Derdimi Dökmek İstiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi meysa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

meysa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
281
112
103
Antalya
Bugüne kadar actigim konularda iyi ya da eleştirel bi çok kez fikir aldım sizden öncelikle bunun için tesekkur ederim. Derdimi dökmek istiyorum. Çünkü konuşup dertlesebilecegim biri yok ve kendimi çok yalnız hissediyorum. Önceki konulardan bilirler evliyim ve 3 aylık bebeğim var. Eşimle ailesinden dolayı bi çok kez kavga etmisligimiz var. Eşim çok ailecil. Evlendiğinin farkinda değil daha nerdeyse. Hep ailesi birinci planda. Hata da yapsalar yaptıkları için bi neden var haklılar eşime göre. Son patlama doğum yaptığım zaman çıkmıştı. 3 aydır eşimin ailesiyle görüşmüyorum ki onlarda benle görüşmüyor tabi karşılıklı. O kadar tartışma oldu bitti, o kadar olaylar büyüdü yatıştı eşim hiçbişey olmamış gibi ailesiyle eski keyfine devam ediyor. Ama bana konu açılınca hâlâ ağzına gelen her lafı kirilir mi bu kız demeden sayıyor. Sanki ailesi hiçbişey yapmamis gibi. Bu çok zoruma gidiyor. Kaynanamla görümcemle watsaptan konuşmalar gülüşmeler. Bebegin fotosunu atıp muhabbetler. Bana gelince eski samimiyetin olmayışı. İş gereği gurbetteyiz. Kendimi çok yalniz ve mutsuz hissediyorum. Kimseyle paylaşamıyorum. Ailemle konuşsam onları bu strese daha fazla dahil etmek istemiyorum. Ki eşimle evlenmeme ailem zor rıza göstermişti. Simdi bunları yaşayıp onlara anlatmakta zoruma gidiyor. Korkum o ki eşime öfkem büyüyor bi süre sonra o düzelse de ben yaşadığım bunca şeyi nasıl unutucam. İçime atıyorum hep, gözlerim doluyor tutuyorum kendimi. Çok mutsuzum nasıl geçecek bu günlerim kendimi yıpratmadan bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bence eşine olan öfkeni yeneceksin. Yenmedigin sürece hem kendine zarar hem evliliğine. Öfkeni yen ki esinle arayı düzelt sizin kari koca muhabbetinize onlar sınır olsun.
Bizim orda bi söz vardır karı koca arası ipek olur araya giren k.pek olur.
Demek istediğimi anlatabildim mı.

Bence eşine olan öfkeni yeneceksin. Yenmedigin sürece hem kendine zarar hem evliliğine. Öfkeni yen ki esinle arayı düzelt sizin kari koca muhabbetinize onlar sınır olsun.
Bizim orda bi söz vardır karı koca arası ipek olur araya giren k.pek olur.
Demek istediğimi anlatabildim mı.
Evet ama eşimden o sıcaklığı göremiyorum. Ailesi söz konusu olunca başka birine dönüşüyor. Oturup konuşmayı deniyoruz olmuyor.

piskolog ikiniz icin. gercekten üsenmeden gidin...

Umursama sende bebeğinle dışarı çıkın güzel vakit geçirn...

Belli bir süre görmezden qelin...
Baktınız olmuyo daha bi çaba sarf etmiyorsa bence pek de yapacak bir şey yok demektir bu.
Kendinizi ailesi için çocuğunun annesini bu kadar Yk qören bi adama harcamayın.

Eşinizi karşınıza alıp konuşun. Böyle gitmez sorun nedir çözelim diye. Ayrıca geçici bir süreç olduğunu düşünüyorum. Bebek evin dinamiğini değiştiriyor ve buna ayak uydurmak bazen aylar alıyor. Bu da bir etkendir. Kafanızda kurmak yerine eşinizle konuşun bence.

Bugüne kadar actigim konularda iyi ya da eleştirel bi çok kez fikir aldım sizden öncelikle bunun için tesekkur ederim. Derdimi dökmek istiyorum. Çünkü konuşup dertlesebilecegim biri yok ve kendimi çok yalnız hissediyorum. Önceki konulardan bilirler evliyim ve 3 aylık bebeğim var. Eşimle ailesinden dolayı bi çok kez kavga etmisligimiz var. Eşim çok ailecil. Evlendiğinin farkinda değil daha nerdeyse. Hep ailesi birinci planda. Hata da yapsalar yaptıkları için bi neden var haklılar eşime göre. Son patlama doğum yaptığım zaman çıkmıştı. 3 aydır eşimin ailesiyle görüşmüyorum ki onlarda benle görüşmüyor tabi karşılıklı. O kadar tartışma oldu bitti, o kadar olaylar büyüdü yatıştı eşim hiçbişey olmamış gibi ailesiyle eski keyfine devam ediyor. Ama bana konu açılınca hâlâ ağzına gelen her lafı kirilir mi bu kız demeden sayıyor. Sanki ailesi hiçbişey yapmamis gibi. Bu çok zoruma gidiyor. Kaynanamla görümcemle watsaptan konuşmalar gülüşmeler. Bebegin fotosunu atıp muhabbetler. Bana gelince eski samimiyetin olmayışı. İş gereği gurbetteyiz. Kendimi çok yalniz ve mutsuz hissediyorum. Kimseyle paylaşamıyorum. Ailemle konuşsam onları bu strese daha fazla dahil etmek istemiyorum. Ki eşimle evlenmeme ailem zor rıza göstermişti. Simdi bunları yaşayıp onlara anlatmakta zoruma gidiyor. Korkum o ki eşime öfkem büyüyor bi süre sonra o düzelse de ben yaşadığım bunca şeyi nasıl unutucam. İçime atıyorum hep, gözlerim doluyor tutuyorum kendimi. Çok mutsuzum nasıl geçecek bu günlerim kendimi yıpratmadan bilmiyorum.

Ailesiyle başka şehirdeymişsiniz na kadar sorun çıkabilir ki? Sürekli görüşmüyorsunuz. Ailesiyle telefondan konuşması gülüşmesi normal görüşmüyorlarsa..

Hic kimse ailesinden vaz gecemez once bunu bir kabullenin. Dunyanin en kotu insani da olsa annesi annesidir onun . bir orta yol bulmak zorundasiniz. Ailesiyle kavgaya tartismaya girmeyeceksiniz yuz goz olmayacaksiniz.en basta. Kalbinizi kirabilirler agir seyler soyleyebilirler umursamayacaksiniz ve cizginizi koruyacaksiniz. Bunun baska caresi yok ki. Hic kimse kimse icin ailesini silip atmaz atmamali da bana gore. Siz de yapmazsiniz bunu. Az gorusun fazla muhabbet etmeyin. Ama esinize surekli onlarla ilgiki olumsuz seyler de soylemeyin. Iliskiler boyle boyle kopuyor iste. Esinizle araniza baskalarini sokmus oluyorsunuz ve bir zaman sonra hakli da olsaniz haksiz duruma dusuyorsunuz bu hikaye hep boyle. Ben de de boyle oldu baslarda biraktim pesini. Aramalarimi gitmelerimi azalttim ve asla olumsuz seyleri yansitmadim. Cunku evimin icindeki huzur her seyden onemli. Nazikce kibarca kendimi anlatmaya calistim laf aralarinda karsi tarafa ama durusumu bozmadim. Bir cok sebepten kavga cikarilabilir. Cikarmayacaksiniz. Sakin olacaksiniz. Hele de bir de bebek varmis. Gecinemediginiz kisi esinizse onu bilemem. Ama ailesiyle gecinemiyorum diye yuva yikilmaz. Birlikte yasamiyirsaniz ve herkesin evi yurdu belliyse idare etmenin bir yolunu bulmak gerek. Cocugunuzun da ailesi ayrica bu insanlar artik.

Karsilikli butun sorunlarinizi masaya yatirin birbirinizden beklentilerinizi konusun olmuyorsa son bir kez destek almayi deneyebilirsiniz. Erkek ailesi ve esi ile arasindaki dengeyi kurabilmeli.

Ailesi ile görüşsün sevsin. Birinci kural o ailesi bunu unutma. İkinci kural erkek egosu var. Sen ondan çok ailesini översen rahat edersin... Ben evlendim ama aileme daha çok değer veriyorumu gösterme çabası. Oysa bir tarafta olmaları gerekmiyor. Herkesin yeri ayrı

Yani bende sizin gibiyim ve kimseyle dertlesemiyorum babam hasta ablalarimada sıkıntı vermek istemiyorum kayınvalidemle beraber oturuyorduk keşke oturmaz olaydım esimde aynı zamanda amcamın oğlu oluyor eşim çok annecil kavga ettiğimizde benim yanımda bile durmadı en ufak savunma olmuyor ne varsa ennesiyle ablalarindan varmış gibi ablalariyla beni değişir ilk başta beni kendine çok güvendirdi çok seviyorduk birbirimizi annesi yüzünden eskisi gibi samimi bile değiliz arkadaşlarımla da paylasamiyorum derdimi bı laf çıkar fln diye korkuyorum keşke bı çocuğumuz olsa diye her gün dua ediyorum inşallah bı bebeğim olur da en azından biraz yanımda durur beni belki biraz korur diyorum kendi kendime bu kadınların işi çok zor kakkatten biz kayınvalidemle ayrıldık aşağıya indik alt kata hiç birşey vermedi hep ben annemlerde aldım esiminde Allah'tan güzel bı işi varda muhtaclik yaşamadık aslında benim babam kimseye de muhtaç etmezde işte hiç bişey vermemesine rağmen annesini savunması zoruma gidiyo ben iki gün aç kaldım al şunu da sen ye sunuda sen iç demedi

Evet ama eşimden o sıcaklığı göremiyorum. Ailesi söz konusu olunca başka birine dönüşüyor. Oturup konuşmayı deniyoruz olmuyor.
Aynen öyle söz konusu Aile olunca degisiyorlar ben yakinlasiyorum kendime çekmeye çalışıyorum olmuyor

Yani bende sizin gibiyim ve kimseyle dertlesemiyorum babam hasta ablalarimada sıkıntı vermek istemiyorum kayınvalidemle beraber oturuyorduk keşke oturmaz olaydım esimde aynı zamanda amcamın oğlu oluyor eşim çok annecil kavga ettiğimizde benim yanımda bile durmadı en ufak savunma olmuyor ne varsa ennesiyle ablalarindan varmış gibi ablalariyla beni değişir ilk başta beni kendine çok güvendirdi çok seviyorduk birbirimizi annesi yüzünden eskisi gibi samimi bile değiliz arkadaşlarımla da paylasamiyorum derdimi bı laf çıkar fln diye korkuyorum keşke bı çocuğumuz olsa diye her gün dua ediyorum inşallah bı bebeğim olur da en azından biraz yanımda durur beni belki biraz korur diyorum kendi kendime bu kadınların işi çok zor kakkatten biz kayınvalidemle ayrıldık aşağıya indik alt kata hiç birşey vermedi hep ben annemlerde aldım esiminde Allah'tan güzel bı işi varda muhtaclik yaşamadık aslında benim babam kimseye de muhtaç etmezde işte hiç bişey vermemesine rağmen annesini savunması zoruma gidiyo ben iki gün aç kaldım al şunu da sen ye sunuda sen iç demedi
Bu evlilikte batan gemiye yük alırsın lütfen cahil cahil konuşma! Benim arkadaşım aynı cümleyi kurdu bebek olursa bebeğine düşer bebeğine düşerse bana da düşer dedi aynı cümle! Ne oldu bıliyor musun daha hamileyken adam iyice anaci oldu çıktı 3 aylik bebeğiyle terketti şimdi 4 yaşında oğluyla dul ! Aklını başına al Allah vermiyorsa bildiği var yakma evladının geleceğini önce evliliğini düzelt saçmalama lütfen ya

Geçmiyor geçmeyecekte düzeldi sanacaksın belki ara verecek ama pat diye düzeldi sandığın karakteri ile karşına çıkacak yine de geç olmadan boşalabilirsen boşan benim de ailem istemedi sırf onlara mahçup olmamak adına 7 yıldır çekiyorum..Ama değmez

Bu evlilikte batan gemiye yük alırsın lütfen cahil cahil konuşma! Benim arkadaşım aynı cümleyi kurdu bebek olursa bebeğine düşer bebeğine düşerse bana da düşer dedi aynı cümle! Ne oldu bıliyor musun daha hamileyken adam iyice anaci oldu çıktı 3 aylik bebeğiyle terketti şimdi 4 yaşında oğluyla dul ! Aklını başına al Allah vermiyorsa bildiği var yakma evladının geleceğini önce evliliğini düzelt saçmalama lütfen ya
Aynı şey değil ama benim eşimde aileside çok istiyordu çocuğu olmadığı için çıkarttılar büyük ihtimalle kavgayi

Aynı şey değil ama benim eşimde aileside çok istiyordu çocuğu olmadığı için çıkarttılar büyük ihtimalle

Back
X