Derdim yapamadığım yatırımlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim vadeli hesapta biraz paramız var eşim onu altın hesabı yapalim diyor kararsız kaldım yapmalimiyiz

Eurodüşmez artık.

Gram altın için 1000 TL olacak diye uzun zamandır konuşuluyordu. Muhtemelen bu rakama aşı bulunmadikca yaklaşacak.

Ben bankadan 1 ay kadar önce gümüş hissesi aldim. Aldigim dönemde hisse adedi 28 TL iken, bugün 57 TL civarı. Bundan sonra aynı oranda artar mı bilmem ama kazancı altindan kat kat iyi oldu.

Eşim yüzünden aldim dünden beri beynimi yedi yapalim diye ben cok anlamıyorumyapmayalım dedim dinlemedi
Keşke sabahı bekleseydiniz.
Uzun vadeli yatırımsa üzülmeyin ama internet bankacılığını 16.00'dan sonra kullanmamaya çalışın. Aldığınızı unutun şimdi. Bakmayın.

Gümüş altını da geride bıraktı. Hızlı bir yükselişte o da.

Ama pardon banka makasını unuttum.
Çeyrek alırdım kuyumcudan.
Eğer vergi benim için sorun değil dersen bankadan gram derim.
Borsadan anlamadığım için kendim hiç denemedim ama, ziraat bankasının zgold adlı altın yatırım fonu altınla hemen hemen aynı fiyatta seyrediyor. Zaten altına bağlı. Gram alırken vergi %1 iken fon alırken %0.1. Kesintiden kaçınmak için fon da alınabilir.

Gümüş de sessiz sessiz yükseliyor, son bir aydır %50 getirdi, altından daha fazla değerleniyor şu ara. Ben kademeli olarak bir miktar almıştım 20 günde en az %30 değer kazandı. Adettendir ytd diyelim.

Bir de yıllarca okuyup ileride çalışınca rahat ederim diye canını dişine takanlar var. Tam işe girdim ekonomi öyle bir hale geldi ki paramın hayrını göremedim.

Şimdi de araba almayı planladık, bu sonbahar-kış alacaktık. Onlar da uçtu gitti. Neye elimi atsam kuruyor sanki. Endişeliyim.

Zararın neresinden dönseniz kardır. Ben hep altın alıyorum param oldukça. Uzun vadede yükseliyor bir şekilde. Siz yine varsa alın. TL yakın gelecekte pek yükselecek gibi durmuyor maalesef.

Hangi bankadan aldınız acaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…