Dert değil belki ama nasıl davranmalıyım?

Teşekkür ederim . Doğru sonuçta herkes kendi aklı ile davranıyor yanlış veya doğru

benim satin almak istedigim bir ev vardi,
istisnasiz herkes nefret etti evden, benim ailem, esimin ailesi falan,
cok sevdigim evden sogudum,
sonucta diger herkesin sevdigi ancak benim pek sevemedigim bir ev satin aldim,
en sonra da o evden tasindim, simdi kiracim severek oturuyor.

baska insanlarin bakisi, zevki tarzi, oncelikleri, cok yakininiz bile olsa sizden farkli olacaktir.
siz kendi ihtiyaclarinizi onceliklendirerek karar vermelisiniz.

Herkes durumuna göre hareket ediyor. Sen kalkıp abine kiralarda sürtüyorsun akılsızlık yapıyorsun demediğine göre onun da sana bu şekilde davranması hiç hoş değil. Ki seni çok takdir ettim. Hesabını kitabını yapmışsın neyi ödeyebileceksen onun altına girmişsin helal sana. Senlik bi rdurum yok. Abindeki durum kedi ciğer muhabbeti.

illa ki bir üstün çıkma endişesi. Ya ne gerek var. Herkesin durumu yaşam tarzı beğendiği beğenmediği farklıyken bu kadar kıyaslamaya üstünlük sağlamaya ne gerek var. Kız kardeşler arasında bu tarz olaylar çok nadirdir. Genelde erkek kardeşler ve eltiler arasında oluyor.
Biz o anki şartlarda 2+1 aldık paramız ve bütçemiz ona yetiyordu ve çocuğumuz yoktu bize yeter diye düşündük. Eltimler ev alacak sözde bize fikir danışmaya geliyorlar 2+1 çok küçük yaa yaşanmaz falan. Gelde sinirlenme :)
Arabayı değiştireceğiz dedik yenilemek istiyoruz falan hemen bizde dediler. İyi hoş herkesin bütçesi. Biz sıfır bakıyorduk ama kimseye söylemiyorduk onlar 2. el bakıyorlardı. Bizim söylememekteki amaçta paramız yeter mi bir yandan da kredi ödüyoruz falan. Fiyat araştırması yapıyoruz. Akılımızda normal otomobil tarzı var hatta İ20 falan anca alırız diyoruz eşimle. Hyundaı bayisine gittik baktık falan derken hiç aklımızda olmayan suv tarzı bir modele kaydık. Fiyatta düşündüğümüzün çok üstüne. Uzatmayayım. bir şekilde biz o aracı aldık. 3-4 ay sonra onlarda sıfır araç aldı. bi görüşme esnasında kaynım arabasını geldi tee otoparkın diğer ucundan bizimkinin yanına getirdi karşılaştırma yapıyor. Aa sizin ki daha yüksek ama bizimkininde şuyu var falan. Dayanamadım ikiside farklı kulvardalar zaten kıyaslama yapmak çok saçma. Siz kendinizin kini biz kendimizinkini seçtik beğendik aldık. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanalım dedim konuyu kapattım yoksa uzayıp gereksiz yerlere gidecek. DEmem o ki durumları bizden çok çok daha iyi oldukları halde kendilerini bizle yarıştırma çabalarını aklım almıyor. Almayacak.
Ve malaesef her ailede çıkıyor bunlar. Bitmeyecek bitmiyor.
Hahaa valla benim eltileri anlatmışsınız tam bu kadar uyar.. evlendiğimden beri bir yarış halindeyiz. KV iyiyiz kadın birşey yapsa verse neden bana vermedin. Kızıma yelek ördü benimkinede ör kadın öldüğümü gitmiyor hiç görmüyorum üstünde diyor ben evde giydiriyorum diyor.yahu evler doğalgazlı kim giyiyor yelek biz kısa kolluyla geziyoruz 😁 kp canı balık istemiş bir keresinde aradı kızım annen çalışıyor gelip yaparmisin diye gittim olay oldu onlara niye söylenmemiş. Burnumdan geldi yahu sürü hâlinde gitmemizmi lazım bugün ben giderim yarın sen ,12 iki kişi oluyoruz evde futbol takımı gibi, zaten çocuklar anlaşamıyor şu korana girdide rahat ettim valla görmüyorum. 😂

Hiç bir şey demeyin mi diyorsunuz. Konuşsun dursun
Benim eşim bu konuda on numara hiç cevap vermez karşı taraf daha çok deli oluyor inan bana, bende dayanamam konuşurum ama dayana biliyorsan birşey deme .bu defa sen kötü olucaksin abinin ben senin neyini kiskanicam diyecek altı üstü bir ev aldın havalandın bile der 😊 para tutamıyorum benim kafama yattı abi de geç duymamazlıktan gel derim aile içinde diline gelen herşey söylenmiyor malesef 🤷

benim satin almak istedigim bir ev vardi,
istisnasiz herkes nefret etti evden, benim ailem, esimin ailesi falan,
cok sevdigim evden sogudum,
sonucta diger herkesin sevdigi ancak benim pek sevemedigim bir ev satin aldim,
en sonra da o evden tasindim, simdi kiracim severek oturuyor.

baska insanlarin bakisi, zevki tarzi, oncelikleri, cok yakininiz bile olsa sizden farkli olacaktir.
siz kendi ihtiyaclarinizi onceliklendirerek karar vermelisiniz.
Tabi ki. Keşke dememek için.

Benim eşim bu konuda on numara hiç cevap vermez karşı taraf daha çok deli oluyor inan bana, bende dayanamam konuşurum ama dayana biliyorsan birşey deme .bu defa sen kötü olucaksin abinin ben senin neyini kiskanicam diyecek altı üstü bir ev aldın havalandın bile der 😊 para tutamıyorum benim kafama yattı abi de geç duymamazlıktan gel derim aile içinde diline gelen herşey söylenmiyor malesef 🤷
Evet tartışma olsa annem ve babam arada kalır. Ona da bir şey diyemezler bana da. Farkındalar ama evlat sonuçta. Bende bundan korkuyorum havalandın diyecek. Tanıyorum az çok.

Herkesin içinde bi kere bozarsan bir daha tekrarlamaya cesaret edemez teke tek abartabilir olayları herkesin gözü önünde olsun.
Hayırdır sen ya ??? Gardaşş , villayı git al ondan sonra konuşalım deyivercen 😄

Evet tartışma olsa annem ve babam arada kalır. Ona da bir şey diyemezler bana da. Farkındalar ama evlat sonuçta. Bende bundan korkuyorum havalandın diyecek. Tanıyorum az çok.
Başımızda olduğu için ben seni anlayabiliyorum.en çok anne baba üzülür aranız açılırsa .sen küçüksün ama büyüklük yap konuşsun takma geçiştir konuyu açtığı zaman. en güzel cevap bazen cevap vermemektir 😊

Hahaa valla benim eltileri anlatmışsınız tam bu kadar uyar.. evlendiğimden beri bir yarış halindeyiz. KV iyiyiz kadın birşey yapsa verse neden bana vermedin. Kızıma yelek ördü benimkinede ör kadın öldüğümü gitmiyor hiç görmüyorum üstünde diyor ben evde giydiriyorum diyor.yahu evler doğalgazlı kim giyiyor yelek biz kısa kolluyla geziyoruz 😁 kp canı balık istemiş bir keresinde aradı kızım annen çalışıyor gelip yaparmisin diye gittim olay oldu onlara niye söylenmemiş. Burnumdan geldi yahu sürü hâlinde gitmemizmi lazım bugün ben giderim yarın sen ,12 iki kişi oluyoruz evde futbol takımı gibi, zaten çocuklar anlaşamıyor şu korana girdide rahat ettim valla görmüyorum. 😂
aşırı çocukça geliyor bu tavırlar.

Merhabalar hanımlar , sayfayı sürekli takip ettiğim için benim küçük problemi mi dertten sayar mısınız bilemiyorum o yüzden bu başlıkla giriş yaptım :KK54:
Günümüz şartlarında ev sahibi olmak çok zor , bende kredi çekersem faizi yüklü miktar olacağını bildiğimden Toki'ye yazıldım. Kurada hak sahibi oldum ve sözleşmeyi geçen hafta imzaladım. Buraya kadar sorun yok, abim evli şuan kirada oturuyor. Ben ilk başvuru yaptığımda arkadaşlarımızla otururken bir eve girip 10 yıl ödemek "Salaklık" dedi. Ardından dönüp bana baktı. Bende cevaben ben 10 yıl ödemeyeceğim 2 yıl sonra borcum bitmiş olur dedim. Çok sinirlendim ama ortamda tepki de veremedim açıkçası. Abimin eşi beni destekleyerek kira ödeyerek bir yere varılmıyor sonuçta kendi evin başka olur dedi. Hatta aramızda konuşuruz abin sadece araba derdinde öncelik ev olmalı diye söyler. Bende en azından Toki için baskı yap başvursun kendisi yapmaz derim. Sözleşmeyi imzaladım abim 2-3 keredir işte o eve değmez o kadar para, ondan 50 bin fazlasına villa gördüm ben (daire zor alınıyor :KK53:) , ev çok küçük vs vs.. Birileri bana ne yaptığımı sorduğunda ya da hayırlı olsun dediğinde ki tepkileri. Dün akşamda aynısı oldu. Cevap vermiyorum, duymazdan geliyorum. Ama babam da fark edip söyledi kendi yapmıyor başkasının yaptığının kusurunu buluyor diye. Artık bu konu da doldum sırf gelinimiz alınır ,üzülür diyerek susuyorum ama tepki de vermem gerekiyor galiba.
"Ben bu kadarını yaptım, daha iyisini sen yap sonra eleştirirsin beni" de kapat konuyu.

"Ben bu kadarını yaptım, daha iyisini sen yap sonra eleştirirsin beni" de kapat konuyu.
Herkes elindeki kadar yapar zaten, ben orda desem ki sen ne yaptın hadi ben küçük alıyorum benden büyüksün olay olur. Bilmiyorum insanoğlu çok farklı

Başımızda olduğu için ben seni anlayabiliyorum.en çok anne baba üzülür aranız açılırsa .sen küçüksün ama büyüklük yap konuşsun takma geçiştir konuyu açtığı zaman. en güzel cevap bazen cevap vermemektir 😊
Evet bende o yüzden susuyorum. Abime söylerim aslında konu büyür eşiyle aramız açılır diye. Abimle açılsa çok takmam 😁 evlenmeden çok küstüğümüz oluyordu zaten

Herkesin içinde bi kere bozarsan bir daha tekrarlamaya cesaret edemez teke tek abartabilir olayları herkesin gözü önünde olsun.
Hayırdır sen ya ??? Gardaşş , villayı git al ondan sonra konuşalım deyivercen 😄
Evet aslında ben bozmadığım için yineliyor olabilir. Şimdi bir şey dersem büyür mü diye de düşünüyorum. Büyürse annem babam arada kalır. Yengemle aram bozulur (haliyle böyle durumda eşinin yanında olur)

Sizin karnınızı onlar mı doyuruyor, ev kredisini onlar mı ödeyecek.
Neden değmezmiş, kira vermek çok mu güzel bişey.
Ciğeri beş para etmez cahil insanlarla muhattap oluyor insan.

Sizde desenize bence sizin ki salaklık. Ev kredisi ödemek ve ev sahibi olmak varken kira vermek asidi salaklık deyin.

Ay Allah'ım insanlar sanki çok ultra zengin iyi hayat yaşıyorsa bu konuşmaya bakın akıl verme şekline verin.

Hayırlı olsun eviniz.

Yaa onu bir millein icinde rezil etsenize. Ben olsam derim yani senin neyin var benim en azindan aklim ve evim var. 10 yil odyecek olsaniz bile o ev cerez parasi olacak aylik odeme. Biz 4 yil once aldigimiz eve suan aylik bin lira oduyoruz daha bes sene var. Iyiki almisiz sukurler olsun sonsuz kere. Abinize takilmayin bence en dogru seyi yapmissniz

Merhabalar hanımlar , sayfayı sürekli takip ettiğim için benim küçük problemi mi dertten sayar mısınız bilemiyorum o yüzden bu başlıkla giriş yaptım :KK54:
Günümüz şartlarında ev sahibi olmak çok zor , bende kredi çekersem faizi yüklü miktar olacağını bildiğimden Toki'ye yazıldım. Kurada hak sahibi oldum ve sözleşmeyi geçen hafta imzaladım. Buraya kadar sorun yok, abim evli şuan kirada oturuyor. Ben ilk başvuru yaptığımda arkadaşlarımızla otururken bir eve girip 10 yıl ödemek "Salaklık" dedi. Ardından dönüp bana baktı. Bende cevaben ben 10 yıl ödemeyeceğim 2 yıl sonra borcum bitmiş olur dedim. Çok sinirlendim ama ortamda tepki de veremedim açıkçası. Abimin eşi beni destekleyerek kira ödeyerek bir yere varılmıyor sonuçta kendi evin başka olur dedi. Hatta aramızda konuşuruz abin sadece araba derdinde öncelik ev olmalı diye söyler. Bende en azından Toki için baskı yap başvursun kendisi yapmaz derim. Sözleşmeyi imzaladım abim 2-3 keredir işte o eve değmez o kadar para, ondan 50 bin fazlasına villa gördüm ben (daire zor alınıyor :KK53:) , ev çok küçük vs vs.. Birileri bana ne yaptığımı sorduğunda ya da hayırlı olsun dediğinde ki tepkileri. Dün akşamda aynısı oldu. Cevap vermiyorum, duymazdan geliyorum. Ama babam da fark edip söyledi kendi yapmıyor başkasının yaptığının kusurunu buluyor diye. Artık bu konu da doldum sırf gelinimiz alınır ,üzülür diyerek susuyorum ama tepki de vermem gerekiyor galiba.
İstanbul mu nerden çıktı ev. Biz altı senedir yaziliyoruz çıkmadı. İnşallah bizede çıkar. İki çocuk var. Eve sigmiyoruz. Oturduğumuz ev eşimin ailesinin. Ama küçük yetmiyor. Offf inşallah bizede çıkar artik. Her sene her sene giriyoruz kuraya. Ayrıca abiniz bence hasetliginden yapıyor. Evet abi haklısın. Sen üç senelik borca girersin. Sen villa alırsın. Benim aklım anca buna yetiyor de. Gıcık oldum. Kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş o hesap abininki🤪

İstanbul mu nerden çıktı ev. Biz altı senedir yaziliyoruz çıkmadı. İnşallah bizede çıkar. İki çocuk var. Eve sigmiyoruz. Oturduğumuz ev eşimin ailesinin. Ama küçük yetmiyor. Offf inşallah bizede çıkar artik. Her sene her sene giriyoruz kuraya. Ayrıca abiniz bence hasetliginden yapıyor. Evet abi haklısın. Sen üç senelik borca girersin. Sen villa alırsın. Benim aklım anca buna yetiyor de. Gıcık oldum. Kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş o hesap abininki🤪
Hayır İstanbul değil :) Kocaeli'de. Bana da son sıralarda çıktı. İnşallah çıkar , sözleşme imzalama aşaması bitince TOKİ'yi arayın bence çok kişi vazgeçiyor maddi durumu kötüleşen oluyor , özellikle pandemideki iş durumundan dolayı çok kişi imzalamadı diye biliyorum. İnşallahhh çok yakın zamanda çıkar İstanbul çok kalabalık şehir olduğundan çıkma ihtimali azalıyor maalesef. Evet bir kaç kez yaptı beni de annem ve babamı da rahatsız etti bu durum.

Yaa onu bir millein icinde rezil etsenize. Ben olsam derim yani senin neyin var benim en azindan aklim ve evim var. 10 yil odyecek olsaniz bile o ev cerez parasi olacak aylik odeme. Biz 4 yil once aldigimiz eve suan aylik bin lira oduyoruz daha bes sene var. Iyiki almisiz sukurler olsun sonsuz kere. Abinize takilmayin bence en dogru seyi yapmissniz
Evet bana da zamanla az gelecek o para. Hem kısa vadede kapatma imkanım da olacak. Benim bunları söylememin bir önemi yok onun için. Çünkü o paraya villa alınır :KK48: yaşadığımız yerden 150 KM uzakta bir yerden bahsediyor. Her gün işe benim aldığım ev tarafından zor gidileceğini söyleyen kişi bunu söylüyor.

Back
X