Dert değil, benim derde çevirdiğim şey(((

TiredSoul

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
13
4
1
Özbekistan
Merhaba. Aslinda sorunumu "bir derdim var" basligi altinda yazmam gunah gibi. Cunku okuyunca saglam dusunce yapisina sahip olanlar "bu da dert mi?" diyecektir.
Ben Ozbekistanliyim. Yazimda hatalarim olursa kusura bakmayin lutfen.
Her kesin sorunlari vardir ama kimileri cok zor olanlarinin ustesinden gelirken, kimileri de benim gibi sorun bile sayilmayacak bir seyi derde donusturebilir. Ama icinden cikamadigim bir psikolojiye girdim ve takintili oldum. Olay şu:
Ben rus dili edebiyati dalinda once lisans, sonra yuksek lisans yaptim. Ardindan evlendim ve anne oldum. Sonra calismaya basladim ve doktora yapmaya karar verdim. Kararsiz bir insan oldugumdan bir turlu hangi konuda calismak istedigimi bilemedim ve danismanim o zaman bana birak deyip bana tez konusu onerdi: "Rus edebiyatinda aile yapisi ve ihanet eden kadinlar" diye bi konu. Konu bulamamanin verdigi yorgunluktan onceleri cazip geldi bu konu. Ama zaman gectikce bu konuya isinamadim. Her kes yazmaya baslayinca seveceksin diyor ama baslayamadim.
Sebep: Kadin oldugum halde icimde kadinlara merakim cok az, hatta cocuklugu aksiyon filmleriyle gecen, erkeklerle futbol oynayan bir kizdim ben. Giybet yapan ve akli fikri erkeklerde olan kizlardan hic olmadim gercekten ve suan bile kadin ortamindan hoslanmayan bir tipken, nasil oldu da senelerce calismam gereken bir konu "kadin" konusu oldu, ustelik ihanet eden kadinlar. Bir de doktora yapmaya baslamak icin karsima cok engeller cikti ve cok zorlukla basardim bunu. Belki de onun etkisiyle bir bıkkınlık geldi bana bilemiyorum. Annemler delirmek uzere. Seninle gurur duyacak bir is yapiyorsun ama biz endise ve stres icindeyiz diyorlar.
Eger vazgecersem bu tez konusundan is yerinde zerre saygim kalmaz. Allahin bana bahş etmis oldugu guzel ailemin ve karyerimin tadini cikaramaz oldum ve bu yuzden Allahtan korkuyorum. Ama elimde degil. Tez konusunu ise asla degisme gibi bir luksum yok.
Sizce ben haklimi dusunuyorum yoksa tum bunlar benim beynimin sacmaliklarimi? Elbette haksizsin diyeceksiniz ve elimden geldigi kadar toparlanip iyi bir is cikaracagim insAllah. Ama simdilik cok karmasigim. Onceden tesekkurler yorumlariniz icin.

Son düzenleme:
Profosyonel çalışman lazim kendini bu tez konusundan soyutlaman lazım başkalarinın hikayelerini yazıyorsun kendinle kıyaslama yapma..

Turkcenizdeki mukemmellik:KK9:
Bizim burdakiler gorsun de sacmasapan yazanlar azicik ornek alsin

Bence kendinizi toparlayip oyle girisirseniz ustesinden gelebilirsiniz. Basarilar simdiden

Bence canınızı hiç sıkmayın. İnanın hata bile değil yaptığınız. Bunlar çok normal şeyler insanlar neler yaşıyor yine de arkasında duruyor sizde öyle yapın. Ortada eşinize,kendinize ve ailenize yaptığınız bi yanlış yok,işinize odaklanın madem mecbursunuz. Allah kolaylık versin. Umarım bir an önce toparlarsınız.

Düşünceniz yanlış. Ben de edebiyatciyim. İşlediğimiz konu hayatın her türlü konusu olabilir. Bizim yaşantımızla taban tabana zıt olabilir. Ama işi mantıklı yönden ele alıp inceleyeceksiniz. Bu konu bir dönem bütün dünya edebiyatında popülerdi. Türk edebiyatı da bundan çok etkilenmiştir. Cinayet romanını sadece katiller ya da cinayet yönelimi olan insanlar mı inceler? Her yönde araştırma yapan akademisyenler var. Onlarda bu yönelim mi var yani? İş bu duygusal yaklasamayiz. Edebiyat dünyası bambaşka. Ayrıca feminizmle konunun ne alakası var? Atıyorum Anna Karenina' yı inceleyeceksiniz. Kendinizi onun yerine koymaniza gerek yok ki. Ya da onu savunmaya ya da suçlamaya. Zaten yazar ona intiharı uygun görüp cezalandırmis. Çoğu eserde de bu var. Siz dönemin sosyal yapısını bunun insanlar üzerindeki etkisini yazarın buna bakışını incelersiniz tamam. Konuyu sahsilestirmeniz çok tuhaf.

Siz neden kendinizi kiyasliyorsunuz ki tez konunuzla? Ne alaka yahu

Rus edebiyatini severim , rus edebiuatindaki aldatan kadinlarla ilgili ben bile uzmanlik konum olmamasina ragmen size tonlatca sayfa anlatabilirim

Kusura bakmayin ve lutfen hakaret olarak algilamayin ama yaziklariniz cok cahilce , madem bu kafada birisiniz neden doktora yapiyorsunuz?
Ben konuya bayildim , keske yerinizde olsaydim zevkle arastirir calismayi tamamlardim
Konunun sizinle hicbir alakasi yok , bakis aciniz cok ama cok yanlis , kendinizi bu sacma dusuncelerden kurtarin

Siz neden kendinizi kiyasliyorsunuz ki tez konunuzla? Ne alaka yahu

Rus edebiyatini severim , rus edebiuatindaki aldatan kadinlarla ilgili ben bile uzmanlik konum olmamasina ragmen size tonlatca sayfa anlatabilirim

Kusura bakmayin ve lutfen hakaret olarak algilamayin ama yaziklariniz cok cahilce , madem bu kafada birisiniz neden doktora yapiyorsunuz?
Ben konuya bayildim , keske yerinizde olsaydim zevkle arastirir calismayi tamamlardim
Konunun sizinle hicbir alakasi yok , bakis aciniz cok ama cok yanlis , kendinizi bu sacma dusuncelerden kurtarin
Universite ve is hayatimdaki basarilarimdan emin olabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ise ben de bi suru roman okudum ve makalelerim var. Benimkisi sadece psikolojimle alakali. Gecmiste yaptigim kadinsal hatalarla. Evet yanlisim, ama ustesinden gelemiyorum. Yorumunuzda cok haklisiniz. Annemin her gun bana soyledigi seyi yazmissiniz. Ama ben surekli tum dunyadan onaylanmayi bekler hale geldim. Tekrar tesekkurler.

"Rus edebiyatında aile yapısı ve kadın ihanetleri" konusunun sizin feminist olmayışınızla ne alakası var ki?

Kocanıza sadık olmanızı niye gündeme getirdiğinize hiç aklım ermedi zaten.

Çalışasanız yok, saçma bahanelerin arkasına sığınıyorsunuz galiba. Herked PhD sahibi olmalı diye bişey yok. Yapabiliyorsanız yapın, yok sağlınızdan olacak öz evladınıza bile bakamayacak hale gelecekseniz tabiki bırakın bu sevdayı.

Universite ve is hayatimdaki basarilarimdan emin olabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ise ben de bi suru roman okudum ve makalelerim var. Benimkisi sadece psikolojimle alakali. Gecmiste yaptigim kadinsal hatalarla. Evet yanlisim, ama ustesinden gelemiyorum. Yorumunuzda cok haklisiniz. Annemin her gun bana soyledigi seyi yazmissiniz. Ama ben surekli tum dunyadan onaylanmayi bekler hale geldim. Tekrar tesekkurler.
Kadinsal hata dediginiz sey hata degil , once bunu kabullenin
Muhafazakar bir yasam tarziniz olabilir , su anda size ters gelen seyleri de yasamis olabilirsiniz ama gecti bitti , gecmisi gecmiste birakin
Su anda pek cok kadinin sahip olmak istedigi , hayalini kurdugu seylere sahipsiniz , mutlu bir evlilik , cocuk , iyi bir is ve size destek olan sevgi dolu bir aile
Bdv de konulari okuyin , kadinlarin ne acilar yasadigini okuyun ve sarsin kendinizi
Guzel bir hayati kendi dusuncelerinizle ziyan ediyorsunuz
Kendinizle bas edemiyorsaniz da psikolojik destek alin , gercekten cok yanlis dusunceler icerisindesiniz
Hele ki cocugumla bile ilgilenmiyorum demissiniz , gelecekte cok cok pisman olacaksiniz buna , simdi yaptiklarinizla gelecek hayayiniz icin de pismanliklar yaratiyorsunuz
10 sene sonra daha buyuk sorunlarla ugrasirken ah salak kafam deyip kafayi duvarlara vurursunuz
Herseyi birakin cocugunuz icin toparlayin kendini,i

Bence konuya şurdan başlayın “ feminizm nedir? Ne değildir?”

Merhaba. Üye olmadan once hep izlerdim forumdaki yazilari. Ama bir gun benim de yazacagimi dusunmemistim. Aslinda sorunumu "bir derdim var" basligi altinda yazmam gunah gibi. Cunku okuyunca saglam dusunce yapisina sahip olanlar "bu da dert mi?" diyecektir. Ama ben takinti hastasi oldum arkadaslar. Bu konudaki tek dilegim Allah'in bana kizmamasi ve verdigi guzel hayati bana cok gormemesidir.
Ben Ozbekistanliyim. Yazimda hatalarim olursa kusura bakmayin lutfen. Ozbekistanda yasiyorum, ama suan akrabalarimi ziyarete geldim baska bir ulkedeyim. Buradan yaziyorum.
Her kesin sorunlari vardir ama kimileri cok zor olanlarinin ustesinden gelirken, kimileri de benim gibi sorun bile sayilmayacak bir seyi derte donusturebilir. Yani beni uzen seyi okudugunuzda eminim siz de ailem ve yakinlarim gibi sasirip sinirleneceksinizdir. Ama icinden cikamadigim bir psikolojiye girdim ve takinti hastasina donustum. Olay şu:
Ben muhtesem bir ailede buyudum. Rus edebiyati dalinda once lisans, sonra yuksek lisans yaptim. Ardindan cok iyi bir insanla evlendim ve anne oldum. Sonra calismaya basladim ve doktora yapmaya karar verdim. Kararsiz bir insan oldugumdan bir turlu hangi konuda calismak istedigimi bilemedim ve danismanim o zaman bana birak deyip bana tez konusu onerdi: "Rus edebiyatinda aile yapisi ve ihanet eden kadinlar" diye bi konu. Konu bulamamanin verdigi yorgunluktan onceleri cazip geldi bu konu. Aman ne olursa olsun calisacagim sonucta, her tez konusunu calisan biri olarak ayni ismi alacagim diye dusundum. Ama zaman gectikce bu konuya isinamadim. Ama yine pes etmedim. Sonucta bu bir is. Yaz ve bitir. Ama yokkk. Resmen kelimelerle anlatamayacagim kadar takinti haline getirdim durumu. Bir turlu baslayamadim. Her kes yazmaya baslayinca seveceksin diyor ama baslayamadim ve zamanim kisitli.
1.Sebep: İcimde zerre feminizm olmayan bir kadinim, hatta cocuklugu aksiyon filmleriyle gecen, erkeklerle futbol oynayan bir kizdim ben. Giybet yapan ve akli fikri erkeklerde olan kizlardan hic olmadim gercekten ve suan bile kadin ortamindan hoslanmayan bir tipken, nasil oldu da senelerce calismam gereken bir konu "kadin" konusu oldu, ustelik ihanet eden kadinlar.
2.Sebep: Esimle tanistigim andan itibaren ona sadik oldum. Hatta onunla tanisana kadar hic bir erkekle el-ele bile dolastigim olmamistir. Fakat esimi tanimadan once sanal olarak yazistigim bir kac kisi vardi, onlarla bir az ahlaki dozu astigim icin hep icimde vicdan azabi olarak kaldi bu. Ama hepsi bu. Ne oncesinde elimi bile tutan olmadi, ne de sonrasinda tek bir hatam olmadi esime. Sadece tanismadan once sanal hatalarim oldu. Ve simdi bana bu tez konusu verildiginde otomatik olarak beynim o romanlardaki kadinlari kendimle kiyaslamaya ve hatalarimi surekli bana hatirlatmaya basladi.
Artik cildirmak uzereyim. Zaten zayif bir bayanim ve 4 kilo verdim. 47 kilo kaldim. Evladima bakamiyorum. Annemler delirmek uzere. Seninle gurur duyacak bir is yapiyorsun ama biz endise ve stres icindeyiz diyorlar.
Eger vazgecersem bu tez konusundan is yerinde zerre saygim kalmaz ve kaybederim isimi. Allahin bana bahş etmis oldugu bu guzel ailemin ve bu guzel karyerimin tadini cikaramaz oldum ve bu yuzden Allahtan korkuyorum. Ama elimde degil. Tez konusunu ise asla degisme gibi bir luksum yok.
Sizce ben haklimi dusunuyorum yoksa tum bunlar benim beynimin sacmaliklarimi?
siz saçma birşeyi kafanızda büyütmüşsünüz..
tez konusu bir çeşit araştırma bu ve günümüzde aldatan aldatana ki sizin sanal muhabbetleriniz çok masum şeyler bence gerçek hayatta insanların yaşantılarına bakarsak...
bence silkelenin ve bir an önce başlayın yazmaya..

siz saçma birşeyi kafanızda büyütmüşsünüz..
tez konusu bir çeşit araştırma bu ve günümüzde aldatan aldatana ki sizin sanal muhabbetleriniz çok masum şeyler bence gerçek hayatta insanların yaşantılarına bakarsak...
bence silkelenin ve bir an önce başlayın yazmaya..

Cok haklisiniz. Butun sorun hakli olan bunca insanin soylediklerine katilip da uygulayamamam. Elimden geleni yapacagim. Cok sag olun.

Trol gibi konu hakkaten feminizm ne demek bilmeyip doktora yapan birileri ile mesajlastigi icin kendini suclu hisseden bir kadin ustelik bu kadin aldatan kadınları incelemeye çalışıyor.

Cok haklisiniz. Butun sorun hakli olan bunca insanin soylediklerine katilip da uygulayamamam. Elimden geleni yapacagim. Cok sag olun.
Bence bu hepimize oluyor... çalışmak, bir işe düzenli vakit ayırmak zor geldiğinde, zihin bahaneler uyduruyor. Kolaya kaçmak için, olmuyor yapamıyorum zaten diye yan gelip yatmak için hepsi.

Tez konunuz çok güzel. Kıymetini bilin ;)

Kadinsal hata dediginiz sey hata degil , once bunu kabullenin
Muhafazakar bir yasam tarziniz olabilir , su anda size ters gelen seyleri de yasamis olabilirsiniz ama gecti bitti , gecmisi gecmiste birakin
Su anda pek cok kadinin sahip olmak istedigi , hayalini kurdugu seylere sahipsiniz , mutlu bir evlilik , cocuk , iyi bir is ve size destek olan sevgi dolu bir aile
Bdv de konulari okuyin , kadinlarin ne acilar yasadigini okuyun ve sarsin kendinizi
Guzel bir hayati kendi dusuncelerinizle ziyan ediyorsunuz
Kendinizle bas edemiyorsaniz da psikolojik destek alin , gercekten cok yanlis dusunceler icerisindesiniz
Hele ki cocugumla bile ilgilenmiyorum demissiniz , gelecekte cok cok pisman olacaksiniz buna , simdi yaptiklarinizla gelecek hayayiniz icin de pismanliklar yaratiyorsunuz
10 sene sonra daha buyuk sorunlarla ugrasirken ah salak kafam deyip kafayi duvarlara vurursunuz
Herseyi birakin cocugunuz icin toparlayin kendini,i
Cok tesekkurler. Cok sag olun

Doktora konusu sizin üzerinize yapışacak onunla anılacağınız bir konu haline gelebiliyor. Takıntınızı anlıyorum. İçinize sinmeyen bir konu ise yazmaktan da zevk almayacaksınız muhtemelen.

Konu değiştirmek için zamanınız kalmadığını yazdığınıza göre tez izlemeye girdiğinizi ve bir kaç toplantı geçirdiğinizi düşündüm. Bu durumda yapacak birşey yok. Ancak henüz tez izleme komitesine sunmadıysanız ya da sadece bir toplantı yapıldıysa, konu değiştirme yerine konuyu daraltma/yuvarlama şeklinde isim değişikliği yapabilirsiniz. Bu durum uzun prosedürler gerektirmez.

“Rus aile yapısı ve ihanet eden kadınlar” yerine “Rus aile yapısı ve ihanet” / “Rus aile yapısı ve sadakat” şeklinde değiştirebilirsiniz. İlk önerim ihaneti sadece kadın olarak ele almaz, ikinci önerim de sadakat kelimesinin olumlu anlam (sonuçta yine ihanetleri anlatacaksınız) taşır. İkisi de psikolojik olarak sizi rahatsız eden şeyleri ortadan kaldırabilir. Alana hakim olmadığından bu kadar önerebildim:)

Doktora konusu sizin üzerinize yapışacak onunla anılacağınız bir konu haline gelebiliyor. Takıntınızı anlıyorum. İçinize sinmeyen bir konu ise yazmaktan da zevk almayacaksınız muhtemelen.

Konu değiştirmek için zamanınız kalmadığını yazdığınıza göre tez izlemeye girdiğinizi ve bir kaç toplantı geçirdiğinizi düşündüm. Bu durumda yapacak birşey yok. Ancak henüz tez izleme komitesine sunmadıysanız ya da sadece bir toplantı yapıldıysa, konu değiştirme yerine konuyu daraltma/yuvarlama şeklinde isim değişikliği yapabilirsiniz. Bu durum uzun prosedürler gerektirmez.

“Rus aile yapısı ve ihanet eden kadınlar” yerine “Rus aile yapısı ve ihanet” / “Rus aile yapısı ve sadakat” şeklinde değiştirebilirsiniz. İlk önerim ihaneti sadece kadın olarak ele almaz, ikinci önerim de sadakat kelimesinin olumlu anlam (sonuçta yine ihanetleri anlatacaksınız) taşır. İkisi de psikolojik olarak sizi rahatsız eden şeyleri ortadan kaldırabilir. Alana hakim olmadığından bu kadar önerebildim:)
Onerileriniz cok guzel, fakat komiteye sunuldu ve onaylandi. Ben sadece kafami toplamaliyim. Cok cok tesekkurler.

Back
X