Sizin ucretiniz ders saati uzerinden mi hesaplandi yoksa donemlik mi?Ben dün meb in sitesinden baktım ve orda son olarak şöyle bir şey vardı. En son değişime uğramış hali bu sanırım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sizin ucretiniz ders saati uzerinden mi hesaplandi yoksa donemlik mi?Ben dün meb in sitesinden baktım ve orda son olarak şöyle bir şey vardı. En son değişime uğramış hali bu sanırım
Bilmiyorum o kısmı. Öyle bi bilgi almadım . ne fark ediyor peki dönemlik ya da ders saati üzerinden hesaplanması ?Sizin ucretiniz ders saati uzerinden mi hesaplandi yoksa donemlik mi?
Koydugunuz metne gore ucret iadesini yapan kurumlar ders saati ucreti ile hesaplayanlar. Donemlik ucret alanlarla ilgili iade belirtmemis.Bilmiyorum o kısmı. Öyle bi bilgi almadım . ne fark ediyor peki dönemlik ya da ders saati üzerinden hesaplanması ?
Anlastiginiz yani senetleriniz ne kadarsa uzerinden %10 kesinti yapip +gittiginiz ay ucretini kesip kalani iade etmek zorunda bu meb e bagli tum kuruluslarda boyledir yakinim ozel okulda onlarda senet yapiyor kredi karti nakit calisiyor aile cocugu almak isterse bu usulle hangi kanalla odeme yapilmissa iadesi gerceklesiyorHerkese iyi geceler arkadaşlar.
Sıkıntım dershaneyle alakalı.
2 ay önce KPSS için bir dershaneye kayıt oldum. Derslerden yeteri verimi almadığımı ve bana sadece zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için dershaneden kaydımın iptalini istedim. Ama bana böyle birşeyin mümkün olmadığını bütün parayı verirsem ancak kayıt silebilceğini söylediler. Bnde MEB de bu konuyla ilgili geçen maddeyi söyledim. Orada dershaneden kayıt iptali yapmak isteyen öğrenciden dershane ücretinin %10 u + girdiği ders ücreti alınır ve kayıt iptal edilir yazıyordu.
Fakat dershane sözleşmede böyle bişey olmadığını ve senet imzaladığım için parayı ödemek zorunda olduğumu söyledi.
Her dershane MEB e uygun olmak zorunda değil mi? İlla sözleşmede olması mı gerek ?
Bu durumu yaşayan ya da bilgisi olanlar lütfen cevap yazabilir mi? Çok sitrese girdim. Boşu boşuna dershaneye gitmek istemiyorum. Verim alamıyorum ve sadece benim için zaman ve para kaybı .
Yönetmeliğe göre derhanelerde ders saat ücreti olarak hesaplanıyorKoydugunuz metne gore ucret iadesini yapan kurumlar ders saati ucreti ile hesaplayanlar. Donemlik ucret alanlarla ilgili iade belirtmemis.
Hepsi icin gecerli shot ozel okullar senelik biliyorsun onlardada okul ucretinin %10 ve gittigi ayin ucreti alinip kalan iade ediliyorKoydugunuz metne gore ucret iadesini yapan kurumlar ders saati ucreti ile hesaplayanlar. Donemlik ucret alanlarla ilgili iade belirtmemis.
Peki teşekkürlerSiz kayit yaptirarak adamin butun doneminde bir kisilik yere ipotek koyuyorsunuz. Sonra kurs basladiktan sonra keyfi bir sebeple (verim alamadiginizi dusunmeniz subjektif bir konu) kursu birakip paranizi istiyor, adami zarara sokuyorsunuz. Adamin bir ihmali veya yukumlulugunu yerine getirmeme durumu yok. Ben olsam iade etmek istemezdim sahsen.
Tuketici heyetiyle gorusmenizi oneririm, iade alma hakkiniz varsa sizi cok dogru yonlendirirler.
Tesekkur ederim.Hepsi icin gecerli shot ozel okullar senelik biliyorsun onlardada okul ucretinin %10 ve gittigi ayin ucreti alinip kalan iade ediliyor
Olum tasinma sehir degisimi vs yok cocugum uyum saglayamadi ogretmenleri sevmedi veya sinavlari dusuk gibi basvurup kayit alanlara kesintisi yapilip odeniyor senetsede iade ediliyor
Anlastiginiz yani senetleriniz ne kadarsa uzerinden %10 kesinti yapip +gittiginiz ay ucretini kesip kalani iade etmek zorunda bu meb e bagli tum kuruluslarda boyledir yakinim ozel okulda onlarda senet yapiyor kredi karti nakit calisiyor aile cocugu almak isterse bu usulle hangi kanalla odeme yapilmissa iadesi gerceklesiyor
İl hakem heyetine gidip basvuru yapin paranizi alirsiniz dershane hakkindada meb e sikayette bulunabilirsiniz ama o paraniz kismina bakmaz avukat yoluyla kagit gonderirsenizde alirsiniz biraz kime yutturursak tarzi resmi yola basviracaginizi hissettirin alirsiniz senetlerinizi
Ciddi misiniz daha çok sitres oldum şimdi.
Senet imzaladığım için herşey onların lehine mi oluyor ? Hiç bi şekilde iptal için hakkımız kalmıyor mu ?![]()
Onceden %10 da yoktu aslinda daha magdur daha kavga gurultuydu kisi almadigi yada almaktan vazgectigi hizmet icin ucret odemez dedigi icin tuketici haklari bunun uzerindende iste kesintiler var hizmet sektorunde tatil rezv otel rezv ucak rezv vs vs vs maalesef kurs ve okullarinda magdur ettigi insan cokTesekkur ederim.
Peki bu durumda ozel kurslar magdur olmuyor mu? Adam planini ona gore yapiyor, butun yukumluluklerini yerine getiriyor, ihmali yok ama kursiyerler ucret iadelerini de alip kursu birakabiliyor, adam ogrenci eksigiyle devam etmek zorunda kaliyor.
Diyelim ben dil kursuna basladim ve uc ay sonra usendim gitmeye, "sizin ogretme yontemlerinizi sevmedim ogretemiyorsunuz" deyip kalan parami aliyorum. E bu adam benim yuzumden bir ogrenci eksik devam ediyor, ben bu adami magdur etmiyor muyum?
Tesekkur ederim.
Peki bu durumda ozel kurslar magdur olmuyor mu? Adam planini ona gore yapiyor, butun yukumluluklerini yerine getiriyor, ihmali yok ama kursiyerler ucret iadelerini de alip kursu birakabiliyor, adam ogrenci eksigiyle devam etmek zorunda kaliyor.
Diyelim ben dil kursuna basladim ve uc ay sonra usendim gitmeye, "sizin ogretme yontemlerinizi sevmedim ogretemiyorsunuz" deyip kalan parami aliyorum. E bu adam benim yuzumden bir ogrenci eksik devam ediyor, ben bu adami magdur etmiyor muyum?
Şimdi baktım bidaha MEB e ama ücretin idaedesiyle ilgili olan maddeyi değiştirmişler ve de dediğim %10 + girilen ders ücreti dışındaki tutar iade edilir kısmı yok. Yani beni koruyan bi durum kalmıyor orda .![]()
Bulunduğum yerde başka dershane olmadığı için .Kpss gibi cok onemli bir sinava neden merdivenalti bir yerde hazirlanmayi dusundunuz? Ben sahsen kurumsal baya duyulmus bir yere kayit yaptrdim ve bana dersler basladiktan 10 gun sonraya kadar cayma hakkim oldugu soylendi. Neden cunku adamlar guveniyo kendine dersleri verimli. Baska bir sebepten dolayi iptal ettirdim hic bir sorun cikarmadan senetlerimi verdiler. Anladigim kadaryla sizinki biraz keyfi begenmemek degil de. Onlar da kendi capinda hakli.
Hayır yazılmadı . muhtar verir mi öyle kafasına göre fakirlik kağıdı ki ?yazıldı mı bilmiyorum muhtara gidip fakirlik kağıdı alabilirsiniz.. onu götürüp verin dershaneye ..
Hayır yazılmadı . muhtar verir mi öyle kafasına göre fakirlik kağıdı ki ?
Yok en iyisi kanun kural neyse ona göre hareket etmek . yanlış bişey yapmak istemiyorum.bilmiyorum çalışmıyorsanız verebilir gidin derdinizi anlatın bu yüzden istiyorum deyin ..