• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert Değil Ama KARANFİL BAĞIMLILIĞI

yuuuuh
kiz nasi 2 kilo yedin:53::53:
butun gun onlami besleniyosun napiyosun :D:D

yedim kız annem çok kızdı ..bu yediklerim annemindi ben kendimde alıyordum marketten bide ...

diyorum ya kendimi kısıtlıyorum diye bıraksam 100 tane felan yerim yerim ağzımdan tadı hiç gitmesin istiyorum

Selisya, okurken midemin ağrıdığını hissettim ya. :60:
Herhalde bir gün sabah uyandığında karanfil bulamazsan evi birbirine katarsın. :))

Karanfilin bir sürü faydası var ama herşeyin fazlası zarardır sözünden yola çıkarak biraz daha azaltmaya çalış canım. Bende bir ara sigarayı bırakmaya çalışırken karanfil çiğniyordum çayımada atıyordum ama öyle bir alışkanlık yapmadı :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selisya, okurken midemin ağrıdığını hissettim ya. :60:
Herhalde bir gün sabah uyandığında karanfil bulamazsan evi birbirine katarsın. :))

katıyorum kız aramadığım yer kalmıyor cidden çantalar dolaplar ..bide dua ediyorum ne olur allahım bi tane olsun bulayım yarın gidip hemen alıcam diye :1:

annem korkutuyor beni o adam gib seninde miden çürüyecek diye ..o amcada rahmetli olmuş mide çürüyünce
Annen seni korkutuyordur. Ben de kucukken sakiz yutardim. Annem yutma bak midende sakiz agaci cikar demisti. Hayalimde midemdeki agacin dallarinda falim sakiz asiliydi. :) hala agac cikmadi ama. :) yine de cok abartma sen. Azaltma yoluna git. 10 a dusur.

Son düzenleme:
Karanfilin bir sürü faydası var ama herşeyin fazlası zarardır sözünden yola çıkarak biraz daha azaltmaya çalış canım. Bende bir ara sigarayı bırakmaya çalışırken karanfil çiğniyordum çayımada atıyordum ama öyle bir alışkanlık yapmadı :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben sigara felan kullanmadım ..bana alışkanlık yaptı hoşuma gitti tadı sonraları hiç ağzımda eksilmesin istedim ...bu hale geldim ...zararı olmadığını bilsem yiyecemde olursa diye korktum

Annen seni korkutuyordur. Ben de kucukken yutardim. Annem yutma bak midende sakiz agaci cikar demisti. Hayalimde midemdeki agacin dallarinda falim sakiz asiliydi. :) hala agac cikmadi ama. :) yine de cok abartma sen. Azaltma yoluna git. 10 a dusur.

inşaallah canım bi ara hiç yememiştim şimdi yeniden başladım ama azaltıcam inşaallah

Karanfil çok faydalı bir bitkidir, soğuk algınlıkları, öksürük, uyuşturduğu için diş ağrılarında, mideyle ilgili problemlerde kullanılır, benim bildiğim karanfilin bir zararı yoktur ama siz aşırı tüketiyorsunuz, bilemedim şimdi :44: zararı yok ama bu kadar çok tüketmekte iyi değil, herşeyin azı karar, çoğu zarar ne de olsa.

katıyorum kız aramadığım yer kalmıyor cidden çantalar dolaplar ..bide dua ediyorum ne olur allahım bi tane olsun bulayım yarın gidip hemen alıcam diye :1:

Allah iyiliğini versin gece gece güldüm ya. :27:
Azalt canım azalt. Bak belki bu kadar fazlası zarar falan verir Allah korusun bağımlı olmuşsun çünkü.

Son düzenleme:
Karanfil çok faydalı bir bitkidir, soğuk algınlıkları, öksürük, uyuşturduğu için diş ağrılarında, mideyle ilgili problemlerde kullanılır, benim bildiğim karanfilin bir zararı yoktur ama siz aşırı tüketiyorsunuz, bilemedim şimdi :44: zararı yok ama bu kadar çok tüketmekte iyi değil, herşeyin azı karar, çoğu zarar ne de olsa.

Evet ben de çok faydasını gördüm.
İlaç kullanamayan ben geçtiğimiz kış griplerimi hep karanfil çiğneyerek ve sarımsak yutarak atlattım.

zararı olmasında araştırdımda yok diyo yani dediğin gibi fazla tüketmeyin yazıyordu...yemekten sonra çok rahatlatıyor özellikle yemekten sonra canım çok istiyor

Evet ben de çok faydasını gördüm.
İlaç kullanamayan ben geçtiğimiz kış griplerimi hep karanfil çiğneyerek ve sarımsak yutarak atlattım.

bak bu doğru ben hiç kolay kolay hasta olmam grip felan ...hazmı kolaylaştırıyor ben en çok yemekten sonra çiğniyorum çok rahatlatıyor

zararı olmasında araştırdımda yok diyo yani dediğin gibi fazla tüketmeyin yazıyordu...yemekten sonra çok rahatlatıyor özellikle yemekten sonra canım çok istiyor

Karanfili keşke herkes düzenli olarak tüketse, benimde mutfağımda hiç eksik olmaz karanfil, arada çiğnerim ama sizin kadar bağımlısı değilim, bende araştırmıştım zararı var mı diye, o yüzden rahatça yazdım zararı olmadığını zira bilirsiniz bazı bitkiler faydalıdır ama çok tüketildiklerinde yan etkileri vardır, misal kantaron, karabaş otu vb gibi bitkilerinde faydaları vardır ama günde bir bardaktan fazla tüketilmemesi istenir, fazla içildiğinde zararları oluyor çünkü.

Karanfil öyle değil, karanfilde şu kadar tüketin ibaresi göremezsiniz, siz yine de zararı yok nasılsa diyerek aşırı kullanmayın:34:

Kızlar varmı benim gibi karanfil yiyen. yoksa sadece ben miyim karanfil seven ..sabah kalkar kalmaz canım istiyor tutamıyorum kendimi akşama kadar 50 tane yiyiyorum oda kendimi kısıtlayarak az yiyiyorum yani..:53:.canım çektiği an hemem yemem lazım yoksa aklım hep karanfilde kalıyor kendimi engelleyemiyorum sanki bağımlı gibi...:27:

bide karanfili çiğneyince yutuyorum oda mideme zarar verirmi..bi arkadaşın akrabasıda çok karanfil çiğnermiş midesi çürümüş herkes karanfili çok yediği için demişler ..bende korktum şimdi acaba benimde mideme zarar veririmi diye ...şimdi yine ağzımda yatarken bile uyumadan 2 tane çiğniyorum yastığımın altınada koyuyorum gece canım çekerse diye :1:

canım hemen azaltmanı ve zamanla bu alışkanlığını bırakmanı tavsiye ederim..babamda çok severdi, yemeklerden sonra falan hep ağzındaydı yani...boğaz enfeksiyonu oldu...neden olduğunu önce doktorlar bile anlayamadı....sonradan bildi doktor ve hemen bıraktırdı..bırakınca geçti...eğer devam edersen kronikleşir demiş doktor...aman ha..herşeyin fazlası zarar...ben hiç sevmem karanfili...

Karanfili keşke herkes düzenli olarak tüketse, benimde mutfağımda hiç eksik olmaz karanfil, arada çiğnerim ama sizin kadar bağımlısı değilim, bende araştırmıştım zararı var mı diye, o yüzden rahatça yazdım zararı olmadığını zira bilirsiniz bazı bitkiler faydalıdır ama çok tüketildiklerinde yan etkileri vardır, misal kantaron, karabaş otu vb gibi bitkilerinde faydaları vardır ama günde bir bardaktan fazla tüketilmemesi istenir, fazla içildiğinde zararları oluyor çünkü.

Karanfil öyle değil, karanfilde şu kadar tüketin ibaresi göremezsiniz, siz yine de zararı yok nasılsa diyerek aşırı kullanmayın:34:

evet baktım günde 10 tane normal yazıyor zararını bulamadım ...bide beni korkutuyorlar bu yüzden aklıma takıldı sormak istedim ...ama aşırıya kaçmamaya çalışıcam

canım hemen azaltmanı ve zamanla bu alışkanlığını bırakmanı tavsiye ederim..babamda çok severdi, yemeklerden sonra falan hep ağzındaydı yani...boğaz enfeksiyonu oldu...neden olduğunu önce doktorlar bile anlayamadı....sonradan bildi doktor ve hemen bıraktırdı..bırakınca geçti...eğer devam edersen kronikleşir demiş doktor...aman ha..herşeyin fazlası zarar...ben hiç sevmem karanfili...

bende kansızlık var sanırım onunla alakalı kan düşünce canım istiyor ama kan değerlerim yükselsin hiç istemiyorum hatta nasıl yemişim ben bunu dediğim bile oldu ağzımda tutamadım attım ..ama şimdi yeniden düştü canım o kadar çok istiyork anlatamam ...bilgilendirdiğin için sağol azaltmaya çalışıcam hatta bırakmaya

Back
X