Ders Notu vermek istemiyorum

Burda verilmeli ve verilmemeli diyen kişilerde yalnız şöyle bir fark da var, mesela ben vermem diyenlerdenim ama şöyle, kız keyfinde, sıcak yatağında ve hiçbir samimiyetim yok. Tek derdi saçları ve giyinmek olan biri. Gelecek benden vize-final zamanı not isteyecek, ben de vereceğim? Yok öyle yağma. Ama belli bir samimiyetim olan arkadaşlarım vardır, yalnız sınav zamanı yoklayanlardan değildir, tabi ki seve seve paylaşırım. Paylaşırdım da.

Mesela burda denmiş ki neden kötü düşünüyorsunuz, biz sınıfça yardımlaşırdık da, aramız çok iyiydi de. . Bu durumda zaten herkes arkadaşıyla sadece not da değil her şeyini paylaşır. Paylaşılmak istenmeyen diğer grup. Hem selamsız hem de keyifçi grup.

Bende konu sahibinin bu şekilde düşündüğünü sanarak, kendi kullandırma ama bu kadar da katı olma. Biz hep paylaşırdık dedim. Ama işitmediğimiz laf kalmadı. Konu sahibinin üslup sorunu var. Bir de sanırım herkes kendisiyle hemfikir olacak sanmış, olmayınca da milleti azarlayıp kayboldu.

ben de bir iki defa ders notu istedim ama kimse not vermek zorunda falan degil. vermeseler de anlayışla karşılardım açıkçası. hiç de yüzsüz gibi ''ay ne cimrisin, ne kıskançsın, ne degerli notun varmış, versen nolcak sanki'' gibi laflar etmezdim. vermek zorunda degil ki... yani not tuttu diye insanı suçlu gösteriyorsunuz resmen. senin maaşlı katibin sanki.

kimse kusura bakmasın ama notları istersin, verir ya da vermez... vermiyorum diyene laf söylemek agır yüzsüzlüktür.

Ben ders notlarini paylastim hep hic tanimadigim insanlarin elinde bile benim makalelerden cikardigim ozetler olurdu. Hatta herkes ayni ozetten calistigi icin tum sinifin kopya muamelesi gordugu bile olmuştur:KK53:

Ben zaten o notlari kendim icin tutuyorum elimde varsa neden baskasina da vermeyeyim? Sevaptir diyip vermisimdir hep. Sen istemiyorsan verme tabia. Ama bana cok gicik gelirdi oyle insanlar:KK71:

Ben ders notlarini paylastim hep hic tanimadigim insanlarin elinde bile benim makalelerden cikardigim ozetler olurdu. Hatta herkes ayni ozetten calistigi icin tum sinifin kopya muamelesi gordugu bile olmuştur:KK53:

Ben zaten o notlari kendim icin tutuyorum elimde varsa neden baskasina da vermeyeyim? Sevaptir diyip vermisimdir hep. Sen istemiyorsan verme tabia. Ama bana cok gicik gelirdi oyle insanlar:KK71:

Geçtiğimiz dönemlerde hem millete ders notlarımı, hem kimsenin uğraşıp çalışmadığı makale özetlerimi verdim, hem de her arayana telefonda ve facebookta ders anlattım. Dua ede ede bi kaldı arkadaşlarım. Çokta mutlu oldum kendi adıma. Ne güzel yardımcı oldum. :)

Geçtiğimiz dönemlerde hem millete ders notlarımı, hem kimsenin uğraşıp çalışmadığı makale özetlerimi verdim, hem de her arayana telefonda ve facebookta ders anlattım. Dua ede ede bi kaldı arkadaşlarım. Çokta mutlu oldum kendi adıma. Ne güzel yardımcı oldum. :)
Ne guzel ben de cok dua almisimdir bu konuda. Kocaman defteri komple saatlerce tarayip attigim bile olmustur. Enayilik diye de dusunmedim hic. Bilmiyorum belki de ben yanlis dusunuyorum ama benim notlarimdan yuksek not alinca insanlar cok seviniyordum.

Mesela okulda bir grubumuz vardi her derse gelirlerdi ama not tutan pek yoktu. Ben notlari vermekle kalmayip bir de sinav gunu ders calistirirdim onlara sayelerinde hic sinava calismaya gerek kalmazdı. :KK53:

Ne guzel ben de cok dua almisimdir bu konuda. Kocaman defteri komple saatlerce tarayip attigim bile olmustur. Enayilik diye de dusunmedim hic. Bilmiyorum belki de ben yanlis dusunuyorum ama benim notlarimdan yuksek not alinca insanlar cok seviniyordum.

Mesela okulda bir grubumuz vardi her derse gelirlerdi ama not tutan pek yoktu. Ben notlari vermekle kalmayip bir de sinav gunu ders calistirirdim onlara sayelerinde hic sinava calismaya gerek kalmazdı. :KK53:

Aynen ya, ders anlattıkça öğreniyordum zaten :) Kendimi hiç enayi gibi hissetmedim. Aksine çok mutlu olurdum. :)

SABAHIN 6 SINDA KALKIP 7SİNDE YOLA DÜŞEYİM 9 DA Kİ DERS İÇİN 3 VESAYİT OKULA VARAYIM AMA HANIMEFENDİ YADA BEYFENDİ UYKUSUNDAN FERAGAT ETMESİN DERSE GELMESİN SONRA BEN ONA NOT VEREYİM ÇOK GÜZEL DÜNYA YA. HADİ ÇALIŞIR NEYSE O ZAMAN BİRŞEY DEMEM Kİ BENİM ÇOĞU ARKADAŞIM ÇALIŞTIĞI İÇİN HOCALARLA KONUŞUP 2.ÖĞRETİME DERS DİNLEMEYE GELİYOR. HANIMEFENDİ KALKMIYOR SBAH DERS İÇİN SONRA ORDA BURDA GEZİYOR SINAV ZAMANI NOT İSTİYOR NEDEN GELMEDİN DEDİĞİMİZ ZAMAN UYUYORDUM YOK SEVGİLİMLEYDİM DİYOR SİZ KALKMIŞ KISKANÇ DİYORSUNUZ BANA BUYRUN SİZ VERİN O ZAMAN NOT BEN ENAYİ DEĞİLİM.
:KK51::KK51::KK51:
aynen devam et,bir önceki konuna cevap bunlardır belki:KK51:

Bence vermemekte haklısın sonuçta düzenli olarak dersi takip eden bir öğrencisin, aklına estiği zaman okula gelen birine de ders notu vermemek tam isabet olur. Bende aynı şeyleri yaşadım yahu insanlar vizelere ve finallere geliyorlardı sadece, sınavlara az bir zaman kala not diye milletin peşine düşüyorlardı.
Ben her gün okula geleceğim, hocanın ağzından çıkan her sözü yazayım diye bileklerim ağrıyacak, sen yok bilmem şu kafe yok şu mekan gezip tozacaksın aklın başına sınav zamanı gelecek benden not isteyeceksin:63:Yok öyle bir dünya, sakın verme notlarını, basit bir tabirler iyi öğrenci ve kötü öğrencinin farkı olsun.

Ben hep notlarımı verdim vermicem vermicem benim değil mi vermicem demedim :KK45:o kadar çok isterlerdi ki en son kırtasiyeci notumun fotokopisini çekip satıyordu ayrı havası oluyor insanın bea:KK59:

bugüne kadar tanıdık tanımadık herkese notumu verdim sonuçta verince bir tarafım eksilmiyor enayi diyenler olabilir ama bu enayilik değil insanlıktır.

sonuçta benimde eksiğim olabilir gidememiş olabilirim vs vs birazda kişinin kendini karşısındakinin yerine koyması gerek diye düşünüyorum..

Bence birine ver diğerlerine de o kişiden almalarını söyle. Versen bile kendini kötü hissetmene gerek yok. Çünkü sen o derse girip dinledin en önemlisi bu... Onlar sadece ders notundan çalışacaklar. Herkesin kendine göre bahanesi vardır ve hangisinin ki geçerli bir mazeret bilemezsin...

Bu sirf derse gelip gelmemekle alakali bir sey degil ki. Derse gelmeden,selam sabah vermeden not isteyen insanlara ben de gicik olurdum sanirim ama mesela ben not tutamazdim acayip dalgin bi insanim. Derse bu sefer not tutacam diye baslardim bi bakmisim yerdeki seramiklere bile dalmisim. Boyle olunca kopuk kopuk cumleler eksik yerler kaliyordu. Sagolsun not istedigimde de hep verdiler. Normal zamanda yuzune bakmadigim kimseden de not istemedim. Bizim sinifta herkes birbiriyle samimi oldugu icin oyle bi sorun da olmadi zaten. Yani her not isteyen derse gelmiyor sizi kullaniyor demek degildir. Not veren insan da bunun ayrimi yapabiliyor olmali diye dusunuyorum.

Okulda ya da hayatta insan kullanmanın tek ölçütü not alışverişi değil.

Eğer kişi iyilik yapmakla kendini kullandırma arasındaki sınırı çizemiyorsa notlarını kasaya kilitlese de başka türlü darbe yer.

Notlarımı tüm sınıfa verdiğimi, paylaşımcı olmaktan keyif aldığımı yazmıştım önceki mesajımda...

Aralarda "samimiyet olunca herkes verir normalde selam vermeyip not isteyenler var" diyenler olmuş.

O yaşa, o konuma gelen insan da kim ne niyetle yaklaşır ayırdında olmalı zaten...

Olamıyorsa da ders notlarından daha ciddi problemleri vardır...

Çünkü o durumda notlarını korur ama kendini koruyamaz.
:KK14:

Dersi dinlemeden, not okumakla başarılı olunabileceğine inanmıyorum. Ama şöyle de bir şey, bana selam bile vermeyen insan direk not ver derse ağzının payını veririm. :)

Biz size uygun bi sekilde görüşlerimizi soyerken siz bize neden bağırma geregi duyuyosunuz ben onu anlamadim?

Bukadar insanların görüşlerine kapaliysaniz bu sitede konu acmayin ozaman binbir türlü insan ve görüş var, adam yerine koyup yorum yaziyoruz gördüğümüz muameleye bak

Back
X