derin dondurucuda yiyecek saklama

Piskolata

kalbimde iki prens :)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
6.601
54
108
Diğer
merhaba arkadaşlar
dondurucaya yemek olarak neler koyuyorsunuz,diğer yerlerde yazıyor ama ayrıntılı değil.
mesela köfte yapıp koyuyorum deniliyor ama gerisi yok.köfteyi pişirirken hemen mi kızartıyorsunuz yoksa çözdürüyor musunuz.yada fırına direk mi atıyorsunuz.
bana fikir verirseniz çok sevinirim.çorba yada biber nası konulup nasıl pişiriliyor.şimdiden teşekkürler.

Köfteyi önce çözdürüyorum (ama mikrodalgada değil) ben, sonra her nasıl pişireceksem pişiriyorum. Öbür türlü içi çiğ kalır diye korkuyorum. Gerçi çok acilen kullanmam gerektiği bir kaç durumda yağsız tava ya da fırında önce düşük sonra normal ısı da da pişirdiğim oldu, ama direkt kızgın yağa atıp kızartma yapmadım donuk haliyle.

Dolmalık biber (çiğden, yıkayıp, temizlenip dondurulmuş) ise donuk donuk dolduruyorum. Ya da sivri, çarliston vs. yi donuk kızartıyorum (bu da çiğden dondurulmuş).

Tepsi böreğini bir gece önceden buzdolabı kısmına indiriyorum, ertesi güne oldukça çözülmüş oluyor öyle fırına atıyorum. Eğer ufak, gül gibi falan yaptıysam böreği donuk olarak atıyorum fırına.

Sigara böreklerini çok kalın, kocaman yapmıyorum ve donuk olarak kızartıyorum.

Pişmiş dolmayı mikrodalgada çözdürüp yine orada ısıtıyorum.

Çiğden dondurduğum bezelye, bamya, barbunya gibi şeyleri donukken pişiriyorum.

Dondurucuya koyduğum herşey (bezelye hariç) çözünmeden kullanamıyorum.
Zaten buzlu buzlu olmazda

merhaba canım. ben dondurucudaki yiyecekleri super vakum diye bir aletle vakumlayarak saklıyorum. kullanacağım zaman da vakum poşetinden çıkarıp çözülmesini beklemeden kullanıyorum. Çözülmesini beklersek, yiyecek suyu içine çekmeye başlıyor. Dışarda hava da alıyor çözünürken tabii. Hemen bakteriler oluşmaya başlıyor.

Bence çözülmeden pişir yiyeceklerini en sağlıklısı bu bildiğim. Bir de vakumlayarak saklamak yiyecekleri çok iyi oluyo. bende bir arkadaşın tavsiyesiyle denemiştim bu vakumlama olayını. çok ta memnun kaldım :)

yeni başlık açmıyım istedim kızlar bende merak ediyorum hangi yemekler nasıl saklanır
mesela haftalık yemek yapanlar varmış nasıl oluyo o ? bozulmuyo mu tadı
teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…