Derdim yapamadığım yatırımlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yılbasında bundan sonra her ay bır ceyrek yada gram alıp bırıktıreyım dıyordum kendıme ,
gram altın 320 tl ıken babam cok pahalı bu paradan alınmaz dıye benı durdurdu bırıkmıs paramı tl olarak tutmaya devam ettım suan almadıgım ıcın 45000 zarardayım :(

yılbasında bundan sonra her ay bır ceyrek yada gram alıp bırıktıreyım dıyordum kendıme ,
gram altın 320 tl ıken babam cok pahalı bu paradan alınmaz dıye benı durdurdu bırıkmıs paramı tl olarak tutmaya devam ettım suan almadıgım ıcın 45000 zarardayım :(
Ah ah 320 ozaman hepimize cok geldı ama sımdıkı artısa bak.
Paran lazım olmayacaksa yap altın, ne kadar zarar edebilirsin ki su saatten sonra.
Kaldı ki hala yukselecek diyorlar.

şuan altın almak sizce mantıklı mı ?

Piyasa beklentisi 600 ama bu hava da (ekonomik) şuan bile 600 lerin görülmesi şaşırtmasın.
Euro 11 tl bekleniyor/2020 sonunda.
Aşı bulunmadığı sürece, eldeki döviz ve altın her açıdan yukarı yönlüdür.

Ah ah 320 ozaman hepimize cok geldı ama sımdıkı artısa bak.
Paran lazım olmayacaksa yap altın, ne kadar zarar edebilirsin ki su saatten sonra.
Kaldı ki hala yukselecek diyorlar.
Kısa vadede lazım degıl , bekarlıkdan bu zamana kadar yaptıgım bırıkım ama tl de tutmam cok kötü oldu .
dolar yapmıstım bı ara onuda cok beklettım baktım bı hareket yok bozdurayım dedım faız gelsın en azından ben bozdurdum dolar arttı :) sansım cok fazla calısmıyor bu konuda

Altın uzun vadede asla zarar ettirmez.
Eğer al-satçı değilseniz bugün çok pahalı yarın düşer bekleyeyim diye düşünmemeniz gerekir.
Hiç bir şey için geç değildir, paranızı bugün yatırıp ilerleyen zamanlarda yine kar edebilirsiniz. YTD.

Piyasa beklentisi 600 ama bu hava da (ekonomik) şuan bile 600 lerin görülmesi şaşırtmasın.
Euro 11 tl bekleniyor/2020 sonunda.
Aşı bulunmadığı sürece, eldeki döviz ve altın her açıdan yukarı yönlüdür.
Şansıma guvenmıyorum ama alacagım sanırım , gecmısde dolardan zarar ettım .
altın hesabından almak ne kadar mantıklı sızce , dha pahalıya sattıkları ıcın soruyorum

Öyle çok büyük bir şey değil hani ikinci el temiz arabayı zor alırsın gibi bir rakam
Ama var olan paradan zarar etmiş oldum
İkinci el temiz arabalar bile suan sıfır araba kadar.
Onu hıc dusunme aynı seyi bende yaptım, ama benim param 7bın TL kadardı oyle buyuk para degıldı.
Gram yaptım simdi. Kendi kendine artsın artık napayım, evde cekmecede duruyordu bosu bosuna
Sen de bir kısmını yap, hepsine cesaret edemezsen.

Kısa vadede lazım degıl , bekarlıkdan bu zamana kadar yaptıgım bırıkım ama tl de tutmam cok kötü oldu .
dolar yapmıstım bı ara onuda cok beklettım baktım bı hareket yok bozdurayım dedım faız gelsın en azından ben bozdurdum dolar arttı :) sansım cok fazla calısmıyor bu konuda
Belkı bu sefer seytanın bacağını kırarsın bı de oyle dusun, hepsıyle yapma cesaret edemiyorsan biraz biraz yap

Şansıma guvenmıyorum ama alacagım sanırım , gecmısde dolardan zarar ettım .
altın hesabından almak ne kadar mantıklı sızce , dha pahalıya sattıkları ıcın soruyorum

Şuan bankalardan altın alınca %1 bsmv vergisi ödüyorsun.
100.000 de 1.000 lira eder.
Bu vergi benim için sorun değil dersen bankayı tavsiye ederim.
Ama ben vergi ödemem fiziki altın sorun olmaz, evde tutarım dersen; çeyrek ya da cumhuriyet derim kesinlikle.
Hatta işlemsiz bilezik al koluna tak.

Biz kredi çekil altın alcaz borç her türlü ödeniyo ama gidiyim de altın aliyim demiyo insan topluca al kenara koy sonra öderken koymuyo insana, daha öncede öyle yapmıştık iyi oluyo

Kardan ne kadar zarar yaptık diye düşünmek insanı üzüyor arkadaslar...hic düsünmeyin. Piyasa bu kadar berbatken onu alın bunu satın demek de saçma.
Bence daha da vahim olan şey maaşlarımızın alım gücü düşüyor, hayat kalitemiz her geçen gün düşüyor. Maaslarimiza bu oranda zam gelmiyor çünkü, ekonomik olarak toparlanmamiz zor gözüküyor covid tuzu biberi oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X