Silse yapsa bile laf soluyo. Gecen gun soleniyodu. Gozlerik dolunca senin gucun yetse bana yaptirmazsin biliyorum dedi. Ee dedim nedne yardim edince soleniyosun.. sustu kaldi.Canınızın kıymetini bilmiyorsunuz
Madem eşte sizde calısıyorsunuz bırakın adamda evde yardımcı olsun
Silmesin ocagı söyleyin üc kere bes kere on kere söylenmeden söyleyin ögrensin
Eşinizi ev işlerine dahil etmezseniz cocuk oldugunda cok cok daha zorlanırsınız
Iste yemek meyve cay derkem gerekiyo. Mesala yemek yapmasam mutfak kirlenmicek. Yasadigim sehir cok tozlu hafta 2 defa tozlari aliyorum ama gorseniz 1 ay alinmamis gibi duruyo. Tuvalet banyo deseniz en fazla 3 gun temiz kaliyoYapamıyor olabilir ama yapayapa öğrenecek.
Kimse anasının karnından temizlik bilerek doğmadı.
Çocuk yok sanırım.
O zaman haftada 2 temizlik bence gereksiz.
Sadece enjeksiyon yapmiyorum. Pansukan kan alma tansiyon seker olcme serum takma akliniza tibbi mudahelde geln diger seylerm is yerimde bazen 50 60 soru cozdugim ginler oluyor.haftada bir veya 2 haftada bir yardimci alin temizlikten zaman kazanirsiniz. izin veriyorlarsa calistiginiz yerde ders calisin sn. de bir enjeksiyon yapmiyorsaniz.
iste bende bu noktaya kizginim. Annem solenecegine gelde ban abiraz ysrdim et bak nasil calisicam diyroum icten ice. 2 bucuk yildir evliyim. Bitek tasindigim zaman ysrdima gelmisti. Oda camlari sildi ve o zaman bilr butun evi tek basima topaladim ve trk basima dizdim.Eşine kendine vakit ayırmayıver bu sene, dişini sık biraz. Cefa olmadan sefa olmuyor. Anneni ctesi günü çağır, ıspanak hazırlasın, kuru fasulye, et haşlasın buzluğu doldur bunlarla kolaylık olur. Eşin temizlik yapamıyorsa çayı yapsın. Zaten çok da takma ev işlerini bu sene öğrenci ol, ev hanımlığına mola var. Dökülen olmadıysa ocağı iki günde bir silsen bir şey olmaz
Yardimci alacak maddi durumum yok. Ev aldik ve ev borcu oduyoruzSadece enjeksiyon yapmiyorum. Pansukan kan alma tansiyon seker olcme serum takma akliniza tibbi mudahelde geln diger seylerm is yerimde bazen 50 60 soru cozdugim ginler oluyor.
Söylensin ne olacak duyma umursama illaki onunda evi onunda yedigi ictigiSilse yapsa bile laf soluyo. Gecen gun soleniyodu. Gozlerik dolunca senin gucun yetse bana yaptirmazsin biliyorum dedi. Ee dedim nedne yardim edince soleniyosun.. sustu kaldi.
Cok haklisin. Inan 3 aydir cam silmiyom ilk kez bu hafta yerleri silmedim. Ama suan aklim evde ruhuma dikenler batiyo.En kolayı temizlikten feragat et, yemek çeşidini azalt, pratik yemekler seç. Genel temizlik parametrelerini düşür, cam silme mesela, çocuk yokmuş yerleri hafta 2 silme, süpür sadece, 2-3 haftada bir sil.
Hem karnım doysun hem somunum dursun olmuyor, geleceğin için düzeninden titizliğinden feragat et birkaç aylığına.
Bu günler geri gelmeyecek, sonra çok pişman olursun.
Bir de ben de ne zaman ders çalışacak olsam canım iş yapmak istiyor, bence bu bilinç altının bir oyunu :)
Bir kitap okuyorum irade terbiyesi diye, bazı kısımlarında "insanın asıl amacı unutmayıp o amaca yönelik çalışınca asıl mutluluğu yakaladığını, yani mutluluğunun iksirinin amaca uygun aksiyon almak olduğunu" anlatıyor. Kafa ile çalışan insanların kendini tekrardan dolayı kolayca boş işlere yönelebileceğini, isteklerini kaybedebileceklerini anlatıyor. Kitabın tamamı direkt sana hitap etmeyebilir ama dediğim gibi ben bu çıkarımlarda bulundum ve içindeki ders çalışma aşkı körüklendi.
Bu arada ben özel sektörde çalışıyorum. Bazı sertifikalar için ders çalışıyorum. Ders çalıştıkça kendimi buluyorum, Ders çalıştıkça mutlu oluyorum.
Kendimi diğer motivasyon yöntemim de sonunu hayal etmek. KPPS'yi kazanınca neler olacağını hayal et mesela, bu da seni dersin başına oturtmaya, diğer şeylerden (temizlik :) ) daha kolay vazgeçirmeye yardımcı olur.
Eşim bana da severek yardım etmiyor, kavga ediyoruz. Mecbur edecek, ettirmek için elimden geleni yapıyorum, sen de yap. Ama birazcık kendi titizlik standartlarını da düşür bence bu birkaç aylık ders çalışma sürecinde.
Haklisim canim. Lafinada kulak asmicam mecbur.Söylensin ne olacak duyma umursama illaki onunda evi onunda yedigi ictigi
Ev işlerine kat mutlaka derim
Sorma. Surayo sole burayo bole dedigim gibi elindeki isi birakiyo. Banami ogretecen diyo.Ev işi üstün IQ gerektiren bişey değil. Ben de üniversitede yalnız yaşayan kadar hiç iş yapmadım, ama her şeyi gerektiği kadar iyi yapabildim lazım olunca.
Eşiniz beceremiyorum bahanesinin arkasına saklamasın. Ya da sizin başınızda bekleyip öğrensin bir gün.
artiz ya, kurnazlık yapıyor. Bak gördün mü, fırsatı değerlenidirip sıvışıyor.Sorma. Surayo sole burayo bole dedigim gibi elindeki isi birakiyo. Banami ogretecen diyo.
Isten cikarsam bir daga evime bu kadar yakin ve nobeti olmayan bi is bulmam cok zor olur.maddi durumunuz elveriyorsa, yani sizin maaş olmadan az buçuk geçinebiliyorsanız, işi bırakın bence. kpss ye yoğunlaşın. olmazsa yine işe girersiniz ama en azından içinize sinerek çalışmış konuları bitirmiş olursunuz.
Bak 3 aylık bebegim var cocugun olduktan sonra eger yardım edicek kimsen yoksa ev işine mi kosacaksın sana muhtac bebeğine mi toparlanamayan psikolojine miHaklisim canim. Lafinada kulak asmicam mecbur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?