Ders çalışamıyorum ):

ayriliksevdayadahil

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
317
385
303
İstanbul
bu hafta ve bir sonraki hafta final haftası, haziranın 3'ünde finallerim bitiyor ve ben ders çalışmamak için resmen direniyorum. bugünki biyokimya sınavım gerçekten çok kötü geçti, notlarım çok iyi olmasına rağmen çok çalışmadığımdan finalden düşük alıcam bu yüzden de ortalamam düşücek
ne zaman ders çalışmaya çalışsam aklıma saçma sapan yapmayı unuttuğum şeyler geliyor ve dersi bırakıp onları yapmaya gidiyorum, öyle olmadığı zamanlarda da okuduğum cümlelere bir türlü odaklanamıyorum. dün bütün gece bir paragrafı anlayabilmek için kendimi yırttım diyebilirim
yarın da ingilizce sınavım var ve ben hiç bişeye bakmadım, hem ders çalışmak istiyorum hem de istemiyorum off napıcam bilmiyorum kafayı yemek üzereyim

bende okulda nefret ederdım fınallerden bır gun once calısrdım her dersın kendısını ama sabaha kadar calısrdım sabah uyurdum ıkıncı ogretım oldugum ıcın tabı.uyandıgımda ıse calıstıgım seyler gozumun onunden fılm serıdı gıbı gecerdı ama arada sıradada olsa derslere gırıp takıp etmen lazım konuları sonra bır gece tekrar ve gelsın super notlar bırde ezberleyemedıgım tanımlar cok olurdu ben polımer kımya okudum unıversıtede bır tanımlar vardı aman tanrım bende oturur hıc usenmeden onları kopya kagıtları gıbı hazırladıgım kagıtlara yazar hepsını kapatırdım sonra acar acar okurdum ve okkudukca ezberlerdım :) kolay gelsın canım sana ama ınan o dersın basına oturana kadar oturduktan sonra kendını kaptırırsın zaten kendınden emın ol sen dersi çok seiyorsun belli yoksa notların iyi olmazdı degılmı sımdı hadı ıngılızce calısmaya ben ıkı donemındende muafıyet sınavında gecıp kurtulmustum basarılar dılerım.

çok teşekkür ederim

aslında şimdi çalışmaya başlasam bitiririm belki hemen, çok konu da yok aslında. alt tarafı mesleki ingilizce, sanırım biraz da ingilizcemin iyi olmasına mı güveniyorum nedir anlamadım, gerçi diğer dersler için de aynı şey söz konusu... bir de şimdi yarın sınav olucam sonra taa pazartesi bi dahaki sınav hem de en zor derslerim o hafta.. o aradaki günlerde bu gidişle iyice boşlamaktan korkuyorum

Son düzenleme:
çalış canım çalış, kaçış yok ki.. sınav sisteminiz nasıl bilmiyorum ama finallerden kalırsan bütlere çalışcaksın. ondan da kalırsan seneye çalışcaksın. sonuçta çalışcaksın yani. ben ünideyken çalışma masamın duvarına tatil köylerinin resimlerini asmıştım. herkes buralarda tatil yaparken ben ders mi çalışcam diye kendimi motive ediyodum. işe de yarıyodu. sana kolay gelsin, başarılar dilerim.

Arkadaşım ilk öne beynini boşaltman lazım...sonra kendini ben bu sınavı geçicem demen lazım...

ben yazarak çalışırım odaklanmak için birde karşımda biri var gibi anlatırım ...olmadı ayakta dolanırım...

sende ayakta dolanark.. kaşında biri var gibi anlatarak yada yazarak ve şekillerle kendine bunu anlatarak konsantre olabilirsin...

kendi kendien konuşarak bile odaklanabiliyorsun...

kafanda başka düşünceler varsa... bunları bir köşe yaz.... ben çalışıcam sonra bunları yapıcam de...

hadi bakalım iyi derslerr....

Son düzenleme:
oh ne güzel valla..bizim final haftası alltan derslerim varsa hergüne 1-2 sınav olurdu...
vize sınavlarını hiç sevmezdim. sıkıntıya gelemezdim çünkü...özledim o günlerimi yaaa...

ders çalışmayı heyecanla notları beklemeyi... arkadaşlarımala sohbetleri.... özledim sınav maratonunu...

ne günlerdi ya... bir günde 3- sınava girdiğimi hatırlıyorum. final haftaları arada boşluk bile olmadı zamanlar olurdu... sınıfımızda alltan 2-3 dersi olmayan ..alttan dersi olmayan hatta 3 kişi ancaydı...tüm sınıfın altan dersleri vardı.
akşam eve gelirdim. ben sabah hangi sınava girmiştim derdim..unuturdum artık beyin iflas bayrağını çekmiş olurdu... bir de uyuyamazdım eve ginide fazla kahve içimden beynim sürekli çalıştığım derslerde....

aman aman ne gereksiz şeyler öğrenmiişiz ....

Son düzenleme:
Ben de aynı durumdayım.
Biraz sonra okula gideceğim ilk finalim için; oturup notlarımı okumam gerekirken boş işlerle uğraşıyorum.
Çok kötü bir durum ama hiç içimden gelmiyor çalışmak.
Aslında dersin başına oturdun mu gerisi geliyor genelde ama bende o da olmuyor; bir an önce bitse de kalksam oturduğum yerden diye düşünüyorum; hep saate bakıyorum.
Sevmediğim dersler olduğu için böyle, sevsem bayıla bayıla çalışırdım herhalde. (
Çok sıkıldım yeaa (
Yapabileceğin tek şey kendine telkinlerde bulunmak ve masa başına geçmek.
Yapabileceğine inanmak, hemen bitireceğini ve sonunda çok rahat edeceğini düşünmek. :/
Bunu başarabilirsen ne mutlu.

bahar dönemınde ders calısmak kadar kötü bişiy yok bende cok sinir olurdum calısamazdım benım okulumda kaldıgım yurtta en gec kapananlar arasındaydı herkes gıder bızım okuldakıler kalırdı ama hep telkinde bulundum kendıme yapacagım tatili düşündüm gezecegım gunlerı gecelerı dusundum okul bitince nerde olacagımı düşündüm o şekilde calısabılıyodum önüne hedef koysan belkı faydası olur

ders calısmaya oturdugumda ne çişim biter ne susamam ne abuk sabuk işler.bir insana ancak bu kadar zor gelir ders calışmak bide ben sınava hazrlann bi öğrenciyim.allah artık ben sınavı kazanım beni sasırt allahım diye dua ediyorum

ben de aynı durumdayım keyifle ders çalışmak cdsi var ben telkin cdsi kardeşime yaptırmıştık o dinliyodu işe yaradı mı bilmiyorum.İnternetten araştır konsantrasyon eksikliği olabilir hani taş iyi geliyomuş onda da osorun vardı bi taş kullanmış geçmiş kolyesini mi almış yüzüğünü mü takmış bilmiyorum.

valla konu açılmışken de söylemeden edemicem.. hani öğrenciyken büyükler derler ya mezun olunca bugünlerini arayacaksın, asıl zorluk o zaman başlıyo diye..mezun olduğumdan beri bir gün bile aramadım ders çalıştığım günleri. hatta ilk zamanlar işten çıkmama yakın içimde bi sıkıntı olurdu, eve gidip ders çalışmak zorundayım sıkıntısı. onu atamamıştım bi süre. sonra eve gidince ohhh ders çalışmak zorunda değilim diye rahatlardım.

Aynı sorun bende de var 7sinde finallerim başlıyor ama hiç ders çalışmak gelmiyor içimden..Bahar geldi havalar ısındı dikkatimiz dağıldı doğal olarak.
Bende yazarak çalışıyorum anlamadığım yerleri bir kaç kere yazınca ister istemez aklında kalıyor insanın sınava girince anlıyorsun bunu.
mutluolmak doğal taşlardan bahsetmiş bende inanırım onların etkilediğine mercan ve oniks taşı konsantrasyonu arttırıyormuş haberin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…