Derdimi anlatmayayım mı?

Ona anlatma buna anlatma valla ben patladım hastalık sahibi oldum artık. Gizle gizle bi yere kadar daha almıyor ne bedenim ne beynim.
Burada anlat sen bazıları lüzumsuz konuşabilir ama genel olarak dinlerler akrabalarının yanında anlatman seni kötü gösterir kaynananı değil.

Anlatmayayım ona buna.İçime atıyorum bu sefer hastalık sahibi oldum.Ne yapayım ben nasıl atayım üstümden bunları. Nasıl altından kalkayım.? Ne yapayım nasıl yapayım? Psikolojimde mahvoldu. Ara ara ağlama nöbeti geçiriyorum resmen ölüm korkusu sarıyor. En olmadık yerde. Sıkıntılar basıyor bana

Doğru evet haklısın aslında neden bizi konuşssunlar değil mi ama tutamadım çok birikti içimde. Annem de sizin gibi düşünüyor.

Ee oyle yani. Anlatmasaniz hicbisey olmaz sizinki icte birikmek degilde anlatmayi seviyorsunuz. Saklamaktan yorulcak ne var? Esinizle probleminiz olsa yada daha ozel seyler onlarida mi icine atmayayim diye anlatmaya baslicaksiniz?

Anlatmayayım ona buna.İçime atıyorum bu sefer hastalık sahibi oldum.Ne yapayım ben nasıl atayım üstümden bunları. Nasıl altından kalkayım.? Ne yapayım nasıl yapayım? Psikolojimde mahvoldu. Ara ara ağlama nöbeti geçiriyorum resmen ölüm korkusu sarıyor. En olmadık yerde. Sıkıntılar basıyor bana
İnsan aslında anlatıp destek almak istiyor onaylanmak istiyor bunu istemese kendi kendinede anlatıp rahatlar.Belli ki o borcu el mecbur siz ödeyeceksiniz miktarını bilmiyorum ama Rabbim bir kolaylık gösterir sıkıntılarınızı giderir inşallah.

Ee oyle yani. Anlatmasaniz hicbisey olmaz sizinki icte birikmek degilde anlatmayi seviyorsunuz. Saklamaktan yorulcak ne var? Esinizle probleminiz olsa yada daha ozel seyler onlarida mi icine atmayayim diye anlatmaya baslicaksiniz?
Anlatmayı mı seviyorum beş senedir tuttmuşum içimde ben bunu.İlk defa eşimin teyzeleri sorunca borç ödüyoruz teyze nasıl yapayım cocuğu dedim. Bir de bugün bi hocamız vardı ona anlattım o da kilo almışsın bebek mi dediler diye konu oraya döndü geldi.

İnsan aslında anlatıp destek almak istiyor onaylanmak istiyor bunu istemese kendi kendinede anlatıp rahatlar.Belli ki o borcu el mecbur siz ödeyeceksiniz miktarını bilmiyorum ama Rabbim bir kolaylık gösterir sıkıntılarınızı giderir inşallah.
Amin Allah razı olsun inşallah.

arkadaş çevrenize anlatmayın ama eşinizin ailesinden soranlara anlatın kv ve ailesinin imkanı varken borcu sizin üzerinize yıktığını anlatmanızda bi beis yok bana göre..

onlar utanmıyor siz niye utanasınız?

Bir buçuk sene kaldı borca eşimde diyor ki yapalım zaten o sürede 9 ay geçecek haliyle.Sonra da çocuk var deyip ödemeyeceğim üstlerine alsınlar diyor.Hatta kayınpederle konuşmuş olsun çocuğunuz biz yardım ederiz borca demiş ama şimdi yardım etmeyene nasıl güveneyim ben.Tek güvencem kendimim. Cesaret edemiyorum. Karar veremiyorum borcun bitmesini beklesem olacak mı olmayacak mı bilemiyoruz ki? Doktora ben gittim eşim gitti ara ara kontrole gidiyoruz.Şimdilik bi sıkıntı yok ama olmayacağı anlamına gelmez ki? Bi de öyle bir düşünceye kapıldım ki sanki ben çocuğuma hiç yetemeyecekmişim gibi şimdi kendime yetemiyorum ki diyorum. Bu borç beni öyle psikolojik sıkıntılara soktu ki konularım da var zaten :KK43: Kendimi de pek iyi hissetmiyorum.
Tahmin edebiliyorum ben de bu ay 26 olcam bir yaş varmış aramızda.Yaşıtlarım Yen'i evleniyor benim ve sonraki yıllar çocuk düşünüyorlar genelde ama 5 yıllık evlilik olunca insan istiyor Ve şu an eski borçlarımız tekrardan gelip bulsa da vazgeçmem bu düşünceden hiç sanmıyorum Yani. Ve eşime bu konuda güvenim tam.Ben de hep çalıştım şu an çalışmıyorum ama bebeğimiz olsa gider iki yerde çalışır yine de kimseye muhtaç etmezdi beni biliyorum.Hayat boyu illa bişeyler istenilen düzeyde olmayabilir ve ben sürekli erteleyemem mutluluğumu, mutluluğumuzu artık o şekilde düşünüyorum. Farklı açıdan bakabilirsin belki diye yazıyorum ayni durumları yaşamış bir kişi olarak.Umarım sizin istediğiniz zamanda hemen olur Ve bebeğiniz bekletmez sizi. Bizim nedeni henüz bulunmayan bebek sahibi olamama durumumuz var çünkü. Önümüzdeki hafta ilk transferimiz olacak inşaallah ve olumlu sonuç alırız inşaallah :dua: sizin hakkınızda da hayırlısı olsun

Tahmin edebiliyorum ben de bu ay 26 olcam bir yaş varmış aramızda.Yaşıtlarım Yen'i evleniyor benim ve sonraki yıllar çocuk düşünüyorlar genelde ama 5 yıllık evlilik olunca insan istiyor Ve şu an eski borçlarımız tekrardan gelip bulsa da vazgeçmem bu düşünceden hiç sanmıyorum Yani. Ve eşime bu konuda güvenim tam.Ben de hep çalıştım şu an çalışmıyorum ama bebeğimiz olsa gider iki yerde çalışır yine de kimseye muhtaç etmezdi beni biliyorum.Hayat boyu illa bişeyler istenilen düzeyde olmayabilir ve ben sürekli erteleyemem mutluluğumu, mutluluğumuzu artık o şekilde düşünüyorum. Farklı açıdan bakabilirsin belki diye yazıyorum ayni durumları yaşamış bir kişi olarak.Umarım sizin istediğiniz zamanda hemen olur Ve bebeğiniz bekletmez sizi. Bizim nedeni henüz bulunmayan bebek sahibi olamama durumumuz var çünkü. Önümüzdeki hafta ilk transferimiz olacak inşaallah ve olumlu sonuç alırız inşaallah :dua: sizin hakkınızda da hayırlısı olsun
Evet bende öyle düşünüyorum 27 olacağım bende aralıkta :) ama dediğin gibi geçen beş seneye dönüp bakınca kendim için beklemediğimden zoruma gidiyor.Yine de hayırlısı diyorum. Rabbim ilk önce kalbime sevgisini versin diyorum. Pek cesaret edemiyorum sanki hiç yetemeyecekmişim gibi hissediyorum. Biz daha olsun diye denemedik bile belki olmayacak bir beş senede öyle geçecek böyle düşününce üzülüyorum, zoruma gidiyor öyle olunca. Ne bileyim işte . inşallah olumlu sonuçlar alırsın rabbim hayırlı evlatlar verir canım benim.

E anneniz hepsini bildigine gore ona anlamışsınız. İş yerinizden birilerine anlamışsınız. Sohbete gidip orda birine biraz anlatmissiniz. Daha kaç kişiye anlatmaniz gerekiyor ki

E anneniz hepsini bildigine gore ona anlamışsınız. İş yerinizden birilerine anlamışsınız. Sohbete gidip orda birine biraz anlatmissiniz. Daha kaç kişiye anlatmaniz gerekiyor ki
Annem de bilmeyecekse yani sizde ? Diğer konuma bi bakın isterseniz sıkıntı öyle gizlenecek annemden ailemden gizleyeceğim bir konu değil.

Evet bende öyle düşünüyorum 27 olacağım bende aralıkta :) ama dediğin gibi geçen beş seneye dönüp bakınca kendim için beklemediğimden zoruma gidiyor.Yine de hayırlısı diyorum. Rabbim ilk önce kalbime sevgisini versin diyorum. Pek cesaret edemiyorum sanki hiç yetemeyecekmişim gibi hissediyorum. Biz daha olsun diye denemedik bile belki olmayacak bir beş senede öyle geçecek böyle düşününce üzülüyorum, zoruma gidiyor öyle olunca. Ne bileyim işte . inşallah olumlu sonuçlar alırsın rabbim hayırlı evlatlar verir canım benim.
Amin canım sana da inşaallah :dua:

Merhaba hanımlar yine ben yine ben. Eşimin ailesiyle bir borç meselemiz var Allah kahretsin ki bitmedi bitmiyor 5 senelik evliyim çocuk yok borç yüzünden yapmadık.
Benim sıkıntım derdimi içime ata ata şiştim artık. Ona anlatma buna anlatma içimde tutmaktan hasta oldum artık. İşyerinde bi kaç arkadaşım var bi onlara anlatabildim sağolsun dinliyorlar bi çözümü olmasa da.
Bugün sohbete gittim de hocamız var onunla bi konuştuk biraz. Annem kimseye anlatma, ellere söyleme diye sıkıştırıp duruyor. Anlatma da ben de içime ata ata hasta oldum. Anlatmayayım mı derdimi içimde mi tutayım siz nasıl kalkıyorsunuz altından. Çocuğum yok sorulunca dökülüyorum işte benim çocuğum olmuyor değil yapamıyorum onun bunun pisliği yüzünden. Off off ne yapayım bilemedim. Ağlamaktan içim dışıma çıktı.
Zaman öyle bir zaman ki kimse kimsenin derdini sıkıntısını gerçekten merak ettiği için değilde lafın gelişi dinliyor. Kimseye anlatmayın siz sonra kötu gün geçer iyi gün olur ama sizin adınız kötuden kurtulmaz. Buraya yazabilirsinz kimse kimseyi gercekte kim oldugunu bilmiyor hem siz rahatllarsiniz hem de akıl akıldan üstündür demişler ihtiyacınız olan desteği de alabilirsiniz.

Zaman öyle bir zaman ki kimse kimsenin derdini sıkıntısını gerçekten merak ettiği için değilde lafın gelişi dinliyor. Kimseye anlatmayın siz sonra kötu gün geçer iyi gün olur ama sizin adınız kötuden kurtulmaz. Buraya yazabilirsinz kimse kimseyi gercekte kim oldugunu bilmiyor hem siz rahatllarsiniz hem de akıl akıldan üstündür demişler ihtiyacınız olan desteği de alabilirsiniz.
Çok haklısınız bundan sonra öyle yapacağım. Çok teşekkür ederim bi anda öyle anlatmış bulundum öyle çevremde anlatan biri değilim zaten de bi iki arkadaşa anlattım işyerinde o kadar. Bu zamana kadar yüzüme vurulmadı ama vurulmayacağı anlamına gelmez. Annem de sizin gibi düşünüyor. Çok sağolun güzel yorumunuz için.

Teşekkür ederim sağolun. Herkes başıma üşüşüyor aa neden yok olsun olsun diye ama ben güvenemiyorum borç varken. Çalışmıyordum. Çok sıkıntı çektiğimiz zaman oldu nasip oldu işe girdim 2 senedir çalışıyorum. Burda arkadaşlar çalış çalış dediler ama öyle bi psikoloji içine girmiştim ki çalışamıyordum bile ağlamaktan. Zor geliyordu. Sonra dedim böyle olmaz sadece borç için değil kendin için çalış deyip elimi attım bi işe Rabbim de nasip etti öyle bir işe girdim ki ilk başlayan için maaşı güzel şartları güzel. Ben burda çalışırım dedim başladım şükür. İki sene oldu o kadar sevdiler ben de o kadar sevdim ki. Hiç böyle düşünmemiştim. E şimdi de beş senelik evliyim borç var çocuk yok. Soruyorlar aa yap artık işinde var ne güzel filan diye. Başlıyorum anlatmaya. Anlatırken ağlamaya. Eşimin ailesinin borcunu ödüyoruz diye. Neden beni olmuyor bilsinler ben yapmıyorum onların yüzünden. Onları bilsinler beni değil..

Ne kadar dolmuşsun ya kıyamam.
Bence madem eşinle sorunun yok.
Evliliğindeki tek sorun ailesinin borcu.
Eşin ödesin ama sen ödeme.
Kendi maaşından birikim yap her ay bebek için.
Erteleme annelik hayalini.
Olmaz mı?

Yazı yazın, dökün her şeyi içinizden ne geliyorsa ve lavaboda yakın. Çok faydasını gördüm. Yazmak beni hep rahatlatır, tavsiye ederim. Ya da sizi rahatlatacak başka bir uğraş bulun atın o sıkıntıyı dışarıya kısaca, bir şekilde atın. İnsanlara anlatmak pek işe yaramıyor. Allah herkesi borçlarından kurtarsın hayırlısıyla.

Back
X