kız sen karadenızımısn yoksam
mıhlama tarıfı wer bana nolurrrrrrrr
benımkı once e e sını yapıodu sonra koklaya koklaya yıyodu
akşama misafirlerim gelcek
evde heryer heryerde,
oturma odası komle oyuncak dolu, oyuncak dünyası gibi
süpürülmesi lazım
en geç 8 de bendeler
ben 6 da çıkıyom eve gitmem 6.30 e yemekti eyvahlarrrrrrr olsun
yandımmmmmmmmmmmmmmmm
derincim bana bir tiyo verdi çöp poşetine olan bitwni doldur ortadan kaldır dedii
:26:
yok kız eşim karadenizli internetten buldum tarifi bende veriyorum ama harfiyen uy çok lezzetli oluyo
Mihlama/ Kuymak icin gerekli malzemeler:
3 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi sivi yag
3 yemek kasigi misir unu
1 yemek kasigi bugday unu(tercihen)
1,5 bardak soguk su
kolof peyniri, minci peyniri(eger bulamazsaniz tulum peyniri ya da tuzlu cokelek)
Dil peyniri ya da rendelenmis kasar peyniri
Yapilisi:
1.Yagi buyuk bir tavada eritiyoruz, sivi yagi da ekliyoruz ve buyuk bir kismini bir kaseye ayiriyoruz.
2.Daha sonra tavada erimis yagin uzerine misir unu ve bugday ununu ekleyip guzelce kavuruyoruz. Misir unu altin sarisi bir renk almali ve kokusu tum mutfagi sarmali.
3. Kavrulan unun uzerine yavas yavas soguk su ekliyoruz. Unun topaklanmamasi icin hizli hizli karistirmak gerekiyor bu esnada. Kivamini kontrol ediyoruz cok kati olmamali biraz akiskan olmali. (Misir unlarinin cinsi cok onemli, bazilari cok fazla suya ihtiyac duymuyor. O yuzden 1,5 bardak su cok gelebilir, kivamini mutlaka kontrol ederek yavas yavas su eklemek gerekiyor).
4.Fokurdamaya baslayinca ilk once Karadeniz de kolof peyniri ve minci peyniri denilen ancak muadili olarak tulum peynirini ya da cokelegi gostebilecegim peyniri ekliyoruz. Daha sonra rendelenmis taze kasar da ekleyip altini kapatiyoruz.
5. Onceden ayirdigimiz yagi da uzerine dokup sicak servis yapiyoruz.
komsu frını onerıorm ordan kek alıosn kalıbıyla verıolar sen yapmıssn gbı yanı ole sanırlar boreklerı falanda el yapımı gbı :)tüm dağınıklığı bi odaya yığ bence.....
tüm odalarını gezmezler heralde..
yemekte makarna yap kolay olsun
o pişerken sen bi süpürge oturulacak yere tutarsın
ikramlık bişey hazırlayamazsın eve giderken hazır al.
tüm dağınıklığı bi odaya yığ bence.....
Tüm odalarını gezmezler heralde..
Yemekte makarna yap kolay olsun
o pişerken sen bi süpürge oturulacak yere tutarsın
ikramlık bişey hazırlayamazsın eve giderken hazır al.
komsu frını onerıorm ordan kek alıosn kalıbıyla verıolar sen yapmıssn gbı yanı ole sanırlar boreklerı falanda el yapımı gbı :)
alt katımda var sukurler olsun kı aahaa
yaa bende dyrmki oyuncakları oyuncak sepetine doldursun cocuğun odasına koysun...elinede bykçe bi çöpposeti alsın içine ortalıktaki ıvır zıvır ne varsa doldursun kaldrsın dolabın brine herkes gttkten snra yerli yerine koyar onlarıda?
tımam kayfaltıda yapımbenimki trabzon merkez gııı benimde kankam ofluydu rahmetlik...
sanaylada olur bacım nefis oluo ama pişene kadar suyu döktükten ştibaren karıştırki topak topak olmasın bacım
terram kıyamam derinin fikrini tuttum da çalışan bayana hakkaten öyle pat diye mi gelinir
yavrum telaş etme buldum...akşama misafirlerim gelcek
evde heryer heryerde,
oturma odası komle oyuncak dolu, oyuncak dünyası gibi
süpürülmesi lazım
en geç 8 de bendeler
ben 6 da çıkıyom eve gitmem 6.30 e yemekti eyvahlarrrrrrr olsun
yandımmmmmmmmmmmmmmmm
derincim bana bir tiyo verdi çöp poşetine olan bitwni doldur ortadan kaldır dedii
:26:
hay gozune dı :)ahaa açılsın gözleri böle böle
tımam kayfaltıda yapım
hemserı cıktık ayol :)
kız bekarken hep buyuk konustum ben laz sewmem ben laz ıstemem amanda trabzonlu olmaz asla ewlenmem cıkmam vıdı vıdı vıdıhe gııı uy haçaaan hahaben karadenizli deilim yanlız eşim soran herkese karadenizli demiş ben sarıkamışlıyım kars yani...
terram naap biliyonmu tavuk but al gider gitmez mercimeği koy haşlansın tavuğu koy az su koy onlarda haşlansın pişsin suyunu dök kızarsın fırınada hemen elma dilim patatesi kes koy bi pilav çabuk olur sulu bi yemek yap ne olabilirr hazır bezelye alkonserve etli bezelye yap istersen ortaya salata oh taamam pastanedende bi kilo baklava al tamamdır. gider gitmez çöp poşetine koy herfşeyi gardolabına tep bi süpür tamamdır bacım
ofluyu şeytan bıle yenememıs o kadar zekı olurlarmıs kız hakkaten ole bılıomusn. fecı bı zeka.bizim ailedede babaannem dedem anneannemler gürcistandan sarıkamışa gelmişler zaten biz ailecek karadenizlilere benzetirler inanmazlar karslı olduğumuza...
benim kankam ofluydu ben karadenzin resimlerini gördükçe hevesleniodum al sana trabzon
ofluyu şeytan bıle yenememıs o kadar zekı olurlarmıs kız hakkaten ole bılıomusn. fecı bı zeka.
sen ewet karslıya benzemıosn beyazsın..yırım ulen senı.
bu arada hepıımız gocmenız ya ne garıp dımı ama turkuz. selanık bnmde köküm. gercı selanık osmanlıydı bı zamannlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?