derdimi paylaşırsaniz sevinirim, kendimi cok caresiz hissediyorum

Hyuga hinata

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
626
392
103
Kimseye anlatamadigim icin buraya yazmak istedim
Ailevi sorunlarim var ama lapsamlibir sekilde yazmak istiyorum.
Kendimi cok caresiz hissediyorum. İçimden ağlamak ve birseyleri kirmak dokmek geliyor.
Benim annemle babam ayrıldı, babam isini batirdi psikolojik olarak çöktü.
Annemle yaşıyoruz ve 3 kardeşiz.
Annrm asgari ucretle çalışıyor biz okuyoruz benim bu sene universitem bitecek. Uzakta okudugum icin ev sorunlarindan uzak oluyorm. Ama annemin ne kadar yoruldugunu, mutsuz oldugunu, hayatta ot gibi gecip gittigini biliyorum.
Sabahtan aksama kadar agir iste calisiyor ve asgari ucretle zar zor geciniyoruz. İs yerinden ayrilmak istese cikisparasini vermezler duye korkuyor. Baska iş bulacagini da dusunmuyor. Suan 40 yasinda. İlkokul mezunu. Eve geldigim gunden beri onun icin üzülüyorum. Annemle sohbet de edemiyorum cok fazla.
Çünkü sürekli kendimize acimakla mesgul.
Mantiksiz isler yapiyor bazen. Mesela grip oldugunda is yerinden izin almamak icin bir suru hapi icmis.
Parmagi iltihap olup tırnağını dusurmus. Bu hallerde bile calismaya gitmis. İzin alip doktora gitmemis. Aşırı üzgün ve kizginim. Ve caresiz hissediyorum
Benim is bulmam lazim okul bitince ama bulamam vs diye dr korkuyorum. Bulsam annemi bi dk calistirmam yettigi kadat benim ayligimla idare ederiz.
Ya ben aşırı rahatsızım moralim cok bozuk
Herkesin bir sansi varken biz neden bu kadar yalniz ve caresiziz :(

Gecen sene calismistim ama bu sene kpss çalışıyorum o yuzden çalışmadım
Yarim dönem kaldi okulumun bitmesine ve okudugum yerde is is olanagi cok kisitli
O zamansa biraz daha sabir etmek lazım belki. Okulun bitince iş bulursun umarım annende daha rahat getirisi az olan bi iş bakabilir o zaman

Benim babam kronik akciğer rahatsızı ve yıllarca inşaatta kan tüküre tüküre çalışmış bir baba ve benim çocukluğum, gençliğim de benzer acıları çekerek gecti. Seni o kadar iyi anlıyorum ki şuan sana kocaman sarılmak istedim.
Dilerim iş konusunda sıkıntı yasamaz okul bitince hemen bir is bulursun, daha rahat, daha günleriniz olsun insallah..

O zamansa biraz daha sabir etmek lazım belki. Okulun bitince iş bulursun umarım annende daha rahat getirisi az olan bi iş bakabilir o zaman
Baska İs bakalim dedim ama burasi cikis parami vermicek diyor 5 yil calisti
Ben is bakmaya vasladim ama nasil bi is buluxam hicbir fiktim yok.
Yoruldum artik

Cok uzuldum. Su an yapabilecegin tek sey okulunu bitirmek. Belki evde birseyler yaparak para kazanabilirsin. Mesela cocuklara ders vermek gibi.

Benim babam kronik akciğer rahatsızı ve yıllarca inşaatta kan tüküre tüküre çalışmış bir baba ve benim çocukluğum, gençliğim de benzer acıları çekerek gecti. Seni o kadar iyi anlıyorum ki şuan sana kocaman sarılmak istedim.
Dilerim iş konusunda sıkıntı yasamaz okul bitince hemen bir is bulursun, daha rahat, daha günleriniz olsun insallah..
Cok tesekteş ederim.
Benim annem dayanmaya çalışıyor ama az uyku, yorgunluk ve hastaliklar ekleniyor
Baska is is bakmiyor ve aramiyor
Ben de boyle ortamda ne ders calisabiliyorum ne gelecek hayali
Milletin derdine ozeniyorum bazen

Cok tesekteş ederim.
Benim annem dayanmaya çalışıyor ama az uyku, yorgunluk ve hastaliklar ekleniyor
Baska is is bakmiyor ve aramiyor
Ben de boyle ortamda ne ders calisabiliyorum ne gelecek hayali
Milletin derdine ozeniyorum bazen
Ama senin üstüne düşen ders çalışıp okulunu bitirmen ve bir işe girmen, bu hayatta herkes aynı imkanlara sahip olmuyor evet ama kafani bunlarla meşgul etmemeye calış, kendini şartlarını daha iyi hale getirebilirim onunla meşgul ol olur mu?

Size sarilmak istedim şu an. Yapmanız gereken şey asla ders birakmadan en hizli şekilde mezun olmak. Bölümunuz nedir?
Cok tesekteş ederim
Bende motive olup hedefe odaklanip annemi kurtarmaliyim
Aglicam suan caresizlikten
Bölümüm pdr
Ama keske bu bolmb olmasaydi
Çünkü Psikoloji uzerine okumama rahmen bir suru sorunun icindeyim. İnsanlar bj bolumu okuyanlarin mutlu, elinde sihirli değnekle gezmesi gerektigini dusunuyor

Ama senin üstüne düşen ders çalışıp okulunu bitirmen ve bir işe girmen, bu hayatta herkes aynı imkanlara sahip olmuyor evet ama kafani bunlarla meşgul etmemeye calış, kendini şartlarını daha iyi hale getirebilirim onunla meşgul ol olur mu?
Haklisiniz tesekkur ederim iyi ki varsiniz
<3

Cok tesekteş ederim
Bende motive olup hedefe odaklanip annemi kurtarmaliyim
Aglicam suan caresizlikten
Bölümüm pdr
Ama keske bu bolmb olmasaydi
Çünkü Psikoloji uzerine okumama rahmen bir suru sorunun icindeyim. İnsanlar bj bolumu okuyanlarin mutlu, elinde sihirli değnekle gezmesi gerektigini dusunuyor

Ben ogretmenim, siz de çok güzel bir bölümde okuyorsunuz. Hem devlet hem özel eğitim kurumlarında is bulmanız mümkün ve nispeten kolay.

Canım hic moralini bozma 12 yaşında babamı kaybettim bizde bir maasla ortada kaldık. Anneme teselli verir misim agladiginda " neyimiz eksik bak herseyimiz var" hep akılli olmaya calıstık bazen uzduk birbirimzi bazen en mutlu biz ettik birbirimizi. Maddi olarak annenize yük olmamaya moral olarak yüksek tutmaya calısin. Universite ilk o kadar afalladım ki annem iki dugun yapmis en kucuk kızi universitiye baslamis elde avucta yok bende yuk olmaym derken stresten ben okulu uzattm derken bir azim bitirdim 4 yılda calistımda surekli ne yapalim azla yetinmeyi oyle guzel ogrendik ki evliyiz hepimiz sukurler olsun hepimiz mutluyuz. Cunku hayat bize birilerinden birsey beklemeden mutlu olmayı ogretti. Annem tarlaya isci olarak giderdi hatta ben bile yaz tatillerinde gittim gocunmuyorumda yine esim zora dusse giderim.

Zor bir durum ama sonsuza kadar boyle devam etmeyecek en azindan annenin bir isi var oyle ya da boyle her is yorucu kolay is yok malesef insanlari somurmek uzerine kurulu bir sistem var
Sana dusen bir sure bunlari dusunmemeye calisip derslerine odaklanman basarili oldugun takdirde yardimci olup annenin yukunu hafifletebilirsin
Bir de burslara basvurabilirsin ya da arastirip devletin verdigi yardim varsa onlari talep edebilirsin
Bu zamanda gecim derdi cok zor Allah yardimcimiz olsun

Kimseye anlatamadigim icin buraya yazmak istedim
Ailevi sorunlarim var ama lapsamlibir sekilde yazmak istiyorum.
Kendimi cok caresiz hissediyorum. İçimden ağlamak ve birseyleri kirmak dokmek geliyor.
Benim annemle babam ayrıldı, babam isini batirdi psikolojik olarak çöktü.
Annemle yaşıyoruz ve 3 kardeşiz.
Annrm asgari ucretle çalışıyor biz okuyoruz benim bu sene universitem bitecek. Uzakta okudugum icin ev sorunlarindan uzak oluyorm. Ama annemin ne kadar yoruldugunu, mutsuz oldugunu, hayatta ot gibi gecip gittigini biliyorum.
Sabahtan aksama kadar agir iste calisiyor ve asgari ucretle zar zor geciniyoruz. İs yerinden ayrilmak istese cikisparasini vermezler duye korkuyor. Baska iş bulacagini da dusunmuyor. Suan 40 yasinda. İlkokul mezunu. Eve geldigim gunden beri onun icin üzülüyorum. Annemle sohbet de edemiyorum cok fazla.
Çünkü sürekli kendimize acimakla mesgul.
Mantiksiz isler yapiyor bazen. Mesela grip oldugunda is yerinden izin almamak icin bir suru hapi icmis.
Parmagi iltihap olup tırnağını dusurmus. Bu hallerde bile calismaya gitmis. İzin alip doktora gitmemis. Aşırı üzgün ve kizginim. Ve caresiz hissediyorum
Benim is bulmam lazim okul bitince ama bulamam vs diye dr korkuyorum. Bulsam annemi bi dk calistirmam yettigi kadat benim ayligimla idare ederiz.
Ya ben aşırı rahatsızım moralim cok bozuk
Herkesin bir sansi varken biz neden bu kadar yalniz ve caresiziz :KK43:
Aynı durumda olup konuya denk gelmek Allah C.c yardımcın oldun kesinlikle okulunu bitir ben lise 2de bırakmak zorunda kaldım kendimden küçük iki kardeşimi büyütebilmek için ve iş bulamıyorum hiç kolay değil yaşayan bilir

Aynı durumda olup konuya denk gelmek Allah C.c yardımcın oldun kesinlikle okulunu bitir ben lise 2de bırakmak zorunda kaldım kendimden küçük iki kardeşimi büyütebilmek için ve iş bulamıyorum hiç kolay değil yaşayan bilir
İnsallah okulum bitecek bu sene
Sagolun allah yardimcimiz oldun hepimizin

Back
X