Dershane problem çıkarıyor

Narnia_h

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
81
42
3
33
Herkese iyi geceler arkadaşlar.

Sıkıntım dershaneyle alakalı.

2 ay önce KPSS için bir dershaneye kayıt oldum. Derslerden yeteri verimi almadığımı ve bana sadece zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için dershaneden kaydımın iptalini istedim. Ama bana böyle birşeyin mümkün olmadığını bütün parayı verirsem ancak kayıt silebilceğini söylediler. Bnde MEB de bu konuyla ilgili geçen maddeyi söyledim. Orada dershaneden kayıt iptali yapmak isteyen öğrenciden dershane ücretinin %10 u + girdiği ders ücreti alınır ve kayıt iptal edilir yazıyordu.

Fakat dershane sözleşmede böyle bişey olmadığını ve senet imzaladığım için parayı ödemek zorunda olduğumu söyledi.

Her dershane MEB e uygun olmak zorunda değil mi? İlla sözleşmede olması mı gerek ?

Bu durumu yaşayan ya da bilgisi olanlar lütfen cevap yazabilir mi? Çok sitrese girdim. Boşu boşuna dershaneye gitmek istemiyorum. Verim alamıyorum ve sadece benim için zaman ve para kaybı .

Gecen sene arkadasimdan butun parayi aldilar senet imzalandi diye. Konuyu takipteyim...

Ciddi misiniz daha çok sitres oldum şimdi.
Senet imzaladığım için herşey onların lehine mi oluyor ? Hiç bi şekilde iptal için hakkımız kalmıyor mu ?
Bilmiyorum tatlim. Arkadasim konustu butun parayi odemek zorunda oldugunu soylediler o da lanet olsun dedi birakti kayit silditmedi ama dershaneye de gitmedi.

2 yıl önce bende KPSS dershanesiyle aynı problemi yaşamıştım. Yönetmeliği araştırdım şehir değişikliği, ölüm vs gibi ciddi nedenlerden olusan madde ve bir diğer madde ise kurum insiyatifine bağlı bir şekilde diye hatırlıyorum.

Ben direk gidip milli eğitime şikayet ettim. Milli eğitim şefi ordaymıs gittiğimde hemen ilgilendi benimle. Hatta dershane müdürünü yanımda aradılar. Tamam gelsin işlemleri halledelim dediler. Gittim yine aynı seyleri zırvalıyor ama pes etmedim tekrar milli eğitime gittim. Bu sefer şef müdürü arayıp ben sizin iyiliğiniz için sizi aramıstım bayanın dilekcesini bekletmiştim ancak yapacak bir şey yok dilekçeyi işleme koycam dedi. Sonra beni kendileri arayıp gelin paranızı alın dediler.

Demekki böyle olabildiyse bi hakkımız var diye düşünüyorum. Pes etmeyin. Mevzu sadece para değil insanı enayi yerine koymaya calışıyorlar.

Cevabınız içimi rahatlattı.
Ben meb e şikayet ederim gibi birşey söylemedim dershaneye. Çünkü mebin maddesini söylediğimde bizi o bağlamaz senet imzaladın meble işimiz yok a getirdiler lafı .açıkçası bende çok iyi bilmediğim için dıretmedim.
Şimdi dershaneyle bir daha konuşup olmazsa bende şikayet edeceğim.
Sağolun cavabınız için.

Bundan daha gecerli sebep mi olur?dersanwyw zaten verim almak ve sana katki saglamasi icin gidilir.e verim alamiyorsaniz niye gidesiziz degil mi
Tabi haklısınız ama dershane bunu kabul etmiyor işte . dediğiniz gibi dershaneyle bi daha konuşup merbe şikayet etmeyi düşünüyorum

O seneti vaad ettikleri bir hizmetin karşıklığı olarak imzaladiniz, hizmet yoksa ve cayma hakkınız Meb tarafından belirlenen koşullarda korunuyorsa tüm parayi odeme zorunlulugu falan olmaz bence.
Siz yine de dişli biri olduğunuzu gösterin. MEB e gidicem, bimer e yazacağım , her sosyal mecrada ne yaptığınızı anlatacagim falan de verirler senetleri merak etme.

Şimdi baktım bidaha MEB e ama ücretin idaedesiyle ilgili olan maddeyi değiştirmişler ve de dediğim %10 + girilen ders ücreti dışındaki tutar iade edilir kısmı yok. Yani beni koruyan bi durum kalmıyor orda .

Zaten senet o yuzden yapiliyor. Taraflardan biri anlasmaya uymadigi takdirde diger taraf magdur olmasin diye. Orasi size kayit ettigi icin bir baska kayit alma hakkini kaybetmis, yani simdi paranizi verse kendi zarar girer. Ellerinde de kapi gibi de senet varsa, size bir sey cikmaz. Malesef paranizi geri alamazsiniz. Gecmis olsun.

Verim alamamak da cok subjektif ve genel bir kavram ayrica. Deseniz ki derslere hoca girmiyor, ders programinda gosterilen dersler uygulanmiyor, vaad edilen sinavlar, etutler, vesaire uygulanmiyor. O zaman is tamamen degisir, hakli olursunuz. Ama siz begenmemissiniz, sIkIldiniz ve gidesiniz yoksa o zaman haksiz cikarsiniz.

Evet dediğiniz gibi subjektif bi kavram.sınıfta herkes memnun. Keşke bi bahanem olsaydı ama maalesef yok.

Ben yinede şikayet etmeyi düşünüyorum. Belki yapılabilecek birşeyler vardır. Senet imzaladjm diye hiç mi cayma hakkım yok .

Ben yinede şikayet etmeyi düşünüyorum. Belki yapılabilecek birşeyler vardır. Senet imzaladjm diye hiç mi cayma hakkım yok .
Parasini odediginiz surece cayabilirsiniz ve dershaneyi birakabilirsiniz. Sonucta hak iki taraflidir. Onlarin da senetle korununmus hakki var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…