dert degil ama neden gelinler

azra53

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
1.908
566
373
İzmir
Arkadaslar daha onceki konumdada belirtmisdim kaynanam senenin 6 ayini bizimle geciriyor uc gorumcemde evleri yakindir ayni muhitdeyiz bugun gorumcem geldi bize morali baya bozukdu ky nasi kayinpederi kalmaya gelecekmis 3 ayligina eltisi kovmus evden beraber yasiyorlardi eltisiyle neyse gorumcem kabul etmemis gelirlerse isin bosanmaya kadar gidecegini soylemis kocasina kayinvalidemde kizina arka cikiyor nasil baksin Benim kizim yerimi var yatirsin bu arada kendiside kaliyor oglunda cok merak ediyorum kaynanalar neden boyle hepsimi boyle gelinlerin kaderi mi benmi cok safim anlamadim gitti bu arada diger gorumcemde ky nasini kabul etmiyor huzur evinde su an sizce ben Kucuk daglari ben yarattim havasinda olan kaynanama karsi nasil bir tavir takinmaliyim her seyimi elestiryor hep kendiyle kiyasliyor beni biz eskiden boylemiydik gibi bir cok sey

O eskidendi de geç.Yaşlandığını sadece kendilerine baktırma zamanında hatırlamasın
evet gelinlerden niyeyse ya nefret ediliyor ya da oğullarına güven midir nedir var bi olay bu kaynanalarda.
Anne olunca değil de kaynana olunca içlerine bişey kaçıyo

Neden 6 ay gelinlerde kalıyorlar..
Muhtaç mecbur bir durum mu var..
Size anlatan gorumceniz kendi sıyrılıp komple sorumlulugu size bırakabilir yakında..
Maalesef dertlesme, yerini hazırlama oluyor bazen..

Bence gelinler deyip bir tarafı mazlum görmek doğru değil. Bakın görümceniz de bir gelin ama kendini ezdirmiyor.
Siz kendinizi ezdirdiğiniz için edebiliyorlar gelin olduğunuz için değil.
Evet cnm dogru tespit ettin var biraz ozguven eksikligi babasiz buyudum biraz ona bagliyorum bir yanim eksik hep nedense kimse kirilmasin derdindeyim hep bu arada gorumcelerim hepsi inanin kocalari korkuyor resmen

Evet cnm dogru tespit ettin var biraz ozguven eksikligi babasiz buyudum biraz ona bagliyorum bir yanim eksik hep nedense kimse kirilmasin derdindeyim hep bu arada gorumcelerim hepsi inanin kocalari korkuyor resmen

Sizi kırmaktan çekinmeyen insanları siz dr kırmaktan çekinmeyin ama. Yoksa çok ezerler sizi, eşiniz bişey demiyor mu peki.

Neden 6 ay gelinlerde kalıyorlar..
Muhtaç mecbur bir durum mu var..
Size anlatan gorumceniz kendi sıyrılıp komple sorumlulugu size bırakabilir yakında..
Maalesef dertlesme, yerini hazırlama oluyor bazen..
Kayinpeder vefat ettikden sonra geldi memleketinde evi var kisin yapamiyor mus tek basina kizlarina arada hafta sonlari gider cani isterse oda yurt disinda da cocuklari var gidebilir isterse bir sene gitti artik gitmem dedi benim yanimdaki rahati bulamiyor hic bir yerde ama benide hic begenmiyor hep bir igneleme

Baslikla konu uyumsuz. Neden hep gelinler demissin ama kv bakan tek gelin sensin. Gorumcenler direk deport etmis kaynanalari. Örnek al onlardan.

Kaynananın iki yüzlülüğü olduğum yerden beni rahatsız etti.

Ee anne, ben de gelinim sizi yarım sene evimde barındıyorum, bu size göre normalse, kızınızın durumu da normal olmalı :) diyin, yani bunu anlayacağı şekilde söyleyin, asla da çekinmeyin. Çirkef olan el üstünde bu dünyada
Ağlamayan bebeye meme yok
Damla'ya Damla'ya sabır taşar

Sen de kabul etmeyeceksin.o kirilmasin bu kirilmasin diye niye kendini kullandiriyosun bu kadar.uc kizi varken sana kadar kalmis mi ? Ya da adil olsun herkeste esit kalsin.gorumcen bi de utanmadan gelip sana mi dertleniyor ? Ben olacagim kaynanamin gorumcemin o laflarinin uzerine eve bile sokmam.yalniz duramiyosa evlensin hanimefendi.

Nedense bazı anneler-özellikle erkek anneleri- ülkemizde kendini bir şey sanıyor. Mesela anne oldu diye çok yüksek bir mertebeye eriştiğini, bütün kötü huylarının törpülendiğini, ne derse haklı olduğunu sanıyor. Anne olunca hep haklı, hep güçlü, hep kendisi, hep kendisi. Sanırsın çocuğu sadece yaşlanınca yalnız kalmayım diye yapmış.YYalnız burda ilk suç gelinlerde, sonra erkek evlatlarda. Neden önce gelin çünkü evleneceği adamın ve annesinin özelliklerini göre göre evleniyor onunla. Bence evlenmese kimse bu tiplerle azaltarak biterler.

Ay diyemedin mi kaynanana anne ben sana 6 ay bakacak güç yatacak yer buluyorum ablam niye bulamasın diye.

Ben de bu ezik gelinleri anlamıyorum.Cidden böyle durumlarda ne diyecegini bilemiyor musun yani.Yada başta koca kaçacak da diye kabul ediyosunuz da ondan sonra diyecek lafınız mı kalmıyor acaba.Ben kendi annemin bile kalmasına izin vermem evimde 6 ay.Niye bu kadar pasifsin?

Kaynanana deki senin kizin bakmiyosa bende bakmak zorunda degilim sanada bir huzurevi bulacagim yakinda falan....

Esin birsey derse sizinkileri ornek aliyorum der kenara cekilirsin. Mis...

Konu sahibi olay bence şu. Erkek anneleri ve babaları, gelinler bana hizmet etsin bana baksın çocuk doğursun çocuğu da ben sahipleniyim,gelin torun üzerinde annelik yapamasin toruna ben annelik yapayım,torun benim kucaktan inmesin, geline de devamlı laf söyleyip eleştirelim,bizim erkek ailesi olduğumuzu anlasın istiyorlar.Ama kendi kızları el kapısında olunca benim kızım kaynanaya kayınbabaya bakmak zorunda değil hizmet etmek zorunda değil,kızımın çocuğuna kaynanası nasıl annelik yapmaya kalkar nasıl kızımı hiçe sayar nasıl kızıma laf söyleyip eleştirirler olmaz öyle şey diyorlar.Çoğu böyle.

Acikca konusun ,bak kizin kayinvalidesini istemiyor ,ben insanligimdan hic ses cikarmiyorum ,6 ay yanimdasin rahat mi batiyor canim sana ,
Senin kizinda gelin bende gelinim ,
Nasil o kavalide istemiyorsa bende istemeyebilirim ,
İyi niyetimi suistimal etme ,
Seklinde konusun ,
Ogluna sikayet ederse ben oyle demedim ,anne senin kixinda gelin bende gelinim biz ne guzel beraberiz ,
Kvaslidesi gortumceme gonul koymasin ayiplarlar bizi dedim ,dersiniz

çünkü kızlarının kayın valideleri, kendilerininse gelinleri her zaman kötüdür, hayatın kuralı bu :)

Siz eskiden iyi olsaydınız kızlarınız kayınvaldelerine bakardı de armut dibine düşer de kendinizi övmeyi bırakında gerçekleri görün diye sok lafı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…