almamışlar 😏

Ben bu söylediğinize katılmıyorum
Ben Karadenizliyim eşim doğulu Malatyalı
Dediğinizin aksine eşim ve ailesi bana çok değer veriyor şimdiye kadar hiç beni ezmediler kendi ailemden bile rahat ettirdiler beni asla hizmet bekleyen insan değiller
Doğulu var doğulu var
Her millette de iyi var kötü var
Ayrıştırmak çok yanlış
Ne batılılar gördüm adamlıktan nasibini almamışlar 😏

Malatya en iyisi, güneydoğuda değer yok varsa da tek tük. Onlarla kıyas yapılmaz tek şeylerle

Genel olarak benim dediklerim doğru, ben de kuyruk acısı da yok olanı söylüyorum, annemde batılı babam tarafı iyi olsa da toplu olarak baya kötü ben hiç bir kadının bu topraklarda yaşanmasını istemem

Misal Elazığ da çalıştım kadınları ciddiye almıyorlar memur olsan bile, erkeklerle konuşuyor adamlar kadınları ciddiye almıyorlar

Sordum hatta bi kadına neden böyle ; Elazığ da böyle kızım; uçakta bile hostesi dinlememişler kemerleri bitürlü bağlamamışlar en son bi adam kalkıp ; hele gakkoşlar ( elazığlılar kendilerine gakkoş derler) kemerlerinizi bağlayın demiş de öyle bağlamışlar

Şimdi bi Elazığlı çıkar asla öyle değil bizde kadınnnn kıymetlidir der, yersennnnn

Genel olarak kadının adı yok doğuda, annesi ırkçı değil Yani, ben doğuluyum ordan bildiriyorum.

Başlık parası, berdel çarşaf isteme süt parası neden doğuda var batı da yok bi düşünün isterseniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Kati
Pardonda niye herkes üstüme geliyor sorulara cevap veriyorum burda niye herkes katı
Pardonda niye herkes üstüme geliyor sorulara cevap veriyorum burda niye herkes katı
Katı değiliz .Hangi üye yorum yapıp soru sorsa hep aynı şeyi cevap olarak yazıyorsunuz .Bu yüzden yardimci olamıyoruz.Net olarak söyleyebilirim Annenizi dinleyin.Onlar sizin göremediğimiz şeyleri görüyor.Erkegin eğitim ,iş,kazandığı para olarak eşinden aşağı olursa bu evde çok büyük problem olabiliyor Aşağılık kompleksi başlayıp her konu sizin kendinizi üstün gordugunuze gelebilir .

Forumda baklava deyince herkes beni hatırlıyor cidden kime baklava desem hatırladım seni diyor 😀 ne mübarek yiyecekmiş hayatımı kurtardı zaten o günden sonra bayağı baklava yiyip kutlama yaptık arkadaşlarla.
O şundan kaynaklanıyor genelde muhafazakar Kürt aileleri düğünlerini kadın ayrı erkek ayrı yapar oynama halay kesinlikle yoktur. Kuran tilaveti ile yaparlar. Mevlüt gibi. O yüzden tavuk pilav baklava dağıtılır yemek olarak. O yüzden one ben gelin damat pastası istemem tuhaf geldi. Çünkü kendi kız kardeşi de öyle evlenmişti. Mesela annesi tecrübeli görmüş kadındı. Oğluna oynanmalı düğün olsun, pastalı olsun diye konuşmuş ikna etmeye çalışmış. Okun kültürü o istediği gibi olsun demişti. Ama işte oğlu öküz ondan iş çıkmaz. O yüzden lütfen siz de çok iyi düşünün. Bu insanlar değişmez.
Ay ben de hayatımda ilk defa baklavalı düğünü sizin konumuzda duymuştum. Aklım almıyor keza baklavalı düğünü :) Bütün dünyada düğün pastası diye bir şey var ayol neyin kafasını yaşıyordu bu damat namzeti 😁

“Dine ne kadar yatkınlık varsa kadına değer o kadar yoktur.” Ne kadar acı ve doğru. Benim ex nişanlımın annesi beni çok severdi. Beni eşine ve oğluna karşı savunup onları eleştirdiğinde “sen sus sen karışma sen ne anlarsın” diye azarladılar kadını. Ve söylememe gerek var mı bunlar namazında niyazında ibadetinde insanlar. Tabii ki farklı insanlar vardır. Benim önceki sevgilim de kürttü. El üstünde tutardı beni gözümün içine bakardı. Biraz karakter, kendimi geliştirme ve görgü ile alakalı ama genel olarak aile yapısı ve zihniyet benzer içten içe. Doğu ve güneydoğu Kürtleri arasında da bariz anlayış farkı var bir de.
Üzgünüm yaşadıklarınız için. Maalesef bu böyle. Diğer ülkelere bakın, şeriat diye gelenlerin hepsinin ilk yaptığı şey kadınları eğitimden alıkoymak. O kadar korkuyorlar ki kadınların gelişip onların tekeline çomak sokmasından.
Tabi bizim bölge de hem mezhep hem siyasi bakış açısı olarak bir çok parçaya ayrılıyor. Ama bana gelip hiç kimse bunu batı tarafında yaşamıyoruz diyemez. Sözde dindar olan da kullanıyor dini olmayan da. Erkeklerin işine bu geliyor. Ben evlenecek kadınların hem ailenin dini boyutuna, hem de dediğiniz gibi o ailenin kadınlarına nasıl davranıldığına bakmalarını tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X