derdimin adı lohusalık olsun

Benimde 38. Günüm bugn.Ben ne iltihap kurutucular kullandım yinede fayda etmedi. Naptıysam kanaması durmadı şişmeye devam etti. Şişliğinden çocuk ememiyodu kocaman olmştu.. taki bi çocuk doktoru kızımın ağzındaki pamukçuğu görene kadar. Pamukçuk göğüs ucuna mantar mikrobu olarak geçiyormuş. Oda iltihaplı kanayan yara yapıyormuş. Al iki gğne rahatlarsın dedi. İnanmadım bide onu kullanıym dedm ama hakkaten 2 günde kanı durdu 3-4 gündede geçti nerdeyse.. bubdan önce 2 doğum yaptım aylarca boşu boşuna ağlayarak emzirmişim. Hem bebeğe damlatıyosun hem göğğs ucuna sürüyosun. Yıkamadanda emziritosun en rahatı. Bi kullan derim.. adı mikostatin
Hayırlı olsun bu arada canınız çok yandıkça onu koklayın acı hafifliyo :)

yazdıklarını okurken yasadıklarıma ayna tutuyorum sandım fazlası var eksiği yok inan öyle zor ki meme ve ayak hayatımı dahada zorlaştırdı eşimsiz nefes alamzken yanımdaki adamı göremez oldum sarılsa acı cekiyorum sarılmasa daha çok acı cekiyorum adamda sasırdı:)sürekli acı modundayım,dısarı cıkamıyorum ayaklarımdan 40 cıksın inşallah daha hızla tıparlanırım.sanki evimde heryer dagılmış sagolsun herkes bizde yanımda ama herkes herseyi bir yere koymus,kalabalık desen bazen iyi geliyor bazen batıyor gelmeseler aglıyorum cok dursalar daralıyorum gececek inşallah bugünler

Gececek bugunler. Simdi imkansiz gibi gelir ama bitiyrmus. Neredeyse 18aylik oglum. Kolik bir bebek ve ciddi patlak veren hastaliklarla ilk 5ayim cok felaket gecti. Ama 1yasindan sonra hersey rayina girmeye basladi. Darisi size. Yasadiginiz duygu dalgalanmasi da normal. Merak etmeyin normalsiniz. Bazen etraftakiler batar bazen de hep yaninizda istersiniz. Ev hep daginik gelir. Evinizdeki hakimiyetinizi kaybetmis gibi hissedersiniz iciniz daralir vs vs.. esiniz yaninizda daha dogrusu gozunuzun önunde olsun ister ama dokunmasin istersiniz. Bu kez de vicdan azabi kaplar icinizi...yani kisaca hepsiiii normal. Bunu bilin ve kendinize bu yonden eziyet etmeyin

Meme ucuna ben lansiloh krem kullandim. Cok rahat ettim. Her emzirmesi sonrask surdum ki yarim saatte bir emiyrdu. Bir de gebeyken meme ucum kotu olmustu; 1ayvanin cekirdeklerini cay bardagina koyup 1 parmak kadar soguk su koydum, agzini kapadim. Sabah jel oldu. O jeli 2 gun surdum ohhhh hicbirseyim kalmamisti...

Ayak tirnagimda batmisti. Ben de kendim biraz dayanarak, törpinin ucu ile batan yeri cikardim kanadi iltihap akti. Iyice sıktım. Sonra da tirnakla et arasina azicik pamuk koydum ki tekrar batmasin diye. Boylece iyilesti

Hz.Allahtan guzel şekilde istemek lazim benim gorumceminde yokmus bi olsunda hic durmasin yerinde sana cektirsin demişler simdi 4 yasinda kizi var ama hic durmuyor hele kucukken surekli aglarmis ins bi bebegim olur bende oda saglikli olur diye dua etmek lazim

Çok geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsun..Göğüsteki yaralar 1 veya 2 ay arası anca geçiyor hergün duş alin emzirmeden önce sütü memeye biraz sağıp sür emzirme sonrası kaynamış ılık suyla pamuğa sürüp göğüsleri mutlaka her seferinde temizleyin bol dua okuyun biraz sabır yoksa çoğu zaman o merhemler fayda etmiyo.

ya hu arkadaş şu iletiden şunu mu çıkardın .. bir dua etmedim ki ben ,şu anda onun sıkıntı gibi gördüğü şeylerin başkasının en fazla isteyeceği şey olduğunu anlatarak sakinleştirmeye çalıştım ..neyse,kötü niyetli olduğunu da sanmıyorum da,her şeye bi dini yorum getirme merakımız işte

Ben sadece ne istedigimizi bilerek isteyelim dedim neyse iyi aksamlar

Tırnaklarınız için lütfen doktora gidin.
Aynısını yaşadım, nasıl durabiliyorsunuz o ağrıyla? İltihap kurusun bişeyiniz kalmaz. Elbet çekilmeyecek tırnaklarınız.
Ben sağlık ocağına gittim, antibiyotik krem ile halloldu..
Göğüsleriniz için bişey diyemeyeceğim, bu sıkıntıyı pek yaşamadım.
Nedense ben doğum ile yenilendiği fikrine katılmıyorum.
Geçmiş olsun, kısa zamanda toparlanırsınız inşallah.

Kendi sütün ile göğüs uçlarını yıka canım sağ sütünü üzerine dök uçların

gogusleriniz zamanla iyilesecek endiselenmeyin. Gogsunuzu petlerle kapatmayin hava alsin. Emzirme sutyeni yeterli. Hem emzirme sonrasi lansinoh un kremi var onu kullanin. Emzirmeden once silmenize gerek yok. Gogis ucunda cok varsa krein fazlaligini alin. Gogsunuzun ucuna emzirme sonrasi kendi sutunuzude surun. Zamanla gogusleriniz duzelicek endiselenmeyin. Hayat normale donecek ve yasadiginiz bu problemleri unutacaksiniz .. Bebeginizi saglikla ve keyifle buyutun.. :)

Oncelikle Allah anali babali buyutsun.

Lohusalik nedir cok iyi anliyorum cunku ben de 6 ay once dogum yaptim. Bu bir surec ve bunu genellikle dogum yapan her bayan yasiyor. En kisa surede duzelirsin umarim.

Tirnak batigi icin duzenli olarak pedikure git (tabi bebekten firsat kalirsa) ve minik pamuklara zeytinyagi dokup batik olan yerlere koy, o sekilde beklesin, bir de pedikure gidemezsen de sen tirnaklarini duzgun kesmeye calis, cok dipten kesme.

Gogus ucu yarasi icinde tavsiye edebileceklerim; gogus ucu temizligini ilik suyla yap (gunde 1-2 kere yeter), bebegini emzirdikten sonra kendi sutunu gogus ucuna sur ve hemen giyinme, biraz acik kalsin ki kurusun, havayla temas etsin, boylece daha cabuk iyilesir. Ben kremlerden pek fayda gorememistim.

Emzirme konusunda da mama verirsen sutun azalir malesef cunku bebek ne kadar cekerse sut o kadar bollasiyor. Once sutum bollassin sonra bebek emsin diye bir sey yok. Bebek emdikce emdikce beynin sut uretmem lazim diye dusunecek ve vucudun sut uretecek.

Umarim yardimci olmusumdur.

Ahh canım,bende altı ay oldu doğum yapalı sezeryanla iki ay boyunca durdum oturdum ben kendime ne yaptım böyle diye ağladım,oğlumu çok sevmeme rağmen piskolojim bozuldu hala 5aylık hamile gibi duruyorum ama eskisi kadar dert etmiyorum ciciklerine gelince mutlaka kremlerini kullan ve meme ucun kuruylen asla emzirme masallah bebişin damakları kuvvetli işini iyi biliyogeçicek tabiki üzülme sütünü etkiler tırnakların için iyi bir manikürcü derdini halleder ah yanımda olsan ben ilgilenirdim manikürcüyüm'de..
Ama gerçekten iyi biri olmalı enfeksiyon kaptırmasın dr gerek yok yani korkma .
Güle güle büyüt bebişini allah size bağışlasın çooooook geçmiş olsun...

Canım evet GEÇECEk, bende ikinci doğumumdan sonra çok kötü olmuştum, gep mutsuz üzgündüm hiç akşam olmasını karanlık çökmesini istemiyordum, sosyal hayatım tamamen yok oldu, hiç kimseyle görüşüp konuşmak istemiyordum. benimde göğüs uçlarım çok fena olmuştu, şu süt sağma pompaları varya onlardan aldım ve o bana çok iyi geldi, göğüs uçlarımı dinlendiriyordu,

o konuda neye dikkat etmek gerekiyormuş peki?nasıl çekilmeli?

Hafifçe çekmek gerekiyor ya da çocuk kendisi bırakmalı. Ağzının kenarından memeye hafifçe bastırınca hava gireceği için memeyi bırakıyor bebek de. Bi de çok acı ama meme yara da olsa emzirmeye devam etmek en iyisi. Ara verince kuruyor, sonra emzirir emzirmez yine..

Göğüs için özel bi krem vardı. Yıkamadan emzirebiliyordun adını unuttum ama eczaneye sorarsan bulursn

bir süre sonra göğüs iyileşiyor merak etme
nemli bırakma
hayat da düzeliyor Allahın izniyle merak etme
ne zaman düzelecek diye sabırsız olursan, düzelse bile fark etmezsin, tadını çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…