Derslerden korkuyorum :(

Evet güzel bir bölüm geçen sene düşünmüştüm ama babam sağolsun yazdırmadı . Bende edebiyat düşünüyorum. Öğretmenlik. Sadece sıkıntım tarih. Nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum geçen sene TM den gitmiştim sınava çok kasmamıştım şimdi sözel olunca kasıyorum kendimi

Aslında çok güzel bi bolum akademik acidan vs ama iste is bulma sorunu insani bölümden soğutuyo. Isinize karışmak gibi olmasin ama edebiyat secmemenizi oneriyorum hem dersleri asiri zor hem de is bulma konusu inanılmaz sıkıntı

Sosyolog , Coğrafya, tarih... Bunlar da öyle hatırlatmak isterim. Edebiyat bölümü veya Fen ve edebiyat bölümü ya da edebiyat öğretmenliği... Daha bir çok kapsadığı dal var.. Araştırma yapmanız gerektiğini düşünüyorum.. Ataması olmasa bile - ki şansa inanmak var.. Sevdiğin mesleği okumanın hazzı bir başka ve hayali de güzel. Kırıcı bir konuşmadan ziyade tarihle ilgili fikirlerinizi talep ettiğimi anlamanız gerekirdi. Bu arada kitap okumak hobim (Edebi)

Herkesin paşa gönlü bilir :))

En guzeli bulabilirsen video izlemek. Ama her konunun videosu olmuyo ve tarih konusu çok fazla olduğu için de okurken minik minik notlar alın anlasilir biçimde geri donup tekrar yapicaginiz zaman komple konu degil de onlara calisinca hap bilgi seklinde super oluyo ve de odanizda bi sozelci olarak mutlaka bi dunya haritasi bulunsun hem cok yardimci derslere hem de insanin ufkunu ve gozunu gönlünü açıyo ve osym bayiliyo haritali soru sormaya boğazlar kanallar ulkeli sorular falan icin bire bir

Bakın ne güzelde anlamışsınız.. Kendinize de bulsam yol çizebilirsiniz. Püf noktaları bulun ve kendinizi Motive edin teşekkür ederim bu arada iyi geceler

Psikoloji ya da pdr öğrencileri 4. Sınıfta ders kapsamında psikololik danışmanlık veriyorlar tanımadıkları öğrencilere
Bence onarsan birine git, biraz kendine dair algını değiştirirsen aşacağını düşünüyorum

Teşekkür ederim dediğinizi araştırıcam evet ben de kendime olan algimi yargilarimi degistirmem de yardimci olursunuz diye dusunmustum bu konuyu acmistim

Çünkü o kadar babasının ezmesine,okumasını istememesine, aşağılamasına rağmen çok isteyip de çalışıp didinerek yüksek seviyelere gelen kızlar gördüm ki K kurabiye123

Çünkü o kadar babasının ezmesine,okumasını istememesine, aşağılamasına rağmen çok isteyip de çalışıp didinerek yüksek seviyelere gelen kızlar gördüm ki K kurabiye123
Anlıyorum ben de istediğim bölümde okuyorum zaten ama gerçekten etkilendiğim ve beni çok üzen bi konu herkesin hayata karşı durusu farkli oluyo işte

Herkesin kapasitesi farklıdır.Duruma ve birikime bağlı olarak bir insan okuduğunu bir kere de anlar,başkası beş kere de.Bu onu tembel,aptal yapmaz ki.Okuya okuya o da diğeri gibi olabilir.Benim sözelim çok iyidir mesela.Ama matematik söz konusu ise zekam kapsama alanı dışına çıkıyor.Belki de o dersi ve öğretmenlerini hiç sevemediğim için.Ama umursamam.Değişik zeka çeşitleri var çünkü.Sizin görsel zekanız iyi ise çizimler yaparak,yazarak çalışın.Ben böyle yapardım ve sınavda yazdıklarım gözümün önüne gelirdi resmen.Tarihi hikaye yazarak çalışabilirsiniz mesela.Ezber için kodlamalar kullanabilirsiniz.Videolar izleyebilir,okuyup kendi kendinize anlatabilirsiniz.Eğlenceli resimler yaparak bile çalışılabilir.Yazı tahtası almıştım ben ve iki kere yazıp çizince anlıyordum.Zaten zannettiğiniz kadar kötü durumda olsanız üniversiteyi kazanamazdınız ki.Kaç kişi sıfır çekiyor her sene,biliyorsunuz.

Bence cok guzel, entelektuel gelisime inanilmaz acik bir bolum okuyorsunuz, bunun kiymetini bilin ve dersleri sadece gecmek icin calismayin. Bolumunuzle ilgili kitaplar okuyun, uzerinde dusunun. Boylece siradan bir sosyoloji ogrencisinden daha fazla bilginiz olur bu da size mutlaka ozguven saglar. Ayrica Sisyphe nickli uyenin de dedigi gibi, kaygiyi azaltmak uzerine kitaplar var, bunlari okur ve uygulamaya calisirsaniz faydali olacagini dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…