dert değil ama yardımcı olursanız sevinirim :)

ahmtmne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
167
123
103
İstanbul
arkadaşlar benim sorunum hazır cevap değilim... ve hani derler ya yattıktan sonra aklıma geliyor laf diye..işte aynen oyle....birisi laf sokuyor diyelim o an aptallaşıyorum sanki cevap veremiyorum...ama yatınca aklıma geliyor...

yardımcı olabikcek var mı....var mı bu hazır cevaplılıgın bir yolu yordamı ???

Amaaann genelde böyle olur.
Hiiç takmayın ,çünkü;
İntikam soğuk yenirse çook güzel bir mezedir.

Herkes pratik zekalı olamayabilir.
Sonradan kazanmak için de epey fazla okumak lazım diye düşünüyorum. Her şeyi çok bilmek gerek.
Yani laf sokmak değil de zekânı konuşturursun yeri gelince.
Laf sokma diye bir olgu yok.

İçten gelmeli bu, hazırlıklı olmaz.
Mesela ben hazır cevabımdır sinirlenirsem çok pis laf sokarım ama sonrasında keşke şunu da söyleseydim diye pişman olurum. O kişi bir daha laf söylediğinde çalıştığım cümleyi yapıştırırım. :KK53:
Ama bazen de keşke söylemeseydim fazla ileri gittim diye pişman da olabiliyorum nadir olsa da. Yani pekte önermem.

Mesela ben hazır cevabımdır sinirlenirsem çok pis laf sokarım ama sonrasında keşke şunu da söyleseydim diye pişman olurum. O kişi bir daha laf söylediğinde çalıştığım cümleyi yapıştırırım. :KK53:
Ama bazen de keşke söylemeseydim fazla ileri gittim diye pişman da olabiliyorum nadir olsa da. Yani pekte önermem.
Cadı mig :27:

Laf sokmak hoş bişey değil tabi sivri dilli olan birini öyle herkes sevmez, her doğru heryerde söylenmez. Pratik zeka olmak önemli bunun içinde çok okumak lazım. Tv izlerken bile bilgi edinebileceğin şeyler izle. Arkadaşlarını bile sana bişeyler katabilicek kişilerden seç. Kafanı boş şeylerle doldurma, kelime dağarcığını ve genel kültürünü geliştir... böyle uzar gider :KK54:

Bende diyorum bu kızla bi ortak yönümüz var ama ne :D

Gerekli cevabi verememekten kastınız kemküm etmekse önce kemküm etmeyi birakın. Yani kekeleyerek açıklama yapmaktansa tek cumlelik kısa açıklamalar yapıp emin bir duruş sergileyin. Yani vücut dilinizle verin cevabı.

Mesela o an kitleniyorsanız aklınıza birşey gelmiyorsa şu bakışı atın benim favorim bu: :işsiz::işsiz:

arkadaşlar benim sorunum hazır cevap değilim... ve hani derler ya yattıktan sonra aklıma geliyor laf diye..işte aynen oyle....birisi laf sokuyor diyelim o an aptallaşıyorum sanki cevap veremiyorum...ama yatınca aklıma geliyor...

yardımcı olabikcek var mı....var mı bu hazır cevaplılıgın bir yolu yordamı ???

Kitap okumak çok faydalı gerçekten
Kelime arşivinin genişliği onu kullana bilme kapasiten çok önemli
Cümleler tak tak aklına gelmeli buda ancak kitap okumakla olur
Hani içinde hazır cevap bir karakterin olduğu bir kitap kısa bir yol olabilir ;)

Çevrenizde bozulmayı hakeden kişileri belirleyin öncelikle. :)

Onlarla beyninizin içinde türlü türlü senaryolar oluşturun.
Onları konuşturun ve istediğiniz laflarla bir güzel tersleyin.
Bu prova niteliğinde olacaktır.

Reelde yapamasanız bile rahatlatabilir :D

Kitap okumak çok faydalı gerçekten
Kelime arşivinin genişliği onu kullana bilme kapasiten çok önemli
Cümleler tak tak aklına gelmeli buda ancak kitap okumakla olur
Hani içinde hazır cevap bir karakterin olduğu bir kitap kısa bir yol olabilir :KK66:
Aynısını dicektim bende. :mapus: Son dört yıldır çok okurum o sebeptendir hazır cevap derler bana herşeye dicek bi lafım vardır hep . He birde belki o anda aklınıza gelen o lafı söylememeniz daha hayırlıdır

teşekkür ederim cvplarınız için..ewt ben hiç kitap okumuyorum..deneyeceğimm bunu...ben hazır cvp değilimdir zaten ama konuştugum zaman çok can yakmışımdır..kırılırlar insanlar..ama yine de hazır cvp olan biri olmak istiyorum

Bu sonradan olacak bişey değil ki bende hazır cevabım dayanamayıp veriyorum ağzının payını pat diye oldum olası böyleyim :)

Back
X