• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim var Sevgilim kürt annem konusmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

neyazayim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
27
-3
1
24
Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Son düzenleme:
Etnik köken konusunda haksız anneniz ancak eğitim konusunda haklı, ne iş yapıyor sevgiliniz? Ailesi nasıl insanlar?
Etnik kökeni önemli değil ama eğitim ve aile denkliği önemli, bizim de gelinimiz kürt, ailesi harika insanlar çok seviyoruz , yunan da olsa İtalyan da olsa fark etmezdi ama eğitim, iş, ailenin kültürel durumları ilerisi için çok önemli detaylar bunu unutmayin

Erkek arkadaşım kürt ailem başta çok karşı çıktı baya kavgalar ettik bitiriceksin dedi sen üniversite mezunusun o lise dediler en önemlisi onlar doğulu dedi istemediler sonra tamam dediler ama sen gidersen annem ölümü cignersin diyo gidersin ama diyo evine ayak basmam diyo sen beni ben seni silerim diyo erkek arkadaşımla da birbirimizi seviyoruz iyi biri napicam bilmiyorum???
Eğitim önemli. Kürt , Türk farketmez işi gücü iyiyse zamana bırakın annenler hemen yumuşarlar. Dert etmeyin

Lise mezunu olması sorun, doğulu olarak söylüyorum; doğuda öyle kadınlara değer verilmiyor , 2. Sınıf insan bile değilsin burda bence başınızı yakmayın.

aşırı anneci aşırı iş beklerler kadından, libidoları da çok yüksek,çekebileceksen gel yoksa anneni dinle aşk biter bu davranışlar bitmez çoğu doğulu kadın gençken bunları çekip çekip 50 sinde ruh hastası olup ilaçlarla uyuyorlar evde

Gidersen derken onunla evlenip doğuya yerlesecegim diyorsan bende kabul etmezdim

Biraz açsanız konuyu.
Böyle cok havada kalıyor.
Sizin mesleğiniz ne , sevgilinizin mesleği ne ?
Ailelerin bakış açısı nasıl ?

Valla benim Çervremde ki bütün Kürtler on numara insanlar.
En basit bir sorunumda direkt koşarlar ,yardım ederler, evlerine giderim öyle sofralar kurarlar ki insan kendini padişah sanıyor😂 doğuya gittim şahane insanlardı.
Tabi her yerin iyisi de kötüsü de vardır.

İşte o sofraları hep gelinler hazırlıyor baya yorucu :)

Canım benim sen 22 yaşında ne ara mezun oldun, ne ara aklını başına alıp böyle ailenin karşı çıkacağı ilişkiye başladın. Yani annenin tavrından anladığım asıl sorun erkek arkadaşının kürt olması değil. Annenin dert ettiği, eğitim, meslek, kültür gibi farklılarınızın olması.

Valla annen çok haklı benim erkek arkadaşım doğulu Kürt oda ayrılsam ayrilamiyorum çok değişik bir kafa yapısı var onların kafası erkekleri bizim gibi çalışmıyor. Anneler ne diyorsa doğru çıkıyor.
Ne gibi kafa yapıları var ki merak ettim. Nsıl farklılıklar var?

Kürt olmuş Türk olmuş o sorun değil ama lise mezunu olması sorun bana göre. Denklik çok önemli,ileride kompleks yapacak adam,sonra hayatı zehir edecek mesela,örnekleri var. Sizi sindirmeye çalışacak vs.

Kendize denk olmayanı sevmeyin. Yarın o çok sevdiğiniz ölüp bittiğiniz,uğruna ailenize cephe aldığınız üç kuruşluk adamlar en ufak sorunda “gelmeseydin,sevmeseydin,yapmasaydın,evlenmeseydin benimle” der çıkarlar işin içinden.

Lise mezunu demişsiniz, ne iş yapıyor? Siz ne iş yapıyorsunuz?
Ben üniversite son sınıftayim o lise mezunu çalışıyor ikimizde aynı sehirdeyiz birbirimizi seviyoruz doğulu ama batıda büyümüş şehrin göbeğinde yani çok kısıtlayici biri değil eski kafada olan biri değil çok zeki biri ilerisi için çok güzel palnlari var ama anneme anlatamıyorum çünkü annem benim bunlari anlatmama izin vermiyor istemem de istemem diyor akrabalarım devreye girdi yinede olmaz diyo tanımadan böyle yapması zoruma gidiyor bu yüzden napicam bilmiyorum

Hiç tanımadan etmeden karşınızdaki insan “sırf” Kürt diye mi bunu yapıyorlar? Sosyoekonomik, kültür, eğitim seviyeleriniz, meslekleriniz, hayat görüşleriniz nedir; biraz açsanız?

Valla benim Çervremde ki bütün Kürtler on numara insanlar.
En basit bir sorunumda direkt koşarlar ,yardım ederler, evlerine giderim öyle sofralar kurarlar ki insan kendini padişah sanıyor😂 doğuya gittim şahane insanlardı.
Tabi her yerin iyisi de kötüsü de vardır.
Evet işte bnde bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X