Sorma. Zaten adete yakinimm dokunsalar patlicam. Dun yemek yaptim. Bulasiklari sen makineye dizcen dedim. Onu bile yapmadi. Bende yapmadim. Ve dedimki 3 gun yemek yapmicam. Disardan al. Madem yardim etmiyon ve ders calis diyon.artiz ya, kurnazlık yapıyor. Bak gördün mü, fırsatı değerlenidirip sıvışıyor.
Sen de yapma, pislik ona da batsın biraz. Rahata alıştırmayın şu adamları bu kadar.
Ne yapiyim etmiyo. Yapabildigi bi bulasik bi ev supurme. Mesala asla camasir katlamaz. Kendi dolabini toplamaz. Bir gun makinaya camasir atti renkli ve beyazlari birlikte atmis. Ole atilmaz deyincede bidaha yapmam o zaman diyoBak 3 aylık bebegim var cocugun olduktan sonra eger yardım edicek kimsen yoksa ev işine mi kosacaksın sana muhtac bebeğine mi toparlanamayan psikolojine mi
Eve yardımcı almama ragmen yetmiyor temizlik illaki gerekiyor bulasıkları gün icinde asla yıkayamıyorum yemek cok zor yapıyorum eşim gelince cocugu ya ona paslıyorım ya onu mutfaga sokuyorum eger yardım etmese halim harap olurdu
Valla banyoyu 2 haftada bir yıkıyorum.Iste yemek meyve cay derkem gerekiyo. Mesala yemek yapmasam mutfak kirlenmicek. Yasadigim sehir cok tozlu hafta 2 defa tozlari aliyorum ama gorseniz 1 ay alinmamis gibi duruyo. Tuvalet banyo deseniz en fazla 3 gun temiz kaliyo
Aslinda bem degil esim annem ole. Yemek bitse cay bitse meyve istiyo esim. Sen yap deyince surat asiyo. Gebelik deseniz 3 bucuk yildir evliyim ve artik anne olmak istiyorum. Temizlikci tutma olayina grlince esime tutalim dedem ona para ayirmaz. Ev borcu var der. Yani col sinirliyom esime. Ve eve gidince elimi hic bsye surmicem.Yani öyle bir konu ki ne yorum yapsam diye uzun uzun düşündüm. Siz istiyorsunuz hepsi bir arada olsun ama imkansız. Bu kaosun ortasında bir de hamilelik düşünüyorsunuz. En çok şaşırdığım nokta burası oldu zaten.
İşten çıkıp kursa yazılın sadece sınava odaklanın desek daha çalıştığınız parayla yardımcı kadın almak için para ayıramıyormuşsunuz ev borcu için çalışmak zorundasınız yani. Peki bebek olunca daha fazla masraf olmayacak mı dahası bir süre çalışamayacaksınız hem bebek hem borç hem siz nasıl geçinmeyi, yaşamayı düşünüyorsunuz?
Erkeklerin ev işi yapması sonradan öğretilen bir durum değil ne yazık ki. Ailelerin en başta bu eğitimi vermesi lazım veya kişinin kendi içinde olması. Evlenirken dikkat edilmesi gereken bir durum bu ben şahsen hayatı boyunca hiç ev işi yapmamış erkekle evlenmeyi düşünmezdim çünkü yapımı biliyorum bu tahammül edebileceğim bir durum değil. Artık eşiniz söylense de kötü de yapsa kabulleneceksiniz. Gerekirse bin defa söyleyin yapsın ama bir şeyler. Yemeğin üstüne çay içip meyve yemeseniz ne olur? Çok mu büyük eksiklik?
Siz diyorsunuz ki hem işte çalışayım hem ev işi mükemmel olsun hem KPSS hem de hamile kalayım. Süper güçleriniz yoksa bunların hepsinin eksiksiz bir şekilde yapılması mümkün değil
Ahh ahh. Iste esime sunu ogretsemValla banyoyu 2 haftada bir yıkıyorum.
Her banyo sonrası ben de eşimde bolca su tutar duşakabini kurularuz.
Bir de banyo için rossmanda kullan at mendiller var. Sil bütün muslukları vs misafir gelecekse. 1 dakikada tamamdır. Lavaboya Sirkeli karbonat karışımı döküyorum kullan at mendille sağı solu silene kadar bekliyor sonra sifonu çek bitti.
Yemek olabilecek en pratik neyse o.
Buzluk haşlanmış fasülye nohut yeşil mercimek önceden hazılayıp şekil verdiğim kuru köfte sulu köfte bilmem ne köftesi börek taze fasülye pırasa vs ile dolu.
Hepsi hazır paketli aç pişir şeklinde.
En fazla 30 dakikada yemek hazır olmak zorunda bebe uyumuyor
Haftada bir toz alıyorum eşyalarım beyaz 1 ay almasam görünmez toz. Haftada bir yetiyor. Hatta kullanmadığım bir odam var misafir odası ne zaman toz aldım hatırlamıyorum.
Bir kere süpürürüm haftada. Bir kerede silerim yeri tamam.
Günlük olarak sadece görünürdeki dağınıklığı toplar varsa yere dökülen kırıntı vs gıgır yapar faraşla alırım.
Valla hem çalışıp hem de gereksiz yorulamam.
İnsanız en nihayetinde.
Işten çıkın. Ders çalışın. Olduğu kadar yapın iki kişinin evi ne kadar pislenebilir ki 15 güne bir silip süpürün yeter . Kazandınız kazandin. Bebekle hiç çalışamazsiniz2 bucuk yildir evliyim. Sabah 8 aksam 5 o.ü saglik ocaginda enjeksiyon hemsiresi olarak asgari ucretle calisiyorum. Ayni zamanda kpss calismaya calisiyorum. Esim arada ev temizligine yardim ediyo ama kuculukten ogretilmedigi icin tam yapamiyo bulasik yikansa ocak dezgah silinmiyo. Duzen ve temizlik olmadan yasiyamadigim icin mecbur ben yapiyorum. Isten gelir gelmez yemek yapiyom sonra cay ve bulasik. Haftada 2 defa genel temizlik. Ve hafatalik yemek listsine gore yapiyom yemeklerimi elimden geldikce iki gunluk yemek yapiyorum. Ordan biraz zaman kazanmak icin. Ama gelin gorunku yetisemiyorum. Sinava 10 ay var ama ben cok umutsuzum. 84.5 alip atanamamistim 2016 kpss de. Ustelik bu yil gebelikte dusunuyorum. Ve annem istisnasiz her gun arayip ders calismam icin baski yapiyor. Esimde ole. Kimse demiyor ise mi eve mi derse mi yetissin. Hicmi dinlenmiyim gezmiyim esime kendime vakit ayirmiyayim. Sizce ben mi tembelim. Bazen kendime tembelim diye kiziyorum.
16 bin nufuslu bir saglik ocagi. Hicte iki emekli geliyo bitiyo degil. Col yogun diyemem ama ole gum boyi oturup ders caliscak kadwr sakinde degil. Eve 5 bucukta geliyorum yemek cay bulasik derken saat 7 bucugu buluyo aksam 10 a kadar calisabiliyorum sonrasinda pilim bitiyo.ya bişey söylicem yanlış anlaşılmasın lütfen ama hepimiz görüyoruz sağlık ocapındaki hemşirelerin ne kadar işi olduğunu,zaten yoğunluk olsa bile sabah saatlerinde oluyor.Gün içinde birkaç emekli insandan başka kim gidecek sağlık ocağına,bide bebekliler onların bölümü ayrı zaten.
akşam16:30da(yazın 17:00)de paydos ediyosunuz.Bütün gün işyerinde de ders çalışabilirsin.Ayrıca çocukta olmadığına göre temizlik işini abartmışsın.eğer dökülen bi yemek olmazsa 3 günde bir silinir ki zaten yemek dökülmediyse 3 dk.haftada birgün sıkı sıkı sil süpür toz al,çamarşırları hallet,hafta içi temizlik yapma birdaha.Yine haftasonubirkaç çeşit yemek yap,birkaç çeşitte yemek hazırlığı(kıyma kavurma,çorba bazı yapma,tavuk,bakliyat haşlama gibi yemeğin bitince hemen onları yemeğe çevirirsin 10 dk alır.Hafta içi full ders çalışırsın,bulaşıklarınmakşneye koyma,çay yapma gibi işleri de kocan yapsın.Bence çok büyütüyosunuz olayı
Aslinda bem degil esim annem ole. Yemek bitse cay bitse meyve istiyo esim. Sen yap deyince surat asiyo. Gebelik deseniz 3 bucuk yildir evliyim ve artik anne olmak istiyorum. Temizlikci tutma olayina grlince esime tutalim dedem ona para ayirmaz. Ev borcu var der. Yani col sinirliyom esime. Ve eve gidince elimi hic bsye surmicem.
Iste bende bu 15 gune bir supurup silenlere sasiriyom. 2 kisi bile olsam o evde yenip iciliyor. Dus aliniyo. Toz oluyo. Yani 2 kiside olsaniz o evin temizligi en az haftada bir yapilmasi gerek.Işten çıkın. Ders çalışın. Olduğu kadar yapın iki kişinin evi ne kadar pislenebilir ki 15 güne bir silip süpürün yeter . Kazandınız kazandin. Bebekle hiç çalışamazsiniz
Oyle gercekten.İsterseniz 13 yıllık evli olun şu an sizce bebek için doğru zaman mı? Temizlikçi tutmaya iki kişi çalışırken para yok bebek masraflarından haberiniz var mı üstelik tek maaş nasıl yetişeceksiniz? Valla bu adamı baba yapmak istediğinize emin misiniz? Çocuk olduktan sonra yeni açacağınız konu başlığı bile gözümün önünde. Eşiniz çocuk için de yardım etmeyecek yine siz bakacaksınız.
Birinden birini seçip feragat edeceksiniz hepsini bir arada yürütmeniz mümkün değil. Eşiniz de surat assın otursun hiç umursamayın. Üstte kendi dolabının içi kötü demişsiniz kendi eşyaları kend dolabı varsın kötü olsun ne olmuş yani? Her şey mükemmel olmak zorunda mı? Çok taviz vermişsiniz artık bir dur deme zamanı gelmiş
Şu an durumunuz özel pis olsun pislikten ölmüyoruz sonuçta siz ders çalışmamak için sebep arıyosunuz gibiIste bende bu 15 gune bir supurup silenlere sasiriyom. 2 kisi bile olsam o evde yenip iciliyor. Dus aliniyo. Toz oluyo. Yani 2 kiside olsaniz o evin temizligi en az haftada bir yapilmasi gerek.
Yapim bole temiz duzenli olmazsa yasiyamiyorum. Yoksa oturup ders calismak bu isleri yapmaktan daha kolay.Şu an durumunuz özel pis olsun pislikten ölmüyoruz sonuçta siz ders çalışmamak için sebep arıyosunuz gibi
Valla böyle bir anne bende de var. Başka şehirdeyim ben. Anca uzaktan uzağa talimat verir, iki çocuklu çalışan kadın bu demez. İşte sen söylediğim şekilde iste eve çağırınca .iste bende bu noktaya kizginim. Annem solenecegine gelde ban abiraz ysrdim et bak nasil calisicam diyroum icten ice. 2 bucuk yildir evliyim. Bitek tasindigim zaman ysrdima gelmisti. Oda camlari sildi ve o zaman bilr butun evi tek basima topaladim ve trk basima dizdim.
Iste en son kalbini kiricam. Anne bigun gel yardim et ben isteykem evi temizle mesala. Artik durdak yere agliyom sinirimden. Ben her seye yetismek zorunda miyim diye bagirasim geliyoValla böyle bir anne bende de var. Başka şehirdeyim ben. Anca uzaktan uzağa talimat verir, iki çocuklu çalışan kadın bu demez. İşte sen söylediğim şekilde iste eve çağırınca .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?