Derdimi anlatmayayım mı?

Ne kadar dolmuşsun ya kıyamam.
Bence madem eşinle sorunun yok.
Evliliğindeki tek sorun ailesinin borcu.
Eşin ödesin ama sen ödeme.
Kendi maaşından birikim yap her ay bebek için.
Erteleme annelik hayalini.
Olmaz mı?

Benim param benim elimde alıyorum harcıyorum yiyorum geziyorum ama inan yetmiyor boşluktayım sanki. Birikimde doğru düzgün hiç yapmadım ama bilerek oranın borcu ödenirken ben neden kendimden kısıp biriktiriyim ki dedim. Çok şükür eşimle bundan başka hiç sıkıntım yok. Eşim çok mülayim bi insan. Allah razı olsun hiç bu zamana kadar kötü hareketini görmedim. Sinirlenirim ağlarım bağırırım artık kötü konuştuğum oldu bi kere olsun sesini bile yükseltmedi. Anladı hatasını ama işte yapacak bir bir şeyi yok. Borç onun üstüne. Mesailere kalıyor devamlı gece gündüz demeden. İş değiştirdi araştırdı buldu şükür şimdi iyi yerde şartları çok güzel. Ben istiyorum diye aileme yakına geldik. Çocuk konusunu da o şimdi yapalım kalan borcu ödecekler diyor. Konuştular anne babasıyla ama ben güvenemiyorum malesef.

Son düzenleme:
1 arkadaşa anlatmanız yeter bence rahatlamak için
inanın sizin derdiniz o anlattığınız kişilerin umurunda bile değil
yarın öbür gün de arkanızdan konuşurlar, hiç gerek yok.
Anlatmamın sebebi de bi ara panik atak gibi nöbetler geçirdim korkular kalmıştı üstümde onu farkettiler filan ordan burdan derken öyle konu acıldı.Tavsiye verdiler benden büyükler zaten kendini yıpratma geçecek filan diye. Şimdilik bi sıkıntı yaşamadım onlarla da. Zaten çok içli dışlı değilim. Yapım gereği ben pek samimi olamıyorum öyle. Yüzeysel arkadaşlık biraz benimki. Anlattım ama çok derinden değil yani.

Yazı yazın, dökün her şeyi içinizden ne geliyorsa ve lavaboda yakın. Çok faydasını gördüm. Yazmak beni hep rahatlatır, tavsiye ederim. Ya da sizi rahatlatacak başka bir uğraş bulun atın o sıkıntıyı dışarıya kısaca, bir şekilde atın. İnsanlara anlatmak pek işe yaramıyor. Allah herkesi borçlarından kurtarsın hayırlısıyla.
Amin Allah razı olsun inşallah hepimizi sıkıntılardan kurtarsın Mevla. Zaten öyle çok anlatacak devamlı konuşacak biri değilim. Yorucu geliyor bana :) dün öyle birden sorulunca döküldümm gitti. Annemde kızınca öyle hata mı yaptım diye konu açtım. Sağolsun arkadaşlar akıl verdiler anlatma yaz diye :)) bundan sonra öyle yapacağım inşallah

Amin Allah razı olsun inşallah hepimizi sıkıntılardan kurtarsın Mevla. Zaten öyle çok anlatacak devamlı konuşacak biri değilim. Yorucu geliyor bana :) dün öyle birden sorulunca döküldümm gitti. Annemde kızınca öyle hata mı yaptım diye konu açtım. Sağolsun arkadaşlar akıl verdiler anlatma yaz diye :)) bundan sonra öyle yapacağım inşallah
Amin, cümlemizden razı olsun Rabbim.:KK200: En güzel kararı almışsınız, sevgiler.:KK5:Hoppa

En iyi dert arkadaşınız annenizdir onunla konuşun.
Annem olmasa zaten ama o da artık üzülüyor ona da kıyamıyorum. Bi keresinde de senin anan var anlatıp rahatlıyorsun benim anam bilr yok ki kime anlatayım derdimi demişti. Onu da üzmek istemiyorum. Annem altı aylıkken annesi vefat etmiş ne ana ne baba ne kardeş kimsesi yok kızlarından başka. Benim yüzümden dert sahibi oldu annem de.

Annem olmasa zaten ama o da artık üzülüyor ona da kıyamıyorum. Bi keresinde de senin anan var anlatıp rahatlıyorsun benim anam bilr yok ki kime anlatayım derdimi demişti. Onu da üzmek istemiyorum. Annem altı aylıkken annesi vefat etmiş ne ana ne baba ne kardeş kimsesi yok kızlarından başka. Benim yüzümden dert sahibi oldu annem de.
Haklısın
Annenin de sana anlatmasını iste seninle dertleşsin.

Canım seni cok iyi anlıyorum. Aynı kv kp bende de var. Evleneli 6 ay oldu her ay mutlaka para isterler. Ben de verdirtmiyorum esime. Bu sefer de esimle ben kotu oluyorum.

Senin ilk evlendigin zaman yazdigin mesaji gordum. Bileziklerimi vereyim mi vermeyeyim diye. O zaman vermis miydin. Zuccaciye borcu filan diye sormussun

Borç bitince gerisi gelmez dimi? Biran önce bitirin de çocuğunu al kucağına
Bu arada devamlı ağlaman, dolup taşman seni depresyona sürüklemiş sanki
Bir destek almayı düşünmez misin bir psikologdan? Hem derdini anlatırsın hem de profesyonel birinden destek almış olursun
Başkası yüzünden kendini erteleme giden senin yıllarından ömründen oluyor

Konunun hepsini okuyamadım çok uzundu ama çok sevindim bak kısmetiyle geldi bebiş sağlıkla mutlulukla bebişini kucağına alırsın inş tatlım

Borç bitince gerisi gelmez dimi? Biran önce bitirin de çocuğunu al kucağına
Bu arada devamlı ağlaman, dolup taşman seni depresyona sürüklemiş sanki
Bir destek almayı düşünmez misin bir psikologdan? Hem derdini anlatırsın hem de profesyonel birinden destek almış olursun
Başkası yüzünden kendini erteleme giden senin yıllarından ömründen oluyor
Malesef evet giden benden gitti hep. Hem maddi hem manevi. İşe başladıktan sonra biraz düzeldi ama ara ara tekrar tekrar vuruyor. İnşallah tekrarlamaz. Artık borcu düşünmüyorum paramı da vermiyorum eşim ve ailesi halledecekler. Eşim artık onlar vermeden yükten kurtulamayacağını söyledi. Onlardan da şimdilik olumsuz bir tepki gelmedi. Yardım edecekler inşaallah @))

aaaa hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Konunun hepsini okuyamadım çok uzundu ama çok sevindim bak kısmetiyle geldi bebiş sağlıkla mutlulukla bebişini kucağına alırsın inş tatlım
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Evet kıymetli imiş bebeğim ki. Haftasonu da çalışıyorum. :)

Hanımlar merhaba. Ben hamileyim. Eşimin ailesi insafa geldi galiba. Eşim konuştu en azından borcun yarısına yardım edecekler. Öyle dediler inşallah caymazlar. :)
Hayirli olsun.Borc ne borcuydu bilmiyorum ama esinizin ailesinin yardim etmesi iyi olmus.Kafaniz biraz olsun rahatlamistir.

Eşimin ailesine verdiği bir borç
Kredi çekmişti w banka ile oyun olmuyor mecburwn biz ödüyorduk.
Borc esinizin ailesi icin cekilmisse, zaten sizi sikintiya sokmadan yardim etmeleri lazimmis neyse , bundan sonra her sey istediginiz gibi olur inşallah.

Back
X