• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdimi anlatmayayım mı?

Anlatmayın. Yazın. Buraya, kağıda, word'e...
Günlük tutun mesela. İçinizi boşaltmanızı sağlayabilir..
Bir an evvel geçer umarım sıkıntılı günleriniz.

Cocugunuz olsa ne olur? Borçlar cok mu fazla? Yani durum ne tam anlamiyla anlayamadim da.

Bir buçuk senesi var borcun 5 senelik evliyim zaten. Bi ortam olunca aa neden yok kvalideninde altı sene olmadı demek eşininde yok filan diyorlar ben Dr olmuyor değil yapamıyoruz diyorum anlatıyorum borç yüzünden diye. Çok karışık oldu dimi ağlamaktan yazamıyorum ki

Merhaba hanımlar yine ben yine ben. Eşimin ailesiyle bir borç meselemiz var Allah kahretsin ki bitmedi bitmiyor 5 senelik evliyim çocuk yok borç yüzünden yapmadık.
Benim sıkıntım derdimi içime ata ata şiştim artık. Ona anlatma buna anlatma içimde tutmaktan hasta oldum artık. İşyerinde bi kaç arkadaşım var bi onlara anlatabildim sağolsun dinliyorlar bi çözümü olmasa da.
Bugün sohbete gittim de hocamız var onunla bi konuştuk biraz. Annem kimseye anlatma, ellere söyleme diye sıkıştırıp duruyor. Anlatma da ben de içime ata ata hasta oldum. Anlatmayayım mı derdimi içimde mi tutayım siz nasıl kalkıyorsunuz altından. Çocuğum yok sorulunca dökülüyorum işte benim çocuğum olmuyor değil yapamıyorum onun bunun pisliği yüzünden. Off off ne yapayım bilemedim. Ağlamaktan içim dışıma çıktı.
Bence aglamayin. Tam aksine bence cok guclu bir kadinsiniz
Burda o kadar cok okuyorum ki kocam bilmem kac senedir issiz ben calismiyorum. 3.cocuk yolda ne yapacağız konularini. Bu gozler kocam issiz saglik guvencem yok cocuk yapacagim nasil dogururum konusunu gördü.
Bir cocuk sadece dogurmakla bitmiyor. Gelecegini guvence altina almak gerekiyor. Ve bu ciddi bir maliyet getiriyor. Boyle büyük bir olaya hazir olmadan girmemenizi takdirle karsiliyorum. Umarim bir an once sorunlariniz biter sizde gönlünüze gore bir evlat sahibi olursunuz.

Bir buçuk senesi var borcun 5 senelik evliyim zaten. Bi ortam olunca aa neden yok kvalideninde altı sene olmadı demek eşininde yok filan diyorlar ben Dr olmuyor değil yapamıyoruz diyorum anlatıyorum borç yüzünden diye. Çok karışık oldu dimi ağlamaktan yazamıyorum ki
Aglamayin lutfen zaten az kalmis bitmesine gec olsun guc olmasin demisler.

Bence aglamayin. Tam aksine bence cok guclu bir kadinsiniz
Burda o kadar cok okuyorum ki kocam bilmem kac senedir issiz ben calismiyorum. 3.cocuk yolda ne yapacağız konularini. Bu gozler kocam issiz saglik guvencem yok cocuk yapacagim nasil dogururum konusunu gördü.
Bir cocuk sadece dogurmakla bitmiyor. Gelecegini guvence altina almak gerekiyor. Ve bu ciddi bir maliyet getiriyor. Boyle büyük bir olaya hazir olmadan girmemenizi takdirle karsiliyorum. Umarim bir an once sorunlariniz biter sizde gönlünüze gore bir evlat sahibi olursunuz.

Teşekkür ederim sağolun. Herkes başıma üşüşüyor aa neden yok olsun olsun diye ama ben güvenemiyorum borç varken. Çalışmıyordum. Çok sıkıntı çektiğimiz zaman oldu nasip oldu işe girdim 2 senedir çalışıyorum. Burda arkadaşlar çalış çalış dediler ama öyle bi psikoloji içine girmiştim ki çalışamıyordum bile ağlamaktan. Zor geliyordu. Sonra dedim böyle olmaz sadece borç için değil kendin için çalış deyip elimi attım bi işe Rabbim de nasip etti öyle bir işe girdim ki ilk başlayan için maaşı güzel şartları güzel. Ben burda çalışırım dedim başladım şükür. İki sene oldu o kadar sevdiler ben de o kadar sevdim ki. Hiç böyle düşünmemiştim. E şimdi de beş senelik evliyim borç var çocuk yok. Soruyorlar aa yap artık işinde var ne güzel filan diye. Başlıyorum anlatmaya. Anlatırken ağlamaya. Eşimin ailesinin borcunu ödüyoruz diye. Neden beni olmuyor bilsinler ben yapmıyorum onların yüzünden. Onları bilsinler beni değil..

Sirrin senin kolenken baskasina soyleyince sen onun kolesi olursun... neydi iki kisinin bildigi sir degildir :)

Annene anlat git bi psikologa anlat ama tanidiklarina arkadas zannettiklerine anlatma.. sirtini dondugun anda sirrini herkes bilir. Benden sana abla tavsiyesi..ayrica cocuk isini erteleme herkese paraniz yetiyoda kendi cocugunuza mi yetmiyo? Elin pisligi bitmezki

Merhaba hanımlar yine ben yine ben. Eşimin ailesiyle bir borç meselemiz var Allah kahretsin ki bitmedi bitmiyor 5 senelik evliyim çocuk yok borç yüzünden yapmadık.
Benim sıkıntım derdimi içime ata ata şiştim artık. Ona anlatma buna anlatma içimde tutmaktan hasta oldum artık. İşyerinde bi kaç arkadaşım var bi onlara anlatabildim sağolsun dinliyorlar bi çözümü olmasa da.
Bugün sohbete gittim de hocamız var onunla bi konuştuk biraz. Annem kimseye anlatma, ellere söyleme diye sıkıştırıp duruyor. Anlatma da ben de içime ata ata hasta oldum. Anlatmayayım mı derdimi içimde mi tutayım siz nasıl kalkıyorsunuz altından. Çocuğum yok sorulunca dökülüyorum işte benim çocuğum olmuyor değil yapamıyorum onun bunun pisliği yüzünden. Off off ne yapayım bilemedim. Ağlamaktan içim dışıma çıktı.
Cnm bnm oncelikle g olsn . Hic uzulme evet annen hakli kimsye anlatma yarin bi gun arkandan gucsuz die konusurlar haa hic anlatma demiyorum yanls anlasilmasin ama herkesede guvnme.. sen yap cocugunu onlar yuzunden kucagin bos mu kalsin btanm . Sen bakma kmseye zamani geldiginde basni duvarlara vurasin gelir ama elden bisey gelmez. Oyle yada boyle paranizi alicaksniz bn inaniyorum sende inan. Herksese hersyini anlatma dok icini bize.. en guvndigin bile gun gelir senin anlattiklarini yuzune vurur. Dunya bole olmus artk. Uzulmeye degmez . Hele bide bebisin olsaymis ne guzel olurmus. Onunla ilgilenir.. dger sornlari takmazdn bile ;) hep mutlu ol ins

Sirrin senin kolenken baskasina soyleyince sen onun kolesi olursun... neydi iki kisinin bildigi sir degildir :)

Annene anlat git bi psikologa anlat ama tanidiklarina arkadas zannettiklerine anlatma.. sirtini dondugun anda sirrini herkes bilir. Benden sana abla tavsiyesi..ayrica cocuk isini erteleme herkese paraniz yetiyoda kendi cocugunuza mi yetmiyo? Elin pisligi bitmezki

Anneme anlata anlata kadında şişti hatta bi keresinde dedi ki senin anan var anlatıyorsun benim anam bile yok ki kime anlatayayım. Üzülüyor o da. İşyerinde bi iki arkadaşa anlattım öyle konuşma arasında.Onlar da erteleme bebeği diyorlar ama inanın cesaret edemiyorum artık.Sanki hiçbir zaman maddi olarak düzelemeyecekmişiz. Hep çocuğum eksik kalacakmış gibi hissediyorum.

Cnm bnm oncelikle g olsn . Hic uzulme evet annen hakli kimsye anlatma yarin bi gun arkandan gucsuz die konusurlar haa hic anlatma demiyorum yanls anlasilmasin ama herkesede guvnme.. sen yap cocugunu onlar yuzunden kucagin bos mu kalsin btanm . Sen bakma kmseye zamani geldiginde basni duvarlara vurasin gelir ama elden bisey gelmez. Oyle yada boyle paranizi alicaksniz bn inaniyorum sende inan. Herksese hersyini anlatma dok icini bize.. en guvndigin bile gun gelir senin anlattiklarini yuzune vurur. Dunya bole olmus artk. Uzulmeye degmez . Hele bide bebisin olsaymis ne guzel olurmus. Onunla ilgilenir.. dger sornlari takmazdn bile :KK66: hep mutlu ol ins

Anlatmayı hiç sevmem aslında hep şikayet hep şikayet .Güçsüz insanlardan hissediyorum kendimi ama öyle zaman geliyor ki içimden söküp atmak için dökülüveriyorum işte. Çalışıyorum senelik izindeydim, sohbete gittim.Hocamız aa edebiyat geldin mi hoşgeldin kilo almışsın ne güzel olmuşsun bebek mi deyince.Yok hocam bebek değil göbek fdedim yap kızım laflarına dönünce ben de hocam borç ödüyoruz böyle böyle eşimin ailesinin. Üstümüze yıktılar diye başladım anlatmaya anlattıkça ağlamaya.Annem kaş göz yapıyor ama nafile öyle döküldü gitti benden. Benim olmadığından değil, bilsinler. Anlatmasa mıydım? :KK43:

Anneme anlata anlata kadında şişti hatta bi keresinde dedi ki senin anan var anlatıyorsun benim anam bile yok ki kime anlatayayım. Üzülüyor o da. İşyerinde bi iki arkadaşa anlattım öyle konuşma arasında.Onlar da erteleme bebeği diyorlar ama inanın cesaret edemiyorum artık.Sanki hiçbir zaman maddi olarak düzelemeyecekmişiz. Hep çocuğum eksik kalacakmış gibi hissediyorum.
Valla maddi seyleri anlatmam ben mesela kv gilin dugun zmni bi halt yapmadiklarini vs. Bunlar benim aleyhime konusulabilir..ama bunalmistim mesela sacmaliklarini anlatirim bazi arkadaslarima.. sonucta hsngi kv iyiki? Istisnalar tabiiki var :) bencede cocuk isini erteleme

Annen hakli senin anlattığın çok farklı sekilde anlatılıyor orada burada
Ayrica özellikle ortalık karıştırmak için gidip bunu muhatabina anlatan var
Buraya yaz

Valla maddi seyleri anlatmam ben mesela kv gilin dugun zmni bi halt yapmadiklarini vs. Bunlar benim aleyhime konusulabilir..ama bunalmistim mesela sacmaliklarini anlatirim bazi arkadaslarima.. sonucta hsngi kv iyiki? Istisnalar tabiiki var :) bencede cocuk isini erteleme

Kv nin yapıp yapmaması değil anlattıklarım benim.Eşime kredi çektirdiler ben dedim çekme bak ödemeyemezler biz altından kalkamayız diye .Yok öderler benim ailem paramın üstüne mi yatacak dedi.Çekti verdi faizi soktu evime işte. E iki ödediler bi ödemediler derken biz altından kalkamadık bankayla oyun olmaz.Çoğaldıkça çoğaldı borç. En son ben işe girdim eşim biraz rahatlasın diye ama en çok bana iyi geldi tabi yalan yok :) Ama işte bebek de yok :)) Neden yok onların borcu yüzünden ben 750 kira veriyorum 800 onların borcunu ödüyorum iki kira çıkıyor benden.Ben işten çıksam çocuk için geçinemeyiz kalkamaz altından eşim. Ee sorulunca dökülüyorum işte.

Annen hakli senin anlattığın çok farklı sekilde anlatılıyor orada burada
Ayrica özellikle ortalık karıştırmak için gidip bunu muhatabina anlatan var
Buraya yaz
Kv nin yanında da diyorum zaten.Görüşmüyorduk konularımda var zaten.Görümcemin nişanı oldu bohçası bilmem nesi derken ufaktan görüşmeye başladık bir araya geldik. Onun yanında soruldu bi kaç kere sesi çıkmıyor.Borç ödüyoruz diyorum ne borcu diyor millet gözümün içine bakıyor kadın. Görümcemin yeni kvsi biriktir biriktir ondan mı yapmıyorsun çcocuk dedi sinirlendim. He biriktiriyorum paraları boğazıma yetiremiyorum ben. Yardım etsinler kayınvalidenler dedi kadın. Kendi borcunu ödemiyor bana yardım edecek ? Nasıl içinden çıkayım bunun ben ?

Kv nin yapıp yapmaması değil anlattıklarım benim.Eşime kredi çektirdiler ben dedim çekme bak ödemeyemezler biz altından kalkamayız diye .Yok öderler benim ailem paramın üstüne mi yatacak dedi.Çekti verdi faizi soktu evime işte. E iki ödediler bi ödemediler derken biz altından kalkamadık bankayla oyun olmaz.Çoğaldıkça çoğaldı borç. En son ben işe girdim eşim biraz rahatlasın diye ama en çok bana iyi geldi tabi yalan yok :) Ama işte bebek de yok :)) Neden yok onların borcu yüzünden ben 750 kira veriyorum 800 onların borcunu ödüyorum iki kira çıkıyor benden.Ben işten çıksam çocuk için geçinemeyiz kalkamaz altından eşim. Ee sorulunca dökülüyorum işte.
Bebek pat diye olan bir şey değil ki doğmasına var bir 9 ay çoğu gitmiş azı kalmış
Zaten ister istemez direkt hamile mi kalacaksın
Her şeyin hayirlisini iste bebeğin bile
Dua et

Belki kötü bir şey yaptılar ama senin calismani sağladılar ilerki yıllar rahat edeceksin
Bir daha da eşin bir lira bile gönderemez umugunu sıkar laf sayarsin bir de bu yönü var

Anlatmayı hiç sevmem aslında hep şikayet hep şikayet .Güçsüz insanlardan hissediyorum kendimi ama öyle zaman geliyor ki içimden söküp atmak için dökülüveriyorum işte. Çalışıyorum senelik izindeydim, sohbete gittim.Hocamız aa edebiyat geldin mi hoşgeldin kilo almışsın ne güzel olmuşsun bebek mi deyince.Yok hocam bebek değil göbek fdedim yap kızım laflarına dönünce ben de hocam borç ödüyoruz böyle böyle eşimin ailesinin. Üstümüze yıktılar diye başladım anlatmaya anlattıkça ağlamaya.Annem kaş göz yapıyor ama nafile öyle döküldü gitti benden. Benim olmadığından değil, bilsinler. Anlatmasa mıydım? :KK43:
Sn kendini nSl ii hissediyosan oyle yp

Git kaynananın evini boşalt
Yok mu altını incisi.
Ayy cok sinirlendim ya ahlaksızlar
Hiç utanması yok bize gelince borcunu ödemiyor para yok.Ama evini aldı içini dizdi. Hadi her şeye tamam ama bi sürahi takımına 300 lira vermekten bahsedince işte orda tepem atıyor tutamıyorum kendimi. Oo kollar boyun dolu.Allah daha çok versin gözüm yok ama evladına acı bak senin pisliğini temizleyecek diye 5 senedir çocuk yapamıyor. Hiç mi için gitmiyor, canın yanmıyor. Ki altı senede kendinin olmamış. Altı senenin üstüne eşim olmuş. Tezatlık burda yaa

Back
X