Ders Notu vermek istemiyorum

Notlarım eksik de geç canım ya dert etme kendine boşuna. Yaranamazsın kimseye. En sinir olduğum insan tipidir vize,final zamanı varlığını hatırlayıp da mesaj atan,arayan :KK47: Amaçlarını anlayıp cevap bile vermezdim ben.

keyfi derse gelmeyip bir de bütün defteri fotokopi çektirince sinir oluyor insan.
bir de sen birine veriyorsun güvenip sonra bir bakıyorsun sınav günü normalde hiç muhabbetin olmayan birinin elinde senin notun, çok sinir bozucu....
parça parça not olursa veriyordum ama olabilir gelememiştir derse vs.
en kolay kurtulma yöntemi kağıtlara not tutup evde temize geçmek oldu benim için. yanımda tam değil notlarım canım yaa ;)

Tabi ki vermeyin. Ben de ilk üniversitemi okurken okulla ilgisi bile olamayan sınıf arkadaşım okul ikincisi olmuştu. Hem de hiç hak etmeden. Sadece milletten aldığı notlarla sınava girerek. Emek hırsızlığı bu. Başka bir şey değil.

Biri derse gelir not tutamaz ya da kaçırır bazı şeyleri benden not ister veririm.
Gerçekten önemli bir bahanesi vardır derse gelememiştir not ister veririm.

Ama kimse kusura bakmasın keyfini bozmamak için derse gelmeyene ya da derse gelip canı not tutmak istemediği için yazmayana ben not falan vermem.

Adamina gore veririm ben de siz de öyle yapin kirilsinlar bosverin bütün ay yüzümüze bakmazlar sinav olunca da canimmm sen de notlar var verir misinnn oldu canm başka ?En Büyük KK

Şu ana kadar hiç not vermedim. Almadım da. Milletin ne dediği umrumda değil. Sonuçta emek veriyorsun. Her koyun kendi bacağından. Adamına göre veririm diye de düşünme, birine verirsen hepsine vermiş olursun.

bende üniversitede okurken not tutmadım hep derli toplu tutan arkadaslarımdan cektirdim.ama yakın arkadaslardık.bir sıkıntı olmadı.cok samimi olduklarınızda bir sıkıntı yok bence ama selam vermeyenler ayrı tabi.buarada ben derslere giderdim ama pek yazmazdım.gözlerim bozuktu net göremezdim.sizde cok üzülmeyin bence.bir arkadas yazmıs zaten derse gitmeye üşenen o nota calısmayada üşenir.

Hiç hoş değil yaptığınız
Ünide çalışıyodum 40 yılda bi gidebiliyodum derslere kimseden not istemedim ama isteyen çoktu herkeste verirdi
Parayla satanlardA vardı
Kitaptan çalışırdım nerde uyuz şey varsa özet gibi notlar alırdım hepte iyi not almışımdır
Millette bana hergün okula geliyoruz sen daha çok puan alıyosun diye sitem ederdi
Onlar gözümde neyse sizde osunuz

Üniversite son sınıf öğrencisiyim şu ana kadar hocaların sırf not aldırdıkları derslern hepsine giren biriyim. hoca kitaptan işleyip not aldırmıyorsa kırk yılda bir girmemezlik yapmışımdır. ama defter tutulan her derse geldim. şimdi vizeler yaklaşıyor millette bir not istemem çabası oluştu. diyelim ki kız gelmiyor derse ama not istiyor vermeyince de surat asıyor şahsen ben sabahın 6sında kalkıp 7sinde yola çıkıyorum 9da olan ders için ama hanımefendi kalkmaya üşenip derse gelmiyor üstelik not vermeyince surat yapıyor. Defterim tam diye genelde not isteyen çok oluyor. diğerleride işte neden vermedin vs diye laf yapıyor sizce vermemekte haksız mıyım?

o kadar not vermişimdir ki artık defterlerimin sayfaları incelmiş olurdu :)
üni. içindeki kırtasiyeci bir gün kızım senin defterini komple çekelim burada kalsın bari demişti.. :)
tarih defterimin hala satışta olduğunu duydum bi arkadaştan :)
o kadar elden ele dolaşırdı ki hiç tanımadığım insanların elinde görürdüm :)
benden not alıp satanlar bile oldu :)

yani 1 kişiye versen bütün okula yayılır zaten çok düşünme.. versen bi türlü vermesen de öyle..
sevaptır diyip verirdim :)

Gerçekten ciddi sorunları olan ya da derslere giremeyecek kadar önemli işleri olan arkadaşlarınızı notlarınızı verin ama keyfi olarak derslere gelmeyip "yaa alırım şundan notları, her derse giriyor zaten inek" düşüncesini benimsemiş olanlara da en iyi çözüm, eksik not vermek. Yani 10 sayfalık not mu tuttun bunun sadece 2 sayfasını verip "yhaa cnmmm ben de bu kadar tutabildim :s" demek. Ondan sonra zaten bir daha istemezler.

Bir de burda mesele bazı arkadaşların anladığı gibi, notunu verdiğin kişinin senden yüksek not alması ya da iyi not alması değil. Emek sömürüsü var ortada. Ben kendi emeğimi keyfi olarak derse gelmeyip hazıra konan biriyle paylaşmak istemeyebilirim.

Bence ver..Ne olacak..Hırs yapsan neye yarar..Allah rızası için say.Bu dünya kimseye kalmaz.

Ben notlarimi hep paylaştım, bizim bölümde nottan ziyade birde eski sınav soruları önemliydiki onları da paylaşmayanlar vardı.
Ben olsam verirdim bu düşünce tarzı sadece sizi yorar o insan eninde sonunda notu bulacak hiç bişey bulamazsa netten bulur konulara çalışır geçebilir sizin ders notu vermenizle eş değer değilki başarısı..
Bana göre vermek enayilik değildir hayata ne verdiysem misliyle bana geri geldi
Benden çok daha başarılı bir arkadaşım vardı, ve kim olursa olsun yardımcı olurdu, derse gelen gelmeyen kendi memleketinden gidip geliyordu bizler tatili uzattığımızdada not paylaştı gelmeyelim dediğimizdede gelmedi hala daha sevdiğim görüştüğüm bir insandır..

Ama tabiki söylediklerim belli seviyeyi saygısını koruyan insanlar için geçerli

Bende notu tutarım girdiğim derslerde belli kişilere not verip onlardan alırım zaten sınıf hep grup grup ama selam bile vermeyenler gelip not isteyince sinir oluyorum eşşek miyiz biz geliyoruz derse not tutuyoruz onlar bi kerede baştan sona alıp gidiyorlar bide soruları alıyo kimisi vermiyo bi kere böyle bişey olmuştu neyse canım ne diyeyim hepimiz hemen hemen aynı durumlara düşüyoruz boşver ver gitsin ya Allah rızası için vermiş olursun bilgi paylaşıldıkça çoğalır. bu herşeyde öyle paylaşmak güzeldr yani ne diyeyim gerisi sana kalmış derslerinde başarılar

ver gitsin allah aşkına dert etme, zaten okula gelme zahmetini göstermeyen adamın mükemmel bir kariyeri olacağını düşünmek garip olur..

yazım çirkindir :) kendi kısaltmalarımı sadece ben anlarım. üni boyunca bir kaç kişi istedi baktı anlaşılmıyor kimse de not istemedi. ama en çok koyan staj grubumdaki uyuz oldu her haftayı hazrladım pc üzerinden çocuk sn hafta geldi istedi vermek zordunda kaldım o kadar koymuştu ki. versen bi dert vermesen başka dert . eksik ver geç ya :)

genelde öyle diyordum inanmıyorlar direk vermiyorum diyorum artık bu kadar bezdim

istemiyorsan verme.

vermiyorum vermeyeceğimde

sizden almasada illa parayla not satan yerler vardır oralardan alsınlar bedavaya konmasınlar, hiç sevmem öyle ınsanları beleşcileri...

satan yer yok canım işte

Direk fakülte yakınlarındaki bir kırtasiye ile anlaş notların gerçekten iyiyse soranlara x'e satıyorum gidip ordan alın sattığım halde dağıtmak etik olmaz dersin. Ya da direk verme zaten son yılın kırk yılda bir gelen insan senin hakkında iyi düşünmese de olur.

parayla satmam işte o kadar gelip yazıyorum

Bizde genelde arkadaşlar hic notlarini esirgemezlerdi derecede gözü olan bazi kimseler saklardi notlarini kimseye vermek istemezlerdi o kadar. Vermek ya da vermemek senin elinde ama sen onlar icin derse girmiyorsun ayrica okulla ilgisi olmayan adam iki not okuyarak sinav geciyorsa iyi not aliyorsa o da ilginc bi durum tabi.

ama onlar sanki mecburmuşum brde onun için not tutuyormuşum muamelesi yapıyor

ben olsam asla ve asla vermemmm. kim olursa olsun derse gelmeyen birine asla verme, istediklerini desinler istediklerini dusunsunler.. seni kullanmalarindan iyidir. . kesinlikle verme. ayy ben sinir olduumm

ilk sene veriyordum ama artık vermiyorum
Niye enayi olalım canım bilgi paylaşıldıkça çoğalır :KK53:

ben 3 vesayit gideym okula 2 saat yol çekeyim hanımefendi o sırada uyusun bende bilgi paylaşıldıkça çoğalır diye not vereym malesef onu yapamam ben

Notlarım eksik de geç canım ya dert etme kendine boşuna. Yaranamazsın kimseye. En sinir olduğum insan tipidir vize,final zamanı varlığını hatırlayıp da mesaj atan,arayan :KK47: Amaçlarını anlayıp cevap bile vermezdim ben.

direk selam demeden ay not var mı ay vize ne zaman ay ne soracak koca. şeytan diyor kürekle çarp ağzına

keyfi derse gelmeyip bir de bütün defteri fotokopi çektirince sinir oluyor insan.
bir de sen birine veriyorsun güvenip sonra bir bakıyorsun sınav günü normalde hiç muhabbetin olmayan birinin elinde senin notun, çok sinir bozucu....
parça parça not olursa veriyordum ama olabilir gelememiştir derse vs.
en kolay kurtulma yöntemi kağıtlara not tutup evde temize geçmek oldu benim için. yanımda tam değil notlarım canım yaa :KK66:

bn defteri tutuyorum sorana da veremem gelseydin diyorum

Tabi ki vermeyin. Ben de ilk üniversitemi okurken okulla ilgisi bile olamayan sınıf arkadaşım okul ikincisi olmuştu. Hem de hiç hak etmeden. Sadece milletten aldığı notlarla sınava girerek. Emek hırsızlığı bu. Başka bir şey değil.

yani canım o kadar gel dinle ama adam senin notlarınla senden yüksek alsın yada düşük aldğında notların eksikti diyip üste çıksın

Ben olsam vermezdim..

vermiyorum zaten

Biri derse gelir not tutamaz ya da kaçırır bazı şeyleri benden not ister veririm.
Gerçekten önemli bir bahanesi vardır derse gelememiştir not ister veririm.

Ama kimse kusura bakmasın keyfini bozmamak için derse gelmeyene ya da derse gelip canı not tutmak istemediği için yazmayana ben not falan vermem.

senin dediğini bende yapıyorum kaçırdım yazamadım hoca sildi yada geç kaldım der veririm tamam derim ama keyfi gelmeyenlere vermem

Adamina gore veririm ben de siz de öyle yapin kirilsinlar bosverin bütün ay yüzümüze bakmazlar sinav olunca da canimmm sen de notlar var verir misinnn oldu canm başka ?En Büyük KK

kanka oluyoruz sınav zamanı unutmayanlar kardeşim bile diyor ama sadece sınav zamanı

Şu ana kadar hiç not vermedim. Almadım da. Milletin ne dediği umrumda değil. Sonuçta emek veriyorsun. Her koyun kendi bacağından. Adamına göre veririm diye de düşünme, birine verirsen hepsine vermiş olursun.

yani canım

bende üniversitede okurken not tutmadım hep derli toplu tutan arkadaslarımdan cektirdim.ama yakın arkadaslardık.bir sıkıntı olmadı.cok samimi olduklarınızda bir sıkıntı yok bence ama selam vermeyenler ayrı tabi.buarada ben derslere giderdim ama pek yazmazdım.gözlerim bozuktu net göremezdim.sizde cok üzülmeyin bence.bir arkadas yazmıs zaten derse gitmeye üşenen o nota calısmayada üşenir.

sen benim arkadaşım olsaydın canım senin yerinede not tutardım geçerli mazeretin var çnkü

Hiç hoş değil yaptığınız
Ünide çalışıyodum 40 yılda bi gidebiliyodum derslere kimseden not istemedim ama isteyen çoktu herkeste verirdi
Parayla satanlardA vardı
Kitaptan çalışırdım nerde uyuz şey varsa özet gibi notlar alırdım hepte iyi not almışımdır
Millette bana hergün okula geliyoruz sen daha çok puan alıyosun diye sitem ederdi
Onlar gözümde neyse sizde osunuz

neden keyfi gelmeyene not vereyim ki bakın çalışıyormuşsunuz hm okul hem iş yapmışsınız her şekilde notun verilmesi gereken birisiniz ama keyfine uykusundan ödün vermemek için derse gelmeyenlere de mi not vereym

o kadar not vermişimdir ki artık defterlerimin sayfaları incelmiş olurdu :)
üni. içindeki kırtasiyeci bir gün kızım senin defterini komple çekelim burada kalsın bari demişti.. :)
tarih defterimin hala satışta olduğunu duydum bi arkadaştan :)
o kadar elden ele dolaşırdı ki hiç tanımadığım insanların elinde görürdüm :)
benden not alıp satanlar bile oldu :)

yani 1 kişiye versen bütün okula yayılır zaten çok düşünme.. versen bi türlü vermesen de öyle..
sevaptır diyip verirdim :)

bende ilk sene veriyordum ama sonra vermemeye başladım

Gerçekten ciddi sorunları olan ya da derslere giremeyecek kadar önemli işleri olan arkadaşlarınızı notlarınızı verin ama keyfi olarak derslere gelmeyip "yaa alırım şundan notları, her derse giriyor zaten inek" düşüncesini benimsemiş olanlara da en iyi çözüm, eksik not vermek. Yani 10 sayfalık not mu tuttun bunun sadece 2 sayfasını verip "yhaa cnmmm ben de bu kadar tutabildim :s" demek. Ondan sonra zaten bir daha istemezler.

pat diye veremem diyorum

Bir de burda mesele bazı arkadaşların anladığı gibi, notunu verdiğin kişinin senden yüksek not alması ya da iyi not alması değil. Emek sömürüsü var ortada. Ben kendi emeğimi keyfi olarak derse gelmeyip hazıra konan biriyle paylaşmak istemeyebilirim.

7de çıkılan yol 3 vesayit ve o sıcakta yada soğukta derse giriyorsam geçerli mazereti yksa neye yarar

Bence ver..Ne olacak..Hırs yapsan neye yarar..Allah rızası için say.Bu dünya kimseye kalmaz.

rabbim boş duranı sevmez. günahsa günahı bana

uni.de en sevmedigim tip ders notu vermeyen kizlardi

benmde en sevmediğim uykusundan ödün vermeyip not dilenen vatandaşlar

Ben notlarimi hep paylaştım, bizim bölümde nottan ziyade birde eski sınav soruları önemliydiki onları da paylaşmayanlar vardı.
Ben olsam verirdim bu düşünce tarzı sadece sizi yorar o insan eninde sonunda notu bulacak hiç bişey bulamazsa netten bulur konulara çalışır geçebilir sizin ders notu vermenizle eş değer değilki başarısı..
Bana göre vermek enayilik değildir hayata ne verdiysem misliyle bana geri geldi
Benden çok daha başarılı bir arkadaşım vardı, ve kim olursa olsun yardımcı olurdu, derse gelen gelmeyen kendi memleketinden gidip geliyordu bizler tatili uzattığımızdada not paylaştı gelmeyelim dediğimizdede gelmedi hala daha sevdiğim görüştüğüm bir insandır..

Ama tabiki söylediklerim belli seviyeyi saygısını koruyan insanlar için geçerli

alt sınıflardan isteyen olsa veririm ama keyfine derse gelmeyene niye not vereyim enayi miyim

Bende notu tutarım girdiğim derslerde belli kişilere not verip onlardan alırım zaten sınıf hep grup grup ama selam bile vermeyenler gelip not isteyince sinir oluyorum eşşek miyiz biz geliyoruz derse not tutuyoruz onlar bi kerede baştan sona alıp gidiyorlar bide soruları alıyo kimisi vermiyo bi kere böyle bişey olmuştu neyse canım ne diyeyim hepimiz hemen hemen aynı durumlara düşüyoruz boşver ver gitsin ya Allah rızası için vermiş olursun bilgi paylaşıldıkça çoğalır. bu herşeyde öyle paylaşmak güzeldr yani ne diyeyim gerisi sana kalmış derslerinde başarılar

sınav zamanı kardeşleri kankaları oluyoruz yolda görse tanımaz bir de

Final haftasından evvel:
'nasılsın caniiim' diye baslayan mesajlar
'Hangi gunler okuldasin bebegiim kahve icelim' tarzi cumleler
Birden bire el sallamalar selam vermeler..
Sadece sana da degil, arkadaş grubundaki diger insanlarla da yakinlik kurma cabalari...
Ayol şu kadar eforu derse girip not tutmaya harcasalardı âlim olurdu bu insanlar :KK51:

Back
X