Derdim yapamadığım yatırımlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha önce ki gün aldırdım eşime
Çeyrek çok pahalı almasak mi diyordu şuan kardayiz ama :))) en güvenli yatırım altın .Alın zarar etmezsiniz altın düşmeyecek çeyrek 1000 TL olacak gramın gramini alın yetmiyorsa para . Ben bebeğime gram alıyorum elime geçtikçe ama artık gramin gramini alabilcem anca

ben kendımı yanlıs ıfade edıyorum aslında bırıkmıs paramın tumunu cumhurıyete yada gram altına cevırsem ıkısındede aynı oranda kar edebılırım degılmı toplam paramda
Kuyumcu benim cumhuriyeti bozarken direk 4 çeyrek diye saydı, yani aynı olması gerekiyor. İnternetteki farka göre çeyrek alış satış arası 30 tl, cumhuriyette 120 tl fark var, aynı hesaba geliyor yani..
en iyisi ham altın diyorlar ama bilmiyorum o nedir

Kuyumcu benim cumhuriyeti bozarken direk 4 çeyrek diye saydı, yani aynı olması gerekiyor. İnternetteki farka göre çeyrek alış satış arası 30 tl, cumhuriyette 120 tl fark var, aynı hesaba geliyor yani..
en iyisi ham altın diyorlar ama bilmiyorum o nedir
onu çözdüm kafamda sımdıde ınternet bankacılıgı ve kuyumcuların arasındakı fıyat farkını anlamaya claısıyorum

suan bankadan alınca 480 fılan kuyumcuda 507 tl kafam karıstı

Banka da elektrik su vs giderin yok.
Kuyumcu da öyle değil ama adam dükkan çalıştırıyor, giderleri var.
Bu yüzden de bankada yada piyasa da olanlardan daha pahalıya satar.
Hatta makası da koyar.
Pahalıya satar ucuza alır ki oda kar etsin.
Farklar o yüzden fazla.

onu çözdüm kafamda sımdıde ınternet bankacılıgı ve kuyumcuların arasındakı fıyat farkını anlamaya claısıyorum
Kuyumcularda fark her zaman daha fazla olur. Geçim kapısı.
Diğer yandan banka piyasada işlem yapma aracısıdır. Ondan değil piyasadan alır satarsınız. Fark o yüzden düşüktür.

Ben yakın zamanda yüklü altın bozdurdum. Kuyumcu kuyumcu sormak vs çok sinir ve internette gördüğümün En az 3-4 lira altında bozdular.. bankalar da şimdi vergi gibi bişey çıkarmış. %1 mi ne vergi kesintisi yapıyolarmış galiba. Araştır araştır artık tl her türlü zarar

Altın dahada yükselecek ben bu fiyatlara bile bugün banka hesabı üzerinden 1 gram altın aldım zararın neresinden dönülürse kardır.

Ben yakın zamanda yüklü altın bozdurdum. Kuyumcu kuyumcu sormak vs çok sinir ve internette gördüğümün En az 3-4 lira altında bozdular.. bankalar da şimdi vergi gibi bişey çıkarmış. %1 mi ne vergi kesintisi yapıyolarmış galiba. Araştır araştır artık tl her türlü zarar
beyın hucrelerım yandı yemın ederım :D anlamaya calısmaktan hıc bana gore ısler degıl duz mantıgım vadelıde baglar 1 ay rahat ederım

beyın hucrelerım yandı yemın ederım :KK70: anlamaya calısmaktan hıc bana gore ısler degıl duz mantıgım vadelıde baglar 1 ay rahat ederım
Tabii o da olur tercih meselesi canım faiz olduğu için herkes o topa girmek istemiyor. Benim de kocam çok kovalıyor altın işlerini ondan öğrendiğim kadarıyla söylüyorum işte😂

parayı garantıde tutayım derken erıtıp bıtırmısım haberım yok

Üzülerek söylüyorum ki TL'nin artık değeri yok.
O yüzden artı da olan her para döviz veya altın olmalı.
Bugün TL de 100.000 varsa yarın o para 98.000 oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X