Ders çalışamamak, zayıflayamamak, tembellik

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Selamlar kk hanımları,

1. Bu da dert mi diyecekseniz belki ama benim için büyük bir dert. Öğrenciyim, başlıkta da belirttiğim gibi ders çalışamıyorum. Hic icimden gelmiyor. Başına otursam hic konsantre olamıyorum okuduğumu anlamıyorum. Benim için cok önemli bi dönemden geçiyorum çalışmam lazım. Önerileriniz var mı ?

2. Ben zayıflamaya çalışıyorum. Cok şişman değilim ama 4 5 kilo fazlam var. Aynı zamanda da sıkılasmak istiyorum tabi. Bunun icin spor yapmam lazım. Başlıyorum 2 3 kere yapıyorum sonra cok sıkılıyorum. Canım kalkıp yapmak istemiyo uşeniyorum falan... Kalıyo yani. Hem spor yapamyorum hem boğazımı tutamıyorum.

3. Genel olarak üzerimde bi tembellik var aslında. Kalkıp birseyler yapmak cok zor geliyo. Olabildigince erteliyorum herseyi.

Ben bunlara nasıl care bulayım cok sıkıldım bu durumlardan uzun süredir böyle.

Bahar bahar canım geçer. ..umarım yani...benim de şu an işlerim var ama ...oyle koltuk sefası yapıyorum. ..sanirim birazdan bi duşa girip toparlanicam. .sadece sanirim)

Ufak ufak kendinizi odllendirin . Örneğin 3 saat calscam sonra doğaya cikcam gibi .. birden mükemmeli beklemeyin . Spor ve yapacaklarinizi listeleyip hergun 20 dakika olarak başlayın mesela .

Öncelikle beslenme düzenini değiştir. Sağlıklı gıdalar tüket. Sekeri kes. Yatmadan 3 4 saat önce yemeyi bırak. Erken uyan. Kisa da olsa yürüyüşü dışarıda gün ışığında yap. Şükret. Bir süre sonra herşey yoluna girer merak etme.

Bir seneden beri böyleyim.Ustelik 30 yaşındayım. Okulu bitireli cok oldu.Gecmem gereken bir kac sınav var ki düzgün iş bulayım. Içimden çalışmak gelmiyor. Geçen seneki aldigim notla aynı notu alıyorum hala. Kilo sorunu desek, 4-5 kilo fazla olsa öper başıma koyarım. 10- 12 kilo fazlam var

Hep mi böyle bir yapınız vardı genel olarak sonradan mi oldu?
Dikkat eksikliği olabilir mi acaba diye soruyorum..

Bol bol sebze tüketmeye çalışıyorum. Paketli gidalardan uzak durmaya ozen gosteriyorum mümkün olduğunca. Ama tatlıdan uzak duramıyorum maalesef cok seviyorum. Her yemekten sonra tatli ihtiyacı duyuyorum

Birbirimize destek olarak belki asabiliriz bu durumu?

Bol bol sebze tüketmeye çalışıyorum. Paketli gidalardan uzak durmaya ozen gosteriyorum mümkün olduğunca. Ama tatlıdan uzak duramıyorum maalesef cok seviyorum. Her yemekten sonra tatli ihtiyacı duyuyorum
Tatlıyı kesinlikle yemekten sonra alma. Çok istiyorsan yemekten önce 1 meyve ya da kuru meyve ye. Ama sonra yeme sakın. Tut kendini bir sonraki öğünden önce ye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…