Merhaba. Bir süredir fırsat buldukça buralarda kafa dağıtmaya çalışıyorum. Aslında çok girdiğim de söylenemez şu sıra. Hayat koşturmacasındayım. İş, kpss, ev, kişisel hayat çemberinde. Fakat neyle meşgul olursam olayım içimde sönmeyen bir yangın var. Uzun olursa kusura bakmayın lütfen, biraz içimi dökeceğim.
15 ay önce aile büyüğümü, en sevdiğimi kaybettim ve yas sürecim devam ediyor. Yaşamaya devam ediyorum ama aklımdan bir an çıkmıyor. Ne yaparsam yapayım onu düşünüyorum, anılarımızı, keşke şimdi yanımda olsaydı, şunu yapsaydık vs.
Beni çok seven bir ailem var fakat hiç kimse onun yerini doldurmuyor. Mutlu olamıyorum. Bir şeylerden bazen hiç keyif almıyorum bazense sadece anlık geçici bir haz alıyorum. Ağlama krizleri yaşıyorum hala. Evde yalnız kaldığımda veya iş yerinde molada. İnsanların beni ağlarken görmedini istemiyorum. Güçsüz görünmekten değil, istemiyorum sadece. Geceleri herkes uyurken de sessizce ağlıyorum şimdi olduğu gibi. Hatta bazen ağlamamı çok uzun süre durduramıyorum bazen de sürekli gözlerim dola dola geçiriyorum günü.
Sanki kaç yıl geçerse geçsin alışamayacakmışım gibi. Çünkü o benim evdeki neşem, eğlencem, her şeyimdi.
Kendimi çok yalnız hissediyorum ama aslında yanımda kimseyi de istemiyorum. Kimseyle dertleşmek istemiyorum. Ben hep kendimle dertleşen bir insandım zaten. Günlük, mektup, dua defteri vs yazıyorum. Yine de kafamdaki sesleri susturmakta çok zorlanıyorum. Sadece eski günlere dönüp mutlu olmak istiyorum. Evet farkındayım önümde bir hayat var ve onu yaşamalıyım. Ama bunu pratiğe dökmekte çok zorlanıyorum. Kaygı bozukluğum var ve kaybın ilk zamanlarından beri çarpıntılı, titremeli atak yaşıyorum fakat kendi içimde zorla bastırıyorum. Ailem o halime şahit olsa çok üzülür. Onların da kronik rahatsızlıkları olfuğu için yansıtmak istemiyorum.
Birkaç kez psikologa gittim. Fakat hem maddi açıdan hem de ben birine içimi açtığım için kendimi rahatsız ve kötü hissettim bu yüzden şu an devam etmiyorum. Bir gün yine başlamak istesem de şu an gerçekten yapmakta zorlanırım.
Nasıl geçecek veya geçecek mi, bu yangın sönecek mi bilmiyorum. Tek bildiğim her gün kalbim cayır cayır yanıyor ve ben her gün beni neden bıraktın diye sızlanıyorum. Bazen kendim nankör hissediyorum. Ailem var, sevgilim var, arkadaşım var, sağlıklıyım, imkanlarım var vs kıymetini bil. Ama yastan çıkamıyorum.
Kaybın ilk zamanları insanlar “gençler ölüyor, kazada ölen var….” gibi teselliler veriyordu fakat ben bu acı kıyaslamasını hiç doğru bulmuyorum. Elbette ani ve erken ölüm daha çok can yakar. Ama neticede hepimizin değer verdiği insanlar var ve onların yokluğuna alışmak hiç kolay değil.
Günler sonra siteye sırf içinmi dökmek için girdim, ağlaya ağlaya yazdım şimdiyse onun fotoğraflarına bakacağım. Allah’ım gönlüme ferahlık ver diye dua etmekten başka bir şey yapamıyorum.
Atanmak için de dua ediyorum çünkü hem kayıplarımın ruhuna hem de sevdiklerimin adına yaptırmak istediğim bazı şeyler var. Şu anki kazancımla küçük yapabiliyorum fakat daha büyüğünü yapmak istiyorum, Allah nasip ederse.
Gönlünden geçen bana dua ederse Allah razı olsun. İyi geceler herkese