• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdimi anlatmayayım mı?

Kv nin yanında da diyorum zaten.Görüşmüyorduk konularımda var zaten.Görümcemin nişanı oldu bohçası bilmem nesi derken ufaktan görüşmeye başladık bir araya geldik. Onun yanında soruldu bi kaç kere sesi çıkmıyor.Borç ödüyoruz diyorum ne borcu diyor millet gözümün içine bakıyor kadın. Görümcemin yeni kvsi biriktir biriktir ondan mı yapmıyorsun çcocuk dedi sinirlendim. He biriktiriyorum paraları boğazıma yetiremiyorum ben. Yardım etsinler kayınvalidenler dedi kadın. Kendi borcunu ödemiyor bana yardım edecek ? Nasıl içinden çıkayım bunun ben ?
Bak sana bir şey anlatayım ben güya dost sandığım ninsanlara çabuk açılan ne var ne yok her şeyi ortada olan biriyim
Ve kendime bu yüzden çok kızıyorum

Bir defasında sıkıntılarımi anlattım birine geçti gitti
Sonra gel zaman git zaman bir gün arkadaşlarla gülüşüp eğleniyoruz bir konuda geldi bu yanımıza
Ya sailor sen bunca sıkıntının arasında nasıl mutlu oluyorsun böyle
Hayret bir seysin gibi bir sey dedi
Yüzüme bir tokat atıldı sandım o anda donup kaldım o ise sirita sirita gitti
Kim dost kim düşman hic belli değil bu zamanda

Bebek pat diye olan bir şey değil ki doğmasına var bir 9 ay çoğu gitmiş azı kalmış
Zaten ister istemez direkt hamile mi kalacaksın
Her şeyin hayirlisini iste bebeğin bile
Dua et

Belki kötü bir şey yaptılar ama senin calismani sağladılar ilerki yıllar rahat edeceksin
Bir daha da eşin bir lira bile gönderemez umugunu sıkar laf sayarsin bir de bu yönü var

Orası öyle zaten farkında değiller ama ben öyle bir iş sahibi oldum ki Rabbime bin şükür. Ama giden gitti işte sağlıktan psikolojiden.Zaten olacak mı orası da meçhul rabbim hayırlısını versin zaten.Dua olmasa neye tutunayım ki?

Bak sana bir şey anlatayım ben güya dost sandığım ninsanlara çabuk açılan ne var ne yok her şeyi ortada olan biriyim
Ve kendime bu yüzden çok kızıyorum

Bir defasında sıkıntılarımi anlattım birine geçti gitti
Sonra gel zaman git zaman bir gün arkadaşlarla gülüşüp eğleniyoruz bir konuda geldi bu yanımıza
Ya sailor sen bunca sıkıntının arasında nasıl mutlu oluyorsun böyle
Hayret bir seysin gibi bir sey dedi
Yüzüme bir tokat atıldı sandım o anda donup kaldım o ise sirita sirita gitti
Kim dost kim düşman hic belli değil bu zamanda

Daha kimse bunu yapmadı yüzüme ama yakındır herkese anlatıyorum :)) Annem de anlatma diyor ama o anda dökülüp gidiyor.Ben de keşke anlatmasaydım diyorum ama iş işten geçiyor. Ama anlattıkça sakinleşiyorum. Anneme anlatıyorum ama o da üzülüyor.

Benim öyle eşimle sıkıntım veya evimle ailemle sıkıntım yok. Bir borç meselemiz var. Bir şey sorduklarında dökülüyorum. En ufağı kilo almışsın bebek mi diyorlar yok diyorum kilo. Yapmıyor musun e baya oldu deyince başlıyorum anlatmaya. Konularımda var eşim ailesinin borcunu ödüyor. Ondan dolayı filan derken bakıyorum başlamışım ağlamaya.

Canim sen resmen kendine eziyet ediyorsun. Millete ne senin maddi durumundan veya eşinin ailesinin borcundan harcından. Yakinin zaten durumu biliyordur ve yakin olmayan insana özelini niye döküyorsun?
Eski konularini bilmiyorum ama eşin niye ödüyor borcu? Eşimle sorunum yok demişin ama eşinin yapdığı birşeyden dolayi ağlıyormuşsun...

Hiç utanması yok bize gelince borcunu ödemiyor para yok.Ama evini aldı içini dizdi. Hadi her şeye tamam ama bi sürahi takımına 300 lira vermekten bahsedince işte orda tepem atıyor tutamıyorum kendimi. Oo kollar boyun dolu.Allah daha çok versin gözüm yok ama evladına acı bak senin pisliğini temizleyecek diye 5 senedir çocuk yapamıyor. Hiç mi için gitmiyor, canın yanmıyor. Ki altı senede kendinin olmamış. Altı senenin üstüne eşim olmuş. Tezatlık burda yaa

Ohoo böylesini de anlatmadan rahatlayamaz insan gerçekten.
Ama öyle kendi çevrene değil. Kvnin çevresine anlat.
Çok zor durumdayız geçinemiyoruz
Bak çocuğumuzu bile erteliyoruz diye..
Belki kulağına gider de rezil olduğu için mecburiyetten öder.

Tabi eşin de sorun etmezse bu yapacağını öyle yap.

Daha kimse bunu yapmadı yüzüme ama yakındır herkese anlatıyorum :)) Annem de anlatma diyor ama o anda dökülüp gidiyor.Ben de keşke anlatmasaydım diyorum ama iş işten geçiyor. Ama anlattıkça sakinleşiyorum. Anneme anlatıyorum ama o da üzülüyor.
Genelde o tipler senin mutlu olduğun zamanı beklerler benim olay gibi
Gözleri götürmez mutlu ve neşeli olmanı
Canını yakacak bir şey söylerler
Git psikoloğa anlat buraya yaz günlük tut vs.
Benim gibi deveden düşmüse dönme :)

Merhaba hanımlar yine ben yine ben. Eşimin ailesiyle bir borç meselemiz var Allah kahretsin ki bitmedi bitmiyor 5 senelik evliyim çocuk yok borç yüzünden yapmadık.
Benim sıkıntım derdimi içime ata ata şiştim artık. Ona anlatma buna anlatma içimde tutmaktan hasta oldum artık. İşyerinde bi kaç arkadaşım var bi onlara anlatabildim sağolsun dinliyorlar bi çözümü olmasa da.
Bugün sohbete gittim de hocamız var onunla bi konuştuk biraz. Annem kimseye anlatma, ellere söyleme diye sıkıştırıp duruyor. Anlatma da ben de içime ata ata hasta oldum. Anlatmayayım mı derdimi içimde mi tutayım siz nasıl kalkıyorsunuz altından. Çocuğum yok sorulunca dökülüyorum işte benim çocuğum olmuyor değil yapamıyorum onun bunun pisliği yüzünden. Off off ne yapayım bilemedim. Ağlamaktan içim dışıma çıktı.
Bende hep burada anlatıyorum tarafsız yorumlar yapıldığı için

Teşekkür ederim sağolun. Herkes başıma üşüşüyor aa neden yok olsun olsun diye ama ben güvenemiyorum borç varken. Çalışmıyordum. Çok sıkıntı çektiğimiz zaman oldu nasip oldu işe girdim 2 senedir çalışıyorum. Burda arkadaşlar çalış çalış dediler ama öyle bi psikoloji içine girmiştim ki çalışamıyordum bile ağlamaktan. Zor geliyordu. Sonra dedim böyle olmaz sadece borç için değil kendin için çalış deyip elimi attım bi işe Rabbim de nasip etti öyle bir işe girdim ki ilk başlayan için maaşı güzel şartları güzel. Ben burda çalışırım dedim başladım şükür. İki sene oldu o kadar sevdiler ben de o kadar sevdim ki. Hiç böyle düşünmemiştim. E şimdi de beş senelik evliyim borç var çocuk yok. Soruyorlar aa yap artık işinde var ne güzel filan diye. Başlıyorum anlatmaya. Anlatırken ağlamaya. Eşimin ailesinin borcunu ödüyoruz diye. Neden beni olmuyor bilsinler ben yapmıyorum onların yüzünden. Onları bilsinler beni değil..
Iyi de kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz ki. Once bu psikolojiden cikin. Istediginiz zaman istediğiniz sartta karar verirsiniz cocuk sahibi olmaya. Neden cocuk yapmiyorsun diyene sanane deyip gecin. Hayatinizda hesap vermek zorunda olduguniz tek sey kendi vicdaniniz. Cunku o asla yakanizi birakmaz. Gerisini bosverin. Iyi bir isiniz varmis madem tadini cikarin.anladigim kadariyla esinizlede bir sorununuz yok. Birakin elalem ne derse desin. Yarin bir gun cok dara dusseniz o elalem ancak sizi görünce yolunu degistirir dert yanmayin diye.

Canim sen resmen kendine eziyet ediyorsun. Millete ne senin maddi durumundan veya eşinin ailesinin borcundan harcından. Yakinin zaten durumu biliyordur ve yakin olmayan insana özelini niye döküyorsun?
Eski konularini bilmiyorum ama eşin niye ödüyor borcu? Eşimle sorunum yok demişin ama eşinin yapdığı birşeyden dolayi ağlıyormuşsun...
Eşimle sıkıntım yok derken kişisel bi sorunumuz yok tek sıkıntımız maddiyat işte. Kredi çekti verdi, ihtiyaçları var diye ama işte iki ödedi bir ödemediler derken üzerimize kaldı. Bankayla da oyun olmuyor işte. Çocuk meselesi sorulunca dönüp dolaşıp oraya geliyor konu.

Ohoo böylesini de anlatmadan rahatlayamaz insan gerçekten.
Ama öyle kendi çevrene değil. Kvnin çevresine anlat.
Çok zor durumdayız geçinemiyoruz
Bak çocuğumuzu bile erteliyoruz diye..
Belki kulağına gider de rezil olduğu için mecburiyetten öder.

Tabi eşin de sorun etmezse bu yapacağını öyle yap.

Biliyorlar zaten eltileri kız kardeşleri geçen teyzesi diyor eşime oğlum sana çok dua ediyorum diye. Dua et teyze de bi söyle da kardeşine. Kv biraz çarketti geçen yine yanında konuşuldu görümcenin nişan bohçası geldiğinde.Baktılar ki edebiyat borç varken çocuğa yanaşmıyor, onlara da devamlı sorulunca şu nişan işi bitsin bakalım dediler ama daha ses çıkmadı.

Duvara anlat, kedi, köpeğe anlat, hatta uzan tavana anlat ama insana anlatma.
Buraya yaz, dök içini, günlük tut ama kimsenin ağzına laf verme, düşmanı sevindirip dostu üzme :KK66:
Çok haklısın aslında. Ama ben derdimi anlatmaya utanırken borcunu ödediğim insanların umrunda değil .

Borctan cocuk yapamiyorum anlatilmayacak bir sey degil ki...bosuna sıkıyorsun kendini...cogumuz ya borctan ya maddi yetrsizlikten tum istediklerimizi yapamiyoruz zaten...anlat gitsin

Ayrıca çocuğunuzun nasibini yiyemezler emin olun.Çok yakınım olan karı koca işlerini kaybetti çocuklarını kolejlerde okutma hayali kuruyorlardı ve şuan okutuyorlar aile desteğiyle işleri yok ama nasip işte olunca oluyor.

Iyi de kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz ki. Once bu psikolojiden cikin. Istediginiz zaman istediğiniz sartta karar verirsiniz cocuk sahibi olmaya. Neden cocuk yapmiyorsun diyene sanane deyip gecin. Hayatinizda hesap vermek zorunda olduguniz tek sey kendi vicdaniniz. Cunku o asla yakanizi birakmaz. Gerisini bosverin. Iyi bir isiniz varmis madem tadini cikarin.anladigim kadariyla esinizlede bir sorununuz yok. Birakin elalem ne derse desin. Yarin bir gun cok dara dusseniz o elalem ancak sizi görünce yolunu degistirir dert yanmayin diye.
Hesap vermek değil de hani ne güzel işin var olsun hani diyorlar nazı çeken zaten öyle herkes demiyor :) Ne bilim bugün öyle birden dökülüverdim bi sohbet ortamında.Kilo almışsın çok yakışmış bebek mi var diye sordular ben de yok deyince ayy olsun derken öylee anlattım işte :( Normalde asla anlatmam bi kaç işyerinde arkadaşa anlattım sadece. Şimdiye kadar bi laf görmedim hep destek oldular tabi ama yine de insanoğlu bilemezsin. Anlatmak şikayet etmek bana acizlik geliyor kendimi düşük göstermeyi sevmem. Ama o an öyle dökülüverdim çok uzun zamandır dökülmemiştim böyle :(

Merhaba hanımlar yine ben yine ben. Eşimin ailesiyle bir borç meselemiz var Allah kahretsin ki bitmedi bitmiyor 5 senelik evliyim çocuk yok borç yüzünden yapmadık.
Benim sıkıntım derdimi içime ata ata şiştim artık. Ona anlatma buna anlatma içimde tutmaktan hasta oldum artık. İşyerinde bi kaç arkadaşım var bi onlara anlatabildim sağolsun dinliyorlar bi çözümü olmasa da.
Bugün sohbete gittim de hocamız var onunla bi konuştuk biraz. Annem kimseye anlatma, ellere söyleme diye sıkıştırıp duruyor. Anlatma da ben de içime ata ata hasta oldum. Anlatmayayım mı derdimi içimde mi tutayım siz nasıl kalkıyorsunuz altından. Çocuğum yok sorulunca dökülüyorum işte benim çocuğum olmuyor değil yapamıyorum onun bunun pisliği yüzünden. Off off ne yapayım bilemedim. Ağlamaktan içim dışıma çıktı.
canim bence anlatmak yerine ayrilmayi dene 5 yil uzun bir sure

Borctan cocuk yapamiyorum anlatilmayacak bir sey degil ki...bosuna sıkıyorsun kendini...cogumuz ya borctan ya maddi yetrsizlikten tum istediklerimizi yapamiyoruz zaten...anlat gitsin
Ya bi de şöyle bir şey var hani maddiyattan tamam ama Allahtan gelen bir şey değil yani fakirlikten değil. Millet asgari ücretle çocuk bakıyor. Onun bunun borcu yüzünden yani eşimin ailesine güvenmesinden benim sıkıntım.Onun tarafı bilsin işte.Edebiyatın çocuğu yok denilene kadar arkamdan ya kayınvalidesinin pisliği yüzünden denilsin. Ben niye kötü olayım o olsun o milletin ağzında gezsin.
Eşimin amcasının çocuğu yok diğer amcasının oğlu evlendi yeğenine geline sahip çıktı.Kendinin yok diye yeğenine ev eşya bilmem ne. İşte ona desinler xx kadar olamadın .O eltisinin oğluna gelinine sahip çıktı da sen kendi evladına sahip çıkamadın diye.Haksız mıyım?

Ayrıca çocuğunuzun nasibini yiyemezler emin olun.Çok yakınım olan karı koca işlerini kaybetti çocuklarını kolejlerde okutma hayali kuruyorlardı ve şuan okutuyorlar aile desteğiyle işleri yok ama nasip işte olunca oluyor.

Belki öyle ama ben onların yüzünden çocuk düşüncesine giremiyorum. Onun hakkını yemiyorlar mı yani ? Bi nevi yiyorlar borç olmasa ben de yaparım olmuyorsa bile tedavi görürüm ama bak yapamıyorum :(

Ya bi de şöyle bir şey var hani maddiyattan tamam ama Allahtan gelen bir şey değil yani fakirlikten değil. Millet asgari ücretle çocuk bakıyor. Onun bunun borcu yüzünden yani eşimin ailesine güvenmesinden benim sıkıntım.Onun tarafı bilsin işte.Edebiyatın çocuğu yok denilene kadar arkamdan ya kayınvalidesinin pisliği yüzünden denilsin. Ben niye kötü olayım o olsun o milletin ağzında gezsin.
Eşimin amcasının çocuğu yok diğer amcasının oğlu evlendi yeğenine geline sahip çıktı.Kendinin yok diye yeğenine ev eşya bilmem ne. İşte ona desinler xx kadar olamadın .O eltisinin oğluna gelinine sahip çıktı da sen kendi evladına sahip çıkamadın diye.Haksız mıyım?
Haklisin tabi...iste o taraflardan biri bisey dedi mi konusacaksin...kısa cümlelerle yapistiracaksin lafı...ama bazi seyleri de goze alman gerekir...eşin kv vs vs ile ilişkilerin degisebilir....bu sefer hay susaydım diyceksin...

Back
X