Ders Notu vermek istemiyorum

genelde öyle diyordum inanmıyorlar direk vermiyorum diyorum artık bu kadar bezdim

vermiyorum vermeyeceğimde

satan yer yok canım işte

parayla satmam işte o kadar gelip yazıyorum

ama onlar sanki mecburmuşum brde onun için not tutuyormuşum muamelesi yapıyor

ilk sene veriyordum ama artık vermiyorum

ben 3 vesayit gideym okula 2 saat yol çekeyim hanımefendi o sırada uyusun bende bilgi paylaşıldıkça çoğalır diye not vereym malesef onu yapamam ben

direk selam demeden ay not var mı ay vize ne zaman ay ne soracak koca. şeytan diyor kürekle çarp ağzına

bn defteri tutuyorum sorana da veremem gelseydin diyorum

yani canım o kadar gel dinle ama adam senin notlarınla senden yüksek alsın yada düşük aldğında notların eksikti diyip üste çıksın

vermiyorum zaten

senin dediğini bende yapıyorum kaçırdım yazamadım hoca sildi yada geç kaldım der veririm tamam derim ama keyfi gelmeyenlere vermem

kanka oluyoruz sınav zamanı unutmayanlar kardeşim bile diyor ama sadece sınav zamanı

yani canım

sen benim arkadaşım olsaydın canım senin yerinede not tutardım geçerli mazeretin var çnkü

neden keyfi gelmeyene not vereyim ki bakın çalışıyormuşsunuz hm okul hem iş yapmışsınız her şekilde notun verilmesi gereken birisiniz ama keyfine uykusundan ödün vermemek için derse gelmeyenlere de mi not vereym

bende ilk sene veriyordum ama sonra vermemeye başladım

pat diye veremem diyorum

7de çıkılan yol 3 vesayit ve o sıcakta yada soğukta derse giriyorsam geçerli mazereti yksa neye yarar

rabbim boş duranı sevmez. günahsa günahı bana

benmde en sevmediğim uykusundan ödün vermeyip not dilenen vatandaşlar

alt sınıflardan isteyen olsa veririm ama keyfine derse gelmeyene niye not vereyim enayi miyim

sınav zamanı kardeşleri kankaları oluyoruz yolda görse tanımaz bir de
Aynen canım. Hemen bi numara istemeler aa senin numaran bende yok çay içelim mesela ben yurtta kalıyorum karşıdaki kişi evde gel bize ders çalışalım bizde kal falan yaw he he kimi insan çok menfaatçi keyfine düşkün ya kız derse geliyo yanımda oturmuş tabletler okey oynuyo ohh keyfe gel 

Ben hic hos bulmadim dusuncelerinizi. Üniversitenin kanunudur bu not tutmayan tutandan alir notları. Zaten aranizda efor, aşinalik, bilgi farki olacak, derse gelmeyenle derse gelen bir olmazki

Ayrıca bende not tutuyorum, arkadaslarim isteyince veririm ve sizin aksinize bundan mutlu olurum, yardimim dokunuyorsa ne mutlu bana

Canim bende son sinif ogrencisiyim. Derslerin gayet şahane tarih öğretmenliğin deyim. Takir talir not tutarim kollarim kopar, kelime kelime yazarim. Ama isteyen arkadasimdan da asla esirgemem, esirgeyeni de anlamam. Maksat not değildir, o notu ne kadar calistigindir. Benim verdiğim notla benim AA gelen dersimden kalan arkadasım var bu sana küçük bir örnektir. Bence boyle şeylerin kiskancligini yapma.

Ya kusura bakmayın da ben sizin gibilere gıcık oluyorum..
Tamam emek veriyosunuz anliyorum ama ben bunun altında benim notumla benden yüksek alicaklar yek yaa enayimiyim mantigi var...
Yapmayin koca insanlariz..
Bende istedim bi kac arkadasimdan o kadar isime yaradi ki o kadar cok dua ettim ki..
Boyle yaparak insanlarda kötü bi imaj olusturuyosunuz. .
Zaten derse giden dinleyen insanla gitmeyen inanin fark ediyor.

Vermeyin ya ,Alla Allah onlar güzelce yatsın,sen notunu al,hazıra konsunlar,oldu canım.
Bir tek bizim millet akıllı ya ,ne derlerse desinler,iyi karakterde bir insan zaten böyle davranmaz..

Bence haklısın canım neden vereceksin ki ozene bezene tuttuğun notları

Unide bende senin gibi birinci öğretimdim okulum da uzaktı sabahın köründe okula giderdim okulun yaninda evi olanlar hiç gelmez yada haftada bir ancak gelirlerdi
Sınav vakti de normalde hiç selam vermeyen tipler not isterdi hiçbirine vermezdim yok derdim

Yakin arkadaşlarimdan üç dört tanesine verirdim gerisine vermezdim kusura bakmasin kimse yok öyle belescilik:KK12:

Ya kusura bakmayın da ben sizin gibilere gıcık oluyorum..
Tamam emek veriyosunuz anliyorum ama ben bunun altında benim notumla benden yüksek alicaklar yek yaa enayimiyim mantigi var...
Yapmayin koca insanlariz..
Bende istedim bi kac arkadasimdan o kadar isime yaradi ki o kadar cok dua ettim ki..
Boyle yaparak insanlarda kötü bi imaj olusturuyosunuz. .
Zaten derse giden dinleyen insanla gitmeyen inanin fark ediyor.
Yoo bazı dersler sırf nota bağlı oluyor, notu yalayıp yutan geçiyor. Yani şu eforu, gelenle gelmeyenin farkı konusunu geçiniz efenim. :KK28:
Hadi benim bölümüm öğretmenlik, ortalama o kadar dert değil neticede herşey kpss ye bağlı, ama bazı bölümlerde ortalama önemli, çıkınca iş ararken görürsünüz puanın önemini. O yüzden bir şeye kızarken önünü sonunu iyi düşünün.

Üniversite yılları boyunca girdiğim her dersin notunu verdim. Giremediğim derslerin notlarını da arkadaşlarımdan aldım. Bir kaç sorunlu kişi dışında hiç vermemezlik yapmadım.
Bence bu paylaşmaktır.

Elbette kendini kullandırma ama bu konuda bu kadar da katı olmaya gerek yok bence.

Ben yerine göre vermezdim, burda bilgi paylaştıkça büyümüyor, olan bilgi el değiştiriyor sadece. Herkesin bin bir ricaya ele geçirmeye çalıştığı gıcık kızın notlarında da hocanın soğuk espirilerine kadar yazılmış olurdu zaten :KK53: ben çok serseriyim dersleri eker not dilenirim tavrındakiler hiç umrumda olmaz, geçen derste yoktum ne kaçırdım bi yardımcı olun diyene de kul, köle olurdum zaten. Paylaşmak, emek sarfettiğini gördüğünle güzel, öteki türlü safi kayıp. Teşekküründe, yüksek notunda olmak şart değil yani not vermemek için. Not tuttuysam istediğime verme hakkım saklı. Surat asabiliyorsa, gelip dersi de dinleyebilir, ikincide en azından yüz kaslarını çalıştırmasına gerek yok ve beyin bedava.

Üniversite son sınıf öğrencisiyim şu ana kadar hocaların sırf not aldırdıkları derslern hepsine giren biriyim. hoca kitaptan işleyip not aldırmıyorsa kırk yılda bir girmemezlik yapmışımdır. ama defter tutulan her derse geldim. şimdi vizeler yaklaşıyor millette bir not istemem çabası oluştu. diyelim ki kız gelmiyor derse ama not istiyor vermeyince de surat asıyor şahsen ben sabahın 6sında kalkıp 7sinde yola çıkıyorum 9da olan ders için ama hanımefendi kalkmaya üşenip derse gelmiyor üstelik not vermeyince surat yapıyor. Defterim tam diye genelde not isteyen çok oluyor. diğerleride işte neden vermedin vs diye laf yapıyor sizce vermemekte haksız mıyım?
çok haklısın verme tabi. ben verdimde ne oldu tek kelime bilgi bile saklandı benden. kendini kullandırma. paşa paşa girsinler notlarını alsınlar.

ben notları satıyordum valla hahahah sonuçta bir alma-verme döngüsü var, verdiğimin karşılığını isterim ayıp bi şey değil sonuçta o not istemeye utanmıyor. para da alamam dersen direkt veremem kusura bakma de çek git

Tabi ki vermeyin. Ben de ilk üniversitemi okurken okulla ilgisi bile olamayan sınıf arkadaşım okul ikincisi olmuştu. Hem de hiç hak etmeden. Sadece milletten aldığı notlarla sınava girerek. Emek hırsızlığı bu. Başka bir şey değil.
Niye emek hırsızlığı olsun .çalmış mi birinin notunu ? Ayrıca helal olsun hakemis sadece not okuyarak 2. Olacak kadar zekiymis

Ben hep verirdim. Mutlu oluyordum insanlar benim sayemde calistikca. Ellerinde benim.notumu görmek sevindiriyordu beni .

Bizde kimse not paylaşmaktan sakınmazdı.nasılsa kimse anlamıyo çünkü.hatta not paylaşmakla kalmayıp en çok anlayan diğerlerine anlatıyodu.5-6kişinin anladığını biraraya getirince ancak konu anlaşılıyodu yani.uzaylı gibiydik biz.ingilizce olunca ne notlarla ne derste anlamak kolay olmuyo.

Ama arkadaşlarımdan biri dese ki ben veremem kusura bakma.hiç bozulmam.tavır trip yapmam.not senin istediğini yapabilirsin.bunun için tavır yapanda umrunda olmasın.konu açman bile gereksiz bence bunun için.çok haklosın çünkü.

Son düzenleme:
Sürekli geliyo da, hastalıkta vs. gelmediği günler oluyosa vermemek ayıp bana göre, hele ki arkadaşsa. Ama derse gelmemeyi keyfiyete dönüştürmüşse verme tabii ki. Ben de vermiyodum. Şu an son sınıfım derslere uğradığım yok, dolayısıyla not isteyen de yok ama :) Önceki senelerde bahsettiğin şekilde gelip isteyenlere açıkça "okula bile gelmemişsin niye not peşine düştün ki sen şimdi" diyodum şakayla karışık. Bi de dönem boyunca selam bile vermeyip sınav zamanı not dilenen tipler var, onlar ayrı bi vaka zaten. :KK12:

Vize için her türlü iki ucu kötü değnek de final için farklı bir taktik deneyebilirsin bu suratları görmek istemiyorsan... (;
Çaktırmadan ses kaydı al, eve gidince temize çek.
Ben üniversitede öyle yapardım, hem de ikinci kez dinlemek ve dinlediğini kelime kelime yazmak inanılmaz oturturdu konuyu.
Not isteyene de sadece dinliyorum dersin.
Hoş, notlarını versen inan bana açıp adam akıllı okumayacaklardır bile.

bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum. kendi okul hayatımdan örnek vermek gerekirse, bölümde olmazsa olmaz dersler olduğu gibi, programa neden konduğu belli olmayan,2-3 sene sonra kendisine ihtiyacımızın kalmayacağı hatta belki de sınavdan sonra unutacağımız dersler vardı. ilk grup derslerden sadece notlarla geçmek zaten zordu, derse girmesen bile emek verip çalışman gerekirdi, geçilse bile yeteri kadar bilgi sahibi olunamayacağı için o hususta eksik kalınırdı. bu da zaten not isteyen, not dilenen yeri gelip habersizce not çalan insanlar için ileride büyük sorun zaten. mesleğini hakkıyla öğrenememek ve ileride mesleğini icra ederken sorun yaşamak vs gibi. ama ikinci grup derslerde herkes birbirine çıkmış soru da verirdi, not tutan notunu da herkesle paylaşırdı. bunda sorun edilecek hiçbir şey yok. olaya enayilik gözüyle bakmaktansa çok da kendini kullandırmadan bu konuda biraz geniş olmak. dersini ihmal eden insan zaten bunun sıkıntısını günün birinde çekecektir.

Ben de çok not tutardım verirdim de notlarımı bazı arkadaşlarıma. Fakat benimkiler çalışırlardı o yüzden gelemezlerdi okula ben de o yüzden verirdim. Ama çalışmayıp, gezip okula gelmeyenler vardı onlara vermezdim not. İstediği kadar surat yapsın. Not verilecek insan var verilmeyecek insan var..

Back
X