Dermoid kist

Huzurstan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
121
45
48
30
Herkese merhaba
Arkadaşlar bugün 3 cm dermoid kistim olduğunu öğrendim aynı zamanda doktorum bana klomen başlattı, kan tahlilim sonucunda tedaviye ara verilip ameliyat olunup olunmamasına karar verilecek aranızda bu durumu yaşayan ve sağlıklı bir gebelik geçiren annelerimiz var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Tam konusuna denk geldim tüm sorularınızın cevabı bende :)) öncelikle içiniz çok rahat olsun bu süreci baştan aşağı yaşadım tüm deneyimlerimi paylaşıcam. 9 cm dermoid kistim vardı sağ overde. Daha sonra acil ameliyat oldum laporoskopik. Ameliyat sonrası aynı yumurtalıkta tekrarladı kist 2 cm olarak ya da ameliyat sırasında kaldı onu bilemiyorum. Hep hamile kalabilecek miyim düşüncelerinin ardından 8. Deneme Ayında hamile kaldım. Yani hem ameliyat oldum hem de kist tekrarlamışken şimdi hamileyim. Şimdiye kadar kistte bir büyüme olmadı umarım olmaz ve sezeryanla birlikte alınır. Klomen niye başlattı onu anlayamadım ama benim size tavsiyem 3 cm dermoid hamile kalınabilecek bir boyut. Hamile kalıp sezwryanla birlikte alınabilir bazı doktorlar böyle yaklaşıyor. Tabii ekstra bir sorun varsa o konuda doktorunuz farklı yönlendirebilir ama benm sürecim bu şekilde. Son bir tavsiyem de ameliyat olacaksanız doktorunuz mutlaka onkolog Olsun koruyucu cerrahide çok başarılılar

Bebişinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı dilemekle başlıyorum:) kan tahlillerim sonucunda ameliyat olunmamasına karar verildi şuan yumurta takibim yapılıyor çok şükür kistte büyüme yok aynı boyutta.. süreç nasıl işleyecek bilmiyorum ama stres yapmamaya çalışıyorum.. ayrıca dermoid kist ile hamile kalınacağını öğrendiğim için içim çok rahatladı , cevap verip ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim en doğru karar olmuş gerçekten :) doktorlar bana hep hamile kalabilirim diyorlardı ama insan olmadan inanamıyor o yüzden için gerçekten rahat olsun ameliyata rağmen hamile kalabildim. Yumurta takibi yaptırmak çok mantıklı daha hızlı olur süreç

Bebişinizi sağlıcakla kucağınıza almanızı dilemekle başlıyorum:) kan tahlillerim sonucunda ameliyat olunmamasına karar verildi şuan yumurta takibim yapılıyor çok şükür kistte büyüme yok aynı boyutta.. süreç nasıl işleyecek bilmiyorum ama stres yapmamaya çalışıyorum.. ayrıca dermoid kist ile hamile kalınacağını öğrendiğim için içim çok rahatladı , cevap verip ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim

Gerçekten şuan banada biraz uzak geliyor o psikolojiyi kolay atamıyor insan ama ben eskisi kadar düşünmemeye başladım.. :) yumurtalıklarım güzel cevap vermiş bakalım p.tesi tekrar gideceğim..doktorum çok ilgili ve çok yakın..buda beni olumlu etkiliyor..benim nasibim de ne zaman anne olmak var acaba:) büyük bir sabırla bekliyorum

Bu arada benimde sağ overde dermoid kistim var sol over çok iyi

Merhaba hangi kanlara göre karar verildi gebe kalabildiniz mi

Merhaba kistiniz ne durumda hamile kaldiniz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…