ders çalıştırma-ödev yaptırma

ödev ya da ödevi olmasa bile en azından her konudan birer test çözsün diye uğraşıyorum.

anladım teşekkür ederim. bundan sonra zorlamicam kendisi oturur ya da azarı yedikten sonra kendisini düzeltir sanırım

Size kim ders yaptırıyordu o yaşlarda iken

Atanıp giderseniz kim yaptıracak derslerini

Derslerin onun sorumluluğunda olduğunu ve yapması gerektiğini bilecek yaşta bilmiyorsa da geç kalmadan öğrenmeli

Sonrasında ödül fikri güzel tatilde bir yere gitmek vs olur dışarı çıkıp üç kuruşluk ekmek arası döner yeseniz bile ona güzel olur

Herkes kendi sorumluluklarını yerine getirsin bunu açıkça anlatın kimse ona tuvalete git demiyor kalkıp gidiyor değil mi ders de aynen öyle

Ya da annenize kalk yemek yap demeyince aç mi kalıyorsunuz basit ve hayata dair örnekler ile sorumluluk kazanmasını sağlayın zira eğitim hayatı uzununun

ben kendim yapıyordum. belki sürekli ben dediğim için benim dememi bekliyor ama artık karışmayacağım, ona anlatıp sorumluluğu ona yükleyeceğim. daha sonra yapamadığı olursa yardım edeceğim. teşekkürler

Bu alışkanlık küçük yaştan verilir.
Tabir-i caizse ağaç yaşken eğilir. Şimdiden sonra konuşarak bu işin önemini anlatarak bir mesafe alabilirsin.

siz karısmayın, kendısı yapsın, takıldıgı yer olursa sorsun size, ödevını yapmazsa tv tablet oyun vs yasaklayın....
bıze kımse yardım etmezdı, hep kendımız yaptık odevlerımızı bu sorumluluktur..
onunda bunu öğrenmesi gerek.

evet ben de küçükken hep kendim yapardım.
geçen haftadan yarına ödevi varmış, yapmamış. yarın da sınavı varmış. bana sen yaparmısın abla dedi. yapmayacağımı söyledim. bugün onunla konuştum senin sorumluluğun ben karışmayacağım bundan sonra dedim.

11 yasında hala ödev yapma sorumluluğunu almamışsa en basta yapılan bir yanlışlık vardır.yani kendisi ödevini yapıp yapamadıklarını size sorar sadece olay budur yani.

tabii asla yapma bi düşük alsında öğrnsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…