• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derin bir bocalama,cöküş,arayış

Kesinlikle haklısın,yapılan söylenmez ama bende böyle denk gelince Yapiyorum sürekli ve gerçekten Allah karşılığını 3 5 kat veriyor ve hiç zaman gecmeden,gerçekten niyet önemli🙏
böbürlenme için değil sonuçta fikir vermek için konuşuyoruz canım. mesela kurban olarak kıyafet, ayakkabı vs. bırakıyorum sokağa, paketin üzerine yazıyorum içinde ne olduğunu ve niyet ediyorum ihtiyacı olan birini bulsun diye, öyle de olduğuna inanıyorum. bu tarz ufak şeyler yapabiliyorum yalnızca. sizin imkanınız varsa birinin eğitimine destek olursunuz mesela. derdi olan birini dinleyecek bir çift kulak olmak ya da ona acı gerçeği söyleyen ses olmak bile kıymetli. iyilik çok çeşitli, kimin hayatında nerede görevli olduğunuzu, kelebek etkisiyle neye vesile olduğunuzu bilemezsiniz. hatta bazen görünürde kötü olan bir davranışınız, konuşmanız bile iyiye hizmet eder, bana insanlık dışı kötülük edenlere bile teşekkür ettim sonradan, benim kafama balyozlar vura vura uyandırdılar diye. yani kimin nerede görevli olduğu belli değil, özgür irademizle biz seçiyoruz o kötülüğe-iyiliğe nasıl baktığımızı. toplumlar da kendi kaderlerini böyle tayin ediyor işte ve derin uykuda yaşıyor çoğumuz. sistem de böyle özgür bırakıyor bizi..

Bende arkadaşlar gibi manevi olarak boşluk olduğunu düşünüyorum önce namazi aksatmamakla başlayın yeni hayatınıza bu sizi rahatlatacaktir daha sonrasında zikir ve Kur'an. Yardımcı olabileceğim birşey olursa burdayım. Namaz Kur'an hakkında eğitim aldım naçizane.

Bende arkadaşlar gibi manevi olarak boşluk olduğunu düşünüyorum önce namazi aksatmamakla başlayın yeni hayatınıza bu sizi rahatlatacaktir daha sonrasında zikir ve Kur'an. Yardımcı olabileceğim birşey olursa burdayım. Namaz Kur'an hakkında eğitim aldım naçizane.
Cok teşekkür ederim,eksik olmayın takildigim bir şey olursa sorarım elbette🙏🫶

Bende bilmiyorum insanlara anlattığım zaman tuhaf tuhaf yüzüme bakıyorlar inanmıyorlar belkide hayattan hiç zevk almıyorum hani yeşil yol filminde ki John Coffey diyor ya bütün acıları hissediyorum diye aynen öyle çok fazla empati yapıyorum çok içselleştiriyorum ara ara antidepresan kullandım ama geçici çözüm oluyor bırakınca yine aynı
Yaa,, şimdi tesadüfen bu yazınızı okuyunca, ben de bir zamanlar... Allahım...!
Ne kadar empattim. Ne kadar duygusaldim. Her şeye üzülüp oturup ağlardım. Çok fazla empati kurmakla yani aşırı empat olmakla alakalı bir durum bu...
Şu an şükür ki o kadar yoğun değilim. Çünkü hayat beni çok yordu. Hiç bir şeye halim kalmadı. Artık maddi manevi her bir şeyin yasını tutmakla o kadar meşgulüm ki. Hassas olmak bizlere kader. Keşke başka türlü olsaydık biraz da olsa. Ama sanırım benim hatam çok fazla düşünmek. Eylemsizlik.

Kızlar merhaba uzun zamandır beni yoran ruhumu tüketen ama ne olduğunu anlamadığım şeyi,buldum ve şimdi sizden yardım bekliyorum...kısaca kendimi ve derdimi anlatmak istiyorum,35 yaşında bir kadınım,colugum çocuğum var çok şükür mutlu bir yuvam var,calismiyorum hep ama hep bu arayisim acaba bu defa son olurmu diye gitmedigim kurs,kalmadı,üni'yi bitirdim,çeşitli kurslara gittim,yani işaret dili kursuna bile gittim o kadar diyim,uzman estetisyen oldum,e ticaret işi yaptım(eşime destek için arka planda hep ben vardım) yani yaptım da yaptım,resim yaptım hatta oyleki ressam dediler,yaptığım her işi en iyi en mükemmel şekilde yaptım,başladığım her iside en iyi şekilde öğrenip noktaladim aam gel görki bu yaştaki bir kadın hala ne istediğini bilmiyor,bir boşluk var bir eksiklik,heleki geçen öldurulen o güzel yüzlü yavrucagi düşündükçe(mattia Ahmet) ağlama krizlerini griyorum,insanlar neden kötü diye ağlıyorum,hayvanlar niye aç kalsın diye ağlıyorum,halime şükür diye ağlıyorum,herkes mutlu olsun çocuklar ölmesin kimse aç yatmadin diye ağlıyorum,arkadaşlarım düşünme,ağlama,kafanı dağıt diyorlar ama olmuyor aglamazsam insanligimi unuturum,ama ağladıkça iyice kendimi kaybediyorum,bir şey istiyorum bir yol,bu yaşımda evet ömrünün sonuna kadar bu iş yada meşgale beni mutlu eder dediğim bir şey yok,bazen alıp başımı gidesim geliyor tabi yapamiyorum çocuklar,eşim,annem beni sevenler ne yapar diyorum,akşam çıktım biraz yuruyeyim diye deli gibi kilometrelerce yurumusum farkında değilim sadece sizden fikir,düşünce bir yorum bekliyorum,ne yapmalıyım ruhum aç biliyorum,melankolik bu durumdan çıkmam lazım ama önümü goremiyorum....
Bende bir süre böyleydim. Gündemi bir süre takip etmemenizi öneririm. Ben şahsen öyle yaptım. Merak etmeyin insanlığınız bir yere gitmeyecek. Sadece nefes almayı unutuyorsunuz onu hatırlayacaksınız. Birde perfect days filmini izlemenizi öneririm.

Bende böyle hissediyorum ,bazen yoğunlaşıyor baZen daha tutarlı.. Dünya hassas insanlar için ne kadar zor..
Ben iyice izole oldum evde ,sakinliği seviyorum ,çiçeklerle uğraşmak ,güzel şeyler izlemek ,saksılarda sebze yetiştirmek ,parkta ağaç tohumları bulup toprağa ekmek.. evlada şefkatle bakmak ,açıp güzel senfonide dans etmek.. eşyalarda yer değişimi yapmak, çocuk sevindirmek ,tarçınlı kek yapmak ,ütü yaparken ürünün içine güzel kokular damlatmak ve her buharda mis olmak (Itır çiçeği yağı ile favorim)
Böyle hayattan zevk alacak anlar ,yaşamak bu kadarcık işte.. sizin bebeginizde var hem ona odaklanın ,o saf yaratılışa ,merakla ,heyecanla yaşamak için cirpinisina .. minicik ellerine ,kahkahasina.. ne güzel oyunlar oynanır ,bir kutu bulup onunla ne güzel üstüne yatıp boyanır.. çadır yapılır mesela ,kirlentler yerde ustunda ziplayip atlama oyunu.. ben çocuklarımla çok oynadım böyle ,şimdi yalnız kalmak isteyen ergen oldular ,yaa zaman çabuk geçiyor..

Kızlar merhaba uzun zamandır beni yoran ruhumu tüketen ama ne olduğunu anlamadığım şeyi,buldum ve şimdi sizden yardım bekliyorum...kısaca kendimi ve derdimi anlatmak istiyorum,35 yaşında bir kadınım,colugum çocuğum var çok şükür mutlu bir yuvam var,calismiyorum hep ama hep bu arayisim acaba bu defa son olurmu diye gitmedigim kurs,kalmadı,üni'yi bitirdim,çeşitli kurslara gittim,yani işaret dili kursuna bile gittim o kadar diyim,uzman estetisyen oldum,e ticaret işi yaptım(eşime destek için arka planda hep ben vardım) yani yaptım da yaptım,resim yaptım hatta oyleki ressam dediler,yaptığım her işi en iyi en mükemmel şekilde yaptım,başladığım her iside en iyi şekilde öğrenip noktaladim aam gel görki bu yaştaki bir kadın hala ne istediğini bilmiyor,bir boşluk var bir eksiklik,heleki geçen öldurulen o güzel yüzlü yavrucagi düşündükçe(mattia Ahmet) ağlama krizlerini griyorum,insanlar neden kötü diye ağlıyorum,hayvanlar niye aç kalsın diye ağlıyorum,halime şükür diye ağlıyorum,herkes mutlu olsun çocuklar ölmesin kimse aç yatmadin diye ağlıyorum,arkadaşlarım düşünme,ağlama,kafanı dağıt diyorlar ama olmuyor aglamazsam insanligimi unuturum,ama ağladıkça iyice kendimi kaybediyorum,bir şey istiyorum bir yol,bu yaşımda evet ömrünün sonuna kadar bu iş yada meşgale beni mutlu eder dediğim bir şey yok,bazen alıp başımı gidesim geliyor tabi yapamiyorum çocuklar,eşim,annem beni sevenler ne yapar diyorum,akşam çıktım biraz yuruyeyim diye deli gibi kilometrelerce yurumusum farkında değilim sadece sizden fikir,düşünce bir yorum bekliyorum,ne yapmalıyım ruhum aç biliyorum,melankolik bu durumdan çıkmam lazım ama önümü goremiyorum....
Ben sizin 19 yaşındaki halinizim şu an. Ve psikolog tedavisi alıyorum. Bana psikologumun dediği şey şuydu: “Siz her zaman şartlı bir şekilde sevilmeye alışmışsınız. Ebeveynleriniz tarafından. Yani başarılıysam değerliyim, başarısızsam değersizim diye düşünüyorsunuz.” Ben de küçüklükten bu yana denemediğim spor dalı, okumadığım kitap, çalmaya çalışmadığım müzik aleti kalmadı. Her konuda kendimi geliştirmeye çalışıyorum asla kendime rahat vermiyorum. Bunun sebebi şartlı sevgi. Kendimi olduğum gibi kabul etmiyorum, olduğum gibi sevmiyorum. Hep bir şeyler yaparsam değerliymişim gibi hissettirildim çünkü. Bununla alakalı olabilir.

Back
X