• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dert değil ama yol gösterseniz :)

Tabiki dahi dw olabilir en iyisi test yaptırmak. Benim de oğlum masal kitaplarını okurken resim ile değil harfler rakamlar ile ilgilenirdi. 4 yaşında anasınıfına başladı. 100 e kadar sayıyor harfleri tanıyor ara renkler dahil biliyordu daha erken öğrendi tabi bunları. Sonra bi gün bir doktora gittik nöroloji doktoruydu annem için oğlum yanımızda. Orda bıdır bıdır konuştu doktor ona bazı sorular sordu bizimki cevap verdi. Doktor benim dahi bir oğlum var ve diğer çocuk aileleri ilede görüşüyoruz. Oğlunuz yüksek ihtimalle dahi. Geçen geldiğiniz zaman farkettim geçen geldiğinizde çok yoğundum ama tekrar görünce hatırladım sizi uyarayım istedim muhtemelen soru ve çok konuşması sizi yoruyordur dedi ki gerçekten bazen çığlık atasım geliyor.

Derken araştırdım baya ve okuduklarım hayat hikayeleri ni falan görünce allahım nolur yeteri kadar zekalı olsun dedim. Ana sınıfı öğretmeni ile görüştüm. Oda sınıftaki çocuklar oğlumdan 1 1buçuk yaş büyük olmasına rağmen oğlumun daha ileri olduğunu ama dahi değilde çok zeki bir çocuk olduğunu söyledi. Uzaya çevreye merakı var hatta geçen gün nesli tükenen hayvanlar için yanıma geldi dudakları büzmüş bir sekilde. Tabi birde öğretmen sizin çocukla çok ilgilenmenizle de alakalı dedi. Soyle ki ben bebeklikten ittibaren sürekli kitap okudum yapboz vs aldım. 3 yaşında artık çok parçalı 3 yapbozu karıştırıp ayırarak yapmaya başladı. Ben henüz test yaptırmadım açıkçası dahi çıkmasından da korkuyorum
ya bende hemen benim çocuğum dahi diye ortaya düşmedim açıkçası çünkü çok büyük sorumluluk çok yıpratıcıda olabiliyor dışarıda 3 yaşında diyorum soranlara aa daha büyük gibi diyorlar boyumuzda çok uzun ama işte ara renkleride öğrendik şimdi kısırlaştık sanki
ne mutlu sana duyarlı bir çocuğun var seni de tebrik ediyorum umarım gelecekleri çok çok güzel olur en önemlisi mutlu olurlar

maalesef pedegog yok bulunduğum il de :KK43:
Yakında bi ilde mutlaka vardır. Ulaşımda elbet vardır. Her önerinin önünü kapatmayın. Kuzuya testleri yaptırın,bi cevher var belki elinizde. Eğitimini ona göre şekillendirin.

Yok kızlar bunun cok kıtap okumakla veya aılede cok ılgı gormesıyle alakası yok . Benım ortalama bır cocugum var ancak dogdugundan berı hala ne aktıvıtesı kaldı , ne kıtapsız gecen bır gunumuz gectı.
Bu tamamen beyın kımyasıyla alakalı bısey

Yok kızlar bunun cok kıtap okumakla veya aılede cok ılgı gormesıyle alakası yok . Benım ortalama bır cocugum var ancak dogdugundan berı hala ne aktıvıtesı kaldı , ne kıtapsız gecen bır gunumuz gectı.
Bu tamamen beyın kımyasıyla alakalı bısey
tabi öyle ha beş kerede anlamıyorda bir kerede anlıyor yada mantık kurup kendi anlıyor benim oğlum yani %70 onda varsa %30 benim emeğim belki bi kerede anlamasa zaten zorlamazdım
15 aylıkken bir kere okuduğum kitabı annaannesi anlatıyordu ha anlatmasaydı aklıma bile gelmezdi gidip bu çocuk okuduğum kitabı neden anlatmıyor diye düşünmezdim bile

Yakında bi ilde mutlaka vardır. Ulaşımda elbet vardır. Her önerinin önünü kapatmayın. Kuzuya testleri yaptırın,bi cevher var belki elinizde. Eğitimini ona göre şekillendirin.
aralıkta yıllık izin alcak eşim gitcez bakalım neler olacak aslnda şubat gibi düşünmüştük öne almaya karar verdik

ben bir kere söyledim o hemen öğrendi yani zorlamadım tekrar etmedim 15 aylıkken sohbet edebiliyordu yani kısa cümlelerle doğaçlama cevap veriyordu şimdi de aynı şekilde cümleler üzadı tabi
kendinden büyüklerle daha rahat oynuyor ve çok arkadaş canlısıdır hiç yabancılık çekmez ortamda ilkkez 12 aylıkken olan herşeyi akşam babasına anlatmıştı ve unutmuyor caddelerin görüntüsünden ne taraftan gidersek kimin evine gideceğimizi biliyor yani ben de emin değilim üstün zekalımı değil mi hoş yaşları aynı erkek çocuk başka kımse yok çevremde net bi izlenimim yok
Bilmiyorum ben kendi adima degil diyorum kendi çocuğuma:) evet farklıdır ama bence akisina bırakın yani zamani gelince gerekli testleri yaptırırsiniz ama suanda cok erken ve çocuğa karşı ister istemez baski olabilir... ve bu konuda yazilar var... şuanda atiyorum yazması okuması yoksa yaptırdığınız testler pek sonuç vermiyor uygun yaşını bekleyin

ya bende hemen benim çocuğum dahi diye ortaya düşmedim açıkçası çünkü çok büyük sorumluluk çok yıpratıcıda olabiliyor dışarıda 3 yaşında diyorum soranlara aa daha büyük gibi diyorlar boyumuzda çok uzun ama işte ara renkleride öğrendik şimdi kısırlaştık sanki
ne mutlu sana duyarlı bir çocuğun var seni de tebrik ediyorum umarım gelecekleri çok çok güzel olur en önemlisi mutlu olurlar
Amin inşallah. Ben başta bir yukseldim yalan yok hani çocuk zekayı anneden alırmış ya. Ama araştırınca offf çok zor. Kimse bilmemesi gerek dahi diye gosterilmemesi gerek ama ona göre eğitim gerek. Türkiyede cok da mümkün değil. Onu geçtim ben testlere de güvenmiyorum. Birde şöyle belirtileri var m uykusuz kalmaya aşırı direnç. Duyu organlarının çok iyi olması. Bizde tat ve duyma da enteresanlıklar bizi şok ediyor.toplumsal çevresel sorunlara aşırı duyarlılık vs vs. Bizimki birgun baktık 3 yanyana harfi birlestirdi sonra okumayı sormaya başladı ama cevap vermedim. Görsel hafıza rehberimde 1 kişiyi 1 kere görünce biliyor x teyze arıyor diyor vs. Açıkçası hem gurur verici hem ürkütücü bir durum. Türkiyede yaşayınca tabi maddi olanaklar da eklenince çocuğum dahi olmasın diye dua ediliyor ışte.

Etik kurallar üzerine çok durulması gerektiğini öğrendim birde dahilerde. Avrupa şu an dahilere eğitim verirken osmanlı zamanindaki okulları ornek alıyormuş. Enderun mektebi ydi yanlış hatırlamıyorsam.

Çünkü kitlesel ölümlere neden olan kişilerin ortak özelliği deha olmalarıymış bu yüzden vatan sevgisi etik kurallar üzerinde çok durulmaliymis. Hitler aklımda kalan isim mesela. Zaten eğitimi dahiye göre devam etmiyor ise genel olarak bu çocuklar kendileri veya başkalarına zarar veriyor

Amin inşallah. Ben başta bir yukseldim yalan yok hani çocuk zekayı anneden alırmış ya. Ama araştırınca offf çok zor. Kimse bilmemesi gerek dahi diye gosterilmemesi gerek ama ona göre eğitim gerek. Türkiyede cok da mümkün değil. Onu geçtim ben testlere de güvenmiyorum. Birde şöyle belirtileri var m uykusuz kalmaya aşırı direnç. Duyu organlarının çok iyi olması. Bizde tat ve duyma da enteresanlıklar bizi şok ediyor.toplumsal çevresel sorunlara aşırı duyarlılık vs vs. Bizimki birgun baktık 3 yanyana harfi birlestirdi sonra okumayı sormaya başladı ama cevap vermedim. Görsel hafıza rehberimde 1 kişiyi 1 kere görünce biliyor x teyze arıyor diyor vs. Açıkçası hem gurur verici hem ürkütücü bir durum. Türkiyede yaşayınca tabi maddi olanaklar da eklenince çocuğum dahi olmasın diye dua ediliyor ışte.

Etik kurallar üzerine çok durulması gerektiğini öğrendim birde dahilerde. Avrupa şu an dahilere eğitim verirken osmanlı zamanindaki okulları ornek alıyormuş. Enderun mektebi ydi yanlış hatırlamıyorsam.

Çünkü kitlesel ölümlere neden olan kişilerin ortak özelliği deha olmalarıymış bu yüzden vatan sevgisi etik kurallar üzerinde çok durulmaliymis. Hitler aklımda kalan isim mesela. Zaten eğitimi dahiye göre devam etmiyor ise genel olarak bu çocuklar kendileri veya başkalarına zarar veriyor
aynen öyle aslında hem gurur verici hemde eğitim olayından dolayı tedirgin edici
oğlum doğduğu ilk günden itibaren çorap takıntısı var hiç sevmedi hala da sevmez takıntılı resmen uykusuzluk var hala düzelse diye beklıyoruz
gördüğü hiç bir şeyi unutuyor yaşadıklarınıda mesela ben unuturum ama çat diye anlatır birde 3ay önce dış kapının anahtarını kapının arkasına çat diye taktı hemde 5 anahtarın içinden şok olduk
hatta eşimle tartıştık sen anahtarı kapı arkasında bıraktın kapıda kaldım dedi ben mumkun değil yapmam dedim o sıra oğlum anahtarı aldı çat diye sol eliyle taktı 5 anahtar içinden
anne bak aferim bana taktım dedi dahi mi bilmiyorum
belkide ileri zekalıdır yada üstün zekalıdır
bi aile arkadaşımız vardı çocukları dahi çıktı yurtdışına aldılar hemen iş olanağı fln sağladılar bakalım hayırlısı

Back
X