derdimin adı lohusalık olsun

Göğsünün sadece ucunu değil ,tüm kahverengi halkayı bebeğinin ağzına ver öyle emsin.göğsünü temiz ve kuru tut.bebe sabunu ile yıka bir süre açık bırak hava alsın.göğüs pedi sütyen kullanma.lansinoh krem iyi geliyor.

saol canım seninde bebeğin hayırlı olsun atlattık hamileliği cok şükür yeni sıkıntılar cıktı:)o ilacıda kullandım bana kar etmedi inşallah düzelir yakında.

allahım hayırlısıyla sizi ve isteyen herkese nasip etsin dünyanın en zor ama en tatlı seyi gercekten.bende hamileleikte doğum korkusundan bi doğsun sonra tüm acılara razıyım derdim ama bu acılar doğum acısını gecirdi allahım hep hayırlısını yasatsın saglık cok önemliymiş şimdi dahada iyi anladım

Milkway lanolin kesinlikle sayesinde rahat acısız emzirdim kızımı.
E bebek ten almıştım.
Konu sahibi alabilirsen çok çok iyi bir krem eminim iyide gelicek.
cok saol onu kullandım fayda etmedi bıraktım, tüm kremleri denedim belkide cok fazla krem karıstırdım dahabuzun sürdü ve daha kötü oldular

Cnm hayirli olsun oncelikle bebegin. Saglikla huzurla buyutmeni dilerim. Onceki sayfalari okumadim belki soylenmistir bu yazdiklarim. Bnmde bebegin 49gunluk. Miniminnacik bisey henuz. Meme problemini asmak icin basta dogru emdiginden emin ol canim. Kahverengi kismi tamamen agzina almasi gerekiyo. Cenesi memene degicek. Bu sekilde aldiginda meme ucun agzindaki bosluga geliyo ve Ucuyla temas etmiyo. Ikincisi mutlaka gogus kalkani kullan. Ben medelaninkini kullandim uclari delik hava aliyo ve camasira degmedigi icin toparliyo hemen. Ekim anneleri topiginde bicok arkadas kurusogani ikiye bolup meme uclarina kapattiklarini soylemisti lahmacun gibi koksakta toparlaniuo demislerdi. Bunlari yaptiginda muhtemelen toparlanicak. Sutunden vazgecme sakin emmesede pompa yap elinle bile olsa sik sutu. Gitmesine izin verme.
Duygusal degisimlere cok takilma genelde olan gorulen bi durum. Bende bi panik halindeyim annem gidince (daha 2 ay burda) nabicam diye ama hallolcak bi sekilde. Sen nekadar pozitif olursan bebeginden okadar iyi geri donus alirsin. Sen gerginsen o da gergin olur. Aglama nobetimi tutuyo sertce sallamak yerine sakince yaninda kafasini oksa mesela. Bir bucuk iki ay sonra bebisle iletisim baslicak cok daha rahat ediceksin emin ol. O eve sen ona tamamen alisip
Is duzenini ona gore ayarlicaksin boylece herseye zaman kalmis olucak.

bende duydum pamukcugu baktım yok gibi ama kızımın damakları dişli gibi emerkende ekstra bi bastırıyor asılıyor koparırcasına, cok hararetli emiyor yaklasırken ilk emzirdiğim günler korkuyodum o acıyla minik bir ağız memenini koparırım ıssırırım der gibiydi:)o acıyla onun emmesi bile acıyı hafifletiyor doydugınu bilmek harika

Arkadaslar tüm yorumlara cvp vermezesemde hepsini okudum cok tesekkurler. yasayan biliyor gercekten yazdıklarınız yasadıklarımın aynısı öyle psikolojim bozuk ki tv de bi kadın görsem yürüyen saglıklı, bakımlı bu doğum yapmamıstır hele sezaryen hiç olmamıstır olsa böyle saglıklı olamaz falan diye düşünür oldum sanki hayat hep böyle devam edecek bir daha eski halime dönemeyecekmişim gibi.gececiğini bilmek beni biraz rahatlattı:) göğüs için eczanede satılan ve internete önerilen tüm kremleri alıp kullandım ama hiç biri fayda etmedi belkide hepsini karıstırdıgım için dahada kötü oldular ped göğüs ucları süt sagma hepsini denedim.en sonunda hiçbirşey sürmedim havayla kuruttum sıcak su sütümle yumusattım iyileşemedim demekki zamanı var ama gercekten tükendim inşşallah düzelir artık.sütüm azalır diye korkuyorum hem bebeğime mama yerine anne sütü vermek istiyorum kendimi böyle eksik gibi hissediyorum herkesin bu cocuk acmı demesi batıyor iyi birşey bile deseler cok emziremediğimi kast ediyolar gibi alınıyorum,bebeğim aglasa hasta olcak cok emmedi diyorum herseyi buna baglıyorumtırnak için söylediklerinizi uyguluycam tekrar tesekkürler umarım allahım şifa verir mucizemi doya doya acısız sevgiyle büyütürüm.

cok saol onu kullandım fayda etmedi bıraktım, tüm kremleri denedim belkide cok fazla krem karıstırdım dahabuzun sürdü ve daha kötü oldular
Ayva çekirdeği jeli? Onunda faydası var.
Ah annelik böyle işte. Ac çeke çeke büyütüyoruz. Bugün biri bi kahve çocuklarını büyüttün dedi. Birde bana sorsa nasıl büyüttüm ama..
Her anın tadını çıkarmak gerekmiş büyümeye başlayınca bunu anlıyorsun.
Sağlıkla büyüsün kuzucuk...

Bir adet gogus kalkani al , 1 tane zeytinyagli kudret nari veya az gulsuyunun icine ayva cekirdegi at.
Her emzirmeden sonra su ile meme ucunu yikayip kurut ustune bunlardan birini sur ve gogus kalkanini tak.Daha kisa surede toparlarsin insallah
Bu meme catlagi olayini hepimiz yasiyoruz yalniz degilsin ve kendini salma uzme .

o konuda neye dikkat etmek gerekiyormuş peki?nasıl çekilmeli?

Serçe parmağını bebeğin ağzının kenarından göğsüne bastır. Maşallah bebekler vakum makinesi gibi emdiği için öylece ağzından bıraksın diye çekince sünüyo resmen serçe parmağınla ağzının kenarından ağzına hava girmesini sağla. O zaman farkedersin birden ağzından cikiveriyor göğsün. İnşallah iyileşir çabucak. Çok zor, biliyorum.

resmen lohusalıgımı anlatmıssıız :) aynılarını bende yasadm.sonrasınıda ben anlatayım sana 6. ayda gaz sorunları falan bıtınce ıyıce rahatlıyorsun artık en azından gecelerı kesıntısız 3 saat uyuabılıyorsun.gunduzlerı ana kucagına koyup iş yaptıkca onuda oda oda yanında gezdırebılıyorsun arada sarkıda soylersen cok mutlu oluyolar.
sonrakı surec daha guzel yurumeye baslıyor hatta kosmaya yavas yavas derdını anlatmaya elyle gostererek ne dedıgını anlatmaya caıktıgını soyleye baslıyor ve sen derın bır oh daha cekıyorsun.vee 18 aylık oldugunda gecelerı artık uzun uzun uyuyabılıyorsun en az 6 saat kesıntısız uyuyorsun ustunde mınıcık kol ve bacak olmasına ragmen uyumayı basarabılıyorsan eger tabii :) :) artık babasıyla daha cok zaman gecırmeye baslıyor sen o aralıklarda yarım saat kendını baska odaya kapatıp ızın ısteyebılyorsun ellerıne bır top verıp yada uzun sıcak bır banyo yapabılıyorsun yada azıcık uzanabılıyorsun. yanı hersey zaman gectıkca daha kolaylasıyor :)

Gecmis olsun
Allah bagislasin bebeginizi
Ben de 5 ay once dogum yaptim
Gogus ucu yaralari icin bepantene kremi oneriyorum baska hic br sey kullanmadim her emzirme sonra surup 2 saat sonra emzirmek icin tekrar yikayip emzirdim cok cabuk iyilesti
Size tavsiyem eger bebeginiz 6 ayina kadar emsin istiyorsaniz mama vermeyin alisacak tadina memeyi birakacak
Ben yara olsa da emzirdim acidan kendimi sikip bagirmamak icin zor tutyordum ama gecti cok sukur hala da sadece anne sutuyle besliyorum
Tekrar gecmis olsun

öncelikle geçmiş olsun
bebeğini güle güle büyüt,merak etme loğusalığı senden daha ağır atlatanlarda var..bu geçici bir dönem,dua et bunaldıkça geçer inş.biraz daha sabret..
tırnak batması benim başıma gelmişti,çok kötü bişey bilirim..banada antibiyotıklı bı krem vermıstı saglık ocagı ,gecmezse cekılecek demıştı.geçmedı,bende gıttım cildiye dr una teslım oldum cekecekleryaAllah razı olsun o kadında bana aynı kremı verdı ve ayagının batan tırnak kısmına kurdan ile pamuk koy kı batmasın dedı.dediği gbi kremımı suruyordum,kucuk pamuguda o acıtan yere tıkıyordum.sonra tırnak uzuyorya zaten kendiliğinden geçti.hala tebessum ile anarım o bayanı:)bu derdı çeken herkese de soluyorum
inşallah sanada sıfa olur..

evet cokk zormus annelik sizinkileride allah bagıslasın.ben hayatı su 29 günde anladım allahım saglık versin gerisi bos

herkes neler cekmiş enerjimi kaybetmiştim toparladım biraz daha cok umudum var şimdi.birtek ayva cekirdeği kaldı denemediğim ama ayva bulamadık.kudret narını deniycem cok saol

arkadaşım öncellikle bebegin hayırlı olsun.çatlaklar için önerebilecegim bişey yok ama tırnat batması 2 adet kuzenimde oldugu için şunu söyleyebilirim çektirmedende tedavisi oluyor ama doktorun kararvermesi lazım. nerede yaşıyorsun tam olarak bilmiyorum ama hastane adı vermek gerekirse istanbul avrupa yakası 500 evler şafak hastanesinde ameliyatsız tedavi ediyorlar.2 kuzenimde burda tedavi oldu istersen bir araştır derim.

evet o krem agrısınıda alıyor iyileştirme özelliğide hızlı şimdi sürdüm okuyunca bi koca kutu dolusu kremim var ne süreceğini ne yapacagımı sasırdım.maaşallah cok obur inşallah alısmaz ne zaöan versem bırakmıyor memeyi mama vermesem ac kalcak her saat emziremedim

çok saol amin.allahım inşallah kendiliğinden gecer bende antibiyotikli krem sürdüm ılık suyla masaj yaptım pamugu koymayı deneyim iltahap patlasın iyice şişmiş heran patlayacak gibi.inşallah düzelir dayanılmaz bi acı

cok saol.suan hastane fobim var doğumdan sonra cok korkyrm gitmeye hazır değilim evde biraz daha tedavi uygulayım olmazsa ptesi gidicem dra

Benim göğüs ucumu iyi eden tek şey göğüs pedi oldu. Pede süt değdiği için çatlamış ucu iyileştiriyor. Herşeyi denedim sadece bu hemen iyileştirdi kesinlikle tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…