- Konu Sahibi kitaplarimherseyim
Herkese Merhaba Öncelikle ,
Derdim büyük.. Siz ablalarımdan fikir almak istiyorum.. Görüşleriniz benim için oldukça önemli. Konuya girmek gerekirse ; 17 Yaşında Lise 3 öğrencisiyim.Bulunduğum şehirdeki iyi bir liseyi kazandım annemin destek ve yardımlarıyla.. Derslerimde çok fazla bir başarı gösteremesem de elimden geldiği kadar çaba sarfederim ve bu gayretim sonucunda iyi kötü başarılar elde etmişimdir hep. Bu yıl dershaneye gitmem gerek Üniversite sınavına hazırlanabilmek için.. Yaz tatiline girdiğimizden beri fiyatı uygun ve benim başarılı olmamda bana destek olacak bir dershane arıyorum.. Neyse ki buldum dershaneyi , daha sonra babamla görüşeyim fikirlerimi paylaşayım dedim. Ancak babam maddi durumunun yeterli olmadığını beni dershaneye gönderemeyeceğini söyledi.. Zaten ilkokulda da maddi durumu olmasına rağmen dershaneye göndermemişti beni kendisi.. Annem çalışıp para biriktirip yollamıştı beni dershaneye , hep annemin emekleridir zaten.. Ama bu yıl durum farklı , liseye giden bir öğrencinin dershane ücreti maalesef daha fazla oluyor.. Annem bu yükün altından kalkamayacağı için tekrar babamla görüştüm bu sefer bana bir sürü şartlar sundu. Bu şartlar ;
- Üniversite sınavını ilk yıl kazanmam gerektiği,
- Tercih yaparken babamın istediği şehir ve bölümleri yazmam ,
- Kuran-ı Kerim'i bir an önce öğrenip tamamı okumam,
- Evimde beslediğim 2 tane tavşanı sahiplendirmem,
- Sokaktaki kedi köpeklerle ilgilenmemem ve onlar için paramı harcamamam.
Bu şartlar bana çok ağır geldi
Bir baba olarak kendisinin benim için dershane araştırıp , beni yönlendirmesi gerekirken onun vazifesi olan şeyleri ben yapıyorum , ona rağmen hala dershaneye gitmem konusunda pürüz çıkarıyor. Tek istediğim iyi bir üniversitede iyi bir bölüm kazanmak.. Ama babam yoluma dikenler ekiyor.. Babamın tercih etmemi istediği bölüm öğretmenlik ve ben öğretmen olmak istemiyorum.. Öğretmen olabilecek kadar sabırlı biri olmadığımı düşünüyorum.. Babam bu şartları yerine getirmezsem asla bir kuruş yardımda bulunmayacağını söyledi bana.. Bu yüzden burs almaya çalışacağım.. Bu konuda fikri bilgisi olanlardan destek bekliyorum , yaşadığım il Sivas.. Nerelere başvuru yapabilirim ? Sadece dershane masrafımı karşılayacak bir burs bulmam bile yeterli benim için.. Çünkü masraf yapan bir öğrenci değilimdir zaten.. Valilikle görüşmem işe yarar mı sizce ? Belediyeye gitsem neler söylemem gerek ? Okuduğunuz için Teşekkür ederim..
Derdim büyük.. Siz ablalarımdan fikir almak istiyorum.. Görüşleriniz benim için oldukça önemli. Konuya girmek gerekirse ; 17 Yaşında Lise 3 öğrencisiyim.Bulunduğum şehirdeki iyi bir liseyi kazandım annemin destek ve yardımlarıyla.. Derslerimde çok fazla bir başarı gösteremesem de elimden geldiği kadar çaba sarfederim ve bu gayretim sonucunda iyi kötü başarılar elde etmişimdir hep. Bu yıl dershaneye gitmem gerek Üniversite sınavına hazırlanabilmek için.. Yaz tatiline girdiğimizden beri fiyatı uygun ve benim başarılı olmamda bana destek olacak bir dershane arıyorum.. Neyse ki buldum dershaneyi , daha sonra babamla görüşeyim fikirlerimi paylaşayım dedim. Ancak babam maddi durumunun yeterli olmadığını beni dershaneye gönderemeyeceğini söyledi.. Zaten ilkokulda da maddi durumu olmasına rağmen dershaneye göndermemişti beni kendisi.. Annem çalışıp para biriktirip yollamıştı beni dershaneye , hep annemin emekleridir zaten.. Ama bu yıl durum farklı , liseye giden bir öğrencinin dershane ücreti maalesef daha fazla oluyor.. Annem bu yükün altından kalkamayacağı için tekrar babamla görüştüm bu sefer bana bir sürü şartlar sundu. Bu şartlar ;
- Üniversite sınavını ilk yıl kazanmam gerektiği,
- Tercih yaparken babamın istediği şehir ve bölümleri yazmam ,
- Kuran-ı Kerim'i bir an önce öğrenip tamamı okumam,
- Evimde beslediğim 2 tane tavşanı sahiplendirmem,
- Sokaktaki kedi köpeklerle ilgilenmemem ve onlar için paramı harcamamam.
Bu şartlar bana çok ağır geldi

Son düzenleme: