Dert değil ama danışmak istedim

dolap masa sandalye yatak vs

Küçük şeyler de değilmiş. Bunları kayınvalidenizin ihtiyacı varken 8 saat ötedeki annenize verirseniz çok ayıp olur gerçekten. Eşinizin de dikkatini çeker, ummadığınız anda size geri dönüşü olabilir bu durumun. Annenize de tıpkı böyle anlatın

Barta kulesi Barta kulesi 'a katılıyorum. Ayrıca o eşyalar sadece size ait değiller; eşinizle beraber aldığınız eşyalar değil mi? Eşinizin de söz hakkı var.

Merhaba öncelikle
Okulun bitmesiyle bayram-bahar temizliğine yeni başladım.
Evde kullanmadığım-sadeleşmeye gitmek için evden çıkarmaya çalıştığım eşyalarım var.
Kv ile aynı memleketteyiz ailem ile 8saatlik uzakliktayız
Kv gerçekten ihtiyaç sahibi ailem ise zengin ama ne kadar versen yok demezler

Neyse dün ailemle görüntülü konuştum hepsi onu bana ver şunu bana ver dedi ben de yok diyemedim o anda tamam dedim ama araba tutup gelmeleri almaları epey zaman alacak yani ben yine bu eşyalarla yoluma devam edeceğim bu birincisi,ikincisi ise kv min daha çok ihtiyacı var.

O anda yok ona vereceğim demek aklıma da gelmedi açıkçası bi de bizimkiler aşırı eleştireldir yok ona vereceğim desem bin kulp takarlar arkamdan.

Siz olsanız ne yaparsınız nasıl onlara vermekten vazgeçtiğinizi kv ye vereceğinizi söylersiniz ?
Hem yakın hem de ihtiyaç sahibi olduğundan kayinvalidenize verin. Aileniz gelip alana kadar evde yığıntı olarak durmasından kurtulursunuz. Ailenize de eşim annesine verdi diyip kulağınızı kapatın

kayınvalidenize verin hem yakınmış hemde ihtiyacı varmış sonuçta eşinizinde eşyaları onlar annesine verilmesi hoşuna gider. üstelik annenlerin ihtiyacı bile yokmuş, çok ilginç geldi ben olsam istemezdim.

Merhaba öncelikle
Evde kullanmadığım-sadeleşmeye gitmek için evden çıkarmaya çalıştığım eşyalarım var.

Neyse dün ailemle görüntülü konuştum hepsi onu bana ver şunu bana ver dedi ben de yok diyemedim o anda tamam dedim ama araba tutup gelmeleri almaları epey zaman alacak yani ben yine bu eşyalarla yoluma devam edeceğim bu birincisi,ikincisi ise kv min daha çok ihtiyacı var.

O anda yok ona vereceğim demek aklıma da gelmedi açıkçası bi de bizimkiler aşırı eleştireldir yok ona vereceğim desem bin kulp takarlar arkamdan.

Siz olsanız ne yaparsınız nasıl onlara vermekten vazgeçtiğinizi kv ye vereceğinizi söylersiniz ?
Ben bu konularda çok takıntılıyim evdeki kalabalığı sevmem evden çıksın kime gittiği benim için önemli değil 😂ailemi bekleyemezdim hemde kayinvalidemin ihtiyacı varmış ona verirdim

Merhaba öncelikle

İhtiyacı olana verin bence. Ama aileniz kv ye laf edip kirar mı oyleyse vermeyin

Kimin ihtiyacı varsa ona veririm zaten ailemin o yapıda olduğunu bilirsem böyle bir konuyu onlara da acmazdim. Bir elin verdiğini diğer el görmemeli gibi bir düşünce daha doğru gibi görünüyor bana.
Görüntülü konuştuk fazla eşyamı ayıklıyorum dedim olay buralara geldi

Yok bişey demezler ona ama bana sitem ederler
Nakliye uzun sürer pahali olur. Bu hafta nakliye gönderirseniz vereyim. Yoksa buradan ihtiyaci olan birine vereyim deyin.. Benim ir arkadaşım koltuk takımını verecekti bir aile bulmus ihtiyaç sahibi onlara vermişti. Onların eskisi o ailenin yenisi olmustu cidden. Babalari yok çocuklar sevindi falan salonları eli yüzü düzgün olunca. Hatta varsa ya ına perde falan da ayarlarsıniz. Bence öyle bir aile bulum az eşya değil dedikleriniz.

Küçük şeyler de değilmiş. Bunları kayınvalidenizin ihtiyacı varken 8 saat ötedeki annenize verirseniz çok ayıp olur gerçekten. Eşinizin de dikkatini çeker, ummadığınız anda size geri dönüşü olabilir bu durumun. Annenize de tıpkı böyle anlatın
👏👏

Merhaba öncelikle

Siz kime istiyorsanız ona ama ben olsam kimin ihtiyacı varsa ona verirdim

ben size söylemeden önce eşim annesine söz vermiş, yeni haberim oldu diyebilirsiniz. hem kadının daha çok ihtiyacı var sevaba gireriz bayram üstü deyin, artık anlayışlı olurlar umarım.

yukarıda birisi daha söylemiş, açıklama yapmayın, ihtiyacı olan birine verdim diyip geçin. çok mu karakteristik eşyalar? yarın öbür gün aileniz kv’yi ziyaret edince anlarlar mı? ya da ziyaret ihtimalleri var mı bile? yoksa hiç düşünmeyin bile.

Merhaba öncelikle

Sorudan bağımsız sadelesmeye nasıl gittiniz anlatır misinız. Benim evim de yogun geliyor bana. Üstelik kullanmadıgim esyam çok bence belki kullanirim diye diye istifci gibi oldum. Giydigim toplasan 10 kiyafet mesela ama dolaplar gereksiź dolu. Bir kanepem var odada bu yil toplasan 5 kez kullanilmistir vs. Nasıl sadelestirdiniz merak ettim

Sorudan bağımsız sadelesmeye nasıl gittiniz anlatır misinız. Benim evim de yogun geliyor bana. Üstelik kullanmadıgim esyam çok bence belki kullanirim diye diye istifci gibi oldum. Giydigim toplasan 10 kiyafet mesela ama dolaplar gereksiź dolu. Bir kanepem var odada bu yil toplasan 5 kez kullanilmistir vs. Nasıl sadelestirdiniz merak ettim
Merhaba önce bazanın altında belki giyerim diye 3-4 defa giydiğim ama yakın zamanda giymediğim ne varsa çıkardım poşetledim verdim sonra ayakkabılarımı çantalarımı verdim

Sonra balkondaki masa sandalyelerimi (oturup keyif yapacak vaktimiz yok başkası faydalansın mutfağına koysun dedim) verdim
Çocukların en az oynadıkları oyuncaklar,daha az giydikleri kıyafetleri falan derken kamyon dolusu eşya çıktı

Yer yatağı yapıldı bana gelin çeyizinde yıllardır dolaptaydı toplasan 3 defa üstünde yatılmıştır.Gelen kanepede tek kişilik yatakta yatıyordu onları da çıkardım.

Tabak tencere vs onlarda da ayda yılda bir çıkardıklarımı eledim çıkardım mutfağımdan kız kardeşimin bağ evi var orada ihtiyacı olur diye ona verdim.

15 yıllık evliyim elbise de ev eşyası da ultra markalar hiç almadım ama artık öyle yapacağım iki gündür bildiğiniz bit pazarında hissettim kendimi her şey var ama kalite çok az 😂 bin tane ucuz alacağıma 1 tane düzgün alıp ömürlük kullanacağım inşallah.

Aksi durumda istifçilik oluyor istemsizce..

(Buarada eşim de hatıra olayı aşırı var kızlarımın beşiğini açtırıp hala kolide saklıyordu onları da verdim,onun gibi çok şey vardı sırf hatıra diye kaldırtmıştı)

ben size söylemeden önce eşim annesine söz vermiş, yeni haberim oldu diyebilirsiniz. hem kadının daha çok ihtiyacı var sevaba gireriz bayram üstü deyin, artık anlayışlı olurlar umarım.

yukarıda birisi daha söylemiş, açıklama yapmayın, ihtiyacı olan birine verdim diyip geçin. çok mu karakteristik eşyalar? yarın öbür gün aileniz kv’yi ziyaret edince anlarlar mı? ya da ziyaret ihtimalleri var mı bile? yoksa hiç düşünmeyin bile.
Akrabayız eşimle
Görme ihtimallerini umursamıyorum söylerim de verdim diye ama sonrasında yıllarca bahsedecek potansiyelleri var
Annem dönüp dolaşır konuyu o eşyaya getirir “ben çok istemiştim ben çok sevmiştim benimki şöyle kötüydü” der de der

Back
X