- 22 Kasım 2015
- 802
- 862
- 103
- 31
- Konu Sahibi Cahil Filozof
-
aynı odada çalışıyoruz. ama o çalışmıyor başka şeylerle ilgileniyor. soru çözmesi için sürekli uyarmak zorunda kalıyorum. en son kalemini siliyordu mesela.Ödevi siz yaptırmamalısınız zaten. Oturup çalışmasını sağlayın sizin çalıştığınız odada başka bir masada da o çalışabilir. Tüm ödev bittikten sonra sorularını çözün. Ikiniz için de daha kolay olur.
sen ablasısın beraber yapın senin sözünü dinliyo diyeAnnen niye destek olmuyor ki? Senin zaten yeterince yogunlugun varmis.
aa evet aslında güzel fikir.Dersleri anlamıyorsa önce o eksiğini gidermek gerekir. Bilmediği konunun ödevini yapamaz. Anlıyorsa konuları onu motive et. Kardeşler ablalarıyla birşey yapmaya bayılırlar. Mesela iki hafta beni hiç üzmeden ödevlerini yap, seninle sinemaya gideceğim de. Bu tür şeyler. Ama sözünü mutlaka yerine getir.
evet odaklanma sorunumuz var sanırım..Derse odaklanma sorunu varsa bi uzmandan yardım alın bence. Kalem silme, sağla solla ilgilenme, uyarınca derse dönüp beş dk sonra başka şeyle uğraşma, bunlar senin çözebileceğin şeyler değil Can'ım. Ayrı bi teknik gerektirir.
sen ablasısın beraber yapın senin sözünü dinliyo diye
yani benimle mi yapsın?Valla yanlış anlamayın ama ben 15 yıldır özel ders veriyorum .....en zor olan annenin ders yaptirmasidir...
bi de bunu deneyelim.. teşekkür ederimSize bir eğitimci olarak tavsiyem şu; okuldan eve geldiğinde kesinlikle odev veya ders tekrarı hakkında hatırlatma, uyarı, telkin vs. yapmayın. Eğer sorumluluk duygusu gelişmiş veya dikkat problemi yoksa bir şekilde gec de olsa kendisi yapacaktır. Yapmasa bile okula öylece gitmesini sağlayın. Ertesi gün sorumsuzlugunun sonuçlarıni okulda goguslemek zorunda kalacaktir. Unutmayin ki odev ona ait. Size değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?