derdimi paylaşırsaniz sevinirim, kendimi cok caresiz hissediyorum

Zor bir durum ama sonsuza kadar boyle devam etmeyecek en azindan annenin bir isi var oyle ya da boyle her is yorucu kolay is yok malesef insanlari somurmek uzerine kurulu bir sistem var
Sana dusen bir sure bunlari dusunmemeye calisip derslerine odaklanman basarili oldugun takdirde yardimci olup annenin yukunu hafifletebilirsin
Bir de burslara basvurabilirsin ya da arastirip devletin verdigi yardim varsa onlari talep edebilirsin
Bu zamanda gecim derdi cok zor Allah yardimcimiz olsun
Devlet maalesef şu anda yardım veremiyor. Kriz olduğu için

Ahh bu sorumsuz babalar yokmu..
Ne diyim bilmiyorumki,
Annenize allahim guc kuvvet versinde basinizdan eksik etmesin.
Umarim 1 an once atanirsiniz.

Kimseye anlatamadigim icin buraya yazmak istedim
Ailevi sorunlarim var ama lapsamlibir sekilde yazmak istiyorum.
Kendimi cok caresiz hissediyorum. İçimden ağlamak ve birseyleri kirmak dokmek geliyor.
Benim annemle babam ayrıldı, babam isini batirdi psikolojik olarak çöktü.
Annemle yaşıyoruz ve 3 kardeşiz.
Annrm asgari ucretle çalışıyor biz okuyoruz benim bu sene universitem bitecek. Uzakta okudugum icin ev sorunlarindan uzak oluyorm. Ama annemin ne kadar yoruldugunu, mutsuz oldugunu, hayatta ot gibi gecip gittigini biliyorum.
Sabahtan aksama kadar agir iste calisiyor ve asgari ucretle zar zor geciniyoruz. İs yerinden ayrilmak istese cikisparasini vermezler duye korkuyor. Baska iş bulacagini da dusunmuyor. Suan 40 yasinda. İlkokul mezunu. Eve geldigim gunden beri onun icin üzülüyorum. Annemle sohbet de edemiyorum cok fazla.
Çünkü sürekli kendimize acimakla mesgul.
Mantiksiz isler yapiyor bazen. Mesela grip oldugunda is yerinden izin almamak icin bir suru hapi icmis.
Parmagi iltihap olup tırnağını dusurmus. Bu hallerde bile calismaya gitmis. İzin alip doktora gitmemis. Aşırı üzgün ve kizginim. Ve caresiz hissediyorum
Benim is bulmam lazim okul bitince ama bulamam vs diye dr korkuyorum. Bulsam annemi bi dk calistirmam yettigi kadat benim ayligimla idare ederiz.
Ya ben aşırı rahatsızım moralim cok bozuk
Herkesin bir sansi varken biz neden bu kadar yalniz ve caresiziz :KK43:
Bu yazdığınız şeyler herkesin yaşayabileceği normal hale gelmiş şeyler. Sizi üzmek için söylemiyorum, bu kadar karamsar olmayın diye söylüyorum. Niye herkes iyi durumda, biz bu haldeyiz demeyi bırakın. Şu forumda neler okuyoruz.
20li yaşlardaki bu nesil, genelde böyle karamsar ve çaresiz. Ama çare sizsiniz unutmayın.
Aşılamayacak şeyler değil. Mezun olur, iş bulur, daha rahat geçinirsiniz. Babanız da toparlar inşallah. Yani hastalık geçer, açlık geçer, işsizlik geçer, yeter ki ruh sağlığınız bozulmasın.
Allah insanı imtihan edeceğini, imanının sağlamlığını deneyeceğini söylüyor. Siz herkesten farklı mısınız, imtihan olmayacağınızı mı sanıyorsunuz? Allah Dünya meşakkatli ve geçicidir diyor. Madem geçecek, biraz güçlü olun. Ailenizde kan dökülmemiş, ahlaksızlık yapılmamış. Babanız da dahil birbirinize manen destek olun ki en az zararla atlatasınız
Krizler her an olabilir, bunları iyi yönetmeniz gerektiğini aklınıza kazıyın

Allah yardımcınız olsun dilerim okulun biter bitmez atanırsın

Bence şu an annenize üzülerek ona destek olmuş olmuyorsunuz. Tamamen kendinizi Kpss ye odaklayın. İyi bir yere atanın ki annenizi rahat ettirebilesiniz. Önünüzde yarım dönem var tüm gücünüzle asılın. Yapmadığınızda ne olacak eve döneceksiniz anneniz o işte çalışmaya devam edecek belki siz bi işte çalışacaksınız ama anneniz hala devam. Sadece yarım dönem başarabilirsiniz. Bir de şu var özel sektörde hastalık vs çok dinlenmiyor. Yani sadece annen için değil kurumsal olmayan yerlerde çalışan herkes için geçerli. Neredeyse milletin suyunu çıkaracaklar. Babamı hatırlarım sabah 5 gibi çıkardı gece 12 lerde gelirdi mesai ücreti var mıydı bilmem. Öyle hastalık zamanı izin aldığını da bilmem çünkü iş yeri ortamı bunun için uygun değil. Sadece annen yaşamıyor maalesef çalışan haklarını korumada zayıf bir ülkeyiz.

Hafta sonlari marketlerde tanitim gibi islerde calisabilirsiniz hem dersleriniz aksamaz hem maddi kazanc saglar.
Allah yardimciniz olsun..

Back
X