Derdinizi Kime Anlatıyorsunuz?

Sukredin annenuz hayatta ya benim gibi 20 yildir annesiz olsaydiniz. Kesle rahmetli annem hayatta olsaydi neler vermezdim:KK43:
Sizinle aynı kaderi yaşıyorum 10 yaşımda kaybettim. Küçüktüm daha o zamanlar ama en saçma düşüncemi bile ona söyleyebilirdim. Artık fotoğraflarıyla, toprağıyla konuşabiliyorum malesef. Rabbim mekanlarını cennet etsin bizlere sabır versin.

Valla insanlar bana anlatır dertlerini ama ben içime atıyorum kimseye anlatmıyorum ...Sanırım benim en büyük derdim eşimle oluyor tartışmalarımız ...Özelimi de başkasıyla paylaşmak hiç hoşuma gitmiyor ama bu seferde çevremdekiler bu kızın derdi yok ne rahat izlenimi veriyorum halbuki benimde kendime göre sorunlarım var ama anlatmayı tercih etmem genelde ..

buraya anlatıyorum. burda derdini anlatanlara da yorum yazıyorum.anlatın dinleyelim :KK48:

anneme anlatirim ki o herseyime sahittir genelde..
kardeşlerime 2 en yakın dostum var onlara..
ve babama mezarına gittiğimde ağlayıp anlattığım ve sanki babamin beni teselli ettiğini hissettiğim çoktur..
en çok babama anlattığımda rahatlıyorum..

İyi pazarlar KK'nın güzel kadınları.
Direkt konuya girmek istiyorum. Uzun zamandır olan bir sorun bu benim için. Zaten sürekli dert yakınan biri değilimdir ama hani böyle anlatmak istediğiniz, dolduğunuz anlar vardır da birden çözülüverirsiniz ya, hani sürekli yaptığınız birşey değildir ama zaman zaman ihtiyaçtan dolayı olur. İşte tam bu anlarda anlatıp rahatlayacağıma daha fazla canım sıkılıyor. Sonrasında bundan böyle hiç kimseye birşey anlatamayacağım diyorum ama insanız işte bir an oluyor boşalıveriyorum.İşte sorun burda başlıyor. Karşımdaki kişide. Bu aile oluyor bazen,bazen bir dost, bazen normal bir arkadaş, bazen mesai arkadaşı...
Karşıdan duyduklarım "herkes öyle, her yerde bu var, seninki de sorun mu, bak şöyle şöyleleri de var nankörlük etme, o değil de benim başıma neler geldi biliyor musun, ben neler yaşıyorum deyip odağı kendisine çevirme vs."
Ben zaten çözüm istemiyorum onlardan direkt. Dinlesinler beni, bir iki umutlu söz söyleseler yetecek. Ama ben her sorunumu, sıkıntımı anlattığımda daha umutsuz daha kötü hissediyorum kendimi. Ee ben kimle paylaşıcam sıkıntımı.Sizlerde de var mı bu durum. Ne yapıyorsunuz bu durumda. Kimlerle paylaşıyorsunuz dertlerinizi? Size de böyle davranıyorlar mı yoksa benim çevre mi hepten sorunlu? Anlatmamayı mı seçmeli, duvara mı anlatmalı bilemedim ki.

içime atıyorum ben. kimse kimsenin umrunda değil gibi geliyor. çok zorlayan bir durumsa anneme ya da sevgilime çıtlatırım ama genelde kendim kafa yorarım.

Artık kimseye anlatmıyorum. Akıllandım öyle bir zamandayız ki herkes başkasının derdine sevinir oldu. Ben bir konuda sıkıntımı anlatırken karşı tarafın ,hayatında o konuyla ilgili herşeyin ne kadar güzel gittiğini dinlerken buluyorum kendimi.

Arkadaşlarıma anlatıyorum bazen, bazen anneme, bazen de hiç kimseye. Kuşuma anlattım bir-iki kere, baktım dinler gibi yapıp şıçıyo, sanırım strese giriyor, ona da anlatmayı kestimdi. Şimdi şöyle birşey var, her dert herkese anlatılmıyor, mesela benim için benden çok üzüleceğini bildiğim için bazı sıkıntılarımı anneme anlatamam, onları arkadaşlarıma anlatıyorum. Buraya yazayım diyorum bazen, o zaman da deşifre olmak var, belki buraya üye ya da ziyaretçi tanıdığım vardır, ne biliim... Siz en iyisi "bi arkadaşımın....." diye başlayan konular açın bdv'ye madem...

Kime anlatsam bir gün gelip benim suratıma
Aaa sende gecen bla bla demiştin 😃 bak bende şöyle böyle ama 😃 vs gibi karsilastirmali yarışma hâlini aldığını yada anlasilmadigini yada neden anlattım ln şimdi ben buna dediğimi fark ettim. Burda bile kolay kolay dökmem içimi. Anneme anlatırım bazende kendi kendime

Ama ben kimsenin yüzüne vurmam ve mantıklı cevaplar veririm o yüzden anlatırlar bana bayar içimi artık çünkü ben anlatamiyorum.
Onuda çözmeye başladım gibi gecistiriyorum

Duvarlara.bazen kendimle konusuyorum.yurumeyi cok severim.dısarıdan bakan yalniz yürüdüğümu düşünür halbuki cok kalabalığım.kimseye anlatmıyorum hicbirsey ne gerek var.

Dostunuz yok mu?
Derdimi paylaştığımda aman o da birşey mi sen benimkini dinle tavrını hiç görmediğim sıkı 2 dostum var

Back
X