- Konu Sahibi salincaksevdam
bu kadar ciddi sorunlarin varsa bosanmayi dusun diyorumNasıl yani ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu kadar ciddi sorunlarin varsa bosanmayi dusun diyorumNasıl yani ?
Hayır kimse kimsenin nasibini yiyemez daha geçende bakıp tefekkür ettim evde çeyrek ekmek vardı eşim kahvaltı yapacaktı ekmek az dedim gitti geldi inanır mısınız bilmem ama o ekmek kadar bölüp yedi şok olmuştum.Görmeyi bilmekle alakalı biz garipsiyoruz sonuçta anne babasının işi yok ama çocuk aylık 12000 liralık koleje gidiyor şuan gayette eskisi gibi yaşıyorlar bir kapı kapanırken diğeri açılıyor gerçekten.Belki öyle ama ben onların yüzünden çocuk düşüncesine giremiyorum. Onun hakkını yemiyorlar mı yani ? Bi nevi yiyorlar borç olmasa ben de yaparım olmuyorsa bile tedavi görürüm ama bak yapamıyorum![]()
Biz de bu durumdaydık ilk evlendiğimiz zamanlarda Ve üstelik bebek de isteyen biri değildim borçları Allah a şükür geçtiğimiz yıl bitirdik. Bebek çalışmalarına girdik ama olmadı nedensiz infertilite ve şu an tedavi görüyorum.Sebebini anlatmaya çalışmayın kimse anlamaz bebek istiyorsunuz sanırım siz ama benim yaşım genç ve borçlar yüzünden istediğim gibi hareket edemediğimden ben istemiyordum ama çevre niye istemesin ki olmuyor demek ki Yok dr a gittiniz mi falan bir sürü şey soruyordu. Cevaplarım onları tatmin etmiyordu şu an tedavi durumunu da ablam ikiz kardeşim Ve kankam dışında kimse bilmiyor.Demem o ki kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz çünkü onlar anlamak istedikleri gibi anlayacaklar Hatta çok daha farklı yazıp çizecekler.Çocuğum yok 5 senelik evliyim. Eşim ailesinin borcunu ödüyor. Bi ortama girince kilo almışsın bebek mi diyorlar yok diyorum kilo aldım. E niye filan derken eşimin tarafının borcunu ödüyoruz filan derken ben kendimi anlatırken buluyorum. Annem anlatma diyor ama ben kötü değilim. Yarın bir gün bir şey olsa onlar kötü. Neden iyi bilinsinler ki. Eşimin tarafında çocuğu olmayan amcası filan var e demek sizinki yok filan denilince açıklıyorum olmuyor değil yapamıyorum onların borcu yüzünden diyorum. Anlatmayayım mı yani?
Eşim bir şey demiyor diyorum bir şey denildiğinde çat yapıştırıyorum lafı. Bu zamana kadar neden dedin diye sıkıntı etmedi çünkü kendide benim gibi düşünüyor. Kayınvalidem de bu zamana kadar hiç kendini savunamadı.Hatasının farkında ama nedense üstüne düşeni yapmıyor.Haklisin tabi...iste o taraflardan biri bisey dedi mi konusacaksin...kısa cümlelerle yapistiracaksin lafı...ama bazi seyleri de goze alman gerekir...eşin kv vs vs ile ilişkilerin degisebilir....bu sefer hay susaydım diyceksin...
Başlarda ben de istemedim en azından bi sene geçsin dedim. Sonra olsun olmasın derken borç olayı oldu. İnsanın zoruna gidiyor birileri yüzünden ertelemek. E tabi bende çcocuk yapıp bakmayı bilirim ama borç yüzünden çocuk işine giremedik. Kendi keyfim ya da kendi borcum ya da yaşım genç diye ertelesem bu kadar zoruma gitmez tabi ki. Ama böyle olunca ister istemez üzülüyorum.Biz de bu durumdaydık ilk evlendiğimiz zamanlarda Ve üstelik bebek de isteyen biri değildim borçları Allah a şükür geçtiğimiz yıl bitirdik. Bebek çalışmalarına girdik ama olmadı nedensiz infertilite ve şu an tedavi görüyorum.Sebebini anlatmaya çalışmayın kimse anlamaz bebek istiyorsunuz sanırım siz ama benim yaşım genç ve borçlar yüzünden istediğim gibi hareket edemediğimden ben istemiyordum ama çevre niye istemesin ki olmuyor demek ki Yok dr a gittiniz mi falan bir sürü şey soruyordu. Cevaplarım onları tatmin etmiyordu şu an tedavi durumunu da ablam ikiz kardeşim Ve kankam dışında kimse bilmiyor.Demem o ki kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz çünkü onlar anlamak istedikleri gibi anlayacaklar Hatta çok daha farklı yazıp çizecekler.
Çocuk konusunda da durumunuzu konunuzu bilmiyorum ama çok istiyormuşsunuz Ve borçtan ziyade onu erteleme konusunu dert etmişsiniz gibi geldi bana bir eşinizle konuşun derim.Kimse için kendi önceliklerinizi ertelemeyin. Sağlıcakla kalın
Bende eşimin ailesinden hoşlanmadığım için çocuk düşünmüyorum huzursuz oluruz diye korkuyorum gerçek anlamda bir aile olduğumuzu kabullenmelerinü hayatımıza karışmamalarını bekliyorum çünkü biliyorum çocuk olsa onları sık sık görecek laflarını dinleyecek tahammülüm şuan yok.
Nasibi yokmuş hala bu dünyada buna emin ol herşey planla olsa kazara olan o kadar çocuk nasıl oluyor.Bence tedavi falanda aklına getirme gayet rahat olur 30dan önce hayırlısı olsun inşallah.Ben de onun bunun borcu yüzünden erteleye erteleye beşinci seneme girdim evleneneli. Şu borç olayı olmasa inan beş sene ertelemek benim için sıkıntı değil.22 yaşımda evlendim şimdi 27 olacağım tam zamanı işte düşünüyorum ama borç olunca beş sene sinirime dokunuyor.![]()
Genelde böyle yapıyordum bi kaç arkadaşım ve eşimin tarafı dışında kimseye anlatmamıştım ama bu sefer kendimi tutamadım içime ata ata birikti döküldüm bi andaNeden bebek yok mu diyene bu kadar detaylı açıklama yapıyorsun ki? “Bebek yok mu” sorusunu dıdının dıdısı da sorar ama sen “eşimin ailesinin borcunu ödüyoruz” açıklamasını en yakının haricinde birine yapamazsın. “Durumların düzelmesini bekliyoruz” de. “Sana ne?” bile de ama bu kadar detaylı anlatma her önüne gelene.
Gerçekten istiyorsanız yapın, çok samimi söylüyorum bunu. Üstelik çocuğumu şöyle yetiştirmek istiyorum yok hamilelik fotosu istiyorum gönlüme göre kendim büyüteyim istiyorum' lardan biri olarak söylüyorum. Küçük görümcemin bir yığın borcu vardı üstelik memur Ve eşi de çok iyi kazanıyor kendi sorumsuzlukları yüzünden kayınvalidem baktı onlar çalıştı. 2.yi yaptı Sonra ona da bakamadı çünkü yine keyfi harcamaları vardı.Eşiyle ilkini yaş farklarından dolayı plansız yapmıştı.Biz de planlı programlı gidelim diye az önce söyledim zaten erteledik.Şimdi bakıyorum da 3.ye hamile :) ilk çocuğu ilk okula başlayacak sanırım seneye Yani bir şekilde büyüdü çok çok zor durumda değilseniz yapın fikrimceBaşlarda ben de istemedim en azından bi sene geçsin dedim. Sonra olsun olmasın derken borç olayı oldu. İnsanın zoruna gidiyor birileri yüzünden ertelemek. E tabi bende çcocuk yapıp bakmayı bilirim ama borç yüzünden çocuk işine giremedik. Kendi keyfim ya da kendi borcum ya da yaşım genç diye ertelesem bu kadar zoruma gitmez tabi ki. Ama böyle olunca ister istemez üzülüyorum.
Teşekkür ederim :)
Amin hepimiz için inşallah. Sağolasın canım. Genelde anlatmıyordum geçenlerde görümcemin nişan bohçası için biraraya geldik teyzeleri kuzenleri filan derken bir kaç bir şey dedim işte. Bi de bugün bi sohbet ortamında geçince anlattım daraldım artık.Annem de kızdı biraz anlatma boşver diye ben de içimde tuta tuta bi hal oldum.Nasibi yokmuş hala bu dünyada buna emin ol herşey planla olsa kazara olan o kadar çocuk nasıl oluyor.Bence tedavi falanda aklına getirme gayet rahat olur 30dan önce hayırlısı olsun inşallah.
Benim de sıkıntılarım var üstelik okulda 1 arkadaşım bile yok .Ama olsada Allah'a büyük varmasın ama anlatmazdım öğretmen lerin bile çok önemli sırlarını söylüyorlar .Herkes birbirinin sırrını anlatıyor .Günlük yazabilirsiniz çok faydalı olur.Merhaba hanımlar yine ben yine ben. Eşimin ailesiyle bir borç meselemiz var Allah kahretsin ki bitmedi bitmiyor 5 senelik evliyim çocuk yok borç yüzünden yapmadık.
Benim sıkıntım derdimi içime ata ata şiştim artık. Ona anlatma buna anlatma içimde tutmaktan hasta oldum artık. İşyerinde bi kaç arkadaşım var bi onlara anlatabildim sağolsun dinliyorlar bi çözümü olmasa da.
Bugün sohbete gittim de hocamız var onunla bi konuştuk biraz. Annem kimseye anlatma, ellere söyleme diye sıkıştırıp duruyor. Anlatma da ben de içime ata ata hasta oldum. Anlatmayayım mı derdimi içimde mi tutayım siz nasıl kalkıyorsunuz altından. Çocuğum yok sorulunca dökülüyorum işte benim çocuğum olmuyor değil yapamıyorum onun bunun pisliği yüzünden. Off off ne yapayım bilemedim. Ağlamaktan içim dışıma çıktı.
Gerçekten istiyorsanız yapın, çok samimi söylüyorum bunu. Üstelik çocuğumu şöyle yetiştirmek istiyorum yok hamilelik fotosu istiyorum gönlüme göre kendim büyüteyim istiyorum' lardan biri olarak söylüyorum. Küçük görümcemin bir yığın borcu vardı üstelik memur Ve eşi de çok iyi kazanıyor kendi sorumsuzlukları yüzünden kayınvalidem baktı onlar çalıştı. 2.yi yaptı Sonra ona da bakamadı çünkü yine keyfi harcamaları vardı.Eşiyle ilkini yaş farklarından dolayı plansız yapmıştı.Biz de planlı programlı gidelim diye az önce söyledim zaten erteledik.Şimdi bakıyorum da 3.ye hamile :) ilk çocuğu ilk okula başlayacak sanırım seneye Yani bir şekilde büyüdü çok çok zor durumda değilseniz yapın fikrimce![]()
Çocuğum yok 5 senelik evliyim. Eşim ailesinin borcunu ödüyor. Bi ortama girince kilo almışsın bebek mi diyorlar yok diyorum kilo aldım. E niye filan derken eşimin tarafının borcunu ödüyoruz filan derken ben kendimi anlatırken buluyorum. Annem anlatma diyor ama ben kötü değilim. Yarın bir gün bir şey olsa onlar kötü. Neden iyi bilinsinler ki. Eşimin tarafında çocuğu olmayan amcası filan var e demek sizinki yok filan denilince açıklıyorum olmuyor değil yapamıyorum onların borcu yüzünden diyorum. Anlatmayayım mı yani?
Boşanmak mı ? Hiç düşünmemiştim. Hele ki maddiyat için hiç düşünmemiştim. Eşimle başka sıkıntım yok en zor zamanında destek olmayı seçtim ben inşallah pişman olmam.bu kadar ciddi sorunlarin varsa bosanmayi dusun diyorum
Eşinin akrabaları yanında söylemen hata ama bak benim eşim 2 saatlik memleketine yaşı 30 olmuş gitmemişti babası tarafı iyi anlatılmayıp onlara beraber gittik halaları olayın iç yüzünü anlattı bize gidip eşime bunları desem büyükbabası ve ninesinin adını bile oğluna bildirmemiş ailesi haklı çıkacak kötü oldukları ispatlanacaktı çokta iyi insanlar bizi nasıl ağırladılar halaları abimi yeğenleri sandı o derece tanımıyorlar birbirlerini bütün sülale iç içe yaşıyorlar bunlar gelmiş buraya kaynanam kaynatam kaynanamın babası annesi eşim kardeşi ve üç beş komşu sadece kimin iyi kötü olduğu ortada canım takılma çocuğun hiç olmayabilirdi bu kusur değil banada çok baskı yapar kendi akrabalarım ama düşünmüyorum derimAmin hepimiz için inşallah. Sağolasın canım. Genelde anlatmıyordum geçenlerde görümcemin nişan bohçası için biraraya geldik teyzeleri kuzenleri filan derken bir kaç bir şey dedim işte. Bi de bugün bi sohbet ortamında geçince anlattım daraldım artık.Annem de kızdı biraz anlatma boşver diye ben de içimde tuta tuta bi hal oldum.
Doğru evet haklısın aslında neden bizi konuşssunlar değil mi ama tutamadım çok birikti içimde. Annem de sizin gibi düşünüyor.Bence gereksiz. Bende kv ve esimin kardesleriyle evlendigim ilk yillar sikinti yasadim burayada yazmistim ama kalkkip millete anlatmadim. Iyi bilinse nolur kotu bilinse nolur? Millet mi kurtarcak sizi? Bosu bosuna ortaliga muhabbetinizi yaptiriyorsunuz.
Eşinin akrabaları yanında söylemen hata ama bak benim eşim 2 saatlik memleketine yaşı 30 olmuş gitmemişti babası tarafı iyi anlatılmayıp onlara beraber gittik halaları olayın iç yüzünü anlattı bize gidip eşime bunları desem büyükbabası ve ninesinin adını bile oğluna bildirmemiş ailesi haklı çıkacak kötü oldukları ispatlanacaktı çokta iyi insanlar bizi nasıl ağırladılar halaları abimi yeğenleri sandı o derece tanımıyorlar birbirlerini bütün sülale iç içe yaşıyorlar bunlar gelmiş buraya kaynanam kaynatam kaynanamın babası annesi eşim kardeşi ve üç beş komşu sadece kimin iyi kötü olduğu ortada canım takılma çocuğun hiç olmayabilirdi bu kusur değil banada çok baskı yapar kendi akrabalarım ama düşünmüyorum derim