" Dert Bizde, Dermanda Bizde " Diyen Bayanlar Topiğimize Buyrun..

kız sen karadenızımısn yoksam
mıhlama tarıfı wer bana nolurrrrrrrr

yok kız eşim karadenizli internetten buldum tarifi bende veriyorum ama harfiyen uy çok lezzetli oluyo

Mihlama/ Kuymak icin gerekli malzemeler:

•3 yemek kasigi tereyagi
•1 yemek kasigi sivi yag
•3 yemek kasigi misir unu
•1 yemek kasigi bugday unu(tercihen)
•1,5 bardak soguk su
•kolof peyniri, minci peyniri(eger bulamazsaniz tulum peyniri ya da tuzlu cokelek)
•Dil peyniri ya da rendelenmis kasar peyniri
Yapilisi:

1.Yagi buyuk bir tavada eritiyoruz, sivi yagi da ekliyoruz ve buyuk bir kismini bir kaseye ayiriyoruz.

2.Daha sonra tavada erimis yagin uzerine misir unu ve bugday ununu ekleyip guzelce kavuruyoruz. Misir unu altin sarisi bir renk almali ve kokusu tum mutfagi sarmali.

3. Kavrulan unun uzerine yavas yavas soguk su ekliyoruz. Unun topaklanmamasi icin hizli hizli karistirmak gerekiyor bu esnada. Kivamini kontrol ediyoruz cok kati olmamali biraz akiskan olmali. (Misir unlarinin cinsi cok onemli, bazilari cok fazla suya ihtiyac duymuyor. O yuzden 1,5 bardak su cok gelebilir, kivamini mutlaka kontrol ederek yavas yavas su eklemek gerekiyor).

4.Fokurdamaya baslayinca ilk once Karadeniz’ de kolof peyniri ve minci peyniri denilen ancak muadili olarak tulum peynirini ya da cokelegi gostebilecegim peyniri ekliyoruz. Daha sonra rendelenmis taze kasar da ekleyip altini kapatiyoruz.

5. Onceden ayirdigimiz yagi da uzerine dokup sicak servis yapiyoruz.

tüm dağınıklığı bi odaya yığ bence.....
tüm odalarını gezmezler heralde..
yemekte makarna yap kolay olsun
o pişerken sen bi süpürge oturulacak yere tutarsın
ikramlık bişey hazırlayamazsın eve giderken hazır al.

tereyagı koymasam olurmu yemıokı bnmkı sana yag koyarım cok saol kopyaladım msaustune

bu arada sennkı neresınden benmkı of lu:)

komsu frını onerıorm ordan kek alıosn kalıbıyla verıolar sen yapmıssn gbı yanı ole sanırlar boreklerı falanda el yapımı gbı :)
alt katımda var sukurler olsun kı aahaa

yaa bende dyrmki oyuncakları oyuncak sepetine doldursun cocuğun odasına koysun...elinede bykçe bi çöpposeti alsın içine ortalıktaki ıvır zıvır ne varsa doldursun kaldrsın dolabın brine herkes gttkten snra yerli yerine koyar onlarıda?

benimki trabzon merkez gııı benimde kankam ofluydu rahmetlik...

sanaylada olur bacım nefis oluo ama pişene kadar suyu döktükten ştibaren karıştırki topak topak olmasın bacım

terram kıyamam derinin fikrini tuttum da çalışan bayana hakkaten öyle pat diye mi gelinir

komsu frını onerıorm ordan kek alıosn kalıbıyla verıolar sen yapmıssn gbı yanı ole sanırlar boreklerı falanda el yapımı gbı :)
alt katımda var sukurler olsun kı aahaa

bizim burda bi fırın var.. kurtarıcım.. poğaçaları el yapımı gibi minicik yumuşacık..
kimse anlamıyo hazır olduğunu

bencede bi odaya koysun ne var ne yoksa çeksin kapısınıda tamam işte

tımam kayfaltıda yapım

hemserı cıktık ayol :)

yavrum telaş etme buldum...
eve giderken soslanmış pirzola tavuk alıyosun eve gidince ocağa bir çorba bir plav koyuyosun bide salata yapıyosun onlar pişerken sen evi topluyosun geldiklerindede kızartırsın bitti gitti çalışan kadın ancak bukadar yani

tımam kayfaltıda yapım

hemserı cıktık ayol :)

he gııı uy haçaaan haha ben karadenizli deilim yanlız eşim soran herkese karadenizli demiş ben sarıkamışlıyım kars yani...

terram naap biliyonmu tavuk but al gider gitmez mercimeği koy haşlansın tavuğu koy az su koy onlarda haşlansın pişsin suyunu dök kızarsın fırınada hemen elma dilim patatesi kes koy bi pilav çabuk olur sulu bi yemek yap ne olabilirr hazır bezelye alkonserve etli bezelye yap istersen ortaya salata oh taamam pastanedende bi kilo baklava al tamamdır. gider gitmez çöp poşetine koy herfşeyi gardolabına tep bi süpür tamamdır bacım

kız bekarken hep buyuk konustum ben laz sewmem ben laz ıstemem amanda trabzonlu olmaz asla ewlenmem cıkmam vıdı vıdı vıdı
al sana trabzon
bende degılım . çkale kökenli bılecık kutukluyum :)

bizim ailedede babaannem dedem anneannemler gürcistandan sarıkamışa gelmişler zaten biz ailecek karadenizlilere benzetirler inanmazlar karslı olduğumuza...

benim kankam ofluydu ben karadenzin resimlerini gördükçe hevesleniodum al sana trabzon

ofluyu şeytan bıle yenememıs o kadar zekı olurlarmıs kız hakkaten ole bılıomusn. fecı bı zeka.

sen ewet karslıya benzemıosn beyazsın..yırım ulen senı.

bu arada hepıımız gocmenız ya ne garıp dımı ama turkuz. selanık bnmde köküm. gercı selanık osmanlıydı bı zamannlar

benim ablamlar babam onlar daha beyaz bide babam sarışın ela gözlü adam yaa en karaları benim yani düşün

kız benimkide az değil benimkide arsinli arsinliyi akrep bile sokmazmış derler hakkaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…