" Dert Bizde, Dermanda Bizde " Diyen Bayanlar Topiğimize Buyrun..

Yaaa kıslar şimdi bana akıl verin şölee dippp bucak derinnn bir temizlik yapmak istyrm (akşamdan akşama)nasıl yapıym nerden başlıym acıkkk fikir verin bana hadiii((
bn bugun de yaptım cumada yapmıstım ehehe
ben once mutfaga grıom c suyuyla heryerııııı sılıyorm
sonra grı bnm buzdolabı vs ankastre parlatısı falan
sonra banyo tuvalete grıom cıf camasır suyu ovalıom
yatak carsaflrı deıstrıom
odaya gelıp sehpa ustunu dergılıgı temzlıorm ust yuzeyler bıtınce suprge acıorm supurup sılıorm en son toz alıorm bıttı

anacım şimdi bir gece önceden kıymanı alıyosun yarım kilo yeter sanırım ben göz kararı yapıyorum artarsa kıymalı içi buzluğa koy köfte vs yada yine mantıda değerlendirebilirsin..

kıymanı akşamdan bi kaba al 2 tane soğanı robottan geçiriyosun kıymaya katıp güzelce elinle yada kaşıkla karıştır..içine 1 tatlı kaşığı tuz biraz karabiber koy onu buzdolabına kaldır ertesi gün için.... sonra ertesi gün oldumu hamuru için 2-3 beze size yeter patases büyüklüğünde bezeler olacak ona göre göz kararı un koymalısın sanırım 3-4 su bardağı olsa gerek unu yoğurma kabına eledin ortasını havuz gibi yap çukur olsun, içine 1 yumurta kır 1 tatlı kaşığı tuz koy birde hamur yapabilmek için ortaya azar azar suyu dök önce yumurta su ve tuzu iki parmağınla kibarca karıştır unu ellemiyosun..sonaraa unuda alıyosun hamuru yoğurmaya başla kulak memesinden biraz sert bi kıvam olcak. 10 -15 dk üzerini ört dinlendir. sonra masanı hafif unla hamurunu yoğurma kabından çıkar rulo yap elinle patates büyüklüğünde kaç beze çıkarsa o büyüklükte bıçakla kes..sonra tekrar unla masanı ilk bezeni al ince açıcaksın 5*5 genişliğinde karelere kes önce yufkayı iki parmak eninde olsun ölç boyuna kes sonra aynı ölçüde enine kes ve bir sürü karecikler elde edeceksin kımalı içten bezelye kadar koy her birine mantı şeklinde katladiğer bezeleride aynı şekilde yap fırın tepsini unla katladığın mantılarını koy tatlım unun amacı mantının tepsiye ve birbirine yapışmaması .... sonra makarna gibi büyün en büyük boy tencerenin yarısından bi tık fazla su koy içine 1 tatlı kaşığı tuz at kaynasın mantılarını kaynamış suya at ve 10 dk falan hafif karıştırarak pişir çok karıştırma ara ara yoksa hamur olur iyice tadına bak pişmişse sarımsaklı yoğurt ve tereyağla servis yap bu kadar :)dilersen bi kaşık salçayı sulandır kaynat en üste dök :)

Sil süpür toz al la bitse büfelerin içi boşalcak.koltuk örtüleri sökülecek camlar tüller temiz.duvarlar silinecek.
Iş çokk slonda mutfak hele mutfaaak hele mutfaaaakk gözüm korkuoo biraz gecen hafta yaptım içlerini ama derin değl hepsinin boşalıp silinmesi yerlesmesi lazım sonra dışı silinecek sonra fayanslar vss.. Amaaaaannnn içim şiştiii yaffffffffffff

kızıııııım 2 oda bi salon evuç içi kadar ev gezilmeyen yeri mi varrr helede cocuklaaaa:))))))))))))))))))))))))

peküüüü

ben önce yatak odasına girip çarşaf değiştiriyom
oratalığı topluyom,sonra oturma odasına giriyom ortalığı topluyom,sonra misafir odası,mutfak

toplama işi bitince süpürgüyle tüm odaları süpürüyom
ardından ç.suyuyla siliyom heryeri
sonra banyo+tuvalet ovalanıyor,yerler siliniyor,en son ara yerin merdivenleri
toz alıyom

dermanım kalırsa da balkonu yıkıyom

bu kaaaaaaaaaa:96:

bu ne looooooooooooo

nebiilim sağlıklı düşünemiyon sanki...
noldu ki bişiy mi oldu tatlım
yaaa kıslar şimdi bana akıl verin şölee dippp bucak derinnn bir temizlik yapmak istyrm (akşamdan akşama)nasıl yapıym nerden başlıym acıkkk fikir verin bana hadiii((

benim yöntemim her akşam bir oda
oda oda yapıp biten odanın kapısını çekivermektir tatlım
en sona mutfağı bırak yada ilk önce onu yap

ay saol cnm kesın yapcam resmınıde cekcem sana gstercem bakım olmusmu dıye ehehe saol emek verp anlatmıssn bacım

yoo öle işte..genel olarak...ne biliim 2.çocuk mevzusu anladın mı?
bir yanım deli gibi istiyor
diğer yanım ıı diyor..

durun gurban olsuna sana, işlerim var bacı biraz evi toparlıom, durunun çorbasını yapcam, çamaşır katlayacam, sonra gelirim. taammııııı.

gurban olduğumunun bacısı derinde merak ettiydi seni

BEN YİNE ODA ODA YAPYM EN İYİSİ BU AKŞAM GDYM YMK YEDKTEN SONRA YARINI YEMEĞNİ KOYAYIM OCAGA DERİNİN ODASINA GİREYM HEMEN ORDAN BAŞLYM.GARDROBU BOŞALTIP YERLEŞTREYM.ÇEKMECELERİ BOŞALTYM SLYM YERLESTREYM.HALISINI SİLEYM KOLTUĞU SİLEYM SİLİP SÜPÜRÜP TOZ ALIP KAPATAYIM KAPAISINI. AAAAAA SAAAT COK GEÇ OLMUŞŞŞ.DUŞALIP YATYM BARİppppppppp

yoo öle işte..genel olarak...ne biliim 2.çocuk mevzusu anladın mı?
Bir yanım deli gibi istiyor
diğer yanım ıı diyor..

Gurban olduğumunun bacısı derinde merak ettiydi seni

benimde öle tatlım
hani çocuk istemediğimden değilde
bu koştrmacada bide onun ekleneceğinden
kızım zati harp oluyor
bide onun günahına girmeyim yazık

öle yap tatlım
hahy ne güldüm sat kaç olmuş heeeee

oo canım ne acelen var böyle yaza kadar yolu var..

derinin annesi alya merhaba kızlarrr

7511 umarım anlatabilmişimdir canım bende şimdi kalkıcam evi süpürüp kocama börek yapcam hemen yarısı ıspanaklı peynirli yarısını patateslii yapcam kalkıyorum sizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…