Derdim: Vücudumla barışık değilim

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.700
25.533
548
28
Uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum. Aslında dışardan bakınca fiziğim güzelmiş gibi duruyor zayıf sayılabilecek bir durumdayım. Boy 158 kilo 54. Ama kocaman bir karnım var doktora bile gittim bunun için ama hiçbir sorunumun olmadığını stresten kaynaklandığını söylüyor. Ya kimsede yok da niye bende var böyle şiş bir karın anlamıyorum Göğüslerimi de hiç beğenmiyorum eskiden küçük oldukları için güzel gözükmediğini zannederdim ama ben anladım ki şekli hiç güzel değil. İçe çökük ve çatlak gibi olduğu için uçları çoğu zaman belli bile olmuyor. Ayrıca göğüs halkalarım da fazla büyük gibi ve rengi de solgun gibi mor mu desem kahve mi ne bilmiyorum artık Bu durum beni çok yıpratıyor kendimi hiç genç kız gibi hissetmiyorum millet plajda bikiniyle story atıyor ben bikini giysem ne karnım güzel durucak ne da göğüs bölgem. En kötüsü de ilerde evlenince kocamın beni beğenmemesinden çok korkuyorum bu konuyu kafaya takmaktan inanılmaz yıprandım.

şişmanların programında 300 kg. kadınların yanında filinta gibi sevgilileri var, senin özgüvenin eksik...

Spor yaparak karın bölgesinde istediğin incelmeyi sağlayabilirsin. Göğüs ucu için belki estetik operasyonlu bi çare vardır ben bilmiyorum. Erkeklere gelince iş o noktaya kadar önce sen kendini beğen sonra eş adayını düşünürsün. Bukadar kafaya takma hayat buna hem değmez hem de çok kısa bugünlerinin değerini bil olabildiğince kitap oku ve spor yap kendini geliştir. Sadece görünüş olarak değil fikirsel olarakta gelişime ihtiyacın var gibi duruyor.

Aman niye bu kadar kafaya taktınız? Herkesin kendinde beğenmediği şeyler vardır. Ben de yüzümü beğenmem çok ama kendimi mutsuz etmiyorum. Çok güzel olsak da 60 yaşına geldiğimizde güzellik gitmeyecek mı ? Evleneceğiniz kişi niye beğenmesin ki? Sanki böyle kendinizi çok inceleyip canınızı sıkmışsiniz

Karın bölgesindeki şiş sağlık sorunuda olabilir bi dr kurt var yediklerinizi yiyo sizi bu hale getiriyo vs demişti ama doğrumudur bilemem bi gösterin genede.
Ama önce bi psikoloğa da gitmeniz lazım çünkü böyle sorunları kafaya takınca sağlıklı düşünmeniz zor hatta önce ona gidip estetik içinde fikrini alabilirsiniz gerek varmıdır vs diye.
Sonuçta sizi rahatsız eden bişeyinizi değiştirmek size iyi gelecektir ama tabi uzmanlara danışmadan vede sağlam drlar bulmadan girişmek bu işlere tehlikeli hergün mağdur olanları görüyoruz haberlerde,tabi görünmeyip mutlu mesut olanlarda var.

Ben doktora dahiliyeye iki kere gittim ikisinde de hiçbir şey çıkmadı daha doğrusu huzursuz bağırsak sendromun var dedi doktor ama büyütülecek bir safhada değil ve sebebi de stres dedi. Üniversiteye hazırlandığım yıldan beri korkunç bir gelecek kaygısı yaşıyorum şimdi okuduğum bölüm de ağır sürekli ders geçme iş bulma vs korkum var doktor stres yapma diyor ama elimde değil

Bu arada göbek gibi yağlı bir dokuya sahip değil karnım. Bildiğiniz şiş 3 aylık hamile gibi. Sabah kalkınca biraz daha inmiş oluyor ama gün içinde az yediğim halde hemen şişkinlik hissediyorum

Birde spor yap geçer diye bişey yok çünkü kısmi zayıflama diye bişey yok,zayıflamak istiyosan %80-90 yediğin içtipin %10 spordur bunu zaten tüm sporcular bilir.

Askısı göğüs pedleri var diye biliyorum. Elbisenin içine onlardan giyerseniz bayağı dolgun durur.
Karnınız için korse kullanabilirsiniz ya da karnınızı sıkılaştıracak sporlar yönelebilirsiniz. Stres herşeyin başı, biraz kafanızı rahatlatırsanız vücudunuz tepki vermeyi bırakır diye düşünüyordu.
Bende vücudumla barışık değilim ama onunla yaşamayı öğrendim. Benimde göğüsleri küçük. Sizin boyunuz kilonuz iyiymiş beni bir görseniz çırpı gibiyim resmen. Bu fiziğe bir de göbek yaparak tüy diktim ama hala mutluyum, ne yapayım yani sanki insanların gerçek hali çok mükemmel. Basıyorlar efekti bambaşka bir insana dönüşüyorlar.

Ay o karın sismesi cok kotu yaaaa bende uzun zamandır cekiyorum onu sen ultrasona girdinmi kontrol ettilermi? Yemekten sonra sudan sonra bildigin top gibi balon gibi sisiyor bendede var o durum ve bekarda degilim catladım catlicam modundayım hep

Gerçekten derdınız bu mu şaka gibisiniz kendını begen ve kendını sev kendını başkalarına güzel göstermek icin ugraşma seni gerçekten seven her halınle sever herkesın bi kusuru var Allahın yarattığına herşeyde bir güzellik vardır sadece dış güzellik arama bence sen biraz kendınden çok başkaları ne düşünür kafasındasın

Nefes darlığı,astım gibi bir hastaliginiz varsa karninizdaki sislik ondan da olabilir.Bir göğüs hastalıkları uzmanini görebilirsiniz

Bizim bir arkadaşta vardı o karın şişliği kendisi erkek bu arada Kilodan kaynaklı gibi bir şişlik değil ama zaten kilosuda yoktu sadece göbek bölgesi gaz varmış gibi şişkin ve sertti sonra psikoloğa gitti antidepresan kullandı ve o şişlik geçti psikolojik bir durum olduğunu söylemiş doktor belki sizinde öyledir

Korse kullan her gün 8 saat kadar. Aynı zamanda sporla desteklersen karnın baya fark eder.
Göğüslerin için de estetik haricinde yapılacak birşey var mı bilmiyorum. Ama işe kendini sevmekle başlayabilirsin. Çok farklı kusurlarını kapatabileceğin mayo, bikini modelleri var kaldı ki sen o instagramdaki fotoları shopsuz mu sanıyorsun?
Unutma, sen özgüvensiz olduğun müddetçe mükemmel bir fiziğe sahip olsan dahi karşındaki erkek seni asla mükemmel görmez.

Bahsettiklerin çok basit şeyler. Erkekler kadının göğüsü içe mi dışa mı dönük diye bakmaz. Zeki, özgüvenli ve şehvetli kadınları sever. Aaa çocuuum konuşturma beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…