Derin plan yüz germe operasyonu tecrübelerim

ayefs3278

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2024
35
14
3
42
Daha önce bu siteden çok fazla bilgi edindiğim için başkalarına da fikir verebilmesi açısından tecrübelerimi paylaşmayı görev biliyorum. Operasyon un 8. Gününden selamlar. 3 yıl önce üst göz kapağı , geçen yıl karın germe ve meme ameliyatından sonra estetik batağından son ameliyatımla kurtulmuş olmayı diliyorum ;) inşallah kol gerdirmeyle devam etmem çünkü şimdi de onu takmış durumdayım. Sanırım güzel sonuçlar alıyor olmak, aynadaki kafınla barışmak ruhuma iyi geliyor ve devamını istiyorum. Psikiyatri masrafından iyidir diyerek de kendimi gazlıyorum ayrı konu 😍. Mikrocerrahi işlemi malum yüzün telafisi yok bu yüzden en çok dikkat edilmesi gereken konu doktor seçimiyken ben bununla zaman kaybetmedim ve karın germe operasyon undan çok çok çok fazla güvendiğim Baver hocamla devam ettim. Kendisi biraz pinpirikli,benim yerime de olumsuzluklarrı olabilecekleri komplikasyonlar u anlattı sağolsun hatta öyle çok anlattı ki bi ara vazgeçecektim. Oluşabilecek sinir yaralanmaları, sigara içtiğim ve bırakamadığım için doku hasarları, v. S... Doktorumun istanbul da benim antalya'da olmam sebebiyle tek görüşme ertesi günü ameliyat olduğum için refakatçisiz hastane sürecinden sonra eve gidip tekrar kontrole geldiğim için bi önceki ameliyat tan idmanlıyız birbirimize. Neyse gelelim ameliyat çıkışına. 8 saat süren ameliyat sonrası uyanma aşamasında müthiş bir baskı hissettim yüzümde iki taraflı buz kompresleri o gece uyudum ertesi gün sabah kontrolünde herşeyin yolunda olduğunu söyleyen doktoruma söylendim millet hemen ameliyat etmek ister az kalsın vazgeçiriyodunuz beni diye ;) akşam üstü hastane çıkışım yapıldı sağ tarafta daha belirgin ödem vardı sağ gözaltım morarmıştı sol daha iyiydi sordum normalmiş bu asimetri zamanla düzelecek dedi. Belirgin bir ağrı diyemem narkoz sersemliğine eşlik eden yüzde bi huzursuzluk ve baskıydı daha çok ödemler nedeniyle. Uçakta da sorun yaşamadım eve geldiğimde arveles ve Augmentin aldım. Normalde başım ağrısa arveles beni kesmezdi majezik tır analjezik tercihim ama belki plasebo etkisi bilemem rahatsız edici ağrım yoktu. Sabahına ödemler ı'm daha da artmış uyandım ve 5. Günde görmemi kapatacak kadar davul oldu suratım. Ağrı yoktu ama olmasın diye arveles e devam ettim yinede. Çizgi gibi sol gözümden az bi alandan görüyorum sadece ya yarın da şişerse hiç göremem diye düşünürken ödemler azalmaya başladı neyseki. 7. Gün mecburen online görüntülü konuşma ve fotoğraf larla muayene olurken herşeyin yolunda olduğu huzuruyla Bugün 8. Günü devirdim. Yüzümün oturmaya başladığını hissediyorum ama hala asimetri var sağ taraf daha fazla, yüz ve boyunda mor, sarı, yeşil renk skalasıyla bi müddet daha geçirecek mişim. Doktorumun önerisiyle 2 gündür masaj yapıyorum çenem ve kulak hattından bılık bılık su var sanarken aslında bu iyi bişeymiş sanki dikişten su aksa ohhh rahatlayacağım gibi geliyor ;) korseyi henüz işe başlamadığım için çıkarmadan takıyorum. 7. Gün saçımı bebe şampuanıyla yıkadım ve masaj esnasında bebe yağı sürüyorum. Doktorumun tavsiyesiyle. İşe başlayınca gündüz takamasam bile geceleri muhakkak takmam gerekliymiş en az 3 hafta. 2. Hafta kontrolü için çok heyecanlıyım bu haline bile tav olduğum yüzümle çok iyi anlaşıyoruz şükürler olsun🙌

Back
X